Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבועיים התקנתי מערכת ברכב. ביצעתי את ההתקנה אצל מתקין שקיבלתי המלצות רבות עליו ולכן נתתי לו יד חופשית

לבצע את ההתקנה בלי שאלות מיותרות. מסתבר שדיבורים לחוד ומעשים לחוד. מאז ההתקנה נכנסים לרכב רעשים מוזרים

של רעשי מנוע , ציפצופים מרגיזים במהלך נסיעה בטורים נורמליים שמתגברים ככל שהטורים עולים. אפילו את רעש המזגן

שומעים בתוך תא הרכב. עד אתמול לא ידעתי בוודאות האם זה סתם צירוף מקרים ויש לי תקלה או שזה באמת נוצר מההתקנה.

אתמול שמתי לב שבקיר שמפריד בין התא הנוסעים ( ליד הגז והברקס ) לבין המנוע עצמו ישנו איזה נייר משונה. מסתבר

שהמתקין ישתמש בדיינמאט שנשאר לו מהדלתות כדי לאטום ( בצורה מכוערת למדי ) את החור או המעבר( אין לי מושג כי

לא ממש בדקתי מה מסתתר שם ) שבו עובר הכבל 4 גייג' לתא המנוע.

בקיצור , לא אשעמם אותכם יותר , מה שבטוח זה שהרעשים שאני שומע באים משם. הייתי שמח על אם אתם יכולים להמליץ

לי על מישהו שיכול לאטום לי את המעבר הזה / חור הזה ולעשות זאת בצורה מקצועית. עדיפות לאזור חיפה / קריות.

המון תודה.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

בהתחלה חשבתי שאתה מדבר על רעש אלטרנטור דרך הטוויטרים אבל אתה מדבר על חור שמעביר רעשי דרך בקיר האש.

קודם כל - אם הוא חורר לך את הגומיה וגם קדח שם חור רציני אז צריך לברר בדיוק מה הסיפור.

אם הוא קדח חור - אתה צריך לברר מה קוטר החור ולקנות גומיית מעבר בקוטר מתאים - אם החור בקוטר לא סטנדרטי - צריך לקחת מקדח קוני (חרוט) ולהרחיב קצת את החור ואז להשתמש בגומיית מעבר מתאימה.

אם זאת רק גומייה שיש בה חור אז אתה צריך לשקול או להחליף גומייה עם הקרע גדול מידי - או להשתמש קודם כל בסיליקון ואחר כך להשתמש בחומר בידוד נוסף.

אם כבר מדברים על דיינאמאט - יש להם חומרים לאיטום של אזור קיר האש שנקרא טאק-מאט בנוסף לאקסטרים ליינר שלהם ששמים על זה אחרי הטיפול בחומר.

תבדוק את הנושא באתר שלהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה יכול לאתום לבד בעזרת :

קצף פוליאוריטן ( רק תבדוק שהוא עמיד בחום )

דבק חם ( אם יש גישה לאקדח )

ספרי זפת (יש בחנוית תמבור בערך 20-30 ש"ח )

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

דבק חם - לא עמיד בחום ברוב המקרים. צריך דבקים מיוחדים, אולי כבר עדיף לבדוק אקדח להמסת פלסטיקים על בסיס של ABS עמיד לחום או משהו כזה (בבדיקה הלהבה שלו צריכה להיות בצבע ירוק עד כמה שאני זוכר - קראתי על זה פעם). וגם זה לא הייתי נלהב לשים בסביבת מנוע עד שלא הייתי יודע בוודאות שמדובר בחומר עמיד לטמפרטורות כאלה.

ספריי זפת - לשימוש חיצוני בלבד - מסריח, רעיל וגם דליק - לא ליד מנוע. (זה בעקרון מיועד לאיטום של גחון הרכב)

תיזהר עם העצות שאתה נותן.

סיליקון הוא עמיד מאוד לחום, אוטם נגד מים וגם קל וזול.

הכי טוב זה למצוא גומיה מתאימה - הייתי לוקח את עצמי לטיול ברחוב סלמה ביפו בבוקר יום שישי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מחזק את עניין הסיליקון ומספיק שתשים קצת ותשחק איתו שייכנס גם מהצד השני וזהו, זה אמור להיות מספיק.

אם אתה מחליט לאטום גם עם דיינמאט אז ממליץ שרק מבפנים ולא מתוך תא המנוע

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

LANOSFORCE

הצד הפנימי של קיר האש לא מתחמם (זניח )

ולגבי הריח - כמו במקרה של איטום אחרי מספר ימים הוא עובר

סיליקון זו גם אפשרות אך גם פה לא כל סיליקון יתאים :|

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

הדבק פלסטלינה האפור (אפוקסי אני חושב) עמיד בחום?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תודה רבה על העצות ,

אני שמח שישנם כמה פתרונות לא מסובכים ויקרים מדי. חשבתי שזה יכול להיות סיפור מסובך עם עלויות גבוהות.

