Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות ברמה של קורבט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בארץ מכוניות שמגיעות לרמה של קורבט Z06?

(400 סוסים...100 ב4 שניות...)

האם אפשר להשוות STI, EVO או S2000 לקורבט? (אם הן משופרות ברמה מקסימלית...)

ועוד שאלה...ממש לא קשורה לקודמת-

מה יחס העברת הילוכים במכוניות משופרות כמו הSTI?

תודה

פורסם

1. יש בארץ מכוניות ברמה של קורבט Z06.

2. קורבט Z06 עושה מאפס לשישים מייל 4.6 שניות. פורשה 911 טורבו לא יורדת מ-4 אלא טיפה מעל.

3. אפשר להשוות לקורבט חוץ מה-911 גם M3 שנמצאת בארץ, או אימפרזה STI. גם EVO (אבל אין בארץ). הן ברמה דומה לשלה גם בלי להיות "משופרות ברמה מקסימלית" או בלי להיות משופרות בכלל. אפילו בוקסטר אפשר להשוות בחלק מהמאפיינים (מלבד כוח).

4. בנוגע ליחס העברת ההילוכים - למה הכוונה? בכל מכונית יחסי ההעברה צריכים להיות מתואמים לאופי המנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1. יש בארץ מכוניות ברמה של קורבט Z06.

2. קורבט Z06 עושה מאפס לשישים מייל 4.6 שניות. פורשה 911 טורבו לא יורדת מ-4 אלא טיפה מעל.

3. אפשר להשוות לקורבט חוץ מה-911 גם M3 שנמצאת בארץ, או אימפרזה STI. גם EVO (אבל אין בארץ). הן ברמה דומה לשלה גם בלי להיות "משופרות ברמה מקסימלית" או בלי להיות משופרות בכלל. אפילו בוקסטר אפשר להשוות בחלק מהמאפיינים (מלבד כוח).

4. בנוגע ליחס העברת ההילוכים - למה הכוונה? בכל מכונית יחסי ההעברה צריכים להיות מתואמים לאופי המנוע.

רוני

2.קורבט עושה 0-100 בפחות מ4. אתה מוזמן לראות כאן :

http://www.chevrolet.com/corvette/engine.htm

מתחת Z06 Performance Systems

"Zero-to-60 in under four seconds"

3.דוקא שמעתי שכן יש איבו בארץ. אם הייתי רואה אותה בעצמי הייתי יותר בטוח בזה.

עכשיו... איך זה שSTI, עם 230 כ"ס אם אני לא טועה, מגיעה לרמה של קורבט, עם 400 כ"ס? אז מילא אם היא משופרת, אבל... ככה? אתה בטוח?

4. אני לא בטוח שנסחתי את השאלה נכון

נניח שמדובר בSTI- עד כמה אפשר למשוך הילוך ראשון\שני\שלישי...?

פורסם

2.קורבט עושה 0-100 בפחות מ4. אתה מוזמן לראות כאן :

http://www.chevrolet.com/corvette/engine.htm

מתחת Z06 Performance Systems

"Zero-to-60 in under four seconds"

3.דוקא שמעתי שכן יש איבו בארץ. אם הייתי רואה אותה בעצמי הייתי יותר בטוח בזה.

עכשיו... איך זה שSTI, עם 230 כ"ס אם אני לא טועה, מגיעה לרמה של קורבט, עם 400 כ"ס? אז מילא אם היא משופרת, אבל... ככה? אתה בטוח?

4. אני לא בטוח שנסחתי את השאלה נכון

נניח שמדובר בSTI- עד כמה אפשר למשוך הילוך ראשון\שני\שלישי...?

2. יש לי מגזין ROAD AND TRACK שבו היא נבחנה ונכתב בו 4.6 ל-60 מייל. מעריך שזה בין 4 ל-4.6. זה לא העיקר.

3. יש איבו למירוצים, זו לא גרסת הכביש. ל-STI יש 265 כ"ס והנעה כפולה. בתאוצות היא לא תהיה חזקה כמו הקורבט (5.5 שניות למאה ומהירות סופית נמוכה יותר) אבל בשאר הפרמטרים היא עומדת בקצב בהחלט.

