Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השבוע לקחתי גולף שנת 2001 ידנית (GENERITION) לבדיקה

שני קטגוריות יצאו לא תקינות וזה המנוע והגיר להלן הליקויים:

מנוע

בלוק מנוע: נזילת שמן, החלף תומכים, תצרוכת שמן מהצילנדרים, הספק נמוך.

מערכת שמן: חוסר שמן מנוע

ראש מנוע: נקישות/רעש יתר בגל זיזים , רעש שסתומים

מערכת דלק והצתה: לתיאום

גיר

הפרדה לקויה, מצמד מפריד קשה + נמוך (בלאי יתר)

רציתי לדעת עד כמה הדברים שרשומים כאן רחוקים מלהיות הבעיות 'הסטנדרטיות' שמופיעות ברכב שעבר 90,000 ק"מ ובשנתון 2001.

מעבר לכך רציתי לקבל בבקשה המלצה למוסך פולסוקגן (לא חייב להיות מורשה) שיוכל לתת לי דיאגנוזה מדויקת של הבעיות הנ"ל.

תודה מראש לעוזרים

פורסם

הרוב כסת"ח. הייתי בודק את עניין החוסר בשמן מנוע שיכול לנבוע מכמה סיבות:

א) הזנחה (לא כולם בודקים כל שבוע שמן מים אבל עדיין נותן אינדיקציה על איך שמרו על הרכב).

ב) נזילת שמן (יכול להיות מאטם/מחזיר שמן שזה בד"כ לא סיפור כ"כ נורא אבל לא תמיד כ"כ זול לתיקון).

ג) המנוע "אוכל" שמן (דבר לא טריוויאלי ומצביע על מנוע שצריך לעבור שיפוץ קטן/גדול בקרוב).

הייתי לוקח למוסך מורשה כדי לבדוק מה הנזק (אם יש בכלל) ולקבל הצעת מחיר לתיקון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את עניין חוסר השמן הייתי בודק שוב, ולו רק בגלל הנוחות של המכון לכסת"ח בעניין.

אני משער שהבוחן לא העמיד את הרכב על משטח ישר ומפולס, דומם את המנוע והמתין עד חזרת השמן לאגן.(לוקח משהו כמו 10-15 דק', לבדיקה מהימנה)

גם אופן הניסוח לא ברור:"נזילת שמן, החלף תומכים, תצרוכת שמן מהצילנדרים, הספק נמוך"

אם אכן חסר שמן אז זה כי הוא נוזל או כי המנוע "אוכל שמן"? (שמן שנכנס אל תא הבעירה-מה שהיה מתבטא בערכים לא תקינים בבדיקת 4 גזים[-שאמורה להתבצע במכון בדיקה])

"רעשי יתר" זה במילים אחרות- זה בסדר גמור, פשוט אנחנו עוסקים בכיסתו"ח יותר מאשר בבדיקה ולכן זה מה שנכתב.

קח את הרכב למוסך שאתה סומך עליו וזהו.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

למעט חוסר השמן (שיכול להעיד גם על הזנחה, עקב אי הוספה), בדוק את ביצועם של טיפולים שוטפים :

בקש מהמוכר את ספר הרכב, או כל חשבונית / הזמנת עבודה. זה יסייע בידך להעריך את רמת התחזוקה שהיתה לרכב

(מתי בוצעו טיפולים, קיומם של טיפולים שוטפים, וכו').

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...