Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימון ראלי לכיש - ממ"י 5.7.2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני ממש לא אוהב להיות זה שמוריד לכולם את המורל אבל בוא נראה מה שקרה פה באימון ? לפי התגובות היה אימון מעולה ואני מברך על כך, אני מקוה שכולם למדו והתחילו להבין מה זה ראלי אמיתי. אבל והנה האבל מגיע, 11 מכוניות יוצאות לדרך ורק 3 מסיימות את המירוץ? למה ? בדרך כלל במירוצים סביב העולם מחשבים שתהיה פרישה של 25 אחוז מהמתחילים ופה היתה פרישה של מעל 70 אחוז? ואני מנסה בכל הרצינות לבדוק מה בדיוק הסיבה לזה ? או שהמכוניות לא היו מוכנות למירוץ הזה ? או שהמכוניות לא נסעו אף פעם למרחקים שכאלו והן פשוט לא יכלו לעמוד בזה? או שישנה סיבה אחרת ואשמח לשמוע תגובות? מה שאני מנסה להגיד זה שאנו צרכים לבדוק לפני המירוץ הארוך הבא מה צריך לעשות שלא תהיה פרישה של כלכך הרבה מכוניות.

המשיכו לנהוג בזהירות זלמן

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זלמן

אני אשתדל להגיב בזהירות.

כמעט כל התשובות שהצעת נכונות, אבל - מרבית התקלות יכולות לקרות גם במרוץ של 100 מטר ויכלו גם להימנע לחלוטין, אבל כמו שאמרתי לחבר'ה שצילמו אותנו, זה חלק מהספורט המוטורי וחלק משלבי הלמידה שלנו .

הראלי הזה היה בהחלט במקום בכדי שנדע על מה מדברים.

אסור לשכוח דבר חשוב - למעט האימפרזה של יובל מלמד (ואם אני טועה אשמח לקבל תיקון) כל המכוניות שהתחרו הינם לפחות בנות חמש ועברו כבר סבל כזה או אחר ואותות הזמן עושות את שלהן במכוניות.

לגבי הפרישות עצמן - אצלנו בסובארו נשבר חלק ממוט ההגה- תקלה שיכולה לקרות בכל ספרינט או ראלי .

באימפרזה של גבי סרוגו נשברה צירייה - תקלה די שכיחה בספורט מוטורי .

באימפרזה של אלי אלבג - פנצ'ר .

באימפרזה של האחים דר - פנצ'רים .

מה שהכי חשוב שלמדנו עד כמה זה לא פשוט כל הראלי הזה ויש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שלום לכולם,

נראה שהייתה לכם חוויה בלתי רגילה,

נשמח לראותכם באירועים נוספים.

זלמן,

התשובות ברורות והיו ידועות, ואין צורך ללבות יצרים אלא לדעתי צריך לראות את נקודת האור :idea: - ולא החושך:evil:.

למרות המכשולים,

ובהכרה של התחזיות השחורות,

היו מספר צוותים שלקחו את האירוע כאתגר וניסו לעמוד בו.

צוותים ללא מימון בשמיים,

צוותים לא מיומנים,

צוותים שנמצאים רק ברמה הבסיסית ולכן -

מגיע להם כל הכבוד על הניסיון,

ואני אומר זאת בפה מלא הערכה.

את כל נושאי הפוליטיקה להשאיר לשירשור אחר,

ראוי להשאיר את השירשור הזה לחוויות ולמירוץ עצמו.

בהצלחה.

עפר שורץ

פורסם

שלום לכולם,

לאימון הזה שוב לצערי באתי לא כמתחרה מאחורי ההגה ולא כמתחרה כנווט, הפעם באתי כדי לתמוך בחברי דוד עזרזר,

לפני כמה שבועות שאל אותי אלי אלבג האם אני מכיר נווט רציני שמוכן לנווט לו בארוע הקרוב, מיד חשבתי על דוד שמאמן איתי בעבודה במסלולים. החיבור ביניהם היה מיידי, דוד לקח את הניווט בצורה רצינית, בדק באינטרנט, שאל המון שאלות ואפילו הפיק לעצמו מחברת נוטס שלא מביישת מחברות מקצועיות מחו"ל.

להגיע למרוץ ראשון ולתפקד בצורה כלכך טובה זה הישג רציני ועוד עם 8 סטייגים של כ8 ק"מ כל אחד.... כל הכבוד.

