Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אולימפיאדה!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת לא יאומן :shock: , עוד כשהוא רץ במוקדמות 9.82 ידעתי שהוא יזכה וישבור שיא עולם, אבל עד כדי כך???

ומעניין מה קרה לפאוול, נחלש בצורה דיי משמעותית...

ROOONEEYY

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש הזוי.

כל-כך מעצבן אותי לראות דברים כאלה. אני לא יכול לראות ספורטאי שמתחיל לחגוג לפני שהוא סיים או שלא נותן את כל מה שהוא יכול. תן את כל מה שאתה יכול, תגמור את הריצה ותתן לעולם את השיא הכי גדול שאתה יכול כרגע לתת. חוצפן.

עכשיו אנחנו צריכים להתחיל לפנטז/לנחש כמה רחוק הוא היה מגיע אם הוא היה רציני (החל מההשתעשעות עם הקהל והמצלמות רגע לפני הריצה, דרך הושטת הידיים 20 מטר (או יותר) לפני הסוף ועד ההסתובבות ב-90 מעלות לקהל ודפיקת אגרוף בחזה כשהוא עדיין 10 מטר מהקו).

אני גדלתי על אגדות של אתלטים עקביים שנותנים את המקסימום ואולי אם הכל יתחבר, ויהיה להם פייט שימשוך אותם ועם קצת מזל של התנאים הנכונים עם רוח מקסימלית מותרת אז אולי יגרדו מאית (וגם זה אחרי שנים רבות שהשיא הקודם החזיק), ופתאום צצים כל יום אנשים חדשים שעושים צחוק מהמספרים האלה ובמקרה הזה גם עושה צחוק מכל המתחרים האחרים ומהפיזיולגים שניתחו הכל והגיעו למסקנה שהנה עכשיו אנחנו בקצה גבול היכולת האנושית.

לא ייאמן.

האמת שבתקופה האחרונה כל היסודות שלי לאהדת הספורט הזה קצת מתערערים. לא יודע איך לאכול את המצב החדש בתחום.

[גם בבריכה, שזה לא ספורט שקרוב אליי כל-כך, נראה שהולכים דברים מוזרים מאוד עם כל השבירת שיאים ההזוייה הזאת. הכל זה הבגדי-ים החדשים ? קשה לי להאמין]

ניר

פורסם

תראה ניר, אומרים שבגדי הים החדשים מורידים 0.8 שניות בכל 100 מטר (שזה המון, וזה גם עובד טוב עם שבירת השיאים) אבל צריך להבין שמעבר לזה יש לנו את השחיין הטוב ביותר מעולם שפשוט מוכיח לכולם שאפשר להשיג יותר.

בריצה זה באמת יותר בעייתי - עם כל הכבוד לבולט, הוא שחצן רציני וזה רק גורם יותר לחשוב שיש כאן משהו מסריח (ואין לי מושג כמה בדיקות הסמים איכותיות). שבירה של שיא העולם באופן כל כך בולט (הצחקתי את עצמי) היא באמת משהו מיוחד, ואני אמנם לא חושב שהגענו לקצה גבול היכולת של הגוף האנושי, אבל בפירוש נראה שבולט מקדים את זמנו, ובאופן חשוד...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הכל זה הבגדי-ים החדשים ? קשה לי להאמין]

דובר על כך ששבירת השיאים בבריכה היא כתוצאה של העמקת הבריכה מ6 רגל ל9, הרחבתה בעוד שני מסלולים וכמובן הבגד ים החדש עליו דובר רבות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מסכים איתכן לגמרי .

בבריכה זה כבר מעצבן . ושלא יזיינו לי את המוח... ללא ספק הרוחב והעומק הגדול יותר משפיע מאוד .

לעומת זאת , מבחינת האצנים השיפור די הגיוני . ( מלבד בולט )

הגיוני שהזמנים מעט משתפרים באתלטיקה , שימו לב שבשאר המקצועות כמעט ואין שיפורי שיאים . מלבד ה 100 מ' כמעט ואין שיפור זמנים .

ולמה זה ?

אימונים מתקדמים יותר והבנה טובה יותר של ניצול יכולת גוף האדם . ככה שיש שיפור בזמנים , אבל לא כמו בבריכה ואני אפסיק לדבר על מה שאני חושב בקשר לזה כי זה לא יגמר .

אבל השיא של בולט לא אנושי . זה כבר לליגה שלי . ראבאק , הוא האט 15 מ' לסיום ופרש ידיים לצדדים שנתן לו אווירודימיות של משאית לעומת שאר האצנים שרצים עם גדי גוף למען האווירודינמיות...

הוא שחצן ? חופשי .

סמים ? רק הזמן ידבר .

