Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מוזמן לשמוע אצלי ברכב איזה תדר שתרצה, במיוחד 20HZ :)

חוץ מהרעש של הסאנרוף שלי שבוכה, לא תשמע שומדבר אחר [במשך יומיים:D]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חשבתי לכיוון חדש .

התיבה היא קטנה מאוד , 28 ליטר , העומק הוא בערך 34 ס"מ בפנים .

עומק הסאב הוא 5.7 אינץ' שזה יוצא כמעט 15 ס"מ , מה שמשאר לסאב בערך 20 ס"מ פלוס מינוס " לדפוק " .

התיבה היא מרובע , אולי הגלי סאונד פשוט חוזרים ונוצא אפקט חרחור ?

מה יקרה אם אני אדביק שכבה קטנה של קרטון ביצים או משהו בסגנון ( כמו בהרבה רמקולים לבית שבאים עם זה ) ממש מאחורי הסאב כדי שהגלים יתפזרו יותר ? כי עכשיו הסאב דופק כמו פטיש , ואני מחפש יותר רכות , כי זה לא משתלב עם הרכות של המורל .

אולי כל הלחץ בפנים גורם לגלים להיות עויינים ואגרסיביים , וזה לא מה שאני מחפש .

הסאב כאמור מדוייק מאוד בשביל סאב 12 אינץ' שעוד לא נפתח ומקבל בערך 350 RMS , בקושי מורגש ובקושי ניתן להפרידו מהבאס שבא מהקומפוננט .

מה אתם חושבים ? חשבתי אולי אפילו להפוך את התיבה לפורטד - שיהיה רך יותר , לפי ה DATA SHEET שבא עם הסאב ניתן להוסיף פורט בגודל כזה וכזה לתיבה של 28 ליטר

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני לא חושב שהבעיה היא בסאב אלה בתיבה .

הסאב חדש לגמרי , זה לא הגיוני , וגם החרחור לא בא בכל תדר .

בכל מקרא , קראתי תגובה של אדמין מהפורום הרישמי של ID , הוא אומר :

if you are going for SQ I would do the 1 cbft box with the iDQ 12 v.3 and stuff it with 1.5 pounds of fill...

עכשיו אני מבין , אבל מה זאת אומרת FILL ... איזה FILL , צמר ?

כמו כן הוא אומר שאם אני לא מרוצה מהסאונד :

I would wait until done and listen to it and break it in for a couple of weeks then decide if you need the poly fill

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

דיפורס, לפני שאתה משתגע לנו פה,

תוציא את הסאב מהתיבה, תחבר אותו ב FREE AIR של המגבר [הסאבים שלהם מתוכננים לעבוד ככה בכל מקרה]

ואל תפעיל מוזיקה, אלא תפעיל תדר 30 הרץ בווליום נמוך, ותגביר אותו לאט לאט , קצת לפני הגבולות המכניים של הסאב.

עם סאב תקין, אתה לא אמור לשמוע ככה חרחור, אם תשמע חרחור, הסאב מפורק מבפנים.

תעדכן:) וצלם תמונות\סרטונים אם בא לך להיות פרודוקטיבי.

עריכה:

אגב, מהתגובות שלך, רואים שאין לך הרבה נסיון וידע בנושא הנ"ל של התיבות\סאבים , ואני אתפלא אם בכלל בכל הסאונד\מתמטיקה, אם כל כך קשה לחשב נפח של תיבה [לומדים את זה ב 3 יחידות לא?]

אל תתחיל לטחון מים ולהמציא לנו תירוצים וציטוטים ,

לא משנה מה ID אומרים, סאב תקין בתיבה תקינה = באס תקין

ככה זה הולך בנוגע לכל הדרייברים בין אם זה מידבסים\מידריינג' ואפילו טוויטרים [בלי הקטע של התיבה].

אם אתה שומע חרחורים מהסאב

זה יכול להתחיל ברדיודיסק, להיות מושפע מהRCA [מנסיון] להגיע למגבר, ובסופו של דבר להסתיים בסאב\תיבה.

אתה אומר שהתיבה אטומה, אין בריחות אוויר, אז יופי.

מה שאתה שומע הוא רעש מכני שיכול להגרם מ 2 דברים.

המגבר מעוות\הסאב תקול\הRCA תקול.

For starters, תחליף את ה RCA , תבדוק שמשהו השתנה, אם לא

תנסה מגבר אחר , תבדוק אם משהו השתנה

אם לא, הסאב לא בסדר.

כמובן, תנסה בראש ובראשונה את מה שכתבתי קודם, על הרצת הסאב בעוצמה נמוכה, עם תדר נמוך ו EXCURSION [מהלך] גבוה.

תחזור אלינו עם זה.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
אני לא חושב שהבעיה היא בסאב אלה בתיבה .

הסאב חדש לגמרי , זה לא הגיוני , וגם החרחור לא בא בכל תדר .

