Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שעוקב יודע, שעל אף שאנוכי בלב העיר (ת"א - מגורים ועבודה), הרי שליבי בעיר הספר (אני מרצה באונ' חיפה).

היום התחיל הסמסטר ולקראת הצהריים שמתי פעמיי לעיר המפרץ. התלבטתי מהיכן לנסוע לאוניברסיטה - כביש החוף עד הסוף או ימינה בעתלית. לא ממש החלטתי עד המחלף של עתלית, ואז הרכב בחר מעצמו לפנות ימינה. שויין, זה האופי שלו.

העברתי את ה- DSG למוד ידני, ולדרך. העברות ההילוכים מדהימות, גם כאשר מורידים שני הילוכים בבת אחת (שתי לחיצות רצופות כלפי מטה בטיפטרוניק). מעולם לא נסעתי בכביש הזה ברכב עם כ"כ הרבה כוח ומומנט זמינים, כך שמאוד נהניתי, עד שכמובן נתקעתי אחרי סוויפט ישנה (באותה מידה זה כמובן היה יכול להיות משאית).

לא בדקתי מגבלות ולא הגזמתי במהירות הנסיעה, אבל אין ספק שלרכב היו עוזרים בולמים קשיחים יותר. בנוסף, באחת ההעברות ממש הרגשתי את העברת ההילוך, מה שהיה די מצחיק - הרגשה של רכב ידני ברכב שהוא לכאורה אוטומט (אבל בעצם ידני). כמובן, שדבר נוסף ששמתי לב אליו זו צריכת הדלק שהשתנתה לה פלאים :-)

אבל לראשונה הבנתי את היתרון של הפדאלים על ההגה (כמו שיש ב- GTI ובפסאט 2.0T). שתי ידיים על ההגה - וזהו. במצבים מסויימים, אני מניח שזה עדיף על גיר ידני. אבל כמו שאתם כבר בטח יודעים, אני מחכה לעלות את הכביש הזה עם GTI MK2 ידנית :twisted:. אולי ביום הולדת 40? (לא כזה רחוק לצערי...)

בינתיים, אולי כדאי שאנסה עם קליאו ספורט? :-P

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קודם כל - יופי שאתה מתחיל ליהנות מהאוטו. במיוחד בכביש כזה - בעלייה - אחד הדברים החשובים הוא כוח זמין. להרגיש את העברת ההילוך זה גם הגיוני - ה-DSG קצת חובט בסל"ד גבוה. ויותר מזה - אני נאלץ להסכים איתך בנוגע לפדלים על ההגה. במצבים רבים זה יהיה עדיף על ידני, אפילו אם מעט פחות מערב.

בנוגע למשאלה האחרונה שלך - בהחלט כדאי לך לנסות. :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ויותר מזה - אני נאלץ להסכים איתך בנוגע לפדלים על ההגה. במצבים רבים זה יהיה עדיף על ידני, אפילו אם מעט פחות מערב.

+1

מזה שנה וחצי שאני נהנה מהפטנט הזה.

אחרי ההתנסות הראשונה שלי על הצעצוע הזה הרגשתי שאני כבר לא מצליח יותר לזהות את היתרון של גיר ידני על אוטומט 6 הילוכים + משוטים על ההגה.

פורסם

לדעתי, ולדעת עוד רבים זה העתיד של החלפת ההילוכים.

אבל דבר אחד אני לא מבין, למה להסתבך עם מערכות מסובכות של תיבות ידניות כפולות מצמדים ולא פשוט תיבה סיקוונסיאלית?

פורסם

אני מת על הDSG. זוהי תיבת ההילוכים הטובה ביותר. בפעם הראשונה שהכרתי אותה הייתי עם S3 בדרך לאמסטרדם... [ההנהלה מעוניינת לציין שהכותב הינו קש-ק-שן]

אני מבין מתגובתך שיש לך GOLF TSI. אם כך הרי ידוע שהוא לא ספורטיבי בעליל, למרות שהמנוע שלו לא מאכזב. לגבי הדוושות על ההגה, אולי זה רק אני, אבל אני לא מתחבר אליהם [אליהן]. שנהגתי על הGOLF GTI בקטע טכני דומה העדפתי להעביר למצב ספורט, של הוא [???] שומר על סל"ד גבוה בכל הילוך ואז באמת כבר נגמרים התרוצים וזה רק אתה והESP. אני מאמין שזו אותה תיבה, אז בפעם הבאה תנסה איך זה במצב ספורט ותעדכן.

פורסם
אני מת על הDSG זוהי תיבת ההילוכים הטובה ביותר בפעם הראשונה שהכרתי אותה הייתי עם S3 בדרך לאמסטרדם...

רק חבל שאין (עדיין) אודי S3 עם תיבת DSG :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני מת על הDSG זוהי תיבת ההילוכים הטובה ביותר בפעם הראשונה שהכרתי אותה הייתי עם S3 בדרך לאמסטרדם...

