Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר רק לכסוס ציפורנים ולאכול את הלב כשכל יום חבר אחר שלך מורד מהכביש בעקבות שיפורים כל שהם באוטו.

אני שואל את עצמי למה זה רק פה בארץ? למה בחו"ל ששם מקור החכמה והנדסת הרכבים גדולה מפה ושם מותר, פה אסור!

אז מה אומרים לך? כל שיפור באוטו, החל מטכני ומסתיים בפחחות שלא בא מקורי מהיצרן מסוכן לתחבורה, יש לי מספר שאלות ותגידו לי אתם, המקצועיים שבניכם האם זה באמת נכון?

1.הרחבת מידת הגאנט, חתך, רוחב, טוב או רע לבטיחות? פיזיקה פשוטה (שלמדתי אותה במקרה) תוכיח שזה רק מוסיף יציבות לאוטו.

2.שעונים למינהם של לחץ דלק אוויר וכו מה כבר יכול להיות לא בטיחותי בזה? זה שאתה מודע לעוד מספר פרמטרים באוטו בשעת נהיגה?

3.כונסי אוויר, ניפוחי פחחות, טמבונים מונמכים, במה זה פוגע בדיוק? אהה נזכרתי, שאתה עולה מדרכה אתה צריך לעשות זאת לאט, כמה בטיחותי.

4.אגזוז לחץ, פילטר, נמאס לי מלחשוב על זה כבר מה לעזאזל לא בטיחותי בפילטר אוויר פתוח? לאימפרזה טורבו ועוד כמה רכבים שמגיעים כך אין רעש? אז מה הם רוצים מאיתנו?

5.זהו, די, יש דברים שאני יכול להבין מדוע אסור, די וי די (מוציא נהג מריכוז), קסנון (מסנוור), הגה ספורט (מבטל תכרית *** תכרית = את הכרית *** אוויר במקרים מסוימים) ויש עוד כמה דברים שיש בהם היגיון, השאר? יקח המון זמן עד שגם פה יתנו חופש פעולה לאנשים היצירתיים לעשות ככל העולה על רוחם עם הרכבים בלי בלבולי מח מצד משטרת ישראל, הרי ליסוע מהר מידי פה בארץ כך או כך לא תוכל.

לילה טוב ומקווה שהעלתי דיאלוג שיענין אתכם.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

כי שם מעדיפים לשמר את המצב הקיים,

כוח יש להם, כל פיפס הכי קטן יזרקו אותך ממשרד רישוי,

רצון לשרת את האזרח אין להם, כי הם בכל מקרה יקבלו את ה-4500 בחודש בין אם הם עשו או לא עשו משהו,

רצון לפתח מוטוריקה/תעשיית הרכב בארץ גם אין להם, כי הם עדיין יקבלו את הכסף שלהם בסוף החודש.

המצב הקיים קטסטרופלי,

הם חיים בעבר, אנחנו מנסים למשוך אותם הלאה והמצב זבל.

למרות שע"פ התקנות ניתן לשנות מבנה ברכב באישור משרד הרישוי, עכשיו לך תשיג את האישור הזה.

----

פורסם
לילה טוב ומקווה שהעלתי דיאלוג שיענין אתכם.

מקווה שגמרת לפרוק את העצבים ועכשיו אתה רגוע. :lol:

אני אישית מזמן התיאשתי מהעניין, אתה מוזמן לקום ולעשות מעשה. (לדוגמא: לשלוח את כל עובדי משרד התחבורה לחופשה על חשבונך בניגריה אבל עם כרטיס לכיוון אחד בלבד)

פורסם

אין צורך סתם לצטט

נתחיל בזה שבמדינה שלנו תחום המוטוריקה כלל אינו מפותח וכשתחום מסויים אינו מפותח הוא פרימיטיבי. הגישה היא פרימיטיבית וכך גם התוצאה. במדינה שיש בה מאות הרוגים בכל שנה ושלא באמת מנסים להבין מה גורם לכל התאונות האלה, קל מאוד לשים אצבע ולומר, הנה זה הגורם האשם, יאללה עכשיו נתחיל בסנקציות חדשות. במדינה שבה כל תחום כלי התחבורה מתנהל בצורה חאפרית, החל מלימוד הנהיגה ועד למשרד התחבורה, לא באמת מצפים או מספיק סומכים עלייך, המשפר המקצועי שאולי, אבל אולי באמת יודע מה הוא עושה, ויש לו ידע. לצערנו, 90% "מהמשפרים" הם לא באמת משפרים.

1)כל שינוי במידת צמיג, חתך או רוחב משפיע בצורה ישירה על הבטיחות אם זה בצורה חיובית או שלילית. לרוב זה שלילית אם אינך הולך לפי נתוני היצרן שנקבעו. גם אם תשים צמיג רחב יותר זה לא בהכרח יתרום להתנהגות חיובית של הרכב.

