Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אולימפיאדה!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הבריכה עצמה,

גם אם ירחיבו אותה ב-50 מטר לרוחב ו-30 מטר לעומק, השינוי הזה ישפיע רק על המציל.

אין שום קשר בין המרחק שיש בין מסלול למסלול, המסלול עצמו[החוט, המורכב מדיסקיות], משכך את כל הגלים שנוצרים מתנועותיו של השחיין. ואין שום השפעה על השחיינים השוחים לידו.

לגבי פלספלס, הבן אדם מידה 50+ ברגליים,

יש לו סנפירים, לא רגליים.

הוא צריך קטגוריה משלו.

----

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יוצא לי לראות את התחרויות בגלל השעות שמתנגשות עם העבודה.

את הגמר 100 מטר ריצה כן יצא לי לראות. הקלילות שבה בולט ניצח היא באמת מדהימה וקצת לא אנושית.

יש סיבה טובה מדוע הוא חגג והאט לפני סוף הריצה. בתחרויות גרנד פרי ושאר התחרויות מקבלים מענק על שבירת שיא עולם. אני מניח שעדיף לשבור את שיא העולם כמה שיותר פעמים מאשר רק פעם אחת מבחינה כלכלית.

אסף

פורסם
אמא שלי רואה טלויזיה וצועקת "יו איך מגיע להם סופסוף מדליה למישהו משכונת התקווה" (וזה היה ברצינות, היא לא ידעה שהם מאילת)

מסכים, זה באמת היה מביך - בעיקר הצרחות באולפן וגם הטלפון מראש הממשלה, אבל זה כבר לא מפתיע אותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מאמין. אין לי מילים.

הפעם הוא באמת לחץ עד הסוף, וסיים איזה 5 מטרים לפני כולם! מדהים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נתחיל בשעה 7 בבוקר . השכמה . מקלחת , אוכל ושתייה ומוכנים נפשית לראות את השיוט האחרון של שחר צוברי .

ואז מודיעים על איחור .

מקצה נשים .

מודיעים על איחור .

ומאז , מלבד ההתרברבות של החברה' באולפן , היה סבבה .

אני עוקב כמו מטומטם ורק מקווה שהוא לא יפול כאשר הוא עובר את ה"קונוסים" .

ואיזה צרחה נתתי . החברה' באולפן היו שקטים לידי . ואני לא גר בשכונת התקווה , אבל למי איכפת ? יש מדליה !

התחיל טוב היום .

ממשיך לעבודה , עם חיוך של ילד מטומטם .

ואז ב 17:10 אני עוזב הכל ומבחינתי שכל הקארטים יקרסו . יש גמר ריצת 200 מ' .

ואז...

הוא מאיץ ומאיץ ומאיץ ולשם שינוי הוא נתן עד הסוף .

וכמו שאייל אמר , "מי היה מאמין שהשיא של מייקל ג'ונסון ישבר..."

הוא שחצן ? שחצן זה מילה ענווה לידו . אבל למי איכפת ? כל עוד לא ימצאו סמים וכדו' , הוא יחשב לאחד האצנים הגדולים אם לא הגדול שביניהם . והוא כרגע ילדון בן 22 (!!) . הוא פאקינג הגדול ביותר .

אין מילים . מדהים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אומנם נתן הכל אבל משהו אחד משאיר אותי עם טעם מר בפה -

זו הפעם השנייה שאני שומע שהמסלול הוא חדשני וקופצני ככה האצן הופך למהיר יותר.

מה היה קורה אילו למייקל ג'ונסון היה את המסלול הזה?

נכון שלבולט היה גם רוח נגדית של 0.9 אבל זו לא משוואה אלגברית ולא ניתן לדעת מה השפיע יותר.

מה גם שאחד מהם זה טבעי (רוח, ויש חוקים על רוח מקסימלית שמותרת), והאחר זה על-טבעי, טכנולוגי.

