Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאותה תקופה זה המון.באוסטרליה עבדו אז קנוורטים עם מנוע V12 שני פעימות ללא טורבו של דטרויט עם פחות סוסים, משהו כמו 335 על 14 ליטר ונחשבו משאיות למטען כבד במיוחד. מצד השני, ככל הניראה מה שבעיקר קובע זה הגיר, למשל SCAMMEL CONTRACTOR, משאית שאישית ממש אוהב.

זה סרטון יפה (אפשר ליראות ולשמוע עד כמה יחס העברה אצלו קצר):

הנה קנוורט עם מנוע V12, הרעש שלו זו ממש מנגינה:

http://vodpod.com/watch/1563987-kenworth-lw924-with-12v71-detroit

צבי,

לעניות דעתי ב1964 עוד לא היו באוסטרליה קנוורטים עם 12V71 שאליו אתה מתכוון (שאגב היו לו בגרסה המקורית 375 סוסים - ייתכן והתכוונת לקמינס שש טורי בנפח 855 אינץ' קוב, הNTC335 הידוע). ה12V71 רק יצא אז לשוק בארה"ב. המנוע שבמפלצת היה הקמינס VT400 (או VT460 - זה לא ברור) שהיה באופן עקרוני המנוע שהושתל בשרמנים הצה"ליים. בדיעבד מה שהלך בטנק לא הלך במשאית והמנועים היו לא אמינים (הם לא היו אמינים אפילו בגרסאות ללא הטורבו שהיו במק M123 שהיו לו 300 סוסים והקרופ 380 עם 265 כ"ס, אז מה הפלא שהיו צרות עם 400 ויותר כ"ס).

הקונטרקטור בסרטון הוא קונטרקטור 250 טון שממנו ביקר רק אחד בארץ(לך אחורה בשרשור). המשאית שבסרטון הייתה במבחנים של הצבא הבריטי אבל לא התקבלה ולאחר ימים נמכרה לשוק האזרחי (אפשרי שם). הקונטרקטורים הישראליים לא היו בעלי יחס העברה כזה נמוך... בכל מקרה הקונטרקטורים הראשונים היו עם הNTC335 המוזכר לעיל והבודדים עם AEC AV1100 בעל ה400 כ"ס יוצרו אחרי המפלצות.

הקנוורט בסרטון מוכרת מאוד בסצנה שם ושופצה ע"י בעליה MURRAY LANGFORD שהוא שפץ בחסד עליון. שים לב היא אבל מודל 1969.

שלום לך גיא ,ממליץ לך להכנס לפייסבוק ולחפש משאיות נוסטלגיה בישראל פורסמו שם מס תמונות של המפלצות שלא ראינו עד עכשיו.רוני

תודה רוני - אכן ראיתי - תמונות מדהימות מההובלה של ה"גיגיות" המוזרות. 167 מככב אבל לא ברור מי כוכב המשנה...

בברכה,

T/גיא (לא א' ולא ב':-D)

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

גיא, תודה על המידע.

ד"א, הייתה TATRA עם מנוע 17L קירור אויר ו-V12. מניח שזה אחד ממנועי קירור אויר הגדולים ביותר שהותקן אי פעם במשאית. מעניין איך מנוע כזה שורד בתנאי חום?

DSCN0600.jpg

יש כאן תמונות נוספות:

http://www.roadtransport.com/blogs/big-lorry-blog/2009/11/-oh-hellooowhats-all-this.html

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתמול לתדהמתי פגשתי בכביש החוף, לכיוון החיפה, איווקו "קטן" (עד 15 טון) שנראה לא רע מרחוק, מתחילת ה-80! הרבה זמן כבר לא ראיתי אחד כזה נוסע!:shock: לא יכולתי לצלם כי נהגתי...:oops:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ד"א, הייתה TATRA עם מנוע 17L קירור אויר ו-V12. מניח שזה אחד ממנועי קירור אויר הגדולים ביותר שהותקן אי פעם במשאית. מעניין איך מנוע כזה שורד בתנאי חום?

זו 815 מעודפי הצבא הצ'כי, 375 כ"ס. לא צריכה להיות שום בעייה בחום כל עוד שאתה מקפיד שצלעות הקירור נקיות משמן ואבק (שהם חומרים מבודדים שמורידים את נצילות מערכת הקירור). במקרה היה לי קשר עם הבעלים והוא מודע לכך. המשאית כבר עובדת באפריקה. בצה"ל יש מודל יותר מאוחר שמחליד באחד הבסיסים (ראה תמונה מוקדם יותר בשרשור) היות והוחלט שאינו עונה על הצרכים. גם הוא וגם הטטרות 6X6 תוצרת ארה"ב של צה"ל הם בעלי מנועי קמינס מקוררי מיים. אגב, המקים הצה"ליים לשעבר עובדים (?) קצת יותר מערבה באפריקה - גם זה הוזכר בשרשור.