בכל מקרא , קראתי תגובה של אדמין מהפורום הרישמי של ID , הוא אומר :

if you are going for SQ I would do the 1 cbft box with the iDQ 12 v.3 and stuff it with 1.5 pounds of fill...

עכשיו אני מבין , אבל מה זאת אומרת FILL ... איזה FILL , צמר ?

כמו כן הוא אומר שאם אני לא מרוצה מהסאונד :

I would wait until done and listen to it and break it in for a couple of weeks then decide if you need the poly fill

סוג של צמר...

לך על אקירלן ... סנטטי .. אחלה חומר :)

כתשובה לשאלה בציטוט , לא כפתרון לחירחור

פורסם

דיפורס, תקרא את מה שכתבתי, אל תלך סחור סחור.

פוליפיל לא יפסיק חרחורים.

פוליפיל לא קשור לכלום.

הסאב שלך מחרחר = תקלה כלשהי

פוליפיל = להחליק את מעבר התדרים בכך ש"עובדים" על הסאב שהוא נמצא בנפח תיבה גדול יותר.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אוקיי תודה אני אנסה זאת עוד מעט , אין צורך להעליב ולהשפיל אותי , כן .. אני לא בקיא כל כך בנושא הסאבים כי עד עכשיו לא היה לי אחד , בקשר לחישוב התיבה , אני יודע איך עושים זאת ... בסדר ? פשוט לפני שהספקתי לעשות משהו לבד אנשי קבע משועממים שמתים על השטויות האלה נרתמו למשימה .

ה RCA באמת מעפן ברמות ... הוא נראה כמו חיווט 16G של רמקולים זולים לבית בניגוד ל RCA שמחובר לרוקפורד שהוא עבה יותר איכותי יותר ומלופף .

ודרך אגב לא לומדים ב3 יחידות איך לחשב נפח של תיבה עם דפנות בעובי X , אלה חישוב נטו ולא ברוטו ... סתם רציתי להדגיש זאת .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא מנסים להעליב או להשפיל, אנחנו נותנים לך עיצות

ואתה מביא לנו משהו שלא קשור בכלל,

העצה שלהם לא קשורה לתקלה מכנית, אלא לאיכות הסאונד.

מה שאנחנו מנסים לעזור לך זה בלמצוא פתרון לבעיה הנוכחית שלך, שהיא לא סאונד, אלא תקלה מכנית.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

כשאמא שלי תחזור מהעבודה אנסה זאת .

אריץ אותו על 30 הרץ כמו שאמרת על FREE AIR מחוץ לתיבה .

אחליף RCA .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אם תצטרך עזרה, דבר

אני מחולון :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אוקיי לאחר בדיקה עם אמיר , הבנתי שהחרחור לא נובע מהסאב עצמו ( אולי קצת אבל אני חושב שזה בגלל המגבר ) בכל מקרא הסאב שלו נשמע בדיוק אותו דבר ( אותו סגנון של חרחור , זה לא נקרא חרחור הוא הסביר לי , ככה נשמע סאב , שיהיה ... )

פשוט מהלך הבאס בבגאז' הוא גרוע מאוד , הבאס בקושי מגיע לסלון הרכב מאחר ומדובר ברכב חדש NISSAN ALMERA 2007 ההפרדה של התא מטען לבאגז' היא ברמה גבוהה מאוד , אז אני שומע את כל הרשרושים של הסאב .

אני זוכר שקראתי בפורומים שניתן למלאות מקומות בעייתיים עם קצץ מיוחד שמתקשה ... ואז מעל זה לאטום עם דיינאמאט , איזה קצף מומלץ ? כמו כן להוציא כל דבר שנמצא בבגאז' ובכלל בכל האוטו ... שלא יהיה כלום , גם לא שקל , איפשהוא ברכב .

נראה לי שזה יפתור את הבעיה .

לא נראה לי שיש בעיה מכאנית בסאב למרות שלא בדקתי עדיין אותו מחוץ לתיבה כמו שאליקו אמר ( מחר ) .

שמעתי על משהו שנקרא אובר קיל , איפה כמה ולמה בבקשה :)

כמו כן המלצה על כל חומר אחר יעזור מאוד ! תודה .

כמו כן , קראתי על דרך ספציפית לבדוק תקינות סאב , לנקוש עם האצבע במרכזו ( DUST CAP ) ולשמוע טוב , הסאב אמור להתנהג כמו קפיץ ולא כמו בולם זעזועים ( לא אמורה להיות התנגדות רצינית ) הוא גם אמור להוציא צליל באסי ופאנצי' כזה בתדר באס גבוהה יחסית ( "פלאק" :) )

ממה שאני זוכר כשרק רכשתי את הסאב , עוד לפני שידוך למגבר או משהו , כשנקשתי עליו הוא התנגד מאוד בדיוק כמו בולם זעזועים , ולא נשמע כל צליל .

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...