נותר רק לפנטז לראות שניים כאלה אחד נגד השני (ולקוות שהוועד האולימפי יקבע אולי חוקים מוגדרים כדיי שהטכנולוגיה תפסיק להשפיע).

Back to the original - NC again.

פורסם

אחד האצנים הגרמניים טוען שבולט לוקח סמים, מעניין מה יהיה עם העניין הזה, והאם הוא יתגלה כנקי אחרי הריצות הללו.

עכשיו מה שנותר בעצם לראות זה:

גמר הכדורגל : ארגנטינה מול ניגריה

שלבי הסיום של הכדורסל.

ריצות השליחים 4X100 (שם הג'מייקנים פיבוריטיים), ו 4X400

וכמובן ריצת ה400 עצמה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הגרמני הזה סתם רצה לעשות רעש כדי "להעצים" את השם שלו בתקשורת.

הוא מתבכיין כמו ילד קטן.

למרות שהיה בעל תקווה למדליה, הוא עף כבר במוקדמות - ועכשיו הוא בוכה.

הוא טוען שבגלל שהוא חי במדינה מפותחת - לו עורכים כל הזמן בדיקות להמצאות סמים,

לעומתו בולט חי במדינה נכשלת כמו ג'מייקה וכיוון שאין שם כסף ואין שם טכנלוגיה - אז את בולט לא בודקים.

אפשר לחשוב שהמארגנים בסין לא עורכים בדיקות משלהם (ולפי התקשורת, בולט כבר עבר 2-3 בדיקות סמים בסין).

פשוט מגעיל :?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שטויות

אז למה כל האחרים רצו רגיל בלי לשפר משהו,

הרי ראו שההבדל הוא בינו לבין כולם ולא שכולם רצו מהר יותר ממה שהם רצים במסלולים אחרים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בקשר לטענת הסמים, לא שמעתי מה בדיוק הגרמני אמר אבל זה לא לגמרי מופרך כי יש גם עניין של שימוש בסמים בבניה של הגוף ובאימונים ואז אפשר להגיע נקי לתחרות גדולה כזאת אבל עם יתרון מסויים. אם הבדיקות נעשות בצורה סדירה אז האפשרות הזאת די נעלמת. אני כבר לא זוכר על מי בדיוק דיברו בשידור אבל הפרשן די זעם על זה שנתנו לאצן שנפסל על שימוש בסמים לחזור אחרי תקופה של שנה וחצי בה מן הסתם הוא המשיך להתאמן רק בלי שום בקרה של סמים ולכן מגיע עם יתרון גדול.

נכון שלבולט היה גם רוח נגדית של 0.9 אבל זו לא משוואה אלגברית ולא ניתן לדעת מה השפיע יותר.

מה גם שאחד מהם זה טבעי (רוח, ויש חוקים על רוח מקסימלית שמותרת), והאחר זה על-טבעי, טכנולוגי.

נותר רק לפנטז לראות שניים כאלה אחד נגד השני (ולקוות שהוועד האולימפי יקבע אולי חוקים מוגדרים כדיי שהטכנולוגיה תפסיק להשפיע).

בעקבות תופעת בולט וכל הדיבורים על הפוטנציאל שלו (אם היה נותן את המקסימום ב-100 מטר) לשבור לכל הפיזיולוגים ולמדע הספורט את כל התיאוריות לגבי קצה גבול היכולת האנושית מאוד התעניינתי בנושא וחפרתי קצת במחקרים שנעשו בתחום. ה-bottom line פחות מעניין (מדובר או על עקומת השיאים עד היום ותחזית להתכנסות שלה או על מחקר פיזיולוגי שטוען שהגיד של הארבע-ראשי שנושא בעיקר האחריות לא יעמוד בעומס ופשוט יקרע מעל מהירות סופית מסויימת שמובילה בערך לתוצאה של 9.60) אבל כל המרכיבים השונים שמנותחים כל הזמן מאוד מעניינים.

הרוח למשל גם בתוך הטווח שהוגדר כחוקי יכולה להשפיע ברמה של עשיריות שניה !!

