Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,כמובן שנושא הצמיגים נטחן קשה מאוד בפורום אך המקרה שלי פונה לשלושה דגמים של צמיגים מחברות שונות,הדילמה?

תמורה ביחס למחיר.

האופציה הראשונה זה הרביעיה שיש לי כרגע על הרכב,האמת אחלה צמיגים אבל מחיר יקר.

bridgeston potenza במחיר של כ800 ש"ח לצמיג בודד.

האופציה השניה היא חביב על חלק מחברי הפורום,goodyear eagle f1 במחיר של כ750 ש"ח לצמיג בודד.

האופציה השלישית שנכנסה לתמונה היא yokohama s.drive במחיר של 530 ש"ח לצמיג בודד.

הברידג'סטון שוב,צמיג חביב אך יקר מאוד.

הF1 כמו שאומרים עליו,משובח,יקר גם ונאכל מהר מאוד(נאמר לי שהוא מחזיק עד כ25K).

הS לפי השרשור של תמיר הוא נראה מאוד מרוצה,נראה אחלה צמיג ומחיר זול משמעותית משני האופציות האחרות.

אשמח לקבל את חוות הדעת של חברי הפורום לגבי שלושת הדגמים,אחיזה על יבש\רטוב,איזה צמיג יתן לי תמורה טובה ואם יש דגם שבכלל לא כדי להתקרב.

אני לא חובב ג'ימיקנות,לפעמים קצת לזרוק זנב,נקודה נוספת היא שאני נוסע המון ממוצע של 30K בשנה לכן העניין של אורך החיים של הצמיג בא בחשבון.

בתודה לעונים,בן:-)

Got To love It

פורסם

בן, תוריד את הברידג'סטון מהרשימה, הרי אתה בעצמך אמרת שלא נהנת מהם במיוחד והם יקרים למדי.

ה-F1 צמיגים משובחים, אך אורך החיים שלהם אינו ארוך במיוחד והם יקרים למדי.

ה-Sdrive פחות טובים מהגודייר, אבל זולים ועמידים יותר וטובים בהחלט.

מכוון שאני יודע מה אתה מחפש ומכוון שדיברנו על זה לא מעט, אני הייתי בוחר ביוקוהמה - אתה מחפש צמיג דביק עם אורך חיים סביר בהחלט.

בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תמורה ביחס למחיר?

במחיר של יוקו אחד אתה קונה זוג פאלקן 512 \ 326.

אם היה מדובר בה-מ-ו-ן כוח להוריד אל הכביש הייתי חושב שיש הצדקה לחפש איזה צמיג משובח, אבל במקרה הזה - ולאור כמות הק"מ שאתה עושה עם האוטו, אני חושב שעדיף צמיג טרי, זול ומאוד קוסט-אפקטיב פעם בשנה-שנתיים, מאשר להחזיק עם צמיג יקר יותר יותר זמן רק כי אין לך כסף להחליף.

רון.

-במידה ואני טועה, והאיביזה ספורט היא לא רק רמת גימור ומנוע 1.6 אלא משהו מעבר אז אולי שווה לשקול להשקיע בצמיג יותר יקר-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון,הלוואי היית טועה אבל בסך הכל רמת גימור "ספורטחרטא" עם מנוע 1.4 100 כ"ס.

זה לא שיש הרבה כוח להוריד לכביש אבל בגלל התת היגוי של הרכב אולי הצמיגים יחפו על העניין של האחיזה והדבקות לכביש.

שנה שנתיים האוטו כבר לא יהיה אצלי. לכן אני רוצה צמיג איכותי אך עדיין לא במחיר של 800 ש"ח לצמיג בודד אלה יותר לכיוון עלות של הS,שוב השאלה היא האם הצמיג איכותי והתמורה שלו ל500 ש"ח הללו שווה.

בן.

Got To love It

פורסם

רון, צמיגים איכותיים עושים רק טוב, ואם בן מוכן להשקיע - למה לא? זה בדיוק מה שאני הייתי עושה (בעיקר באיביזה והתת היגוי שלה).

אני תמיד בעד השקעה בצמיגים - בלי קשר לנפח, הספק ומומנט

ולכן אני לא מסכים עם דברייך.

Falken? אני לא אגיב בכלל.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה יכול לא להגיב, פאלקן הם צמיגים מעולים שנותנים תמורה מלאה לכסף, והם יספיקו לרוב רובם של ה"מתגרזנים" (אעלק) למיניהם.

הדרך להילחם בתת היגוי היא לשפר את הנהג, לא את הצמיגים (אחרת התת היגוי פשוט יגיע במהירות גבוהה יותר, אבל הוא עדיין יגיע).

פאלקן 512 אכן יעשו את העבודה, אם נושא השחיקה הוא עניין מהותי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
רון, צמיגים איכותיים עושים רק טוב, ואם בן מוכן להשקיע - למה לא?

Falken? אני לא אגיב בכלל.

צמיגים מעולים זה אכן נחמד, אבל אם יש מגבלת תקציב [לפי בן יש מגבלת תקציב] אז אין לו מה להשקיע בSDRIVE או EAGLE.

הבדיחה הזו, לפיה אם לרכב שלך יש גלגלים במידה של קופרה אתה אמור לנעול את אותם צמיגים היא מגוכחת.

לגבי פאלקן - יש לך נסיון? אתה מוזמן לשתף אותנו, אין לך נסיון? אל תעלה השמצות חסרות בסיס.

יש מספיק אנשים עם נסיון על הפאלקנים האלה כדי שיאמרו את דעתם.

