Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימון ראלי לכיש - ממ"י 5.7.2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני סטייגים ובכל אחד עוברים 4 פעמים 80 ק"מ :)

חבל שרק 11 מתחרים ורק 3 מסיימים

תמונות יעלו בגלריה בקרוב

IMG_5970.jpg

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה להתחיל בדבר אחד - מחמאות למרשלים שעמדו יום שלם בשמש ותיפקדו נהדר.

החל באסף לסלי שקיבל את פנינו בשטח הכינוס עם חיוך וסידר אותנו במקום שלנו, המרשלים (ויסלחו לי שאני לא מכיר את כולם בשמות) שעמדו בעמדות הזמנים או פוזרו לאורך המסלול , פשוט כל הכבוד.

הנוספים להם מגיעות מחמאות זה "מועדון מרוצי ישראל" שהוכיחו שמקומם בארגון מירוצים (בלבד, לדעתי ) . הם בנו לנו ראלי לתפארת שאת אודותיו כתבתי כאן .

רבות דובר כאן בפורום באם אנחנו בשלים לראלי ברמה כזו - 80 ק"מ , 8 קטעים, האם יש מספיק מכוניות , יחזיקו מעמד או לא וכו'. ניסינו , נהנינו מאד ולמרות שכלי הרכב סבלו , היו אלו שיעורים טובים ויש גם הרבה שיעורי בית לעתיד.

דובי

yuval_miki_philip1.jpg

amir_inbal_philip1.jpg

nadav_philpi1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

זלמן ו multi-v אין צורך ב"קטנות" שאתם נותנים כאן. היה יום מתיש לכולם ואני מאמין שבקרוב יתחילו הסיפורים להיכתב.

זו איננה הזמנה להיכנס לויכוח, אלא הזמנה להמתין בסבלנות. אני לא ראיתי אף אחד מה"פורשים" מקניט אותכם בשרשורים של אליפות IRDA. הגיע הזמן שנתחיל לכבד אחד את השני ואני אומר את זה בתור אחד הילדים שבחבורה, ועם כל הכבוד ויש כבוד.

ולענייננו.

הפעם בשל אורך הראלי הוחלט לבצע את הנוטס ביום שישי. הגענו עם רכב פרטי בלבד בשישי בצהריים, ישר אל תחילת הסטייג' בלי לבזבז זמן. שני הסטייג'ים הנפרדים הוכנו בשטח ברצף, אחד אחרי השני, עם רווח של כ 500 מטר ביניהם.

כבר תוך כדי הנוטס ראינו את ההשקעה והמחשבה שהושקעו בהכנת שני סטייג'ים של 10 ק"מ כל אחד, וידענו שהראלי עצמו הולך להיות פשוט מעולה.

שבת - כבר רגילים לצאת בחמש בבוקר מהצפון, וכביש 6 מקצר את הטווח בצורה שלא תאמן.

עם איחור אופנתי קל מתחיל סדר הזינוק, בצורה מסודרת ולפי טבלת הזמנים שהוכנה על ידי ממ"י מבעוד מועד. כשהכל ברור וידוע מראש - אין מקום לטעויות.

סטייג' ראשון: כבר מיד לאחר הזינוק ניתן לפתח מהירויות לא קטנות, בשבילי שדות, שאחר כך נסגרים לרצף פניות בתוך חורשה ומחוץ לה, עם פניות מכל הסוגים והמינים, מספר קפיצות (שלקחנו בזהירות על הרכב) ובאמפים (שלקחנו אפילו עוד יותר בזהירות) מתבלים את הסטייג'.

כאמור בין סיום הסטייג' הראשון לנקודת הטיים קונטרול של הסטייג' השני יש בערך חצי קילומטר (וכ7-8 דקות להגיע לפי טבלת הזמנים). יש זמן לשתות ולדבר על הסטייג' שהיה ועל זה שיהייה, ויאללה.

סטייג' שני: המיוחד בסטייג' הזה מבחינת נהיגה היה שחלקו עבר על שבילי כורכר מהודקים, כולל כמה פניות הדוקות בתוך פרדסים. כיף גדול לנהוג על כורכר בזכות האחיזה המעטה-אבל-אחידה, עם החלקות נשלטות יותר ופחות שינויי אחיזה תוך כדי פנייה.

בערך קילומטר לפני סיום הסטייג' השני ההגה מתחיל למשוך לימין. מחשבות לא טובות מתחילות לעבור בראש (באחד האימונים האחרונים השתחררה תיבת ההגה ממקומה שנתנה את אותה ההרגשה). מורידים קצב עד לסיום ואז מתברר שזה רק פנצ'ר.

יש לנו בערך 5 דקות להחליף פנצ'ר - לא בשמיים, רק שהג'ק מחזיר דווקא אז את נשמתו לבורא...

גבי סרוגו משאיל לנו את שלו, כולל אום גלגל אחד שנעלם לנו תוך כדי הלחימה עם הג'ק (וזאת עוד הזדמנות להגיד תודה לגבי).

