Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים רכב בסביבות 20,000 ש"ח, למשפחה עם שתי ילדות קטנות שישמש בעיקר להביא ולהחזיר מגנים באזור ונסיעה ארוכה פעם בשבוע. חשוב לנו שהרכב יהיה אמין, בטיחותי וחסכוני. אנחנו מתלבטים בין סיטרואן קסרה, פיג'ו 306, רנו מגאן אבל לא פוסלים אופציות אחרות. אנחנו לא רוצים לרדת משנתון 2000. נשמח לקבל עצות וחוות דעת.

תודה

פורסם

מבין האופציות שציינת הקסארה תתן את התמורה הטובה ביותר בשנתון המתקדם ביותר, מודל 00 ייכנס לך בתקציב.

רכב נוח, מרווח ודי בטיחותי, מתאים למשפחה בינונית. ממליץ על גיר ידני.

פורסם

תודה. רציתי לברר גם לגבי פולו - בסכום הזה אנחנו יכולים למצוא שנת 2000. התרשמנו שהרכב מאד בסיסי בתחושת הנהיגה שלו ולא מפנק אבל אמין, לא יקר מאד להחזקה ובטיחותי. אשמח לשמוע דעות.

פורסם

למשפחה בינונית אני ממליץ לרכוש 306 בגירסאת 5 דל', בשביל 2 בנות בגיל גן היא תהיה מרווחת מספיק וגם הנוחה מבין האופציות שציינת.

בשביל מקסימום חיסכון רצוי לבחור בגיר ידני, לא רק יותר זול לרכישה אלא גם בתחזוקה שוטפת הוא זול יותר.

רצוי לא לבחור בדגם הxr שהוא הזול בדגמי ה306 ולהתגמש טיפה בשנתון ולהשיג דגם מאובזר יותר כמו הxt, בעל מנוע 1600 שמספק 100 סוס, והוא לא בטיחותי פחות מהקסארה ומאובזר ב4 כריות אויר.

פורסם

אלי תודה!

בדיוק היום מצאתי פיג'ו 306 שנת 2000, יד ראשוןנה, 95000 ק"מ. מחר נלך לבדוק אותה. אבל מה - מדובר ב-1400. אם האוטו באמת מטופח כמו שהוא נשמע לי היית ממליץ להתקדם איתו ולקחת לבדיקה או להמנע בכל זאת מה-1400?

תודה

פורסם
אלי תודה!

בדיוק היום מצאתי פיג'ו 306 שנת 2000, יד ראשוןנה, 95000 ק"מ. מחר נלך לבדוק אותה. אבל מה - מדובר ב-1400. אם האוטו באמת מטופח כמו שהוא נשמע לי היית ממליץ להתקדם איתו ולקחת לבדיקה או להמנע בכל זאת מה-1400?

תודה

הק"מ נשמע סביר למודל והרכב מיד ראשונה, וסביר להניח שהוא מפרטי ולא ליסינג\השכרה.

מנועי ה1400 במודל 2000 נמצאים בדגמי הxr וsl הלא מפוארים ופחות מאובזרים, ומגיעים אם מנוע בעל 74 כ"ס, לא ממש הדגשת שאתה מחפש נוחות ברכב אז אני מאמין שלא תהיה לך בעיה להתפשר על דגם הxr (על אף שהוא לא משמעותית פחות נוח מהxt), ומנוע 1400 אכן חסכוני יותר בדלק מ1600 (משהו שאני מאמין שתרגיש בנסיעות עירוניות שהם רוב הנהיגה שלך), לכן אני לא רואה סיבה לא ללכת על מנוע ה1400 של ה306, דרך אגב גם בביטוח תהיה הוזלה על 1400.

בעיקרון אם תבחר בxr ולא xt אתה מוותר על פינוקים כמו מראות צד חשמליות ובקרת אקלים מכאנית, ואם אני לא טועה לגבי השנתון אני חושב שהמראות והפגושים בxr לא בצבע הרכב.

לדעתי קח את הרכב לבדיקה ובמידה והכל תקין האופציה הזאת נשמעת לי מעולה למדי, דרך אגב כמה הבחור דורש על הרכב?

פורסם

קודם כל - אני היא ולא הוא :-)

בכל מקרה, המוכרת מבקשת 20,000 על הרכב והיא טוענת שזה מחיר המחירון (האמת לא בדקתי). הרכב לא מליסינג ולא מחברה.

הוא גם כסוף.

נוחות זה נחמד אבל חשוב לי יותר שהוא יהיה בטיחותי, אמין עד כמה שאפשר ושלא יסחט ממני כספים. לא בדלק ולא בתיקונים. היה לי פיג'ו 306 ישן והוא היה מאד מאד חסכוני. בשנים האחרונות היו תיקונים מדי פעם באופן טבעי (שנת 95...) אבל עדין זה לא היה מאד יקר. אני לא יודעת איך הדגמים החדשים יותר של פיג'ו מהבחינה הזאת.

שאלתי מקודם ותהיתי מה דעתך - פולו 2001 (1600) עם פגיעת שלדה שהוערכה על ידי שמאי ב-5%. מעבר לזה יד שניה וקילומטרז' נמוך. עדין לא הלכנו לראות ולא יודעים איך להתייחס לפגיעת השלדה ובכלל לפולו.

פורסם

דיברת בלשון רבים ולא השארת רמזים להיותך אישה מצטער אם נפגעת.

עדיין לא ציינת איזה תת דגם הרכב שבדקת לכן אני לא אוכל להגיד מחירון, במידה ומדובר בxr ידני משנת 00 בעל 5 דל' המחירון הוא אכן 20k.

רכב אם פגיעת שילדה בדרך כלל לא מומלץ וההצעה שלי היא להתרחק.

פולו ב20k תוכלי לרכוש את גירסאת הbasic 3 דל' ידני שמגיעה עם 2 כריות אויר וabs ודי "ערומה" בהשוואה לפולו המאובזרת יותר (על אף שהיא מוערת במחירון בכ21k), מגיעה אם מנוע 1400 סמ"ק ו75 כ"ס, שאר הפולו בתקציב לא ממש ייכנסו.

לדעתי עלייך ללכת על ההצעה של ה306 היות ויש לך ניסיון קודם איתה, הדגמים הישנים לא ממש שונים בהרבה ועדיין מספקים אחזקה זולה.

עדיף בהרבה 306 פרטית מיד ראשונה מאשר יד שנייה אם פגיעת שילדה.

פורסם

היי אלי, ברור שלא נפגעתי, באמת אי אפשר היה לדעת. נבדוק את הפיג'ו היום. אכן זה ה-xr 5 דלתות.

אנחנו הולכים לראות גם מגאן שנת 2001, נפח מנוע 1600. מה דעתך?

הבנתי שהרנו מגאן נחשבים מאד מאד בטיחותיים, יותר מהפיג'ו. מה דעתך?

פורסם
אנחנו הולכים לראות גם מגאן שנת 2001, נפח מנוע 1600. מה דעתך?

הבנתי שהרנו מגאן נחשבים מאד מאד בטיחותיים, יותר מהפיג'ו. מה דעתך?

דעתי לא ממש חשובה פה היות ושאלת על נתוני יצרן, רנו אכן נחשבת יצרנית רכב בין הבטיחותיות שקיימות, אבל צייני איזה דגם של מגאן הלכת לבדוק (מס' דל',תת דגם ועוד פרטים).

• תוכן חדש...