אני חוזר ואומר - בשורה התחתונה צמיגים מהשלישיה המפורטת למעלה הם אוברקיל מטורף לאיביזה 1.4 / 1.6 ותקציב מוגבל.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון,העניין שהספורט נועלת בערך אותה מידה כמו של הקופרה(40\17 בקופרה ו45\16 בספורט) אינה קשורה לעניין.

תקציב של 500 הוא אכן סביר בשבילי לצמיג אבל שוב,אני מעדיף שאני ידע שיש לי צמיג שאוחז טוב ושאני ידע שבמצב מסויים הוא יאחוז מאשר לדעת ששמתי צמיג שלא יאחוז בנקודות האלו.

הבנתי את הנקודה גם שיאחוז מספיק לכל ה"מתגרזנים" אולם אני לא מאלה.

השאלה היא האם הצמיג הנ"ל שווה את הכסף?!(הS).

תודה,בן.

Got To love It

פורסם

רון, ה-SPORT נועלת 205/45/16. ה-FR וה-Cupra נועלות 205/40/17.

לא אמרתי שאני צריך לנעול אותם צמיגים כמו של גרסאות הטורבו - למרות שאני חושב שאין שום סיבה שלא. מה רע בצמיג איכותי יותר?

לגבי ה-Falken, יש לי ניסיון קצרצר עם ה-326, שהוא צמיג בסדר גמור.

על ה-512 קראתי מספיק ביקורות (כאן ומחו"ל) ואף אחד לא התלהב ממנו כמו שאתם מתלהבים.

בזמנו, אנטון הציע לי כאלה לפביה והעדפתי לקחת את היוקוהמה Cdrive שעולים כמה שקלים יותר.

כל אחד ודעתו.

אני בדעה שאם יש את האפשרות - אין סיבה שלא לקנות צמיג שכזה. כשאני חשבתי להחליף את הדנלופ הזוועתיים שיש לי כרגע, הגודייר F1 היה האופציה המועדפת עלי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין קשר בין 326 ל- 512.

הביקורות בחו"ל דווקא מאוד תומכות ב 512, הוא נחשב לאחד הצמיגים המועדפים

על חבר'ה עם מיאטות NA (להן מידות צנומות יותר ומבחר קטן יותר של צמיגים) בחו"ל.

אין שום דבר רע בצמיג טוב יותר (וכל המרבה הרי זה משובח),

רק שעדיף לקנות פאלקן חדשים כל שנה מאשר לנסות "למשוך" על F1

שייגמר תוך חצי שנה - שנה במקרה הטוב (עם נסועה שנתית כמו של פותח השרשור).

עוד דבר הוא שכאשר צמיג "אוחז" כמו F1 מחליק, זה קורה במהירות הרבה הרבה יותר גבוהה משל צמיג רגיל,

והזמן שיש לך לתקן מתקצר מאוד מאוד בצורה מפחידה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון,הנטיות שלי הן לכיוון הS ולא F1 משום שידוע לי שבקצב הנסיעה שלי הוא ייגמר תוך כ9 חודשים בערך,בנוסף הוא עולה כ200 ש"ח מאשר הS לצמיג בודד.

הS לפי הבנתי מחזיק כ40K שזה דיי והותר.

אשמח לקבל המלצה האם הצמיד הנ"ל טוב?

בן.

Got To love It

פורסם

דרך אגב איזה צמיגים מגיעים מקוריים עם הרכב IBIZA SPORT ?

דבר שני אם אתה מחליף תחליף את ארבעתם אחרת הESP לא עובד כמו שצריך וזה יכול להיות מסוכן במצבים מסוימים

עוד דבר בגלל שהרכבים שלנו הנעה קידמית והמציגים הקידמיים נשחקים בטרוף (במיוחד בקופרה) אני מחליף קידמיים באחוריים כל כמה אלפי קילומטר כדי לשמור על רמת בלאי סבירה בכל הצמיגים

ברכב הקודם שלי היו צמיגי FALKEN אז עלו 1600 רביעיה אחזו בסדר רק לאחר שהתחממו אבל סיפקו את העבודה ועמדו בעומס של קילומטרז שוב הכל שאלה של מחיר תחליט כמה להשקיע ואז תבחר צמיגים אגב שאני בדקתי אז ה-F1 עלה 2600 לרביעיה אצל אנטון בחתך שלך

פורסם

הצמיגים המקוריים שמגיעים עם גרסת הספורט של 07 הם ברידג'סטון טורנזה.

אני מחליף בכל מקרה את כל הרביעיה,רק חידשת לי עם עניין הESP אז תודה על העצה!

לגבי הנעה קידמית,המקרה שלי שונה משלך,לך יש 180+ כ"ס להוריד לכביש ואצלי זה 100.

אצלי השחיקה של הצמיגים הקדמיים כמעט שווה לאחוריים וקשה מאוד לראות הבדל.

לגבי מחיר,בסביבות ה500 אני מסוגל לעמוד,המחיר של הF1 הוא 750 לצמיג שזה יוצא 3K כבר שזה יותר מידי.

ההתלבטות החלה במחשבה אם זה בסדר לשים את הS והם יפסקו את העבודה במחיר שלהם או שמה לנסות לעלות תקציב(למרות שזה די בלתי אפשרי) ולקנות F1 שישחקו לי בחצי מהקילמ' של הS?

תודה,בן.

Got To love It

פורסם

לדעתי ה פאלקן 512 שהיו לי בחתך נמוך עושים את העבודה ברמה בהחלט טובה, בוודאי עבור 100 כ"ס בלבד.

רק האופן שבו קשה להרגיש בדיוק מתי אתה במגבלות מפריע קצת, ביחס ל F1 שם ממש אפשר להרגיש התנגדות ויש תחום גדול של אזור עם מקסימום אחיזה.

• תוכן חדש...