Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי התברר לי שנסעתי ללא מים במערכת, האוטו כנראה התחמם ופרץ אטם ראש. המנוע כרגע בפירוק לבדיקת מצב הראש.

המנוע עבר כבר 280K ק"מ והוא די עייף, עם קומפרסיה נמוכה בשתי בוכנות.

האם כדאי כבר להחליף רינגים ושסתומים ולתקן את המנוע או להחליף עם מנוע שמצאתי מרכב אחר זהה שעומד כבר מעל שנתיים עם 180K ק"מ על השעון? מחיר המנוע (עם האוטו שמסביבו) הוא כ 3000 ש"ח, אני מניח שצריך לעשות טיימינג וטיפול מלא, עוד כ 1500 ש"ח, הובלה עוד 500 בערך.

אשמח לעצות כי אני מרגיש די אבוד כרגע.

מלבד כל זה, הרכב שלי נפגע כשהורד מהגרר ישר אל תוך רכב אחר שחנה בסמוך, יש לו פגיעה בקורה אחורית ימנית.

בנזו** הגרריסט החאפר.

בריאות לכולם!

פורסם

כנראה שכבר לא ממש שווה להשקיע במנוע שלך כי הוא צריך לעבור כמעט אוברול מלא עד שיעבוד כמו שצריך.

צריך לבדוק אפשרויות של מנוע מפירוק /מייבוא.

לא בטוח שהמנוע שמצאת באמת עבר את הקילומטר'אז הזה וגם מנועי ייבוא שמבטיחים שעברו 50K לא באמת עברו את זה.

בכל מקרה,עדיף שתיתן למוסך להביא את המנוע כי אם לא במידה והמנוע שתביא לא יהיה תקין תשלם על כפל עבודה (פעמיים פו"ה).

כמובן שיש להחליף טיימינג,משאבת מיים,מותחנים,מחזירי שמן.

מומלץ ביותר גם לשלוח את הרדיאטור לניקוי יסודי ולא לחסוך בעניין הזה וגם להחליף טרמוסטט ולבדוק צינורות מיים.

אם תחסוך בדברים הקטנים אתה עלול אח"כ לשלם ביוקר שוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלף מנוע , משתלם יותר. בדוק הייטב ממי ומה אתה קונה. בדוק מראש מי ישלם את הפירוק החוזר במידה והמנוע שרכשת פגום, בדוק כמה אחריות נותנים על המנוע למנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
איך נסעת בלי מים? מה קרה? לא כ"כ הבנתי מה בדיוק היה כאן.

גם לי לא ממש מובן איך נסעתי בלי מים; בבוקר בדקתי והיה מים, בערב לפני שהגעתי הביתה הרכב נכבה. בעליות בדרך הביתה הטמפ' הגיעה לאיזור ה 100 מעלות אבל התחילה לרדת חזרה ל 95 כשקרה המקרה.

בגלל שבנסיון ההנעה לא הורגשה קומפרסיה הייתי בטוח שזו רצועת הטיימינג שנקרעה, לא ידעתי שחסר מים עד שהמוסך הצביע לי על הצינור שכנראה השתחרר מהמקום ודרכו יצאו כל המים.

בקשר להחלפת המנוע - כמו שאמרתי כבר - מצאתי רכב שלם ב 3K עם מנוע שעבר 180K בערך והוא יד ראשונה, הבעיה היא שהוא לא הונע כבר כמה שנים.

בריאות לכולם!

פורסם

מנוע שלא הונע כמה שנים יתכן מאוד שהוא כבר נפגם כרינגים תפוסים, חלודה וקורוזיה פנימיים ואפילו נתקלתי במנוע שהמיים חלחלו דרך בלוק המנוע אל הבוכנות במשך השנים.

אתה לוקח סיכון רב ברכישת הרכב המשומש הזה וכמו כן צריך לברר איך מבצעים את רישום המנוע שיוצא מרכב זה (ללא טסט) במכוניתך (אולי לקומפי הפתרונים).

בכל מקרה כדאי לנסות ולהניע את המנוע הרכב הנרכש לפני הוצאתו ממנו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מכיוון שאני לא מכיר, האם יש המלצות לגבי יבואנים של מנועים כאלה מפירוק?

קיבלתי מחיר של 1500 ש"ח לראש קומפלט ו 4500 (+מע"מ) למנוע.

בחישוב פשוט, 1500 לראש + 500 לאטם + 1000 לרינגים ומיסבי קראנק + 2000 פירוק והרכבת המנוע = 5000 ש"ח, ומקבלים מנוע כמו חדש. אולי באמת שווה לשפץ ולא להחליף?

בריאות לכולם!

פורסם

המנוע פורק, נבדקה השחיקה בצילינדרים והם נמצאו במצב מצוין, עגולים ונקיים. הסיבה שאני חושב שלא תהיה בעיה להחליף היא שהרינגים הקיימים גם במצב מצוין אבל בגלל שהמנוע התחמם כאמור אז המכונאי אומר שעדיף בכל זאת להחליף אותם בחדשים.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...