Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כך האוריה מומסת במים רכים , 32,5 אוריה והשאר מים ללא מחצבים, הנהגים מוסיפים עוד מים לחסוך באוריה. צריכת האוריה היא בערך 5% מצריכת הסולר . תיכמונים . הנזקים אחר כך גדולים , מזרק האוריה הוא הנפגע הראשון.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני לא בטוח, שכולם כאן יודעים מה זה "אוריה" בהקשר זה.

מדובר בחומר, ששמו באנגלית הוא AdBlue, והוא משמש להפחתת פליטה מזהמים במנועי דיזל כבדים.

יצרני משאיות משתמשים באוריה מתוך אילוץ, על מנת להכניס את המנועים שלהם לתקן EURO4.

אגב, אני חושב, שהיום יש טכנולוגיות חדשות, ודיזלים כבדים מהדור האחרון כבר לא משתמשים בהזרקת אוריה.

מישהו יכול להרחיב בנושא ?

פורסם

מאוקטובר 2007 הרכבים שהגיעו עם מע' אוריאה מענישים את מי שמנסה לתחמן, וכשיש עלייה ברמת הנוקס, שנמדדת ע"י חיישן נוקס ביציאה מהממיר/אגזוז, או ע"י צמד חיישני טמפרטורה לפני ואחרי הממיר/אגזוז, מחשב המנוע מעניש את הנהג בהורדה של 25-40 אחוז מהספק המנוע, כך שהתכמון הזה, אם בכלל הצליח, היה רלוונטי לרכבים הישנים יותר. מזרקי אוריאה? ע"פ הנסיון המצטבר עד עכשיו אם הם נפגעים אז זה כתוצאה משבר מכני. בד"כ זה קורה במהלך התקנת הארגז על שילדת המשאית או התקנות אחרות, ולעתים רחוקות יותר מעצם חיצוני כגון ענף סורר שנכנס בין הגלגלים. משאבות האוריאה רגישות הרבה יותר לזיהום באוריאה (בד"כ סולר או שמן) והן הראשונות שקורסות.

יש עדיין יבואנים שמביאים לארץ משאיות שמצליחות להתחמק מהשימוש באוריאה ע"י שימוש בטכנולוגית EGR ומסנני חלקיקים. ע"פ מה שמסתמן נכון לעכשיו, חלקם יעברו כבר ביורו5 לאוריאה והשאר יעברו ביורו6. כולם בסוף יזדקקו לאוריאה.

פורסם
אני לא בטוח, שכולם כאן יודעים מה זה "אוריה" בהקשר זה.

מדובר בחומר, ששמו באנגלית הוא AdBlue, והוא משמש להפחתת פליטה מזהמים במנועי דיזל כבדים.

יצרני משאיות משתמשים באוריה מתוך אילוץ, על מנת להכניס את המנועים שלהם לתקן EURO4.

אגב, אני חושב, שהיום יש טכנולוגיות חדשות, ודיזלים כבדים מהדור האחרון כבר לא משתמשים בהזרקת אוריה.

מישהו יכול להרחיב בנושא ?

בוקי תודה. אכן לא כולם יודעים (גם אני לא) מה זה אוריה. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ADBLUE הוא השם המסחרי של האוריה , האוריה היא תמיסה של חומר כימי במים , הנוסחה הכימית של האוריה היא ׂNH2)CO2 ). זהו דשן בחקלאות ובתעשיית הטקסטיל וגם בענף התמרוקים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

כמאבטח תמיד חיפשנו אוריא ניטרט - שגם אם היה קופץ מול אחד מאיתנו וצועק לנו "שלום, אני אוריא ניטרט, סוג של דשן וניתן להפיק ממני חומר נפץ", לא בטוח שהיינו מזהים אותו . בעצם אם הוא היה קופץ בכזה אופן אז כן היינו מזהים.

• תוכן חדש...