היה כיף גם לראות את שני האחים איל ואלעד, שהכרתי לפני יותר משנה על מסלול המרוצים באיזמיר, שהשיקו את שני הבאגים שלהם באימון ביום שבת וגם להם זה היה אימון לא קל.

כל הכבוד לכל מי שהשתתף ביום שבת.

צירפתי לינק לכתבה על טבילת האש של דוד ביום שבת http://www.maslulim.co.il/news-race/45

גידי קרונין

פורסם

טוב, אז סיכום קצר ממני, בעיקר תודות לכל העזרה.

התודות מסודרות מהקצר לארוך ולא לפי סדר חשיבות!!!

תודה לחברה שלי אנה שבאה בפעם השנייה ברציפות ומתחילה רצף.

יוסי צמח פחחות וצבע בני ברק, שיזכה לביקור ממני בקרוב (מאוד).

אלטרנתיבי יוצרים תרבות נהיגה, על התמיכה רבת שנים בי! תודה לכולם ובעיקר לאיתי אלון וגיל בן יוסף! אתם תמיד עוזרים במה שאתם יכולים ומעבר!!!

שיטת רביב למצויינות בספורט, רוני כהן! בלעדיך מי יודע איך הייתי מסיים את האירוע, או יותר נכון על איזה צד הייתי נוחת אחרי ההתהפכות. אם הייתי מספיק לתרגל בבוקר אולי לא הייתי שוכח לסגור את הפינים של מכסה המנוע?!?!?!

אלעד קודנצ'יק הנווט האלוף! מרוץ שני, פעם רביעית ברכב מרוץ! מקריא כל סיבוב בזמן, תמיד יודע איפה אנחנו נמצאים, תמיד תומך, תמיד מעודד ללחוץ עוד קצת אם אפשר (ואם לא אז שותק) ולא פחות חשוב, הזמנים! ניהלת את המרוץ בצורה מעוררת הערכה! תמיד הגענו לתחנה בזמן, על השנייה תמיד ידעתי כמה זמן יש לי למדידה הבאה. בקיצור אני מבסוט!

זיו הלפרסון! אתה הייתה צריך להיות אחרון פה ברשימה כי מה שיש לי לכתוב עליך יפיל לקארז פורום את השרת! אין כמוך בעולם! כל בקשה שלי מתבצעת לפני שאני פותח את הפה. כל הדאגות שיש לי הן לא דאגות כיוון שיש לי את הגיבוי שלך! כבר שכחתי מזה לא להירדם בלילה לפני המרוץ מרוב דאגות!!!

אחרון חביב, הארגון!

שהיה ללא רבב מבחינתי!

ברוך ורמי תודה שלקחתם על עצמכם את האירוע הזה! אני יודע כמה מעמסה זה באופן אישי על כל אחד ואחד מכם ואני יודע כמה זה היה חשוב לכם ברמה האישית שהאירוע יצליח, מעבר לזה אני פשוט לא יכול לפרט.

תודה לכל המרשלים הבקרים וכל מי שלקח חלק באירוע הזה! הזכרתי את הביצועים של הנווט שלי בנושא התחנות! עוד לא נתקלתי במרשלים כל כך סגורים על עצמם שיודעים בדיוק את התפקיד שלהם ולא טועים, גם לא בזוטות! חברה זה עושה את האירוע אחר לגמרי!

עוד לא נתקלתי במסלול נקי כזה שהיה ברור כי הוא בשליטה והשרה הרבה ביטחון בנהיגה!

ניכר היה כי המסלול נבחר בקפידה כדי שיהיה אפשר לנהוג מהר, טכני וליהנות מאוד מאוד!

הסימונים נגד חיתוך היו מאוד במקום (!!!) למרות שבהקפה הראשונה מאוד הפתיעו וגרמו לאיבוד זמן, לא בגלל שהתכוונתי לחתוך (חס וחלילה) פשוט מבלבל לראות מולך סרטים אדומים ושער שצריך לעבור דרכו פתאום :oops: :oops:

עוד לא נגמר...(סליחה)

תקציר של המרוץ שלנו למי שהתעניין קודם לכן:

זינקנו לחלק הראשון של היום עם חשש קל, הרבה נוטס, נווט עם מעט נסיון ונהג מאוד לא בכושר, כל זה ועוד ההזהרות של ענבל (זה המקום להודות גם לך על התרומה שלך) מכל מיני מוקשים בדרך חייבו התייחסות. נוסעים, הכל הולך לא רע, הרכב מתפקד אבל התחושה היא מעט איטית. ממשיכים בקצב מתגבר קלות את כל ארבעת המקצים של חציו הראשון של היום.