2)שעונים ? מסכים עמך, אבל חלקית. אני חושב שמספר מוגזם של שעונים יכול להסיח את דעתך. הרי למה לך אתה צריך בכל רגע נתון לבדוק טעינת מצבר ? בשביל מה יש נורת ביקורת בלוח שעונים ?. או בכלל, יחס אוויר דלק, מה כבר תעשה עם זה. עם כל הכבוד, ישנם המון אנשים ששמים שעונים בשביל הקוסמטיקה בלבד, אני כמעט בטוח שאין להם אפילו מושג מה הם שמים. שעונים מיותרים מסיחים את הדעת.

3)כל מה שציינת, בסופו של דבר גם כן יכול לפגוע בהתנהגות הרכב אם זה במשקל נוסף, ופגיעה בצורה האווירודינמית של הרכב ובמקרה של תאונה, ספיגת אנרגיה לא תקינה של המכלולים (למשל במקרה של החלפת פגוש)

4)זה באמת לא קשור. הבעיה היא לא בבטיחות, אלא בתופעות הלוואי שהתקנות מסוג זה גורמות. רעש יתר וזיהום אוויר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש לי חדשות עבורך

בעברה הרחוק של מדינת ישראל ,הותקנו ,שונו ,וננהגו רכבים משופרים בארצינו ,

ועוד ידיעה מרעישה כל השינויים האלה היו מאושרים בעמדה מס 1 כולל הגה 14 אינטצ' ,גלגלי בלון של מטוס ,הרכבת בודי קיט על רכב ,שיפורי מנוע ,השתלת מנועים ,הרחבת סרנים פתיחת הגג ועוד

אבל עם השנים כמו כל דבר כאן ,כל תופעת שוליים הופכת במהרה לנחלת הכלל ,תוך כדי התעלמות מכללי הבטיחות וזילזול מוחלט בחוק.

אוכל לגלות לך שהיו רכבים משופרים גם למשטרה וגם לגופים ציבוריים וכמובן כוחות הביטחון

ולכן חוקקו באופן גורף חוקים, כדי למנוע תופעות מסוג הנל,כאשר כל חוק נכתב לאחר אסון זה או אחר

פורסם

ההבדל בין העם היושב בציון לבין העם היושב בניכר הוא תרבות (יותר נכון חוסר תרבות) הסמוך.

אח שלו סמוך עלי הגלגלים האלה של הבואינג יהיו פצצה בסיבובים.

ואז מה שקורה שבגלל שהג'נט שהוא רוצה על האוטו לא בדיוק מתאים אז מכניסים עם פטיש אויר בורג יותר ארוך ויותר עבה בזוית בכוח פי 2ץ.5 ממונט ההידוק המקורי שהנאבה יכולה לסבול ויש לך אחלה ברגים חצי גזורים עם נאבה קרועה שרק מחכה לסיבוב הראשון כדי לעוף מהאוטו.

פורסם

קודם כל, אתה צודק. נושא השיפורים ברכב בישראל מבאס ולא הגיוני בדרך כלל.

אבל, אני יכול לספר לך שבמשך ה22 שנים שיש לי רשיון נהיגה ומעל מיליון קילומטרים שעברתי בכביש ובשטח, עוד לא קרה לי שפתחו לי מכסה מנוע כדי לחפש שיפורים. ברכב הנוכחי יש לי נעילות דיפרנציאל בסרנים, רסיברים לכננת, כמעט בלתי נראים חיצונית, כננת מוסלקת בתוך הבאגאז', בולמים "משופרים" בלי צבע זרחני, צמיגים מהשורה הראשונה אבל בגודל שמאפשר להכניס אותם לרשיון בצורה חוקית ועוד איזה ממתק או שניים.

אם יהיה לך רכב שקט, קולית ווויזואלית, בלי מדבקות ובלי אורות מיוחדים ובלי קשקושי פיברגלס מסביב, וגם תיסע כמו בן אדם, יש סיכוי גבוה שלא תתקל באף אחד שיחפש לך מתחת למכסה המנוע.

תחשוב על מזדה לנטיס סטנדרטית דמיונית עם מנוע של 300 כוחות סוס. מי יחפש לה מתחת למכסה המנוע? אף אחד. אבל כשזה מגיע בווליום של 300 דציבל, עם כנף של ג'מבו מאחורה, זה מזמין חיפוש. ומה לגבי הטסט השנתי, כאן כבר יש דרכים דיסקרטיות לטפל בזה, אבל הפורום הוא לא המקום לפרסום כזה.

פורסם

אני בהחלט חושב שמי שמנמיך או משפר יציבות ואחיזת כביש, רק עוזר לבטיחות שלו , כתופעת לוואי.