אני מבין מתגובתך שיש לך GOLF TSI אם כך הרי ידוע שהוא לא ספורטיבי בעליל למרות שהמנוע שלו לא מאכזב לגבי הדוושות על ההגה אולי זה רק אני אבל אני לא מתחבר אליהם ושנהגתי על הGOLF GTI בקטע טכני דומה העדפתי להעביר למצב ספורט של הוא שומר על סל"ד גבוה בכל הילוך ואז באמת כבר נגמרים התרוצים וזה רק אתה והESP חחח אני מאמין שזו אותה תיבה אז פעם הבאה תנסה איך זה במצב ספורט ותעדכן

בשמחה.

הוא אכן לא ספורטיבי מבחינת מתלים וכו', אבל מאוד מאוד זריז, כבר מסל"ד נמוך ביותר.

אגב, אני משתעשע במחשבות על שדרוג של עוד 30 כ"ס, אבל עוד לא מצאתי את האומץ לכך. פרילינג כבר אישר שהוא יודע ושכבר ביצע כאלה התאמות. למעשה, הרכב הזה מגיע באירופה בשתי תצורות: 140 כ"ס ו- 8.8 למאה (שנמכר גם בארץ), ו- 170 כ"ס ו- 7.6 (!) שניות למאה.

את ה- paddels ניסיתי "רק" על הפאסאט 2.0T ולא על ה- GTI, למרות שלמיטב הבנתי מדובר באותו מנוע (אבל לא אותו גיר, לפאסאט אין DSG). הנסיעה היתה עירונית, אבל החלפת ההילוכים היתה מעולה.

פורסם
רק חבל שאין (עדיין) אודי S3 עם תיבת DSG :roll:

תקשיב אני יודע על מה נהגתי ולא שמעת על גרסאות הS-LINE?? לא? טוב אז אני אסביר לך, מדובר באאודי A3, עם נפח מנוע 3200 סמ"ק, 6 צילינדרים, 24 שסתומים, 250 כ"ס, 0-100 פחות משש וחצי שניות ולא תאמין היא מגיעה עם DSG, שהייתי שם בחו"ל החברה קראו לדגם הזה בקיצור S3, ולכן אולי בטעות חשבת שהתכוונתי לרכב אחר.

***נמחק עקב גועל נפש***

פורסם

ההבדל בין S-LINE וS3 זה כמו ההבדל בין בחורה לגבר שנראה כמו בחורה. אם כי, מנימת התגובה שלך, נראה שהיית שמח באותה מידה עם שניהם.

הוא (Discover) אכן מעניש את עצמו, בדרך מקורית במיוחד - רכישה סדרתית של דגמי אודי. לך תבין.

עם זאת, עלי לצרף התנצלות. מאחר וההודעה שלו באמת לא הייתה קשורה לנושא, בחרתי לטפל בכך על ידי שינוי הנושא כך שיתאים להודעה שלו.

המשיכו בשמחה...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
תקשיב אני יודע על מה נהגתי ולא שמעת על גרסאות הS-LINE?? לא? טוב אז אני אסביר לך, מדובר באאודי A3, עם נפח מנוע 3200 סמ"ק, 6 צילינדרים, 24 שסתומים, 250 כ"ס, 0-100 פחות משש וחצי שניות ולא תאמין היא מגיעה עם DSG, שהייתי שם בחו"ל החברה קראו לדגם הזה בקיצור S3, ולכן אולי בטעות חשבת שהתכוונתי לרכב אחר.

אני מצטער עם הסיפור גרם לך קצת לרגשי קינאה, זה בסדר כל הדרך לאמסטרדם, היו מלא אנשים כמוך עם פרצוץ שבטח דמה לפרצוף שלך שקראת את ההודעה ורשמת את ההערה הטיפשית שלך שלא קשורה בכלל לנושא.

לא נורא אנשים כמוך כבר מענישים את עצמם לבד, ולכן אני לא אמשיך להגיב כי זה באמת כבר לא קשור לנושא, רק חבל שאנשים כמוך פשוט הורסים את הפורום עם רגשי הקינאה והקטנוניות שלהם שגורמים להם לכתוב הערות שטותיות.

דגם שהוא S-LINE רחוק מאוד מלהיות S3.

גם אם יש לו מנוע 3.2 ליטר, 6 צילינדרים, 24 שסתומים ו255 כ"ס.

שיקראו לזה איך שהם רוצים - אבל זו לא S3. לא בארץ, לא בחו"ל.

S3 מגיעה אך ורק עם מנוע 2 ליטר, 4 צילינדרים ומגדש טורבו. 265 כ"ס. 0-100 ב5.7 שניות. ולא תאמין, רק עם גיר ידני.

