Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה יפתח זה יהיה באישורה ובהכרתה של המועצה להשכלה גבוהה.

זו תהיה תוכנית לימודים שתבנה ע"י המכללה. כמו כל מגמה יהיו קורסי בחירה בתחום הרכב שתצטרך לבחור ביניהם.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם זה יפתח זה יהיה באישורה ובהכרתה של המועצה להשכלה גבוהה.

זו תהיה תוכנית לימודים שתבנה ע"י המכללה. כמו כל מגמה יהיו קורסי בחירה בתחום הרכב שתצטרך לבחור ביניהם.

לא ענית על השאלה.

האם מדובר ב"אשכול" קורסי בחירה

או שמדובר בהתמחות ?

האם בוגרי התוכנית יקבלו תואר BSC בהנדסת מכונות

או שיקבלו BSC בהנדסת מכונות עם התמחות ברכב ?

פורסם

לאור האמור כולי תקווה שהתוכנית תצא לפועל.

לצערי אין בכוונתי ללמוד שוב תואר ראשון בהנדסה.

אבל בהחלט נישמע מבטיח.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

יש לך תואר של מהנדס? באיזה תחום? האם תשקול לעשות השלמה לתואר של מהנדס מכונות מגמת רכב? שזה אומר להשלים רק את הקורסים החסרים לתואר זה?

פורסם

אני וידידי יעקב מארגנים סטודנטים באופן פרטי לאחר שנאמר לנו ע"י נשיא המכללה שאם יהיה לזה ביקוש הוא יפתח מסלול מכונות בהתמחות רכב.

מסלול הלימודים יהיה בנוי בצורה זו

לצורך קבלת התואר יש לצבור 165 נ"ז לפי הפירוט הבא:

· 136 נ"ז נצברות מלימודי החובה במתמטיקה, סטטיסטיקה, פיסיקה והנדסת מכונות (כולל פרויקט גמר) כפי שיפורט להלן במבנה תוכנית הלימודים בקורסי החובה במדעי היסוד והנדסת מכונות.

· 4 נ"ז נצברות מ-2 קורסים כלליים.

· 25 נ"ז נצברות בקורסי הבחירה בתחום הרכב.

פורסם
לימודי בוקר או ערב? האם יש כיווני התמחות ספציפיים?

תודה

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני סיימתי עכשיו שנה ראשונה הנדסת מכונות באפקה , אומנם חלק מהביקורת של זה שמעלי על יחס של הנשיא לסטודנטים נכונה אבל בין ובין לא להמליץ ללמוד שם תסלח לי , אתה פשוט בכיין , אני לצערי יצא לי ללמוד לפני זה במכללת ספיר ובבן גוריון ואני אומר לך אתה לא מבין איזה יחס מצויין יש באפקה לעומת מקומות אחרים! דרף אגב לפני שנתיים שינו את תוכנית הלימודים באפקה לתואר BSC ככה שלמיטב הבנתי אותו מגיב עשה תואר שונה ממה שיש היום

ולכל מי שמתעניין בלימודים במכללה , שלא יחשוב שהוא בא לפיקניק , אומנם זאת מכללה אבל הרמה עדיין גבוהה , יש בחני אמצע בכל קורס שנכנסים לציון סופי(יכול לעזור ויכול להרוס) הכיתות יחסית קטנות באזור55 איש בקורס הכי מלא, בתחום החברתי יש אחלה אנשים, תמיד יש מי שיעזור לך אם אתה לא מבין משהו, ובכלל כיף ללמוד שם , אני ממליץ!

פורסם

השאיפה של רוב האנשים שהצטרפו להתארגנות זו היא ללמוד בערב עדיין יש אפשרות לעשות חלק מהקורסים או בערב או בבוקר לשיקול הסטודנט. בעקרון המכללה פתוחה גם למסלולי ערב וגם למסלולי בוקר. מסלולי ערב יהיה ראשון שלישי חמישי בערב ושישי בבוקר. מסלולי בוקר הקורסים יתנו מדי יום ראשון עד חמישי בבוקר.

פורסם

ללמוד במגמת רכב לא מדובר רק במשכורת מדובר באהבה לתחום ולמקצוע.

