Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בשדרות, קצת בעייתי בשבילי.

שלושת המקומות?

ידוע לי על 2.

אשמח לתידרוך נכון של ניקוז ומילוי נכון של מי קירור ברכב שלי.

הוצאתי את הצינור של המים ובכך הוצאתי את כל המים ממנו, חיברתי שוב את הצינור והרדיאטור כרגע ריק.

מה עכשיו?

תודה רבה מראש!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תבדוק לגבי מוסכים מורשים באיזור מגורייך, לא חסר.

יש לבצע ניקוז אוויר מהרדיאטור, בית תרמוסטט ובצינור שמכניס מים לרדיאטור חימום (לא יודע קיים במודל שלך, תבדוק לאורך הצינור).

פורסם

קנה מקורי 100 וקצת שקלים טמפ של 83 מעלות.

לגבי ניקוז פתח רדיאטור את פתח הניקוז בבית טרמוסטת ואת הפתח בצינור שמוביל לרדיאטור חימום. הוצא את מיכל העיבוי ממקומו כולל הצינור ותרים לגובה שיהיה מעל המנוע ואז חבר את הצינור (להוציא צינור של המיכל צריך על מנת שתוכל לשלוף אותו מהברזל שהוא תקוע מתחתיו ולהעבירו ישירות למיכל עודפים ) מלא רדיאטור עד שישפכו מים מ2 פתחי הניקוז . אחרי שיוצאים מים מהם סגור רדיאטור ומלא מים המיכל עיבוי ותן לזה לצת גם מפתחי הניקוז עד שזורם חלק בפתח של הצינור סגור אותו.

עכשיו תמשיך לנזק עד שיוצא חלק גם מפתח בית הטרמוסטת סגור את הבורג חלקי ממש כמה סיבובים הבורג חלול בפנים ויש חור ניקוז בתוכו החזר את מיכל העיבוי למקומו בעדינות (סגור מכסה החזר למקום בצורה הפוכה העבר את הצינור מתחת לברזל בחזרה וחבר הכל ) מלא מים במיכל ופתח מכסה תן עוד ניקוז דרך הבורג, הפעל מנוע תן עוד כמה ניקוזים מהבורג שיזרום חלק וסובב לסגירה. אחרי שהרכב יתחמם וטרמוסטת יפתח פתח את הבורג בזהירות רבה מאוד כי זה כבר חם ותן לו עוד קצת לזרום אפילו ללחוץ קצת על המצערת (גז). שבועות אויר אחרונות יצאו תן לרכב לעבוד שהוונטות יכנסו לפעולה איזה 3 פעמים. וזהו סיימתה כשה הרכב יתקרר בדוק גובה נוזל עם חסר תוסיף .

כמובן שהקפד על נוזל קירו נורמלי ולא מים (מים כתבתי רק לצורך הדגמה) הכי טוב מקורי ואם אין אז לפחות פרסטון שנראה כי עושה את העבודה לא רע בכלל.

לגבי הבית טרמוסטת אז אם אתה קונה כבר מקורי קנה גם את הפלאנג מים הוא לא יקר הטרמוסטת בא עם גומיה אך אני עדיין הוספתי שכבה דקה של סיליקון (ממש דק) להשלמת האטימה.

אצלי התהליך עובד מעולה אולי קצת ארוך אבל זה בדוק.

פורסם

כאמור ניקוז אויר מתבצע מהרדיאטור, מבית הטרמוסטט (מפתח אלן 5) ומצינור שהולך לתוך הסלון (ליד קיר האש),

לרדיאטור החימום. (לרוב פותחים וסוגרים ונטיל כמו בצמיג)

כל מקום אתה פותח בנפרד וסוגר אחרי שמפסיקות לצאת בועות אלא רק נוזל.

טרמוסטט רק מקורי, סע עד באר שבע אם צריך למוסך מורשה.