לגבי זה שספורטאים צריכים לתת הכל , מסכים לגמרי . אבל נראה לי שהוא כל כך רצה לנצח שלא עניין אותו התוצאה . הוא רק רצה להיות המהיר ביותר . והוא הצליח .

מעצבן ? חופשי . כולם רצו לראות את הטופ של האדם (?) הזה . אני משער סביב ה 9.55 . ומשער זה לא אומר כלום ולא שווה כלום .

בקיצור , מעצבן . מדהים ולא פחות חשוב , ריצה היסטורית שזכינו לראות . עד כדי כך . סמים או לא סמים .

קארל לואיס ובן ג'ונסון שנתפס ועכשיו זו . לא פיספסתי שום גמר 100 מ' מאז 1988 ואלו היו הריצות המשמעותיות ביותר . לדעתי .

קארל לואיס האגדי , מייקל ג'ונסון הברווזון המוזהב ועכשיו הבחור ששמו הוא קליע...

מ-ד-ה-י-ם . וגם מעצבן . זה מה שיש לי לומר .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

בבריכה כבר אמרתי שאני לא מבין.

שמעתי בחצי אוזן משהו על בריכה לא תקנית שהסינים עשו. זה הקטע שאתם מדברים על המידות השונות ? זה פאק מקרי או מתוכנן עבור שיפור ? מה כביכול ההשפעה של השינוי הזה ?

בקשר ל-100 מטר. אני גם צופה קבוע מאז שאני זוכר את עצמי ופעם היו אתלטים יציבים שעובדים במשך שנים עם מעמד יחסית קבוע כמו בהרבה מקצועות אחרים.

כאן בשנים האחרונות צצים לך ספורטאים שמשחקים עם השיא כמו פטריות אחרי הגשם וגם נעלמים במהירות דומה מהאופק.

כמה אתלטים היו בכל שנות ה-80 שהיו בטווח של עשירית משיא העולם ? כמה כאלה באו והלכו במהלך העשור האחרון ?

משהו פה לא הגיוני.

אז אולי באמת זה שיפור האימונים ולא יודע מה שהביאו לכך שהגבול הריאלי החדש הוא 2 עשיריות ממה שהיה ולכן באיזור הזה יש עכשיו הרבה תזוזות וזה יתייצב שוב וייעצר בעוד איזו עשירית.

ואולי זה השיפור הטכנולוגי בתחום הרוקחות...(או כח הבטטה לפי אבא של בולט :lol:)

ובקשר לכך שהוא כ"כ רצה לנצח ולכן התפרץ מאוד מוקדם. זה מתאים כשיש קרב קשה ואתה מצליח בסוף להשיג משהו נכסף, קצת פחות כשאתה מגיע עם שחצנות ובטחון בשמיים ויכולת לשבור את השיא בכל אחד מהמקצים המוקדמים.

אולי הוא פשוט רוצה לעשות את זה כמו בובקה, one step at a time.

בכל מקרה, לראות את המבערים שהוא פותח באמצע ונעלם לאצנים המהירים בתבל כאילו היו ילדים זה פשוט בלתי נתפס.

בקיצור, מתי ה-200 מטר ?

זה צריך להיות מעניין.

פורסם

יש הרבה סיבות לכל העניינים הללו, הבריכה לדעתי תוכננה היטב ומה שזה גורם בסופו של דבר זה לפחות גלים חוזרים בבריכה מה שגורם לזמנים של השחיינים להיות מהיר יותר.

בקשר לריצה אני פשוט נשארתי חסר מילים, הוא פשוט מדהים הבחור הזה, שחצן לא שחצן כן שחצן הוא נתן שם לכולם בראש וזה מה שחשוב, אולי זה משהו בגישה שלו אולי דברים אחרים זמנים יגידו.

בקשר לשיפורים ושיאי עולם - קראתי כמה כתבות שטוענות שהתנאים האידאלים תורמים המון לספורטאים השנה באולימפידה-לדוגמא מסלול הריצה הוא חדש לגמרי ו"קופצני", בשילוב עם נעליים טובות יותר ואתלטים שמתאמנים בצורה נכונה יותר ואוכלים אוכל שהוא מתאים יותר לספורט בו הם עוסקים גורם לירידה בזמנים ושבירת שיאי עולם אגדיים.

אבי.

פורסם

גם אותי הרגיזה הקלות שהוא ויתר על שיפור עוד יותר גדול של שיא העולם,

ובאופן כללי השחצנות של הרצים (בגלל זה טייסון גיי לא הגיע לגמר).

אבל הוא אצן מדהים.

בתור אחד שקצת עוקב מדי פעם אחרי ריצות ה100 מטר גם במהלך ימים כתיקונם,

זה סוד ידוע בענף שהאצנים שומרים את התוצאות היותר טובות, לליגות הגרנד פרי שמתקיימות במהלך השנה,

בהן ישנם מענקים כספיים נדיבים מאוד (חצי מליון דולר למשל) לשבירת שיאי עולם במקצועות הריצה הבולטים.

