Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות אוטו ששיך לחברת אלדן כרגע, עכשיו הוא ממודל 2007 .

לפי הבנתי, כל עוד הרכב מטופל במוסך מורשה אחריות היצרן נשמרת.

הרכב הזה טופל במוסכי אלדן תמנע(לפי דף הטיפולים)

אם אקנה את האוטו האחראיות עדיין בתוקף?

פורסם

אחריות (לא אחראיות) יצרן נשמרת כל עוד הרכב טופל במוסך מורשה משרד התחבורה, אין צורך במוסך מורשה.

עם זאת - שמעתי לפחות פעם אחת על כך שחברות הליסינג קונות רכב ללא אחריות יבואן תמורת הנחה גדולה יותר. אין לי מושג אם הדבר באמת נכון - אבל אתה צריך בכל מקרה לקבל מסמך המעיד על אחריות היבואן כלפי הרכב (יכול להיות שתצטרך לשלם סכום סמלי על העברת האחריות, לפחות לובינסקי נוהגים כך).

פורסם

כלומר אני צריך לגשת למוסך המורשה הקרוב לביתי ולעשות העברה של אחריות היצרן?

אגב מה כוללת אחריות יצרן?

נגיד ואני צריך להחליף מצבר , האם ההחלפה חייבת להיות במוסך מורשה?

ובמידה ולא, האחריות מבוטלת?

תודה על התשובה המהירה,

פורסם

לא.

אתה צריך קודם כל לברר באלדן שאכן יש אחריות יצרן, ושהם מוכנים ויכולים להעבירה אליך.

האחריות משתנה מחברה לחברה, אבל בד"כ אינה כוללת חלקים מתבלים (מצבר,רצועות,קלאץ' אם קיים, נורות,צמיגים וכיו"ב). כמו כן, יש אחריות מדורגת על פי המכלול עליו מדובר.

קרא שוב מה שכתבתי - קיום האחריות אינו תלוי בטיפול במוסך מורשה יבואן, אלא מורשה משרד התחבורה בלבד.

פורסם

חברות ליסינג לא קונות רכב ללא אחריות מכיוון שמודל העסקי שלהן מתבסס על החזקת רכב רק בתקופת האחריות.

רובן אפילו משתדלות למכור את הרכב כמה חודשים לפני כדי לא לקחת סיכון ולא לשלם על טסט של שנה רביעית.

אני ביקשתי פעם מחברת ליסינג להעריך לי את החוזה מעבר לשלוש שנים ולא אשרו לי. הסיבה הייתה שלחברת ליסינג משתלם יותר לקנות לי רכב חדש.

הסיבה שהיבואן יכול לבטל אחריות היא בתנאי והטיפול ברכב היה לא לפי הוראות יצרן או חומרים לא תקניים. חובת ההוכחה על היבואן כמובן.

אתה יכול לבדוק אצל היבואן שהאחריות תקפה.

פורסם

לא ידעתי שיש בעצם סוגים שונים של אחריות

הבנתי שגם יש בעצם אחריות על המצבר עצמו, ובמידה והחליפו לי מצבר לחדש , והחדש נדפק ,המוסך המורשה צריך להחליף לי כחלק מהאחריות עליו

זה נכון?

פורסם

כמה הבהרות:

ראשית, אין רכב שנמכר במדינת ישראל (למעט רכב ביבוא אישי, וגם שם פתוח לפרשנות) ללא אחריות יצרן.

אחריות מדורגת יכולה להיות בנוסף לאחריות מקיפה (תחומת זמן או ק"מ) ולא במקומה.

לעניין מימוש האחריות:

ע"פ הצו של הממונה להגבלים עסקיים (תקף מה1.1.03) לא יוכל יבואן להתנות מימוש אחריות בטיפול ברכבים ברשת המוסכים שלו, אבל, וזה אבל גדול, ישנם סייגים לסעיף זה:

על בעל הרכב לטפל בו לפי הנחיות היצרן, ובחלקים שעומדים בתקני איכות והתאמה - למשל - שמן כפי שקבע היצרן, ולא סתם כל שמן, פילטר איכותי ולא CHINA MADE, וכו'.

בבואך למימוש האחריות חובה להציג קבלות טיפול מסודרות ממוסך מורשה משרד התחבורה.

אם המכלול טעון התיקון לא קשור קשר ישיר לטיפולים כן/לא, סביר להניח שלא יערימו קשיים בתיקון האחריות, אך כשמדובר בתיקונים בעלי קשר ישיר (למשל - טורבו, שרגיש מאד לשימוש בשמן לא מתאים), אזיי תהיה התנהלות אחרת. חובת ההוכחה, אגב, לשימוש בחלקים מתאימים היא של הלקוח, ע"י הקבלות המוזכרות קודם.במקרים של הוכחה, לא מתעצל היבואן ואף שולח דגימת שמן (שוב, לפי הדוגמא הנ"ל), ולפעמים מתגלים בה כל מיני "הפתעות" שסותרות את ההצהרה המקורית...

ישנו סעיף נוסף, האומר שחובה להתייצב אחת לשנה, או במסגרת הק"מ הנקוב לטיפול, לבדיקת אבחון ללא תשלום באחד ממוסכי הרשת של היבואן. למרות שסעיף זה כמעט ואינו נאכף, יכול הנ"ל להביא לסיום האחריות באופן גורף.

לעניין נוסף שעלה - כל חלק המוחלף באחריות יתבצע התיקון אך ורק במוסך מורשה מטעם היבואן.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...