לעומת זאת, ג'יפ שטח שילד בן 5 יכול ללכת מתחתיו בלי להתכופף, מתנדנד כמו אוניה בכל סיבוב בכביש וכמעט מתהפך - לא צריך להיות על הכביש.

בדיוק כמו רכב עם צמיגי סליקס חלקים לחלוטין.

פורסם

אני מהמר שאם תבדוק סטטיסטיקות של התהפכויות בכביש של רכבי שטח, אתה תגלה שבאחוזים, רוב ההתהפכויות היו של אנשים עם רכבי שטח סטנדרטיים שנסעו בהם בלי מודעות נכונה כאילו הם פרייבטים, ולא של רכבי שטח מוגבהים ומשופרים שמי שיש לו אותם יודע בד"כ על מה הוא נוהג ונוסע בצורה תואמת.

אם אני אשווה את הצורה שבה אני נוהג בהיילקס שלי, שהוא רכב מאוד גבוה ומאוד הפיך איך שהוא מגיע מהמפעל ובנוסף הוא עם צמיגי שטח מעולים אך גרועים מאוד בכביש, ואת הצורה שבה אני נוהג, נגיד, ברנו מגאן שהיה לי או בפרייבטים אחרים, אני יכול להצהיר בצורה חד-משמעית שהסיכוי הגבוה יותר הוא שאני אתעופף מהכביש דווקא עם הרנו מגאן.

אגב, זו לא צורה לעריכת סטטיסטיקות מסודרת, אבל כשאני משווה את כמויות שרשורי ה"התהפכתי/החלקתי/נכנסתי בעמוד" שנפתחים כאן חדשות לבקרים, לכמויות של שרשורים זהים בג'יפולוג, ניתן להבחין בבירור שהיחס נוטה לטובת קארספורום. למעשה, לא זכור לי אפילו שרשור אחד כזה בג'יפולוג.

אנשים, באופן טבעי, בגלל שרכבי שטח הם גדולים, לא יציבים ומפחידים, נוהגים בהם בצורה שונה מאשר בפרייבטים, בוודאי ביחס לצורה שבה רכבי כביש משופרים ננהגים.

פורסם

חנן, מה שאתה אומר בעצם הוא:

1)אפילו אם הרכב הוא משופר אפשר לנהוג עליו בצורה יותר בטיחותית אם באמת יודעים לנהוג?

2)אם שומרים על מראה דיסקרטי ו"סטוק", אף אחד לא יתעסק איתך.

אם כן, אני מסכים לגמרי.

פורסם

גם נגיד וזה יהיה חוקי בצורה מסויימת, גם חברות הביטוח הן ראש קטן, מה שלא מקורי או לא מאושר יגרום להפסקת הביטוח,

בא נגיד שאם אתה מחליף גלגלים ברכב שלך לגדולים יותר ומגביהה אותו אז גם אתה פוגע בצורה מסויימת ביציבות שלו , ואז חברת הביטוח יכולה להאשים את הנהג בליקוי של הרכב,או שהיא יכולה לא להסכים לבטח את הרכב,

אז ככה שזה לא רק בירוקרטיה מצד החוקים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

זו כבר בעיה מאוד קטנה. בפוליסה של הרכב שלי כל התוספות מצוינות במפורש, עם הערכת השווי שלהן, והערכת השווי העדכנית של הרכב כולו, כולל השיפורים שבו, 20K ש"ח מעל מחירון משוקלל. תחת התנאים האלה חברת הביטוח קצת תתקשה לטעון: "לא ידעתי".

פורסם

חנן, יש שיפורים (בעיקר בענייני מנועים) ששום חברת ביטוח לא תאשר.

כנ"ל הגבהות בולמים/קפיצים, למרות שהיבואן מאשר הגבהת בודי ליפט מסויימת המרימה את הרכב לאותו גובה, ולמרות שהבולמים המשודרגים ניתנים לכיוונון, מה שמשפר את היציבות לעומת המקוריים הרכים.

ולא הייתי אפילו מסתכן בלנסות ולבדוק אם ניתן לבטח את השיפורים האלה בחברת הביטוח. זה עלול להרשם באיזשהו מקום, ומישהו, בזמן ובמקום הכי לא מתאימים, עלול לעשות שימוש באינפורמציה הזאת.

וזו כנראה הסיבה מדוע בכתבות על כלי רכב משופרים מטשטשים את מספרי הרישוי.

בברכת גדישה נעימה (גם בשטח).

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לפני מספר חודשים קראתי באיזו כתבה שהגדלת גודל הג'אנט ביותר מן המומלץ על ידי היצרן יכול לגרום לבעיות ESP.

לפי דעתי צריך לאשר את השיפורים של הרכב אבל לעשות זאת בצורה מבוקרת, כזאת שלא תוכל לשים דברים שיכולים לסכן אותך אלה דברים שנגיד הורסים את הרכב (דוגמת ספולרים למיניהם).

• תוכן חדש...