אני עובד בתחום הרכב ואני רוצה להעשיר את הידע שלי ועוד הרבה כמוני רוצים. מבחינתי לא מדובר בכסף במשכורת גבוהה.

הרבה גורמים בענף התחבורה אומרים שלא יוכל לתת משכורות של 40000 ש"ח ברוטו כמו בהייטק(שקם ונופל ושרוב האנשים שם לא מגיעים לחצי מהמשכורת הזו). ולא מדובר רק במעסיקים מדובר פה בסטודנטים שרוצים ללמוד את מה שהם אוהבים.

לדעתי אם לא נתחיל לפעול פה בתור סטודנטים שרוצים לפתוח את המגמה הזו בשביל עצמם ללמוד את מה שהם אוהבים, עוד מאה שנה לא תיפתח מגמה כזו.

הגיע הזמן להזיז את הענינים בתחום הרכב אם לא אנחנו הסטודנטים אז מי כן.

פורסם

לא משנה איפה תלמדו לכל מקום יש חסרונות ויתרונות, היום שום מקום לימודים לא יאכיל אתכם את החומר הנלמד בכפית. בשביל ללמוד צריך תחת.

פורסם
אני סיימתי עכשיו שנה ראשונה הנדסת מכונות באפקה , אומנם חלק מהביקורת של זה שמעלי על יחס של הנשיא לסטודנטים נכונה אבל בין ובין לא להמליץ ללמוד שם תסלח לי , אתה פשוט בכיין , אני לצערי יצא לי ללמוד לפני זה במכללת ספיר ובבן גוריון ואני אומר לך אתה לא מבין איזה יחס מצויין יש באפקה לעומת מקומות אחרים! דרף אגב לפני שנתיים שינו את תוכנית הלימודים באפקה לתואר BSC ככה שלמיטב הבנתי אותו מגיב עשה תואר שונה ממה שיש היום

ולכל מי שמתעניין בלימודים במכללה , שלא יחשוב שהוא בא לפיקניק , אומנם זאת מכללה אבל הרמה עדיין גבוהה , יש בחני אמצע בכל קורס שנכנסים לציון סופי(יכול לעזור ויכול להרוס) הכיתות יחסית קטנות באזור55 איש בקורס הכי מלא, בתחום החברתי יש אחלה אנשים, תמיד יש מי שיעזור לך אם אתה לא מבין משהו, ובכלל כיף ללמוד שם , אני ממליץ!

בכיין אני ממש לא, הרי מה אכפת לי? אני כבר סיימתי את הלימודים דיי בהצלחה, זה לא שאני כרגע לומד שם. סה"כ אני מחכה לדיפלומה(בנובמבר).

אני לא מתכווח עם עובדות, העובדות הם ככה: למכללה יש שם רע בתעשיה, מעסיקים לא מעוניינים לקבל בוגרים מאפקה.

בבדיקה שעשו המל"ג, נמצא שרמת המבחנים היא בינונית-נמוכה, עוד עובדה שאין להתווכח איתה.

אז לומר שהמכללה ברמה גבוהה, ממש לא, אתה חושב שהיא ברמה גבוהה כי אולי למדת והיה קשה, אך בהשוואה לאוניברסיטאות וטכניון, הרמה נמוכה. לא אני קבעתי זאת, אלא המל"ג.

בחני אמצע לא מעלים את הרמה, ממש לא, זה סתם נטל על כולם, הרמה נקבעת ברמת ההרצאה והמבחנים. כאן המכללה נכשלת(למרות שיש קורסים שאני יכול להעיד, הם ברמה גבוהה).

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

אני לומד שנה ראשונה עכשיו ב אפקה.

הנדסת מכונות.

עשיתי שם גם את המכינה.

ומאוד מאוד מרוצה. בעיקר מהיחס.

ממליץ בחום.

פלג_

פורסם
לא משנה איפה תלמדו לכל מקום יש חסרונות ויתרונות, היום שום מקום לימודים לא יאכיל אתכם את החומר הנלמד בכפית. בשביל ללמוד צריך תחת.

אל תשכח לציין, עם סיום הלימודים הבוגרים לא זכאים לרשיון מהנדס רכב.

• תוכן חדש...