הטעות פה היא לא שלי, הטעות פה היא שלך. A3 עם מנוע 3.2 היא לא S3 ולא משנה כמה חבילות איבזור SLINE יש עליה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הבנאדם באמת טועה ומטעה, וגם דיבר לא יפה, אבל כדי שזה לא יהפוך לשרשור מכות בין שני ערסים אינטרנטיים אני מבקש לעצור את זה עכשיו כדי שלא ניאלץ לנקוט בצעדים דרסטיים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למעשה, הרכב הזה מגיע באירופה בשתי תצורות: 140 כ"ס ו- 8.8 למאה (שנמכר גם בארץ), ו- 170 כ"ס ו- 7.6 (!) שניות למאה.

יש לך עוד פרטים על הגרסא של ה170?

TFSI Power

פורסם
+1שאני כבר לא מצליח יותר לזהות את היתרון של גיר ידני על אוטומט 6 הילוכים + משוטים על ההגה.

ואם נחזור טיפה לנושא, יש יתרון אבל זה תלוי בתיבה הידנית. ב- S2000 היו תיבה וקלאץ' מאוד ישירים (למרות שסתום השהייה בקלאץ' בדגם שהיה לי), ממש הרגשת מחובר למכלול וזה נתן המון פידבק והנאה. במקרה הזה העדפתי את התיבה הידנית על פני ה- DSG שהיה לי ב- GTI. מנגד, התיבה הידנית ב- S3 קפיצית ונעימה והקלאץ' מאוד רך יחסית ל- S2000 אבל זה נותן תחושה מנותקת. אז מה אני מרוויח פה? לא הרבה. במקרה הזה הייתי מעדיף למשל DSG.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם
יש לך עוד פרטים על הגרסא של ה170?

רק מה שאני קורא באינטרנט, והעובדה שיש בישראל מי שיהפוך את ה- 140 ל- 170 די בקלות :-) (כלומר מדובר בעדכון תוכנה אם הבנתי נכון). יש גם דבר דומה שניתן לרכוש בחו"ל, והם ישמחו לשלוח לכאן מה שצריך, אבל כמובן שאת העדכון תצטרך לעשות לבד... אגב, מכנים אותה בגרמניה GTI JAGER, שזה ציידת GTI, אבל אני לא מאמין שבולמיה מאפשרים לה באמת לרדוף אחרי איזושהיא GTI בסיבובים. מה שכן, אין לי ספק שב- AUTO BAHN ובכבישים ישרים בכלל היא תתקרב אליה מאוד, בשל זמינות הכח הטובה. לדעתי זו גם הסיבה שלא מביאים אותה לארץ (בצירוף העובדה שכל בעלי ה- 2.0 יעלבו, אם לא מספיק שכבר ה- 140 כ"ס מהירה יותר :-) )

ואם נחזור טיפה לנושא, יש יתרון אבל זה תלוי בתיבה הידנית. ב- S2000 היו תיבה וקלאץ' מאוד ישירים (למרות שסתום השהייה בקלאץ' בדגם שהיה לי), ממש הרגשת מחובר למכלול וזה נתן המון פידבק והנאה. במקרה הזה העדפתי את התיבה הידנית על פני ה- DSG שהיה לי ב- GTI. מנגד, התיבה הידנית ב- S3 קפיצית ונעימה והקלאץ' מאוד רך יחסית ל- S2000 אבל זה נותן תחושה מנותקת. אז מה אני מרוויח פה? לא הרבה. במקרה הזה הייתי מעדיף למשל DSG.

וזו בדיוק הבעיה. גם אני חובב הילוכים ידניים פרופר, ומחשבות כפירה על העברת הילוכים באמצעות ידיות על ההגה נראות לי מאוד מוזרות. מצד שני, אני לאט לאט מבין את היתרון שבכך. דיסוננס.

פורסם
אגב, מכנים אותה בגרמניה GTI JAGER, שזה ציידת GTI, מה שכן, אין לי ספק שב- AUTO BAHN ובכבישים ישרים בכלל היא תתקרב אליה מאוד, בשל זמינות הכח הטובה. לדעתי זו גם הסיבה שלא מביאים אותה לארץ (בצירוף העובדה שכל בעלי ה- 2.0 יעלבו, אם לא מספיק שכבר ה- 140 כ"ס מהירה יותר :-) ).

לפי נתוני פולקסווגן, GT עם תיבת DSG מאיצה מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 7.7 שניות.

GTi עם תיבת הקסם זקוקה לכמעט שנייה פחות - 6.9.

המהירות המרבית של ה-1.4 עומדת על 218 קמ"ש, לעומת 233 ל-GTi.

יש לשער שההבדלים ביניהן גדולים עוד יותר בהאצות ביניים, שם ל-GTi יתרון מומנט

משמעותי (28.5 קג"מ בין 1,800 ל-5,000 סל"ד לעומת 24.4 קג"מ בין 1,500 ל-4,750 סל"ד).

• תוכן חדש...