Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם יכולים למשיך ולקשקש עד מחר,אבל אף אחד מכם לא ישלם ולא יקבל יותר ממחיר שוק על הרכב שלו ובזה נגמר העניין.

לא משנה אם אתם חושבים שC5 היא האוטו הכי טוב בעולם או הזבל הכי גרוע שיוצר - היא שווה לא שקל יותר ולא שקל פחות ממה שמישהו מוכן לשלם ומישהו מוכן למכור.

מתוק שלי, גם מי שמוכר מרצדס ואו BMW ואו אודי לעולם לא יקבל את המחירון, מה זה בדיוק אומר ?

או בקיצור , הדוגמאות שלך לא קולעות למטרה.

כמו שכתב רוני, טוב מאוד שאין הרבה קונים, אישתי לא מוכנה לשמוע על שום רכב אחר חוץ מהפיקאסו שלה , מודל 2004 אם שאלת..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי, אבל לענין הספציפי המרצדס פשוט צודקת.

מופע התקלות בC5 גבוה מבקסרה, וגבוה עוד יותר מב406 למשל - וזה כל מכונאי של סיטרואן ידע להגיד.

ואם תביטו כאן:

http://www.carsurvey.org/model_Citroen_C5.html

http://www.carsurvey.org/model_Citroen_Xsara.html

http://www.carsurvey.org/model_Peugeot_406.html

תחת סעיף: Statistics שבצד שמאל, תראו שגם יש קורולציה לשביעות הרצון הכוללת מהדגם, לדוגמא:

C5 - 52% ,Xsara - 62% ,406 - 74%

היא לא סתם זולה, היא פחות אמינה ויותר יקרה לאחזקה.

אז למה ה-406 גם נשחטת בשוק אם היא כזאת מעולה תשאלו?

התשובה היא שאכן אין תמיד קורולציה בין מחיר השוק לבין טיב הרכב, וזה מסביר למה אנשים בורחים מה406 ורצים לקנות פסאט או גולף למשל:

http://www.carsurvey.org/model_Volkswagen_Passat.html

http://www.carsurvey.org/model_Volkswagen_Golf.html

אז בכללי המרצדס טועה, אבל ספציפית - צודקת.

HFturbo

פורסם
אתם יכולים למשיך ולקשקש עד מחר,אבל אף אחד מכם לא ישלם ולא יקבל יותר ממחיר שוק על הרכב שלו ובזה נגמר העניין.

לא משנה אם אתם חושבים שC5 היא האוטו הכי טוב בעולם או הזבל הכי גרוע שיוצר - היא שווה לא שקל יותר ולא שקל פחות ממה שמישהו מוכן לשלם ומישהו מוכן למכור.

עובדתית המשפט שלך נכון.

למה הגענו לזה?

הודות למונופול לוי יצחק, שבין היתר מייצג עדר גדול, אליו גם אתה שייך.

פורסם
צר לי, אבל לענין הספציפי המרצדס פשוט צודקת.

נו באמת. לבסס טיעון על Carsurvey ?

אתר עם 110 חוות דעת זה לא ממש מדגם מדעי, נכון?

נגיד, אם השואל מתעניין באמינות של C5 מבציר 2005, יש לו חוות דעת אחת, יחידה, בודדת, שבוודאי ניתן להסיק ממנה לגבי כל C5 בכל מקום בעולם, בכל תנאי שימוש.

שלא לדבר על כך שלא מעט מהמתלוננים, מתייחסים לרמת המוסכים במדינתם - עוד פרט שלא ממש רלוונטי לשוק אחר.

ודרך אגב, אם אתה בעניין של להשתמש באתר הזה כאורים ותומים, 81% מאלה שכתבו ביקורת על ה- BX דיווחו שירכשו שוב סיטרואן. מספר דומה למבקרי הקורולה שירכשו שוב טויוטה (85%).

זה אומר שאם מישהו יתלבט כאן בין BX לבין קורולה, אני יכול להניח על סמך Carsurvey שאמינותן דומה?