כנראה שבשלב ראשון אחזור למתקין שביצע את העבודה שיסתכל מה אפשר לעשות. זה אוכל אותי מבפנים כל הסיפור

הזה כי הרכב היה שקט אבסולוטית ( אופל אסטרה חדשה ) ושמתי מערכת יקרה והשקעתי באיטום כדי למנוע רעשים

ובסוף זה בא לי בהפוכה הדבר הזה. לפני ההתקנה שהייתי סוגר חלונות ושם מזגן היה שקט מופתי בתא הנוסעים.

אני מאוד מקווה שזה משהו שאפשר להחזיר לקדמותו ב 100 אחוז ולא רק להשקיט את הרעש..

עוד דעות ?

המון תודה.

פורסם

באיזה רכב מדובר? האם בוצע איטום ברכב? לא ניראה לי הגיוני שיש כל כך הרבה רעש ממעבר כבל מתח, דבר נוסף ואני לא אומר שזה המקרה אחרי התקנה יש לקוחות שמתחילים לדמיין דברים שלא היו קודם או לחילופין משייכים כל רעש להתקנה, לפי דעתי זה שאתה לא אומר באיזה מתקין מדובר אתה מטיל דופי במתקינים אחרים באזור שלך.

פורסם

נעשה איטום לדלתות הקדמיות עם דינמאט אקסטרים.

מדובר באופל אסטרה צורה חדשה.

הרכב שקט מאוד בנסיעה עם חלונות סגורים ומזגן. והיו לי כמה רכבים בחיים שלי..

אני לא מדמיין רעשים. ישנו רעש הולך וגובר ככל שהטורים עולים ( בעיקר עם מזגן ) מן צפצוף מעצבן ומעיק שחודר לתא הנוסעים.

זה לא קשור להשראה של מגבר או דבר דומה כי זה נשמע גם כאשר המערכת כבויה.

דבר נוסף , אני לא מטיל דופי בשום מתקין באזור שלי. ישנם עשרות מתקינים באזור וכולם או רובם טובים ואמינים.

יכול להיות שהדבר יכול להיפתר בכמה דקות ( אני מקווה שכך ) אבל רציתי להתייעץ אתכם לפני שאני חוזר לשם כדי לדעת קצת

יותר מה הכיוון לדעתכם של הבעיה. זה הכל. אני לא רואה צורך לגרום למתקין איזה נזק שלא לצורך במידה ואפרסם את שמו.

פורסם
ציפצופים מרגיזים.. אפילו את רעש המזגן

שומעים בתוך תא הרכב..

קודם תסביר לנו מה זה רעש מזגן, מזגן לא עושה רעש. [אלא אם ישנה דליפת גז חזקה ואז לאחר מספר דקות הרעש פוסק - הגז נגמר..] אולי המפוח פנימי של מערכת האוורור - ולא המיזוג, שים לב - עושה רעש. ואיזה צפצופים מרגיזים? אם לא היה לך את 'החור' הזה והיית פותח מכסה מנוע, היית שומע צפצופים מרגיזים? אז זה מהאוטו/מנוע/רצועה/אנא אערף.. בדוק זאת. הרעש רק כשאתה מדליק מזגן, וכשאתה מכבה זה מפסיק? אולי רצועת המדחס או המדחס לא תקינים. כבל 4 גייג' הוא לא כל כך עבה שצריך לכסח את הפיירוול בשבילו. יתכן שאפילו לא צריך דיינמאט סביב, זה בבחינת כל המוסיף גורע - ובפרט שכפי שהינך מתאר זאת, הוא הדביק את זה 'לא יפה'.

תכל'ס, לדעתי צריך לשלול את כל האפשרויות הנ"ל ורק אז להאשים את המתקין.

דבר שני, דובר כאן לאחרונה על כך, והבאתי דוגמה מעצמי, שכשאוטמים דלתות ומשקיטים רעשים מסויימים, זה 'מבליט' קצת רעשים אחרים. אצלי, לאחר איטום מסיבי ומקצועי, אני מרגיש בחדר אטום, אבל רחש המפוח העובד, 'התגבר', ו'התבלט', ואם הייתי נוסע ברכב עם דרגת אוורור 3 עד אז, מאז אני מוריד ל2 כי זה מציק לי. כמו כן צליל המנוע, בעיקר בטורים גבוהים, דומיננטי יותר. אצלי הועבר כבל 0/1 עבה במיוחד מבלי לחורר ולהרחיב שום דבר.

תעדכן..

פורסם

אני חייב לציין שגם אצלי המנוע נהייה יותר רועש( קורולה 2005) לאחר התקנה אצל תומקאר ברינתיה.

קשה להסביר ,אבל כשלוחצים על הגז יש רעש נוסף שמגיע כחצי שנייה אחרי הלחיצה. ואני לא מדמיין אני בטוח ואצלי לא היה איטום

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...