חצי מרוץ נגמר ונכנסים לסרוויס, פה המקום להתנצל על מעט צעקות שלי שהיו על גבול הטעם הטוב, נלמדו לקחים מכל הצדדים למרוץ הבא.

בסרוויס כל התקלות נפתרות הרבה יותר מהר מהצפוי ואנחנו נכנסים לשאננות (יתר), מגיעים לזינוק בדיוק בזמן הכניסה, עומדים בטיים קונטרול, מדברים חצי דקה עם אהוד פוביצר, מעלים סיבובי מנוע ומזנקים לחלק השני של היום!

ברגע שאני מעביר משלישי לרביעי אני רואה חושך בעיניים, כן חושך!!! הנווט ואני מעט מבולבלים, עוצרים את הרכב מחוץ למסלול, אני יוצא מהרכב ומתחיל לעקם את מכסה המנוע, שנשאר פתוח מהסרוויס למקום. אלעד יוצא כמה שניות אחרי ומוסיף קצת כוח למכות האגרופים והרגליים שלי. הכל נכנס למקום (בערך), חוזרים לתוך הרכב ונוסעים, גם אני וגם אלעד הנווט שמים לב שמשהו השתנה, הקצב! (זה המקום להודות למרשל שהגיע מייד לבדוק מה קורה איתנו!)

המרשל ההמום בסיום SS-5 נותן זמן של 9 דקות שזה 2.5 יותר ושואל מה קרה, אתם כבר יודעים.

לסטייג' הבא אנחנו מזנקים באטרף! מסתבסבים פעמיים ומקצרים את הזמן בה-ר-ב-ה!!! הגענו למסכנה כי כשהחלון מנופץ לרסיסים מקבלים קריזה ונוסעים מהר...

בזינוק הרביעי ממשיכים לשפר, שני ק"מ מההתחלה יש קפיצה שעד עכשיו לא הייתה מאיימת, עכשיו היא הפכה לקשה מאוד, ממשיכים להגביר קצב, מגיעים לסוף הרביעי בכמה הזדמנויות מסתבסבים באותו מקום כמו בסטייג' 6 אבל הפעם זה יותר מסוכן ולוקח יותר זמן כי עפנו מהשביל. מגיעים לסיום ושוב קיזזנו הרבה שניות!

חוזרים לפיטס, עונים על הרבה שאלות, מקבלים מחמאות מכל החברים ואת השאר קשה להמשיך ולתאר.

מקווה להמשיך ולראות אירועים כאלו מתקיימים, בשביל זה אני עובד ובשביל זה אני מכין את האוטו והצוות שלי!!!

תודה רבה לכל מי שלקח חלק באירוע הזה וכל מי שהביא לקיומו!

נדב

נ.ב. לפני ואחרי

99708044_QFVLTOcB_S_0029.jpg

DSC00019.jpg

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לאחר חודשיים של הכנות ותאומים מול הרשויות, הגופים הירוקים והכחולים הכנת השטח עם כלי הנדסה כבדים הגענו לראלי בן 2 קטעים שאותם היו מתחרים לעבור כפול 4, כבר ביום שישי ידענו שמחכה לנו למחרת יום לא קל, ההתיצבות ב-06:00 בבוקר יום שישי להכנת המסלול לקראת בוא המשתתפים ללקיחת הערות לספר דרך הכתיבה הכנת מסלול מדוגם למשתתפים עם כול הדגלים והשלטים.

כבר ביום שישי עם התייצבות המשתתפים בזמן הראה את המצפה לקראת יום שבת הצוותים התכוננו לקראת יום זה עם תדרוך שנעשה מראש, עברו בקלילות על המסלול ובהחלטה מנהלתית הוחלט לתת לכול משתתף מעבר נוסף שיבדוק את ספר הדרך דבר שמוסיף לבטיחות הנהיגה.

