Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתם שמן על הכביש ב-150 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יודע מה - הנהג איננו אידיוט, הוא תותח על - עכשיו אני בסדר ? :lol:

אגב, תנסה לאמוד את התאוטה של הרכב (אני ניסיתי) הבחור לחץ על הבלמים (איך נגיד את זה בעדינות) די בכבדות.

מסבירים לך בעדינות שהבלמים היו גורמים לסיבסוב הרכב , ואתה ממשיך להתעקש על כך שהנהג בולם ?

התאוטה הדרסטית של הרכב היא עקב החיכוך העצום של הצמיגים בכביש והעזיבה האינסטנקטיבית של דוושת התאוצה על ידי הנהג, כאחד אשר איבד שליטה בירידה של פרויד על הפורד פיאסטה שלו (לפני 12 שנה..), הרכב אכן נזרק מימין לשמאל בדיוק כפי שנראה פה בסירטון, המזל הוא שבעזרת נעילות נגדיות הצלחתי לשלוט על הרכב, אבל המדהים היה שהרכב איבד אנרציה ומהירות מהר מאוד דבר שבהחלט עזר להשתלטות על הרכב.

ומבמה זו אני רוצה להודות לגים ראסל על הקורס אשר עברתי אצלו ב 92, סביר להניח שהוא זה אשר הציל אותי מלהפוך לסטטיסטיקה בתאונות הדרכים של מדינת ישראל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסבירים לך בעדינות שהבלמים היו גורמים לסיבסוב הרכב , ואתה ממשיך להתעקש על כך שהנהג בולם ?

ואני אענה לך בשיא העדינות שאודי A4 היא לא הפורד פיאסטה המקרטעת שהייתה לך לפני 12 שנה.

אין אודי A4 ללא ABS ורוב הסיכויים שהרכב מצוייד גם ב- ESP, זה מה שהציל את הנהג ולא הוירטואוזיות שלו.

אם תתבונן אז תראה שהוא מאיט גם בנסיעה קדימה בקו ישר, כך שלדעתי הבלמים עבדו שעות נוספות ביחד עם הגמדים האלקטרונים הקטנים שיש ברכב.

אתם רוצים לחשוב שמדובר בנהג עילוי מוטורי - זכותכם, תביאו רק בחשבון שישנה גם אפשרות נוספת.

פורסם

אני לא יודע מהי רמת הנהיגה שלך והידע שלך בנהיגה ספורטיבית, אבל, אין שום סיכוי שהנהג נתן ברקס מלבד הרפיית הדוושה במצב בו היה, נסה אתה בגשם ראשון, לקחת סיבוב טיפה מהר, וללחוץ חזק על הברקס, תראה אם תצליח להשתלט על הסיפור ב 80 קמש, ב150 ובשמן על אחת כמה וכמה.

לא אמרו פה שהנהג נחשב לעילוי מוטורי, מה שכן הוא הגיב יפה מאוד למצב שנקלע אליו, נראה מהסרטון שמדובר בנהג בעל נסיון וכישרון בנהיגה ספורטיבית ולא משנה אם הוא בן 90 או בן 17, בשורה התחתונה הוא יצא מזה.

הנהג בסרטון ללא ספק הגיב בנחישות, הוא יצא מזה יחסית יפה מאוד, לא מושלם, עקב יותר מידי היגוי נגדי, דבר הגרם ל TAIL FISH, (זנב משחק מצד לצד, בעקבות יותר מידי היגוי נגדי, הרכב מקבל אחיזה ונזרק שוב לכיוון אליו מופנה ההגה.), שכן בהנעה קדמית מומלץ שלא לבצע היגוי נגדי אלה ליישר את ההגה ולתת גז על מנת להעביר משקל אחורה ולהדביק את התחת.

במצב שהיה שום ESP לא היה עוזר לו, התיקונים הנדרשים הם הרבה מעבר למגבלות ה ESP, ההאטה הקיצונית של הרכב מגיעה בעקבות ההחלקה שלו ולא בעקבות ברקס.

פורסם
הרושם שאני קיבלתי, שמדובר בנהג פזיז שלא נהג לפי תנאי הכביש וכמעט איבד את הרכב.

לא כבוד, לא יכולת מדהימה, לא שמן, פשוט אידיוט.

נכון, הוא נהג מהר יחסית. לא יודע אם בדיוק 150 אבל נשמע סביר.

נכון, במהירות נמוכה יותר זה היה פחות דרמטי או לא דרמטי בכלל.

אני מבין (ומקבל) שהקונספט הזה של נהיגה במהירות גבוהה מפריע לך אבל אל תתן לזה לבלבל את שאר הנתונים.

כן כבוד על ההשתלטות ורואים בבירור שיש לבחור יכולות נהיגה טובות אם לא גבוהות מאוד.