מגיעים לזינוק לסטייג' השלישי (שזה בעצם התחלה מחדש של רצף שני הסטייג'ים), מזנקים וממשיכים להנות מהרכב ומהתוואי, כאשר בערך באותו מקום לקראת סוף הסטייג' הרביעי ההגה מושך שוב. הפעם גם מצטרפות דפיקות קלות לתזמורת, ואנחנו מחליטים לעצור.

מסתבר שהצמיג (הישן יחסית מטעמי תקציב) הספיק להתקלף מהג'אנט ולקח איתו את המיכל הנפרד של בולם הזעזועים. זה סוף הראלי מבחינתנו, ואנחנו מחנים את הרכב רחוק מהמסלול, מודיעים לחפ"ק, ומתרווחים בצל על מנת לצפות בשאר הרכבים עוברים.

היה כיף גם בתור צופים לראות איך בעזרת טכנולוגיה וטכניקת נהיגה מצליחים המובילים לעבור את החלק שבו צפינו במהירויות מטורפות וכאילו בלי לתת חשבון.

ברכות ליובל ומיקי, אמיר וענבל, ונדב ואלעד על המקומות הראשונים.

ולבסוף - תודה ענקית למועדון מירוצי ישראל, ברוך ורמי, לסלי, טננבאום, ולשאר שעדיין לא הכרנו בשמם, וגם לחבר'ה שבאו מבן גוריון ותרמו מזמנם וממרצם.

למרות התקלות, הראלי באמת היה קפיצת מדרגה. למדנו הרבה מאוד על ההתמודדות עם כזה מרחק - הפיזית, הטכנית והנפשית, גילינו שזה לא בשמיים (וגם לא בא בקלות), ולמדנו הרבה מהניסיון.

בשאיפה שיהיו עוד רבים כאלה,

רון דר ועודד דר

פורסם

ברכות על ארגון האירוע

זה חוזר למה שתמיד טענתי

שליט צריך להתמקד במה שהוא יודע לעשות הכי טוב ,ארגון מירוצים

אני אומר זאת ללא שום קטנות והקנטות.

אני מקווה שהפתרון לשיתוף 2 הגופים שהצעתי יתקבל ונוכל לראות את כולם מתחרים בעתיד ביחד.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

בתור אחד המרשלים אני חייב להגיד שהארגון היה פשוט מצוין.

ממ"י דאגו לפיזור עמדות וסימון הסטייג'ים.

כל המרשלים מצויידים במכשירי קשר, ובנוסף דאגו לשמשיות ומים.

רחבת טיפולים מסודרת, וסטייג'ים פשוט מצויינים.

פורסם

נתחיל ב-

תודה ענקית למועדון מירוצי ישראל על הפקת ענק של מסלול לאורך 80 ק"מ,של אדרנלין,קטעים טכניים,מהירים וכו.

בכלל כל היום תפקד בצורה מקצועית,אם זה ע"י החפ"ק שאוייש ע"י קצינת קשר(אני לא טועה נכון?),

ובכלל איך שכל האימון תקתק.

תודה נוספת לאסף לסלי(יאללה אנגליה??) ולכל צוות המארשלים והחברה מבאר שבע,כמו שדובי כתב אסף קיבל אותנו,וסידר את כולם והכל סודר ציקצק.

והמארשלים והחברה שלקחו את הזמנים שעומדים בשמש,כל הכבוד לכם חבר'ה.

ועכשיו לנווטת שלי,התותחית,ענבל אדרי,תודה רבה לך על יומיים גדושים של מקצועיות,כל אימון ואימון אני לומד ממנה יותר ויותר,נותנת בטחון שזה מאוד חשוב ,פשוט כיף לנהוג איתה.

תודה נוספת לכל הצלמים שהגיעו,למרות החום,זאב גרוס,איציק בן דוסא,והחבר'ה של דובי מילר(סליחה אני לא זוכר את השמות) שצילמו ותיעדו,והיה כיף ומצחיק איתם.

לסיכום היה אחלה אירוע,הכי טוב שלקחתי בו חלק עד כה, ציער לראות את חבר'ה שלא סיימו בגלל תקלות טכניות ובעיות נוספות,אבל הרקורד שלהם ידוע (מה שהיה יפה הוא שביקשנו בשביל מי שהיה יכול לתת להם חצי שעה לנסות לתקן את הרכבים ולוותר על סטייג ובשביל לחזור להתאמן...רוח חברית ותומכת.)צוותים עזרו אחד לשני,אוירה תומכת וחברית אף על פי התחרותיות.

אחרי שקראתי את הסיכום של דובי מילר באתר הראלי ישראלי,הכי טוב שאני יגיד פשוט תקראו מה שהוא כתב כי מעביר את היום הזה בצורה הכי טובה.

אני לא אכנס לזה יותר ממה שאני אכתוב כאן,הייתי שמח גם אם עוד נהגים היו לוקחים חלק באירוע ומקווה לראות אותם באימון הבא.

ענבל אדרי שוב תודה לך,

אבא תודה לך על התמיכה

ולא שכחתי את המנטור/מדריך/מורה און יעקובסון שאני מוריד את הכובע בפניו על האימונים,שמלמד אותי ומדריך אותי ולמדתי דברים חדשים שאני מיישם באימונים.

יום טוב

צוות ראלי גמליאל

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תוכן חדש...