Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, קניתי רכב מאזדה לנטיס 1800 1998 עם מים ברדיאטור, לפחות כך זה ניראה הנוזל שקוף. האם אפשר לבצע החלפה למים ירוקים/נוזל קירור בפעולה פשוטה בבית? המוסך שלי (מורשה) אמר שאם לא מתחמם הרכב אז לא כדאי לגעת, מה דעתכם? איך מנקזים אויר?? מה סדר הפעולות? תודה

mazda lantis 1998 1840

פורסם

אם כרגע יש מי ברז במערכת אז המצב קצת בעייתי.

יתכן וברגע שתנקז אותם יפתחו כל מיני חורים בצנרת הקירור שהיו עד היום סתומים מהחלודה שהמים יצרו - ובכך יגרם יותר נזק מאשר תועלת.

פורסם

חיפשתי קצת בפורום ואני רואה שיש "קצת" מידע בנושא.

אודה לכם על מידע ספציפי לרכב הנ"ל ולדעה אם כדאי כרגע לא להחליף/להתעסק אם יש כרגע מי ברז. אני לא יודע כמה זמן יש ברכב מי ברז אבל ניראה לי שלא יותר מ-20 או 30 אלף ק"מ כי הרכב היה מטופל במוסכים מורשים, אני מקווה שהם מקפידים על כך..

mazda lantis 1998 1840

פורסם

המוסך דיבר שטויות ואני ממש מופתע מהתשובה.

כדי לרוקן את הנוזל קירור אתה פותח את הצינור רדיאטור התחתון, פותח את פקק הרדיאטור, ואת פקק מיכל העיבוי.

מחכה שכל הנוזל יתנקז, מחזיר את הצינור חזרה למקומו, ממלא נוזל קירור איכותי, פרסטון במיכל צהוב יהיה מצויין תצטרך כ 6ליטר נוזל קירור.

אתה ממלא נוזל קירור ברדיאטור עד הסוף ובמיכל עיבוי עד קו FULL.

מתניע את הרכב כאשר הפקק רדיאטור פתוח, ותוך כדי ממשיך למלא את הרדיאטור בנזול קירור עד שתמלא ותגיע לסוף סגור את הפקק, תבצע את הפעולה הזו מהר כדי שהמנוע לא יתחמם.

ותוך כדי שאתה ממלא נוזל קירור תבקש ממישהו שישגיח על החום מנוע כי הוא עלול לעלות וזה מסוכן, אז אם המחוג חום מנוע מתחיל לעבור את החצי מיד כבה את המנוע.

אחרי שסיימת למלא את הנוזל קירור סגור את הפקקים היטב, שים לב שחום המנוע לא עולה, תחכה שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ושהמאווררים יכנסו לפעולה.

אחר כך כבה את המנוע, תחכה עד שהמנוע יתקרר, פתח את הפקק של הרדיאטור בדוק אם חסר נוזל קירור, אם חסר תוסיף אם לא אז תסגור חזרה, ובדוק את גובה נוזל הקירור במיכל עיבוי, אם חסר תמלא עד קו F.

בימים הקרובים אחרי ההחלפה עקוב אחרי הנוזל קירור יכול להיות שכל פעם יהיה חסר קצת.

אגב, האוויר מתנקז לבד אין פקקי ניקוז אוויר.

זהו.

פורסם

מומלץ לחכות גם 10 דקות שהמנוע דולק לראות שהחום לא עולה יותר ממה שצריך.

וגם כדאי לעשות נסיעה קצרה אחרי כדי שלא יקרה מצב שתיהיה בעיה אחר כך ותצטרך בדיוק לנסוע.

S2000

פורסם

כדאי מאוד להחליף מי ברז לנוזל קירור איכותי.

לצורך שמירת ושימון המערכת.

הדרך הפשוטה היא, לפטוח צינור תחתון של הרדיאטור.

העבר בורר המיזוג למצב חימום עד הסוף,

שים לב שמנוע קר לגמרי, לפחות שעתיים אחרי כיבוי

חשוב גם לשתוף עם מי ברז את כל המערכת.

לאחר הפעולה בדוק שאין נזילות!

בהצלחה

פורסם

לחבר שלום,

מומלץ מאוד להחליף את המים בנוזל קירור מקורי בהקדם האפשרי. הנוזל המקורי של הייצרן הינו בעל תכונות מעולות לשמירה על מערכת הקירור.

נוזל קירור תחליפי מומלץ הינו G30 של חברת BASF

1. הצטייד בנוזל קירור מקורי ועקוב אחרי הוראות הייצרן לגבי דילול הנוזל במים במידה ויש צורך בכך ( בתמונה מצורפת מופיע מיכל של 5 ליטר מוכן לשימוש ללא צורך בדילול)

הנוזל נקרא

Mazda Long Life Coolant FL22

כמות נוזל הקירור הכללית היא בסביבות 6 ליטר

2. מומלץ בהזדמנות זו לנקות את מערכת הקירור כולה עם מי ברז ובעזרת צינור השקייה

3. הנוזל המקורי הינו רעיל לשתייה וקורוזיבי לחטי החשמל ברכב לכן בצע עבודה זו בזהירות הנדרשת

4. עקוב אחרי הנחיות הייצרן בקובץ המצורף עבור מזדה 6 התהליך לרכב שברשותך דומה.

במידה וברכב שלך לא קיים בורג ניקוז ברדיאטור אזי פרק את הצינור התחתון.

בהצלחה !

אנחנו פה לשרותך

NC0-7015FL22_1.jpg

Pages from Mazda 6 Workshop Manual.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

במוסך מורשה מאזדה שאני מטפל בו משתמשים בנוזל קירור של פרסטון מיכל צהוב.

ל JENEK אין צורך להעביר את הבורר למצב חימום כי זה לא ברז או משהו כזה, הבורר הזה סך בכל סוגר תריס על הרדיאטור חימום.

ברדיאטור חימות תמיד זורם נוזל קירור.

כמו בן אני מדבר על דגמי ה BA.

בBG שברשוך לא ראיתי איך העסק שם עובד.

פורסם

בחלק מרכבים ישנים יותר היה ברז.

לפי מה שזכור לי, זה גם מה שקורה ב-BG

HGY11, יש לך מוסך מורשה "מרוץ" באזור התעשיה, מול רפא"ל.

גש אלהם, רצוי בשעות הבוקר, ותוכל לרכוש או להזמין כל מה שאתה רוצה.

פורסם

אצלי החלפתי למים כחולים שמהולים במים מזוקקים, והיום בדקתי ויש חלודה...

שתפתי לפני ההחלפה במשך דקה על הזרם הכי גבוה ויצאו מים נקיים ואז מלאתי מים כחולים.

נכנס לי במנוע יותר מ10 ליטר נוזל...:cry:

הנוזל עדיין יבצע את העבודה?

זה נוזל קירור גרמני כחול קניתי 2 בקבוקים של 1.5 ליטר (יותר מ60 שקל לאחד:cry:)ומהלתי את השאר במים מזוקקים כי זה היה סמיך מדי לטעמי.

יש טעם להחליף שוב נוזל?(למרות שאני לא יעשה זאת בזמן הקרוב)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...