פורסם

תפסיקו לקשקש על אמינות.

לגבי ה C5 אין לי כזאת, אבל נהגתי בכזאת. עם כל הכבוד לעדר, שהעדר ימשיך לקנות מאזדה. ה C5 מרגישה ליגה אחרת.

אומנם אני נוסע בעיקר בליסינג היום, ופחות בקסארה (רק בשבתות. ואם מישהו מהמשפחה מבקש לנסוע בחינם (לסיינג) .

היום היא עומדת על 570 אלף ק"מ , טורבו מקורי, מנוע מקורי. ועדין נוסעת כפי שהיתה, מרגישה הרבה יותר סוחבת ומהירה מהסקודה רומסטר 2008 שלי, הגרמנומטית שלי.שאגב עם 10K בלבד, וגיר דופק, רועד, מרעיש, העברת הילוכים לא סדירהו בטח שלא חלקה. הסיטרואן 1.9 טורבו דיזל שלי הרבה יותר שקטה ממנה . הרבה יותר. ואני רציני לגמריי.

אז נכון , הגירים האוטומטים של הצרפתים לא מוצלחים, עם זה אפשר להסכים

מי שקונה ידני - הכל שמועות. רכבים מצוינים ,מפנקים - כל מה שהם דורשים, זה טיפול בזמן (10K) אצלי - למרות המלצת היצרן ל 15K. פילטר שמן מקורי, שמן איכותי , נוזל קרור אורגינלי (לא מים.) - וזהו .

אחת ל 60K (היצרן ממליץ 90) חגורת טיימינג, אחת ל 120K חגורת טיימינג מלא + מותחנים + משאבת מיים (כן, גם אם לא נוזלת)

וזהו, יש לך אוטו שנוסע ונוסע.

דבר נוסף שחשוב להדגיש, שלא תגידו שאני משוחד, הפלסטיקה ב C5 נראת ומרגישה מצוינת, בקסארה לעומת זאת, לא כל כך. נראת מצוינת, אבל שבירה ביותר. לכן חשוב עדינות עם הפתחי איורור והכפתורים.

יש לי שכן, עם אוטו כמו שלי - מטופל כמו הצרות שלי, לא נכנס למוסך בכלל. גם נראה כמו הצרות שלי. אבל 440K ועדין נוסע.

פורסם
נו באמת. לבסס טיעון על Carsurvey ?

אתר עם 110 חוות דעת זה לא ממש מדגם מדעי, נכון?

לא מדעי אולי, אבל אני סבור שכאשר יש יותר מ100 חוו"ד נאמר - זה נותן אינדיקציה סטטיסטית לא רעה,

ובוודאי מייצגת ונטולת פניות יותר מדעתם של כמה חברי פורום שהם בעלים של C5 בהווה.

HFturbo

פורסם

כלומר מה הטענה עכשיו?

שבעצם כל חברי הפורום שמשתתפים בדיון הזה כבעליהן של C5 בעצם לא יוצאים מהמוסך, אבל משקרים בקשר לזה כי לא נעים להם?

דרך אגב, כמות התקלות האינסופית הזו, היכן בדיוק אני אמור לפגוש אותה?

במערכת החשמל שזהה לזו שבכל פיז'ו-סיטרואן משנת 2001?

במערכת המתלים, שאפילו ידידנו S500-שמועתי טוען שהיא אמינה?

בפלסטיקה ?

לכל מי שאין את המכונית הזו יש דעה מוצקה במיוחד על אמינותה.

מכיוון שאני, מה לעשות, מכיר עוד כמה בעלי C5 שכולן, מה לעשות, לא גולשות ב- Carsurvey, אני סקרן. איפה אמור להתבטא חוסר האמינות שמאפיין דווקא את המכונית הזו ביחס לדגמי PSA אחרים?

פורסם

אני אומר שאף אחד לא צודק....