לא מדובר סתם על לתת הפניה נגדית כי רואים שהיא מדוייקת ותואמת לצורך ובעיקר, הוא הגיב בהחזרת ההגה מיד כשהוא הרגיש שהזנב תופס כשעדיין הפרונט פונה לכיוון הגדר. זה ממש לא טריוויאלי לנהג הממוצע וגם לא לזה שעבר איזה קורס בסיסי, זה דבר שדורש ניסיון.

- היכן בתמונה רואים משהו שמזכיר שמן?

בקיצור, לדעתי מדובר באידיוט, שצריך להודות על מזלו הטוב ועל פלאי האלקטרוניקה שהצילו אותו מידי עצמו.

נו באמת.

איך אתה יודע איך הנהג הפעיל את דוושות הרכב בעת הארוע? איך אתה יודע שהוא לא לחץ בהסטריה על הבלמים?

מה בעצם אנחנו רואים? נהג שאכן מתפעל יפה את הגה של הרכב, זה ותו לא.

מה עוד אנחנו רואים? צעיר שנוהג במהירות הסטרית ביחס לתנועה, מצלם את מעלליו על הכביש, נכנס לסיבוב וכמעט מאבד את הרכב.

רואים שיש משהו (צבע כהה יותר) ונראה שהרכב שהוא עבר האט כשהוא ראה את המשהו הזה (ולמעשה בהילוך איטי נראה שגם הוא קולט שיש משהו שמצריך פעולה והוא מיישר קצת את ההגה ואז יש שלב שמסתדר יפה עם "ההגה הקל" שהייתי מצפה במעבר על אותו משהו מחליק).

בכל מקרה, תהיה בטוח שאתה לא מאבד ככה את האוטו בלי המשהו הזה (הפניה קלה ביותר של ההגה, גז קבוע, גם אם היה על 200 אין שום סיכוי לאיבוד כזה. תאמין לי, בלי משתנה חיצוני (שמן, פנצ'ר) אתה צריך לעשות פרובוקציה רצינית כדי לאבד את האוטו ככה).

אישית, דיי בטוח שה-ESP גם עבד שעות נוספות והנהג רק עזר למערכת.

גם אני לא בטוח שיש פה ESP, בדרך-כלל esp לא מצפה מהנהג לתיקונים האלה וזה לא ממש זורם עם המערכת אלא יותר מחרפן אותה.

אגב, תנסה לאמוד את התאוטה של הרכב (אני ניסיתי) הבחור לחץ על הבלמים (איך נגיד את זה בעדינות) די בכבדות.

ואני חושב שהוא לא בכלל.

גם בגלל התוצאות שצריכות להיות שונות, גם מהסאונד, גם מהעובדה שהוא מסיים את האירוע בתנועה, לא עצירה וגם לא איטית כמו שאתה חושב (סביבות 50 קמ"ש הייתי מהמר).

תתפלא איזו תאוטה גורם תמרון כזה כשאתה רוב הזמן על הצד עם ארבעה גלגלים שלא מסתובבים (לא בציר שאתה מתייחס אליו לפחות) ומחליקים, זה בדיוק כמו לרדת על הבלמים בלי abs. וכל זה בלי לקחת בחשבון גם את התנועה שהאוטו עושה לרוחב הכביש (שני נתיבים רחבים) הלוך חזור.

ניר

פורסם
שכן בהנעה קדמית מומלץ שלא לבצע היגוי נגדי אלה ליישר את ההגה ולתת גז על מנת להעביר משקל אחורה ולהדביק את התחת.

איפה מומלץ ?

ההגה עובד אותו דבר בלי קשר להנעה. הגז זה משהו שרלוונטי להנעה קדמית ולא לאחורית.

המטרה היא להמשיך להפנות את הציר הקדמי לכיוון הנסיעה לאורך כל ההחלקה, זה דורש מעבר של ההגה מצד לצד אם לא מדייקים במינון אבל עדיין המטרה שלך היא למשוך את האוטו החוצה וזה אומר שהפרונט ייקח איתו את הזנב לכיוון הנכון.

הגז צריך להיות ברמה המתאימה כדי "למשוך" את הזנב וגם להדביק אותו בעקבות העברת משקל (וכדי לייצר העברת משקל אתה חייב אחיזה בציר הקדמי ומשיכה שלו וזה לא יקרה אם נניח סתם בהקצנה שאתה מחליק ב-90 מעלות לכביש ונותן פול גז עם הגה ישר שמכוון לגדר).

פורסם

אני אסביר את כוונתי יותר לעומק בעניין.