22 מרשלים תודרכו לקראת האירוע וביום האירוע הפתעה 32 מרשלים מתייצבים על המסלול לקראת הראלי, דבר שצבע את המסלול בכתום זוהר של המרשל, המרשלים שזו להם הפעם הראשונה נעזרו באסף טננבאום, רמי לימון ואני לצורך מילוי ספר הזמנים וברוב היום ניהלו בכוחות עצמם את התחנות.

לאירוע הזה הצטרפו 26 סדרנים מאוניברסיטת בן גוריון בניצוחה של הסטודנטית סימה ועקנין מאירגנה תדרכה את הסטודנטים, אנו מצידנו דאגנו להסעות שיביאו את החברה לשטח, הסדרנים תפקדו מצורה מושלמת חסמו, דברו עם קהל הצופים הסבירו בנועם ובנחת מדוע לא לעבור עם חיוך, סימה ועקנין (קצינת קשר) לקחה על עצמה את תפקיד ניהול החפ"ק והקשר ובעזרתו של מנהל המרוץ רמי לימון נכנסה לנעלי אסף שדמה ושלטה על מערכת הקשר וניהול המסלול.

צוותי הצילום התפזרו על המסלול, נעשתה בדיקת קשר עם התחנות ו.........

11 משתתפים עמדו על קו הזינוק פנייתנו לנהגי הראלי רייד לבוא ולהשתתף לא נענתה לאחר שסיימו ראלי ארוך והרכבים לא היו כשרים לנסיעה, מהעדר מספיק משתתפים (גם מבחינה כלכלית) התישבתי אני עם חברי לעמותה והחלטנו שאנו הולכים על הראלי בכול מחיר שיתפנו בהתלבטות גם את הצוותים והוחלט למצוא פיתרון לנושא.

כבר בסיבוב הראשון מצאנו את עצמנו עם "נתקעים" ככול שהתקדם הראלי כך מצאנו את עצמנו עם יותר "נתקעים" הכרת המסלול תושיית הנהגים המובילים הצליחה להחזיר את הרכבים כולם לפיט עד לסיום 4 הקטעים הראשונים, כאשר במזכירות הפננו את ראשנו לתוצאות ראינו 65% מכלי הרכב בתקלות כינסנו את הצוותים והמנהלה בדקנו את מהות התקנונים כמה זמן דרוש והקצנו עוד 20דק' מעבר לזמן השרות שניתן בפועל הדבר עורר את הצוותים הטכניים שמאז "ראלי ערד" איני זוכר התעוררות כזאת ובתום זמן השרות חזרו 75% מכלי הרכב לזינוק והמשיכו רובם עד לסיום.

בסיום עמדו לרשות המשתתפים אבטיחים קרים ולאחר טקס סיום שכלל ברכות, הקראת תוצאות התפזרו הצוותים ואנו התחלנו במלכת האיסוף והחזרת הציוד הביתה.

כמה מסקנות בשלב זה.

1. האיחור בתחילת הראלי נגרם בגלל כמות המרשלים והסדרנים והפיתרון הוא לעשות סיור מוקדם לראש צוות מרשלים וסדרנות בכדי שיפזרו את אנשיהם.
  2. הפרדת החפ"ק והמזכירות הוכיחה את עצמה, צוותי העיתונאים, צלמים הקשיבו לתוצאות ודיווח שניתן להם על ידי מנהל המרוץ ומנהל האירוע ולא לכול מידע שנשמע בקשר.
  3. כלי הרכב והצוותים (זאת דעתי הפרטית) לא עומדים בדרישות הכושר ולכן לאחר כול הקפה יש לפתוח את מתחם השרות לטובת הצוותים, זה יאריך במעט את זמני הסיום אבל יאפשר לצוותים להרגע, לצוותים הטכניים לבדוק את הרכב וצאת לדרך בתחושה יותר טובה.

סיכום - למרות שהיו הרבה מנבאי שחורות גם ממקורבי, הראלי היה קפיצת מדרגה חשובה בספורט המוטורי, הראלי נתן מבט אחר גם לצוותים, למרשלים ולמנהלה, אין אחד שחף מאיזה דבר שצריך ללמוד, לתקן להמשך הדרך.

ולתקווה - הראלי הבא של מועדון מרוצי ישראל יהיה ראלי סיום העונה הראלי מתוכנן להיות 3 קטעים, תקוותי היא שכול הספורטאים יתנו ידם לראלי זה, אפילו בני דודנו במזרח כאשר הנציג הפלשינאי קופץ משתיק אותו הנסיך פייסל ואומר אנחנו מפרידים בין הספורט לפוליטיקה גם אצלנו הדבר צריך להיות.