4. נהגתי ב-STI אבל אני לא זוכר. בצע חיפוש באינטרנט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכביש הפתוח תהיה sti רגילה יותר מהירה מהקורבט לדעתי.

פחות מ-4 שניות ל-96 קמ"ש, תוצאה מאוד אופטימית, לא ניראה לי משום מה.

ו-sti משופרת לא "תיראה" קורבט גם בקו ישר (ראה "רעם כחול")!

יש איוו 5 והיא שייכת לנהג ראלי ג'וני ווסברג אם אני לא טועה, והיא רק למירוצים כלומר לא חוקית לכביש.

פורסם

יכול להיות שבמגזין שקראת התייחסו לגרסת הקופה של הקורבט. היא באמת מאיצה סביבות ה4.5

בכל מקרה... האתר של קורבט לא ישקר

לגבי הSTI, לדעתי היא צריכה להיות מאודדד משופרת כדי לקחת קורבט בקו ישר. היא עדיין מאיצה בלפחות שנייה אחת יותר ל100.

אבל זה לא משנה. רק רציתי לדעת אם אפשר להשוות בינהן.

אני מניח שגם האס2000 פחות או יותר באותה רמה...נכון?

לגבי המשיכת הילוכים- אני לא צריך לדעת בדיוק. רק פחות או יותר- הגיוני, נניח, שהילוך ראשון מגיע ל80-90? כמה בערך יגיע הילוך שני?

לא צריך יותר מזה

פורסם

מן הסתם אפשר, הן בעלות ייעוד דומה. S2000 דומה אולי בתצורה אבל היא חלשה יותר בקו ישר ומופרעת יותר (כנראה) בפניות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, הEVO שקיימות בארץ (3 במספר אם אינני טועה) אומנם מיועדות למירוצים אך בבסיסן אלו מכוניות די סטנדרטיות, כמו אלה שנמכרות בבריטניה בתוספת של כלוב התהפחות, שיפורי מיתלים ושיפורי מנוע קלים ביותר. מכוניות אלה נמצאות בגרופ N (למרות שלמעשה רמי הסב עכשיו את ה 5 EVO שלו לגרופ A) שזוהי הקטגורייה הבסיסית.

ה EVO של גוני ווסטברג מדגם 6 ולא כמו שצויין. לרמי יש שתיים, אחת EVO 5 והשניה רכב אימונים, EVO 2.

second is the first looser

פורסם

יש איוו 5 והיא שייכת לנהג ראלי ג'וני ווסברג אם אני לא טועה, והיא רק למירוצים כלומר לא חוקית לכביש.

בלה בלה בלה

אתה מכיר בכלל את ה"רעם הכחול" ?

מה קשור המפלצת הזאת שהקשר בינה לבין אימפרזה הוא הבודי בלבד....

ולא אמרנו בכלל שהיא לא היתה STI

אי אפשר להשוות בין קורבט ל STI מפני שאמנם שתיהן מכוניות ספורט אבל בעלות ייעוד שונה ( למרות שהקורבט האחרונה דווקא מסוגלת להסתובב לשם שינוי )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

בלה בלה בלה

אתה מכיר בכלל את ה"רעם הכחול" ?

מה קשור המפלצת הזאת שהקשר בינה לבין אימפרזה הוא הבודי בלבד....

ולא אמרנו בכלל שהיא לא היתה STI

אי אפשר להשוות בין קורבט ל STI מפני שאמנם שתיהן מכוניות ספורט אבל בעלות ייעוד שונה ( למרות שהקורבט האחרונה דווקא מסוגלת להסתובב לשם שינוי )

בא לך אולי להסביר את זה?

מישום מה זה לא כ"כ מסתדר לי....

Back to the original - NC again.