פורסם

אני עדיין לא הבנתי איך הוא יודע מה הטמפרטורה ללא שעון חום.

למיטב זיכרוני :roll: אין ב205 שעון חום.

ואם הוא הרכיב אחד ,ייתכן שהוא הינו מדוייק.

ואם אין לא שעון חום והוא מנחש טמפרטורה לפי כניסת המאווררים לעבודה.

ייתכן ויוניט של המאווררים לא תקין ואינו מדייק(מלא אבנית ...).

ואז אולי נוכל להאשים את הטרמוסטט.

התנע את הרכב שהוא קר ובדוק עם הצינור התחתון מתמחמם באותה מהירות כמו העליון.

אם כן אז הטרמוסטט תפוס על פתוח.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החלטתי לשים טרמוסטט ויוניט חום חדשים מקוריים ברכב.

יש לי שעון חום שחובר חיצונית והוא עובד מעולה, כשהוא עובר את ה92 המנורות חום מנוע נדלקות, ז"א שהוא תקין.

יש עוד איזה יוניט שקשור לשמירת טמפרטורה תקינה של המנוע?

פורסם
שאלה נוספת, מה ההבדל בין טרמוסטט מקורי לתחליפי?

שלום רב!

ההבדל בין תרמוסטט תחליפי למקורי, הוא תפקוד !

תחליפי לא יבצע את עבודתו כהלכה, יתקע במצב סגור או פתוח בלבד, על כל המשמועיות בכך, לעומת מקורי שיעבוד בדיוק כמו שיצרן הרכב הצרפתי תכנו אותו, התחליפי מיוצר בסין, או בכל מדינה אחרת שכוחת אל , והמקורי בצרפת.

צחיר מקורי פי שניים מתחליפי, ולפעמים פי שלוש, ויעילותו לא מוטלת בספק.

בקישור הבא תוכל לקרוא, על חבר פורום שהורכב לו תרמוסטט ב 80 שקל באפלאוז, תוצרת סין, והתרמוסטט נתפס כל הזמן בבמצב סגור, ולכן המאוורר לא נכנס לפעולה, והמנוע מתחממם.

היום שלחתי אותו למוסך בנתניה שאני המלצתי, ועמדתי על כך שיחליפו מקורי יפני, המחיר 150 שקל, וממידע שקבלתי היום, הבעייה נפתרה, אך אני ממתין ליתר בטחון עוד 24 שעות, כדי לעדכן בשרשור סופית.

הבחור הוציא עד היום כ500 שקל על החלפת תרמוסטט סיני, בית תרמוסטט, ויוניט מאורר, המחיר לא כולל נקוי רדיאטור.

בדיעבד התברר שהכל לשווא והרכב המשיך להתחמם, קרא כאן בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=237282

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקיי, הבנתי והזמנתי כבר היום טרמוסטט מקורי בשווי 137 ש"ח. ממוסך מורשה פז'ו.

לפני שהזמנתי מהמוסך החלטתי לקפוץ לחנות חלקי חילוף פה בעיר שמשם אני תמיד קונה חלקים לטיפולי 10K.

רציתי לשאול אם יש טרמוסטט מקורי לפז'ו, במקום שאסע פעמיים לקרית גת להביא אחד. היא אמרה לי שאין לה במקום שמדובר ברכב שנת 89, ואמרה לי שכולם אצלה שמים תחליפי שעולה 50 ש"ח. אמרתי לה שתחליפי לא עובד כמו שהוא אמור לעבוד עם אחד מקורי, היא אמרה לי שטויות במיץ והוא עובד מצויין, אז החלטתי "לנפח" לה קצת סיפורים כדי ליראות מה תגיד, אז אמרתי לה כבר שעשיתי ניקוי לרדיאטור, ניקוז אוויר על ידי מוסך, בדיקת נזילות, טרמוסטט תחליפי, קיצור כל מה שקשור למערכת הקירור, ועדיין הטמפרטורה לא יציבה והרכב מתחמם\עובר על קר מידי. היא אמרה לי שלא זה לא יכול להיות שזה בגלל הטרמוסטט.