ולדעה פרטית - גם מכוניות שלא מאופינות כראלי ניתן לעשות את המסלול, לא את כולו אבל לפחות 50% ממנו, הדבר נעשה גם במחוזות אחרים וצריך לאמץ אותו.

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

ברוך ומ.מ.י כל הכבוד

ע"פ תגובות המשתתפים היה יוצא מהכלל, ישר כח

ובהצלחה בארוע הבא.

הבירה הייתה קרה ברוך?

איתן נימקובסקי

בב"ח

איתן

פורסם

הפעם הגעתי כצופה וממבט מהצד הגעתי לכמה מסקנות חד משמעיות. אם לא נהיה מאוחדים עם המעט כלים שיש בארץ ועוד מפוצלים לשתיים יהיה בלתי אפשרי לקיים ארועים גדולים ואמיתיים ואני אסביר: במקרה נתקלתי בחבר'ה מצויינים, אך לא מהתחום בכלל, הם נקלעו למרוץ במקרה. התגובה הראשונית שלהם בשיחה קצרה איתם היתה "נראה לא מקצועי", "איך כל כך הרבה רכבים פורשים?", "אין שליטה על מה שנעשה במסלול".

אני אישית ראיתי קטעים גדולים מאוד ללא מרשלים וללא סגירה עם אפשרויות חיתוך רבות, כולל מעבר של משאית באמצע המסלול.

כמובן שמועדון מרוצי ישראל השקיע זמן, משאבים, אנרגיה והרבה כסף, אבל אם אין את המכלול של כמות משתתפים גדולה + ספונסרים + חשיפה+ כסף, זה בלתי אפשרי לעמוד בסטנדרטים שמרוץ ראלי בסדר גודל כזה דורש.

הדעה הזאת נוגעת כמובן לשני המחנות שאותם בעיות שיש במחנה אחד יש במחנה השני וחבל.

דברים אלו נאמרו בנימה אישית ללא קשר שיוך למחנה כלשהו.

בתקווה לסיום התקנות וסיום מלחמת המחנות,

קובי כהן

פורסם
.....

כבר בסיבוב הראשון מצאנו את עצמנו עם "נתקעים" ככול שהתקדם הראלי כך מצאנו את עצמנו עם יותר "נתקעים" הכרת המסלול תושיית הנהגים המובילים הצליחה להחזיר את הרכבים כולם לפיט עד לסיום 4 הקטעים הראשונים, כאשר במזכירות הפננו את ראשנו לתוצאות ראינו 65% מכלי הרכב בתקלות כינסנו את הצוותים והמנהלה בדקנו את מהות התקנונים כמה זמן דרוש והקצנו עוד 20דק' מעבר לזמן השרות שניתן בפועל הדבר עורר את הצוותים הטכניים שמאז "ראלי ערד" איני זוכר התעוררות כזאת ובתום זמן השרות חזרו 75% מכלי הרכב לזינוק והמשיכו רובם עד לסיום.

.......ברוך שליט

אני לא טוב כמוך במספרים ברוך... אבל לפי טבלת הזמנים שפרסמתם רק 2 חזרו וגם לא עד הסיום (גבי ואילן אהרון - גבי עד הסיום)...

אלי אלבג פרש בסטייג' האחרון...

2 מתוך 11 זה לא 75%. גם לא 2 מתוך ה 8 שלא סיימו.

מגיע לך כל הכבוד על הפקת האירוע - אבל ...

אלון

(שאוהב לבדוק את מה שמפרסמים...)

ד"א

אולי אני לא מבין את הטבלה... אז תסביר...

http://www.motor-sport.co.il/13298/ראלי-לכיש---פיליפ-2008

אלון

פורסם
זלמן

אני אשתדל להגיב בזהירות.

כמעט כל התשובות שהצעת נכונות, אבל - מרבית התקלות יכולות לקרות גם במרוץ של 100 מטר ויכלו גם להימנע לחלוטין, אבל כמו שאמרתי לחבר'ה שצילמו אותנו, זה חלק מהספורט המוטורי וחלק משלבי הלמידה שלנו .

הראלי הזה היה בהחלט במקום בכדי שנדע על מה מדברים.

דובי

מסכים איתך במאה אחוז!:beerchug:

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תוכן חדש...