בנוגע לדיון על יכולת האדם, אני לא יודע אם שמתם לב, אבל אם פעם אצני ה100 היו בעיקר אנשים נמוכים יחסית שהתמחו רק ב100 מטר, כיום ישנן שתי מגמות:

א) אצנים שמומחים ב200 מטר עושים הסבה ל100 מטר ומצליחים שם בגדול (ע"ע בולט)

ב) אנשים גבוהים קרוב ל2 מטר, מתמודדים בריצות הקצרות, דבר שלא היה מקובל בשנים עברו. (תמיד היו אצנים נמוכים יותר)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מניחשבגלל שהאצנים נמוכים הם מן הסתם אווירודינמיים יותר . אם אפשר לקרוא לזה כך .

אבל מצד שני , יש להם רגליים קצרות יותר ובכך כל צעד שלהם הוא קצר יותר . מלבד לקארל לואיס ( שאני מבטיח מעכשיו ואילך להפסיק לומר את שמו ) שכל צעד שלו היה כ 3 מטר... (!!!)

לגבי מה שאמרת בקשר למענקים ,

בהחלט זו אופציה שהוא לא שבר "ממש" את השיא רק בשביל לקבל מענקים מתחרויות אחרות שבהן הוא ישבור שוב ושוב את השיא . זו היתה אחת ההשערות שלנו ( החברה' ) מיד לאחר המקצה . אבל לך תדע . בכל מקרה נתנחם בזה שהוא עוד צעיר וכנראה הוא עוד ישתפר . מקווה לפחות . וגם אם לא , סעמק , לפחות זכיתי לראות אותו בגדולתו...

:wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כל שאר הדברים שרציתי להגיד בנושא כבר נכתבו...למעט...

עניין ה"השתחצנות" של בולט.

אני אמנם לא הייתי חוגג כך במקומו אבל זה לגיטימי לגמרי - הוא האצן המהיר בהיסטוריה למרחק הזה, הוא שבר שיא עולם וניצח את הריצה...יש לו את כל הזכות לחגוג כמה שבא לו.

אם הוא היה בא ואומר אני הכי גדול (:shock:)/תותח/בלתי ניתן לעצירה וכל שאר המתחרים סתם עלובים ,אני אוכל אותם לארוחת בוקר והם רק יכולים לחלום להיות כמוני - אז הוא היה שחצן.

אבל הוא בא , נתן ביצוע מדהים, ניצח במרחק שערורייתי את כל השאר למרות שהאט בסוף ולמרות זאת שבר שיא עולם.

עכשיו רק נקווה שהכל כשר.

לא יודע מה אתכם אבל אני מתגעגע למוריס גרין האיש והלשון.

פורסם

רק אני חושב שריצת ה200 מטר שלו תהיה אפילו יותר מרשימה?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

פשוט מלך !

רוב התחרות הוא היה מצויין, רק כמו שיודעים, ברוחות החזקות יש לו חיסרון גדול.

שיוט המדליות היה פשוט מדהים, הוא חשב שהוא פסל אז כדי להיות שקט הוא אפילו חזר חזרה לקו ההתחלה והתחיל מחדש.

כל הכבוד לו, אני אישית הייתי במתח עצום כדי לראות איפה הבריטי יסיים.

כל הכבוד ! הוא הפך את האולימפיאדה הזאת מכישלון טוטאלי למה שציפו ממנה .

פורסם

אמא שלי רואה טלויזיה וצועקת "יו איך מגיע להם סופסוף מדליה למישהו משכונת התקווה" (וזה היה ברצינות, היא לא ידעה שהם מאילת)

היא פשוט חשבה כך מרוב שהם עשו רעש כמו קופים ואפילו השדרנים באולפן, עזבו שהם שמחו לפני הזמן שעוד היה ספק לגבי המדליה הם צרחו בצורה "קצת" תת תרבותית לשדרנים וכל זה בשביל ערד ?

גם הצורה שבה שחר קפץ שם והתהלוכה שעשו לו עם הגלשן היא כמו תהלוכת קופים, אפילו זוכי זהב לא חוגגים בברוטליות כזו

זה מראה על הבינוניות שלנו, הוא לא הלך לאוליפמליאדה כדי לנצח אלא סתם כדי לחזור עם מדליה.

העברתי לערוץ אחר ושם השדרנים נשמעו הרבה יותר תרבותיים ונעימים בשפה יותר נעימה ונאותה שלא כל שניה איזה מישהו באולפן צורח לתוך המקרופון.

זו דעתי, אני אישית ראיתי את זה כ בושה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...