יש בעלים של יפנית שיאכל "קש" מהאוטו שלו

ויש בעלים של צרפתיה כמו דוד שלי למשל שמחליף רק לצרפתיה(היו לו שני 406,306,ולפני שנתיים הוא קנה C5 חדשה)

הענין הוא שהסיכוי לקלקול מעצבן בצרפתיה הוא יותר גדול...

חבר,אתה חופר

פורסם
בבעלותי C5 ולכן אפרט את התחזוקה היקרה שאתה, בידע רב כל כך, מזכיר:

במשך חמש השנים הראשונות - 0 תחזוקה ע"פ הוראות יצרן. עלות, 0 ש"ח.

אחרי חמש שנים (ובכל חמש שנים) נדרשת החלפה של השמן ההידרופנאומטי. פרוצדורה שבוצעה במכוניתי לפני חודשיים ועלותה 300 ש"ח.

היתה גם תקלה בחיישן גובה - עלותו כולל עבודה היתה ~300 ש"ח, 20 דקות עבודה ברוטו.

אכן, דורשת תחזוקה יקרה.

רק כדי לוודא, מעולם לא הייתה בבעלותך סיטרואן, הלא כן?

S500 תשובתך זו היא בעיתית בלשון המעטה . וכי אלו כל הטיפולים שעושה רכב ב10 שנים?! לפי הוראות יצרן?! רק 600ש"ח?!

אפילו הוראות יצרן מחמירות יותר ויהיה עליך להחליף רצועות טימינג ועוד ועוד, בולמים , צמיגים ועוד חלקים אשר עקב הזמן ללא תקלות שהן יהיה צורך להחליף

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם
לא מדעי אולי, אבל אני סבור שכאשר יש יותר מ100 חוו"ד נאמר - זה נותן אינדיקציה סטטיסטית לא רעה,

מציע לך לגלוש לאתר AUTOCAR , בדוק את סקר "האמינות" שם וראה שהC5 מגיעה גבוה יותר ממקבילות גרמניות ואו יפניות אחרות כאשר מצוין בפירוש את עלות התיקונים הנמוכה של הרכב.

אבל שוב, שלא ניתן לעובדות לבלבל אותך.

פורסם

לא זו אינדיקציה ולא זו אינדיקציה. הכלל היחיד הרלבנטי הוא : "אתה והמזל שלך".

פורסם
מציע לך לגלוש לאתר AUTOCAR , בדוק את סקר "האמינות" שם וראה שהC5 מגיעה גבוה יותר ממקבילות גרמניות ואו יפניות אחרות כאשר מצוין בפירוש את עלות התיקונים הנמוכה של הרכב.

אבל שוב, שלא ניתן לעובדות לבלבל אותך.

כידוע לך, יש לנו דעות משותפות לרוב, יחד עם זאת סקרים מסוג הנ"ל לא משנים דבר וחצי דבר.

יש סקר אחד אמיתי, אשר מתבסס על עובדות:

נמצא אצל כל יצרן בכספת, שמור טוב טוב.

פורסם

גבי, מסכים איתך לחלוטין , הבאתי את הנ"ל, וסימנתי במראכות את המילה אמינות..

כמו כל סקר אמינות, גם זה חסר משמעות לחלוטין, אלא בא להראות למר טורבו תוצאות שונות במעט מאילו שהוא טרח להביא.

פורסם
...וכי אלו כל הטיפולים שעושה רכב ב10 שנים?! לפי הוראות יצרן?! רק 600ש"ח?!
בוודאי שלא. האדם שהתייחסתי אליו טען שמערכת המתלים היא "בדרך כלל אמינה" אבל ש"תחזוקתה יקרה".

לכן, פירטתי את עלויות התחזוקה השוטפת של המערכת.

על פי הוראת היצרן המערכת אינה זקוקה לכל תחזוקה שוטפת במשך 5 שנים או 200,000 ק"מ.

איני מכיר הרבה כלי רכב עם מערכת מתלים סטנדרטית שלא יזדקקו במהלך 200,000 ק"מ להחלפת בולמי זעזועים, תושבת בולם וכיוב'.

• תוכן חדש...