Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלמנת לרתך רדיאטור נחושת, הבנתי שייש להשתמש במוטות עם 20% כסף

אך חלק טוענים שעם מבער פרופן לא תיהיה לי בעיה.

חלק טוענים שהחום לא מספיק גבוהה וישיש להשתמש באציטילן.

מה אתם אומרים?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אם מדובר על בוטן - חמצן אז כן, וגם אז מומלץ להשתמש בMAPP ולא בבוטן.

זה תלוי באיזה לחם אתה משתמש , יש לך סגסוגות לעבודות שרברבות שמיועדות לטמפ' של 450 מעלות+- ואז עם מעט סבלנות אפשר גם להשתמש בגז ללא חמצן, הכי טוב להלחים עם מתכת האב.

פורסם

KD2 יכול להעביר קורס בנושא לכן קח את שאומר בעירבון מוגבל.

למיטב ידיעתי צנרת נחושת (ובכלל זה גם רדיאטורים) מלחימים עם לחם כסף ואוליי אם אין ברירה לעיתים עם בדיל.

מאחר ואין צורך בטמפ' אדירות אני לא מבין מאיפה מגיעה ההמלצה לאצטילן. אצטילן מיועד להלחמת ברזל עד כמה שאני יודע.

פרופן-חמצן בהחלט יעשה את העבודה. יש להקפיד להשתמש בפלאקס מתאים.

פורסם
KD2 יכול להעביר קורס בנושא לכן קח את שאומר בעירבון מוגבל.

:mm_blush:

אין צורך להגזים...

אתה אומר דברים נכונים - אני רק אחדד.

השימוש בסגסוגת כסף הוא בעיקר משום שהדבר יותר קל לביצוע , הטמפ' נעה בין 500-750 מעלות בדר"כ, טמפ' נמוכה במאות מעלות מטמפ' התכת הנחושת.

הנחושת רחוקה מטפ' ההתכה שלה ואילו הלחם כבר מותך מה שהופך את ביצוע התפר לקל בהרבה ( מתכת האב לא נמסה ויוצרת חורים ).

שימוש בלחם העשוי ממתכת האב אמנם ייצור חיבור חזק יותר אך הביצוע קשה יותר ( דפנות הרדיאטורים מאוד מאוד דקות ) והסיכוי לעיוות גבוה יותר.

הפשרה האידיאלית היא הלחמה קשה "BRAZING" ,אם ישנה סגסוגת המאפשרת זאת.

ניתן להשתמש בבדיל בתיקונים מסויימים אך ההלחמה די חלשה ולא מומלצת בכלל ( תיקנתי כך , סביר - החזיק תקופה מסויימת ).

שימוש באצטילן/ חמצן אפשרי אך מיותר במקרה הזה , מדובר רק בפונקציה של עוצמת חום ושימוש ב"גז בישול" יותר מתאים לטמפ' ההלחמה כך שיותר נוח לעבוד איתו.

חשוב להשתמש בFLUX ( אבקת הלחמה ) מתאים למניעת התחמצנות התפר וזיהומו ( חלק ממוטות הלחם מגיעים כבר מצופים ונשאר רק לנקות את פני השטח ).

עלות ערכת הלחמה כמו של מתקיני המזגנים היא סביב ה850-900 ש"ח מוכנה לשימוש , חובה חובה חובה חובה חובה חובה

חובה חובה חובה לדעת את כללי הבטיחות בעבודה עם ערכה כזאת( וכללי האיחסון שלה ) , טעות אחת קטנה ויהיה לסרט הזה סוף "מפוצץ".

אם תהיה יותר ספציפי אני מאמין שנוכל לעזור לך יותר.

בהצלחה

ים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי צריך להלחים 2 רדיאטורים.

הלכתי לעסק שמתקין מזגנים.

(מי שרוצה המלצה, מומלץ מאוד...בפרטי)

נתתי לו 50 ש"ח.

העבודה כללה זויות חצי צינורות והלחמות.

בשביל כוס חלב החלטתי לחרוג ממנהגי ולא לקנות פרה שלמה.

תודה על הנכונות לעזור.

רק שתדעו ב 2 חנויות חומרי בניין ניסו לדחוף לי אציטילן.

כמה שחשוב להתייעץ!

CIMG3066.JPG

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...