פורסם

אני אסביר - רוב הקורבטים הן מכוניות שרירים אמריקאיות מצויות. בקו ישר הן מהירות מאוד, במיוחד ביחס למחיר, אבל התנהגות כביש אין להן במיוחד. ה-Z06 היא הקורבט הכמעט יחידה שקיבלה שבחים גם מבחינת התנהגות הכביש. (יש לי מבחן אמריקאי של התנהגות שבו היא משתתפת ומגיעה למקום חמישי המכובד מתוך 8 ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני אסביר - רוב הקורבטים הן מכוניות שרירים אמריקאיות מצויות. בקו ישר הן מהירות מאוד, במיוחד ביחס למחיר, אבל התנהגות כביש אין להן במיוחד. ה-Z06 היא הקורבט הכמעט יחידה שקיבלה שבחים גם מבחינת התנהגות הכביש. (יש לי מבחן אמריקאי של התנהגות שבו היא משתתפת ומגיעה למקום חמישי המכובד מתוך 8 ).

רוני

כל החלק הראשון של המשפט ידוע בכללי על כל האמריקאיות.....

זה שיש קורבט שגם יש לה התנהגות כביש טובה זה חדש בשבילי, אבל עד כדיי כך שהיא עדיפה על האימפרזה?

Back to the original - NC again.

פורסם

אינני יודע אם היא עדיפה על האימפרזה, אבל הנה כמה נתונים מהמבחן הזה:

זה מבחן התנהגות שנעשה על מסלול בעל מספר פניות. יש מדידות אובייקטיביות של מהירות בסללום, במעגל החלקה ובשתי פניות במסלול. יש אבחנות סובייקטיביות על הכביש של בוחני המגזין וכן אבחנה סובייקטיבית של נהג מירוצים על המסלול.

במקום הראשון פרארי 360 מודנה עם 268.8 נקודות בסך הכל (מתוך 280). היא הובילה בהנאה סובייקטיבית מהנהיגה וכן על המסלול ביציבות, תגובת גז ותיבת הילוכים.

במקום השני לוטוס אליז עם 263.9 נקודות. הובילה בבלמים (לא חוכמה), יציבות ותגובת הגה על המסלול ובכביש. הייתה הטובה ביותר גם בסללום בהפרש (שוב, לא חוכמה).

במקום השלישי 911 טורבו עם 258.8 נקודות. הובילה בתיבת הילוכים, בלמים ומקדם בטיחות על הכביש.

במקום הרביעי איוו 7 עם 256.9 נקודות. לא הובילה בכלום אבל קיבלה ציונים מאוד גבוהים בהכל, ברוב המקרים טובים יותר מהבאה בתור שהיא...

במקום החמישי קורבט Z06 עם 256.6 נקודות. הובילה בתגובת גז בהפרש די גדול לטובה, וכן באחיזה צידית בהציגה את ה-G הכי גבוה - 0.98.

במקום השישי בוקסטר S עם 253.4 נקודות. הובילה רק בתיבת הילוכים ביחד עם ה-911, אבל הייתה טובה מאוד ברוב הדברים האחרים ובאופן מדהים למדי לא רחוקה במיוחד מאחותה הגדולה ה-911 טורבו.

במקום השביעי ב.מ.וו M3 עם 244.5 נקודות, אכזבת המבחן. הובילה בתגובת דוושה אבל מעבר לזה כשלה נחרצות על המסלול עם ציונים נמוכים בהרבה מהאחרות, לדוגמה תגובת הגה גרועה, יציבות נמוכה והרגשת בטחון נמוכה על המסלול. בכביש לעומת זאת היא הייתה במקום הרביעי.

במקום השמיני ועם ציון גבוה יותר על המסלול מה-M3 נמצאת... מזדה לנטיס. יותר נכון MP3, הגרסה הספורטיבית שלה. משום מה הם התלהבו ממנה בטירוף כמה חודשים לפני המבחן הזה ולכן צירפו אותה. יש לה 140 כ"ס והנעה קדמית, כך שלא מובן על מה הבלגן. מצד שני מסתבר שהיא עשתה את הסללום באותה המהירות שה-911 טורבו עשתה אותו... היא הובילה ביציבות על המסלול ובהרגשת בטחון עליו, אבל כשלה בהרבה תחומים אחרים כמו בלמים ותיבת הילוכים ולכן הייתה אחרונה גם במדידות האובייקטיביות וגם על הכביש.

זהו, השקעתי, מקווה שנהנתם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...