יותר מזה, המדידה הנוכחית של עצמת הרוח מאוד לא מדוייקת וכוללת בתוכה סטיית-תקן גדולה יותר מרמת הדיוק במדידות הזמנים אז אפשר לטעון שבכלל דיוק של מאיות הוא מיותר ולא אומר הרבה.

יש המון טבלאות מתואמות של שיאים ותוצאות לפי רוח או תנאים אחרים.

כשמגיעים לרמה בה מגרדים מאית פה ומאית שם אז יש כל-כך הרבה גורמים שעד היום לא התייחסו אליהם כל-כך ופתאום הם יכולים להיות ההבדל בין שיא עולם לעוד תוצאה טובה. פה נכנס המחקר והמדע, כמו למשל ניתוחים של תהליך ההזנקה וגילוי שיכולים להיות פערים של לא מעט מאיות שניה בין הגעת הסאונד של היריה לרץ שמבסלול הראשון לבין זה שבאחרון. לכן החלו ב-95 לבצע יריה שקטה עם רמקולים אישיים מאחורי כל רץ. אבל דווקא באולימפיאדת סידני לא עשו שימוש כזה.

ההזנקה אגב זה גם תחום מאוד רגיש עם יכולת לגנוב לא מעט זמן אם מוכנים להמר. לכן שינו ב-2003 את החוק לגבי פסילה שניה. פעם לכל רץ הייתה אפשרות לפסילה אחת (מה שיכל להפוך את המקצה למשהו מתיש עם המון יציאות חוזרות), היום ברגע שמישהו פוסל, הבא שיפסול פשוט עף.

אין מה לעשות, אי-אפשר להאבק בטכנולוגיה. בחלק מהמקרים היא מביאה לדיוק טוב יותר (במדידת הזמן, עוצמת הרוח והתנאים השונים), או אכיפה טובה יותר (בהזנקה, בסמים) וחלק אחר זה להבנת הספורט הזה טוב יותר, אם בטכניקה יעילה יותר, או באימונים נכונים יותר או בשיפור האווירודינמיות, לבוש, נעליים וגם משטח. קשה לשים את הקו בין ניתוח לגיטימי לשיפור הספורט לבין תעשיה של חברות טכנולוגיה כשהרצים הם רק כלים להצגת הטכנולוגיה כמו ב-F1 (אני בכוונה מקצין). כנראה שאנחנו לא נתקרב לזה כל עוד לא נכנס לתחום הביוני/גנטי/"רפואי" (מה שמזכיר את הרץ הנכה עם הרגל התותבת/ביונית/קפיצית שטענו שנותנת לו יתרון לא הוגן).

זה אכן מבאס לחשוב שהרצים הגדולים של העבר לא נהנו ממסלול "מהיר" וידע טכנולוגי נרחב, מצד שני אמצעי המדידה היו פעם ידניים עם סטיה גדולה מאוד, או אלקטרוניים אבל עם דיוק נמוך, לא מדדו להם רוח או שמדדו בצורה לא מדוייקת, היו גונבים זינוק בלי יכולת לזהות את זה וכו'.

בקיצור, אי-אפשר באמת להשוות תוצאות מתקופות שונות. אפילו מהעשור האחרון היו המון התפתחויות שגורמות לכך שאי-אפשר להתייחס באותה מהימנות לתוצאה מאתונה כמו לכזאת מסידני למשל.

ניר

פורסם

4X100 נשים נגמר עכשיו . באסה לג'אמייקניות . טעות של הרצה השנייה והשלישית והם איבדו את הריצה הזה .

עוד שעה ( 17:10 ) תתחיל הריצה של הגברים . זה אמור להיות מעניין , לא אמורה להיות תחרות לג'אמייקנים אבל אם הם יצליחו להעביר את המקל כמו שצריך יש סיכוי לא רע בכלל לשבור שיא עולם...

:-D

מי ייתן ויגדשו .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...