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
אתמול לתדהמתי פגשתי בכביש החוף, לכיוון החיפה, איווקו "קטן" (עד 15 טון) שנראה לא רע מרחוק, מתחילת ה-80! הרבה זמן כבר לא ראיתי אחד כזה נוסע!:shock: לא יכולתי לצלם כי נהגתי...:oops:

אני מכיר לא אחת אלא כמה כאלו משנות ה80 וכולם עובדים יום יום.

ניתן לראות אותם מסתובבים בעיקר במחסנים השונים בנמל אשדוד (במיוחד במסוף אוברסיס ליד מחסן 1 ומחסן 2 )

משום מה שרדו לא מעט כאלו.

גם למסוף מטענים ממ"ן מגיעים מפעם לפעם כאלו לביקור.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

היום ראיתי עוד אחד כזה עומד- אבל הפעם "גדול"- 19 טון, עם ארגז ווילונות... ואני מכיר לפחות אחד נוסף כזה במצב טוב שמסתובב באיזור רמלה/לוד. למה שרדו- כנראה שהיה דגם מוצלח...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לא שייך למשאיות ישנות בכלל, אבל חשוב לבטיחות:

נהגי המשאיות שבינינו, אני מבקש להסב את תשומת ליבכם לחשיבות התקינות של מערכת ה- ABS באוטו ובעגלה.

הגשמים הראשונים לפנינו, משאית ריקה נוטה להחליק על כביש רטוב בקלות רבה. עם ABS תקין, תוכלו לשמור על כיוון הנסיעה (או לסטות אם צריך).

ABS לא תקין יכול לגרום להארכה משמעותית של מרחק הבלימה, למנוע את האפשרות לשלוט לאן הרכב נע...

בחברות רבות לא טורחים לתקן תקלות ABS, בבדיקות החורף אף אחד לא חשב שצריך להתייחס לנושא, ואתם הקרבן של ההתייחסות הזו.

זו זכותכם וחובתכם להתעקש שמערכת ה- ABS תפעל ותהיה תקינה, ביחוד בימים אלו. לא נענים לבקשתכם לתקן? שילחו SMS לקצין הבטיחות ולמנהל המשרד, שתהיו מכוסים שהודעתם. אם תהיה תאונה ולא הודעתם, הכל יפול עליכם.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אתה יודע מה הקטע המצחיק? -את כל מה שהמפלצת עושה- עשיתי עם הוואנדורה 4X4 שלי! :twisted:8)

פורסם

מה שיותר מצחיק הוא שגם המזדה ליסינג שלך עוברת את הכל :-o

אולי בקצב יותר איטי , יש לה מרווח גחון נמוך , אבל עוברת

למעט אולי 1.2 M גובה מים.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אני מבקש- אין לי כבר שנים מזדה ליסינג- לא לקלל אותי!:twisted:

פורסם
היום ראיתי עוד אחד כזה עומד- אבל הפעם "גדול"- 19 טון, עם ארגז ווילונות... ואני מכיר לפחות אחד נוסף כזה במצב טוב שמסתובב באיזור רמלה/לוד. למה שרדו- כנראה שהיה דגם מוצלח...:roll:

את זאת אני מכיר עוד מלפני 10 שנים בערך. בזמנו קנה אותה בחור דרום אמריקאי ועבד איתה במסוף מטענים בלוד. אני זוכר, שכשהוא הגיע איתה בפעם הראשונה היא הייתה במצב ממש רע: ארגז נמוך וכולו קרוע, האוטו מלוכלך ומוזנח וכולם צחקו עליו שהאוטו לא יחזיק לו שבוע..... אך עברו כמה ימים ופתאום אנחנו קולטים אותו מגיע עם האיווקו – ארגז וילונות חדש גבוה, קבינה צבועה, בקיצור דינדש את האוטו. עדיין היו כאלה שאמרו שהוא סתם השקיע... אבל האוטו נסע ונסע.. ונוסע עד היום. אני חושב שהסוד שלו (של הבעלים) היה שהוא, להבדיל מכול הנהגים המשוגעים שם, היה תמיד רגוע, מחייך, שקט ונחמד לכולם. כנראה הוא גם נחמד למשאית שלו והיא מחזירה לו...

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...