Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברכב רדיאטור עם מיכל מילוי מפלסטיק.

ראיתי שמהרדיאטור יוצאים שני מלבנים עם חורים לאורך הפסים והפלסטיק של המיכל מילוי מים נכנס לתוכם ואת החורים שיש במלבנים האלה ממלאים בליטות מהפלסטיק.

כמה זה קשה לפרק את העסק למען ניקוי עם חוטר?

האם יש שם אטם בין הפלסטיק לרדיאטור שמונע נזילות? אם יש, האם ניתן לקנות אחד כזה בשביל הסגירה לאחר הניקוי?

מחר באור יום אני אצלם את הרדיאטור שיובן יותר טוב על מה אני מדבר.

מדובר על רדיאטור של פיג'ו 106

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא כל כך הבנתי את התיאור , אבל אני מניח שברכבך כמו בכל שאר הרכבים יש לראדיאטור 2 צינורות מים שמתחברים אליו,

נתק את שניהם, דחוף צינור השקייה של גינה בצד האחד, פתח את הברז ושים לב לצבע המים ולתכולתם,

אתה יכול באופן דומה לשטוף את כל המערכת , פשוט תחבר את צינור הגינה לאחד הצינורות של הראדיאטור שנתקת , (ושכמובן הוא מחובר למנוע מהצד השני, ) ועבודה על אותו העיקרון,

רק שם לב אם הראדיאטור שלך רקוב ייתכן מאוד שהניקוי יגרום לסדקים ואף לפיצוצים בראדיאטור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אחרי שאני מנקה את הרדיאטור ,אני שם זרם הכי חזק בצינור העליון לכיוון המנוע, מניע ואחרי זה עם מנוע מכובה (תרמוסטט פתוח) וזה די עוזר.

עריכה:

אם יש לך קומפרסור אז תעבור עם לחץ אוויר על כל הרשת ,ותראה כמה אבק יוצא ממנה!(אפשר גם בתחנת דלק )

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אלה השיטות החאפריות

אני רוצה לעשות מה שעושים בניקוי רדיאטור אמיתי

לפתוח אותו בצדדים ולנקות את הצינורות שלו עם חוטר

in the face

with a chair

פורסם

למי שזה המקצוע שלו, יש לו כלי עבודה, ויש לו נסיון - זה לא קשה.

למי שלא עשה זאת לעולם, אין לו כלי עבודה, ואין לו נסיון - זה יהיה קשה.

לא מדובר בניתוח לב פתוח, אבל צריך לדעת מה לעשות ואת הכלים המתאמים.

שיחליט לאיזו קבוצה הוא קרוב יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה אתה מתעקש עם חוטר?

אתה חושב שלנקות עם לחץ מים זה פחות יעיל?

רק שתדע זה הרבה הרבה יותר יעיל ,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם יש סתימה של אבנית אני בספק אם לחץ מים יפתח את זה

מה גם שאם תזרים לחץ מים, יש סיכוי טוב שכל הליכלוך יצטבר בנקודה אחת ויצור סתימה חדשה

חוטר פותח סתימות 100 אחוז ולא פוגע ברדיאטור

רז אני קרוב לקבוצה שרוצה ללמוד אך לבצע את העבודה

in the face

with a chair

פורסם

בכל מקרה רק שתדע שאני עשיתי ניקוי לראדיאטור החימום , "בשיטה בחאפרית" וככה חסכתי 120 ש"ח , וגם עשיתי ניקוי לראדיאטור באותה צורה ולכל מערכת המים שזה חסך לי בסביבות ה 350 ש"ח ,

החימום עבד מעולה (עד שניתקתי אותו ) וחום המנוע כמו שצריך.

פרטים בה"פ .

פורסם

תומר שלום רב!

קרא כאן בציטוט הבא מניסיונו של לוי חבר הפורום, שהתלבט בין נקוי רדיאטור במעון רדיאטור, ועד שהחליט לקנות חדש:

1. לגבי שאיבת אויר במקום מים למספר דקות לצורך בדיקה - אני חושב שזה לא גורם נזק.