בקיצור, היתווכחתי איתה שעה וחצי ויצאתי משם עם מלא עצבים.

שאלה נוספת בעקבות השרשור, האם גם אני צריך כמו ברכב של פותח השרשור האחר, לחבר את הטרמוסטט בצורה מיוחדת כמו שהוא עשה?

תודה מראש.

שאלה שניה, האם טרמוסטט תקול\תחליפי יכול לגרום לנסיעה על טמפרטורה של 65 מעלות במזג אוויר קר וגם להתחממות יתר במזג אוויר חם?

פורסם

היא יכולה להתווכח מכאן ועד אמריקה. תרמוסטטים לא מקוריים (שהם לא OEM אחד לאחד) עשו וימשיכו לעשות בעיות.

אני לא יודע למה התכוונה כשאמרת "האם גם אני צריך כמו ברכב של פותח השרשור האחר". אתה צריך לבצע ניקוז אוויר לפי ההסברים שנתנן ויתנו לך. בנוסף חפש בפורום כי זה כבר הוסבר בעבר.

ספציפית לגבי השאלה שלך- כבר נתקלתי בתרמוסטט לא מקורי שהתחיל להיתקע פתוח (קירור יתר) ולאחר כמה זמן נתקע סגור וגרם להתחממות יתר.

פורסם

כוונתי הייתה בשאלה הראשונה, שבשרשור שפרסם פה צביקה, מדובר על טרמוסטט שאמור להתברג באופן ספציפי כל שהו, כשאיזה משהו משם צריך להיות מכוון כלפי מעלה.

פורסם

לדעתי הבעיה בשעון הטמפרטורה, 92 מעלות היא לא טמפרטורה שבה אמורה להדלק המנורה, היא נדלקת בסביב 110. כלומר סטייה של כמעט 20 מעלות, ואני מניח שה-70 מעלות שאתה רואה לא בהכרח נכונות.

ללא קשר טיפול בטרמוסטט הוא מבורך.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

יש לי בעיה בחיישן חום מנוע, שעושה את זה קצת לפני הזמן, זאת הסיבה שהזמנתי חדש.

לכל מקרה, החיישן שמחובר לשעון חום הרי לא בא עם הרכב, האם מוכרים כאלה חדשים מקוריים מהחברה?

פורסם

וכיצד אוכל לזהות אם הטרמוסטט שלי מקורי או תחליפי, אחרי שאפרק אותו?

והאם ישנה אפשרות לבדוק עם רב מודד, אם ריליי מסויים תקין? אם כן אז כיצד?

פורסם

דבר ראשון יש לי סנטמנטים לרכב שלך.

אני עושה אוברןל לרכב שלי שהוא 205 שנת 89 1.4

טרמוסטט איננו רכיב חשמלי ואין לא ריליי.

לכן גם לא בודקים אותו עם רב מודד.

סביר להניח שמי שהרכיב את הטרמוסטט חסך ולא טיפל במוסך מורשה.

סיכוי גבוה שהוא חליפי.

אתה מחילף למקורי וזה בסדר.

בכנות אני יגיד לך, אני לא בטוח שזו הבעיה, אבל בו נראה.

לי זה מרגיש כמו חיישן תקול.

רכב שנת 89 סביר להניח שהוא יתחמם לא יתקרר בטח לא לטמ"פ כלכלך נמוכה.

בעיות חום נפוצות, קור. לא יודע?!

בכל מקרה שמור עליו הוא אח תאום של שלי:-).

קבל חומר שיעזור לך.

צור קשר בפרטי תשאיר מ"ס טלפון אני יעזור וינחה אותך טלפונית במידת הצורך.

בברכה

חג שמח

mush

untitled 2.JPG

untitled.JPG

which is fitted at the factory.doc

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...