Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע צעדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה אומר בכלל?

בחיפוש לא מצאתי כל כך מה שרציתי...

בתודה

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

מנוע צעדים זה מנוע חשמלי קטן, אשר שלא כמו מנוע חשמלי רגיל, שנע בסיבובים, זה נע בצעדים. מנוע צעדים באופן כללי, בלי קשר לאוטו, יכול, לפי רמת המתח - לנוע מהר/לאט וכן קדימה או אחורה, ולפי רמת הפולסים החשמליים הוא משנה את "גודל" הצעדים, כלומר הזווית בין צעד לצעד. כל עוד ניתן זרם, המנוע ממשיך להסתובב בצעדים, וכשהוא לא מסתובב, הוא מסוגל להתנגד טוב מאוד לתזוזה, כלומר הוא לא חופשי.

באוטו משתמשים בזה לייצוב הסל"ד בסרק, כלומר אם סל"ד סרק הוא 1000 נניח, אז כשמפעילים מזגן (או הגה כח או משהו אחר) המנוע צעדים אחראי להעלות את הסל"ד (שירד עקב הוספת צרכן).

עוד תפקיד זה כשהגז לא לחוץ (ולכן הסל"ד הוא בסרק), המנוע צעדים מאפשר כניסת אוויר כדי לאפשר סרק, כי בלי לחיצה על הגז לא אמור להיכנס אוויר. כשעוזבים את הגז הוא פותח אוויר, וכשלוחצים שוב על הגז הוא חוזר.

אני חושב שגם יש למנוע צעדים תפקיד בקרבורטורים לקבוע משהו בתערובת.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

תלוי באוטו. לרכב שלי (rsi) זה עולה 950 ש"ח לפני מע"מ, מה גם שיש עוד מרכיבים שמשפיעים על הסל"ד בניוטרל אז כדאי לבדוק את זה קודם לפני שרצים לקנות, כי זה בהחלט יכול להיות לא נעים.

דניאל

פורסם
אני חושב שגם יש למנוע צעדים תפקיד בקרבורטורים לקבוע משהו בתערובת.

בקרבורטורים לא צריך מנועים, חשמלים, מחשבים, מדידות ומפות.

בקרבורטור הטוב והישן הכל נעשה באמצעות חוקי הפיזיקה הפשוטים של ואקומים ולחצים, אמנם בצורה פחות מדוייקת מבמנוע הזרקה תקין ומכוון, אבל היי - למי פה יש מנוע כזה?

:wink:

לאיציק וקומפי

פורסם
אשר שלא כמו מנוע חשמלי רגיל, שנע בסיבובים, זה נע בצעדים

לא שאני יודע איזה סוג של מנוע צעדים קיים ברכבים חדשים- אבל מנוע צעדים- Stepper Motor- כן מסתובב. רק הוא עושה זאת בפסיעות שנקבעות עפ"י המבנה של הסטטור והרוטור.

לפי רמת המתח - לנוע מהר/לאט וכן קדימה או אחורה, ולפי רמת הפולסים החשמליים הוא משנה את "גודל" הצעדים, כלומר הזווית בין צעד לצעד

זה לא מדוייק כל-כך.

המתח לא משחק כאן תפקיד באופן פעולת המנוע.

הפולסים קובעים את מהירות סיבוב המנוע- תדירות פולסים מהירה= סיבוב מהיר ולהפך.

לשם כך יש צורך בבקר, כלומר מחשב קטן שיקבע את תדירות הפולסים.

כמו-כן גודל הצעד קבוע, וכמו שכתבתי לפני כן, הוא נקבע ע"י מבנה הסטטור והרוטור.

באופן כללי מנוע צעדים מבוסס על עיקרון המגנט, כל פעם שמתקבל פולס, שני קטבים בסטטור וברוטור "מסתדרים האחד מול השני" וכן הלאה...

אם זה מעניין מישהו אני יכול לחפש חומר בנושא.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
אשר שלא כמו מנוע חשמלי רגיל, שנע בסיבובים, זה נע בצעדים

לא שאני יודע איזה סוג של מנוע צעדים קיים ברכבים חדשים- אבל מנוע צעדים- Stepper Motor- כן מסתובב. רק הוא עושה זאת בפסיעות שנקבעות עפ"י המבנה של הסטטור והרוטור.

זה מה שהתכוונתי, הוא מסתובב אבל בצעדים, קפיצות, ולא "חלק" כמו מנוע רגיל.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
בקרבורטורים לא צריך מנועים, חשמלים, מחשבים, מדידות ומפות.

בקרבורטור הטוב והישן הכל נעשה באמצעות חוקי הפיזיקה הפשוטים של ואקומים ולחצים, אמנם בצורה פחות מדוייקת מבמנוע הזרקה תקין ומכוון, אבל היי - למי פה יש מנוע כזה?

:wink:

לא רק לאיציק וקומפי

:twisted:

צולם בעיר הראשונה לציון ביום השני לחודש ינואר 2004

MCS 2008

• תוכן חדש...