2. הכפתור בצבע לבן בצורת פרפר - זהו בורג-פקק שאיתו ניתן לנקז את המים מהרדיאטור - אם תפרק אותו תראה שיוצא איתו מוט באורך של כ- 2 ס"מ המחובר אליו, תשים לב שאתה מחזיר אותו שגומית ה- ORING יושבת במקומה.

3. בתחתית הרדיאטור יש 4 צינורות: נתחיל מכיוון ימין לשמאל - צינור עבה: זהו הצינור יציאה ראשי מהרדיאטור לכיוון המנוע (בית הטרמוסטט), 2 צינורות דקים וזהובים: זה צינורות שבהם מובל השמן של הגיר האוטומטי ולא מים לרדיאטור על מנת לקרר את שמן הגיר, צינור בינוני בצד שמאל: זהו צינור המתחבר לבית המסנן שמן של המנוע - כניראה מטרתו לקרר את שמן המנוע.

לגבי הניקוי - לאחר שהכנסתי צינור כיבוי אש בלחץ מאוד גבוה וראיתי שזה לא עוזר (כניראה שזה טוב ללכלוך שדומה לבוץ) הבנתי שיש לי כניראה עסק עם אבנית ושום לחץ מים לא יעזור. כניראה שיש להעזר עם חומרים מפרקי אבנית כאשר הרדיאטור מנותק מהרכב (על מנת לא לגרום לנזקים במעברים בתוך המנוע) ויש להשרות את הרדיאטור למשך זמן כל שהוא, עם אנשי הרדיאטורים עובדים עם חוטר בצורה פיזית ועליהם לפרק את הדוד ולא עם חומרים ממיסים כניראה שיש דברים בגו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
למה אתה מתעקש עם חוטר?

אתה חושב שלנקות עם לחץ מים זה פחות יעיל?

רק שתדע זה הרבה הרבה יותר יעיל ,

יעל כמו כוסות רוח. רק לפתוח רדיאטור ולהעביר חוטר יעודי.

לא ניתן לבצע פתיחת רדיאטור בתנאים בייתים כי דרוש ציוד יעודי לכך.

פורסם

אני מחזק את דבריו של דניאל (למרות שלעומתו, קטונתי מאוד).

הייתי בסיטואציה דומה, אך שילבתי בין האפשרויות: ביצעתי את עבודת הניקוי בעצמי עם חוטר, אך פתיחה וסגירה של הרדיאטור מצריכה בעל מקצוע, ידע וכלים.

דרוש PRESS על מנת להדק את הדוד הצדדי של הרדיאטור, לשם איטום טוב וסגירה הרמטית.

אחרי שאתה רואה את צלעות הרדיאטור מבפנים, ורואה כמה אבנית ולכלוך אתה מוציא עם החוטר, לא יהיה לך ספק שזרם מים לא מנקה ביעילות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תאמת (תאמת = את האמת):

אני בבית פירקתי את הרדיאטור לניקוי אם חוטר , צריך לפרק בעדינות את אותם קליפסים בדפנות הראדיאטור שזה קל,אבל להרכיב הבנתי שזה סיפור של בית מלאכה שמתעסק אם זה ,מניסיון אם אין מכשירים מתאימים אל תנסה.

בהצלחה דודו.

אני מאמין ואתם

פורסם

אני ראיתי במכון רדיאטורים איך מפרקים את הרדיאטור- לא סיפור כמו שזה נראה רק שמצריך חוטר מתאים ודק כמו שיפוד

בנוסף ביצעו את הסגירה חזרה של השגמים הנועלים את הפלסטיקה לרשת בעזרת גבקה

ולאטם לפני כן מרחו עליו סיליקון מדביק

לא ראיתי מכשור מיוחד

מה שכן זה הרבה עבודה ולדעתי בשביל 250 ש"ח ניקוי כולל פרוק והרכבת הרדיאטור מהרכב חבל על המאמץ

• תוכן חדש...