Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני קניית אקורד 2003 2.0L, נתוני יצרן מורים על 155 כ"ס בשעת העלייה על הכביש,מבדיקה במכון קומפיוטסט נקבע כי הספק המנוע הוא 125 כוח סוס בלבד. זה הגיוני? מה זה אומר לגביי המנוע עצמו? הוא תקין או לא?

אני מודע לכך שישנה ירידה בכוח סוס בכל רכב משנה לשנה,השאלה שלי היא - האם ירידה כזאת היא נורמלית?

תודה לכולם.במיוחד למי שמבין במנועי vtec.

הונדה מציתה את הדמיון.:onfire:

פורסם

המסקנה הסופית בענין המנוע היה 90 כלומר ככל הנראה הוא מתפקד תקין.אבל זה עדיין לא נשמע לי הגיוני,איזה עוד פרטים אני יכול להוסיף?

פורסם

בדיקה במכון היא להספק בגלגל.

בין הספק מוצהר (בגל הארכובה) לבין ההספק בגלגל יש לפחות (וזה מינימום) 10 אחוז הפסדי תמסורת וכו' - כלומר אתה מתחיל עם פחות מ-140 סוסים בגלגל.

לפיכך הירידה בהספק נורמלית לחלוטין. אם אין סימפטומים אחרים - אל חשש.

פורסם

ראיתי פרק של TOP GEAR העונה הזאת.

הם לקחו רכב (לא זוכר איזה דגם) וניסו לשפר אותו כדי לשפר את ההספק יציבות והכל.

בכל מקרה הדבר שהוסיף הכי הרבה כ"ס למנוע היה טיפול טוב שכלל הרבה מכלולים באוטו, אינג'קטרים שמן מסננים וכד'...

ככה שיכול ליהיות שטיפול מקיף לאוטו יעלה לו את ההספק בצורה ניקרת.

פורסם

הנתון שמוצהר ע"י היצרן הינו ההספק בגל הארכובה. בפועל לרכב יש פחות עקב איבוד אנרגיה עד שהכוח מגיע לגלגלים.

כמו שרשם שמר, לרכב במקור כנראה שיש 140 כ"ס. לדעתי 125 לאחר 3 שנים זה הגיוני בהחלט.

!AWDSOME

פורסם

אם כבר הזכירו את הפרק מטופ-גיר, שימו לב ששם כשנמדד ההספק המירבי מוצב בחזית הרכב מפוח גדול שתפקידו לספק למנוע את האוויר הטרי והקריר הדרוש לו לפעולה בסל"ד גבוה.

ככל שזכור לי מקומפיוטסט (לפני כמה וכמה שנים), אין שם מפוח וגם אין נפנף ידני של מנגל.

בתנאים שכאלה מנוע יתקשה מאוד להגיע להספק המקסימלי, וזאת לפני ההפסדים בגיר, בציריות, בצמיגים וכיוב'.

פורסם
בדיקה במכון היא להספק בגלגל.

בין הספק מוצהר (בגל הארכובה) לבין ההספק בגלגל יש לפחות (וזה מינימום) 10 אחוז הפסדי תמסורת וכו' - כלומר אתה מתחיל עם פחות מ-140 סוסים בגלגל.

לפיכך הירידה בהספק נורמלית לחלוטין. אם אין סימפטומים אחרים - אל חשש.

שמר, לא שאני יודע אחרת, אבל נראה לי לא ממש הגיוני שיהנדסו מכונות בדיקה כאלו וישכחו לעדכן אותם עם תוכנה שעושה אינטרפולציה חזרה לכ"ס קראנק ממה שמתקבל בגלגלים ולו בקירוב.

הרבה יותר הגיוני בעיני שהמכונות האלה פשוט לא מכויילות ו/או מכילות נתונים חלקיים ו/או בעלות מכללים שהתבלו (והיצרן אומר שצריך להחליף כל X, ובעל מכון הבדיקה לא מחליף בכלל..) וכו'

אבל כמו שאמרתי - מהרהורי ליבי - אין לי שמץ

HFturbo

פורסם

אפשר (תיאורטית) לעשות את זה, למרות שהנצילות משתנה מרכב לרכב.

העניין הוא - שהיצרן מעוניין להציג מספר גדול ככל האפשר (נראה טוב בפרוספקט), ולכן הוא נוקב את ההספק בכ"ס לבלימה (בגל הארכובה).

המדידות בדיינו למיניהן נותנות הספק בגלגל, שזה מה שבאמת חשוב.

פורסם
ברכב אטמוספרי זה משפיע פחות :idea:.
פחות אבל עוד כואב. כשאני הייתי בדינמומטר זה היה באמצע הקיץ, בתוך המכון היתה טמפ. של איזה 35 מעלות.

מלבד זאת, כונסי האוויר בכל מכונית בנויים כך שיעזרו בזרימת האוויר הטבעית בזמן הנסיעה.

בעמידה זה פשוט לא עובד.

ודרך אגב, באותו פרק בטופ-גיר הם מדדו מכונית אטמוספרית. רנו עם מנוע V6. גם לא היתה כל התייחסות מיוחדת למפוח שהותקן מולה. זה היה פשוט עניין טריוויאלי שעושים כשמודדים הספק בעמידה ואיש לא חשב לוותר עליו.

פורסם

טוב אז ככה,התעניינתי אצל חבר שהוא בעל מקצוע וקיבלתי תשובות דומות למה שנאמר כאן,תודה לכולם על העזרה!!

• תוכן חדש...