במצב של היגוי יתר כפי שנראה בסרטון לא מתקנים עם היגוי הפוך כמו בהנעה אחורית, או לפחות לא כל כך הרבה. התיקון של היגוי יתר במכונית הנעה קדמית היא דווקא להפנות את הגלגלים ישר וללחוץ מעט על הגז כדי לא להגיע למצב של פרפור, הפעולה הזו תעביר משקל אחורה ותגרום לחידוש האחיזה בסרן האחורי. כשחודשה האחיזה מאחור, הרכב יטה לאותו כיוון שאליו מופנים הגלגלים הקדמיים המניעים ולכן גם יסע ישר. זו הסיבה למיטב ידיעתי מדוע אסור לבצע היגוי הפוך קיצוני בעת היגוי יתר בהנעה קדמית, כי אז אם תאיץ עם היגוי הפוך, המשקל יעבור לאחור, האחיזה תתחדש שם והרכב יאיץ מייד לכיוון שאליו הפנית את ההגה, מה שיגרום לזריקה חדה של הישבן לכיוון הנגדי, וחוזר חלילה, וכן כמו שנראה בסרטון הרכב נכנס ל טייל פיש דיי רציני וקשקש בזנב מספר לא מועט של פעמים, נכון שבסופו של דבר הנהג השתלט על זה בנחישות רבה ויצא מזה.

פורסם

במוריד תכובע

איפה הוא למד להשתלט על האוטו ככה?

שיביא מספר אני הולך גם!!

סטלן בפיאט פונטו הלבן:lol:

סעו בזהירות ולאט זה הכי בטוח:)

פורסם

ytzhak, אתה טועה במסקנה שלך למרות שאתה אומר דברים נכונים.

קודם כל עזוב את עניין ההנעה. זה לא קשור לפעולות ההיגוי.

אם רק תחליף את כל המקומות שאתה אומר "ישר" במקום ישר ביחס לרכב (כלומר הגה באמצע), לישר ביחס לציר התנועה (כלומר הכביש, כיוון ההתקדמות הרצוי) אז זה יהיה נכון.

התיקון של היגוי יתר xxxx היא דווקא להפנות את הגלגלים ישר וללחוץ מעט על הגז כדי לא להגיע למצב של פרפור, הפעולה הזו תעביר משקל אחורה ותגרום לחידוש האחיזה בסרן האחורי. כשחודשה האחיזה מאחור, הרכב יטה לאותו כיוון שאליו מופנים הגלגלים הקדמיים המניעים ולכן גם יסע ישר.

בדיוק, רק מה זה אותו כיוון שאליו מופנים הגלגלים ? הכביש ? לא, הרכב הרי בהחלקה, הוא בזווית מסויימת לכביש, אם מדובר בזווית קלה אז כך גם הפניית ההגה. אם מדובר ב-60 מעלות אז זאת גם הפניית ההגה (כלומר אתה שואף לכוון את הרכב ישר כל הזמן, לא הגה באמצע אלא הגה מכוון תמיד לכביש, ולא לתעלה).

בשביל לקבל העברת משקל צריך אחיזה, צריך שהגלגלים יסתובבו על הכביש. זה לא יקרה אם הגלגלים הקדמיים מחליקים, אם הם בזווית לכיוון התנועה. כשאתה ב-150 קמ"ש ומאבד זנב אתה בעצם נוסע "על הצד" (ברמה מסויימת) ומתקדם קדימה לאורך הכביש כשהגלגלים מופנים לכיוון אחר. לא יעזור גז, הם לא מסתובבים בציר הנכון. צריך שהם יהיו מכוונים פחות או יותר בכיוון ההתקדמות.

זו הסיבה למיטב ידיעתי מדוע אסור לבצע היגוי הפוך קיצוני בעת היגוי יתר בהנעה קדמית, כי אז אם תאיץ עם היגוי הפוך, המשקל יעבור לאחור, האחיזה תתחדש שם והרכב יאיץ מייד לכיוון שאליו הפנית את ההגה, מה שיגרום לזריקה חדה של הישבן לכיוון הנגדי, וחוזר חלילה

שוב, לא קשור להנעה, אלא פיזיקה. אם ההיגוי שנתת היה גדול מזווית ההחלקה באיזה שהוא שלב אז זה מה שיקרה.

בוא נסביר את לעומק:

לא עושים סתם נעילה נגדית, זאת אכן טעות שתוביל אותך לזריקה קיצונית בצד השני.

גם אחרי שנתת הגה בזווית המדוייקת להחלקה זה לא מספיק כי באיזה שהוא שלב ההחלקה תעצר והאוטו יתחיל להתיישר. אם לא תגיב במהירות ובמדוייק עם ההגה כך שיעקוב אחר התנועה של הרכב המתיישר אז תהיה במצב של יותר מדי הגה ושוב תסיים בצד השני.

מדובר פה בניואנסים ורגישויות שלא מגיעים מקריאה באינטרנט ולבצע את זה בצורה מושלמת (כלומר בלי כמה זריקות מצד לצד) ב-150 קמ"ש זה קשה בטירוף. הנהג שבסרטון לא עשה את זה מושלם אבל רואים שיש לו את התגובות שבדרך-כלל לא נולדים איתם אלא צריכים לתרגל אותם (לא אומר שהנהג תותח רק שהוא יותר טוב מהנהג הממוצע בפורום).

אם מישהו רק יקרא וידע את התיאוריה, הסיכוי ליישום מוצלח הוא מאוד נמוך. בגלל זה אולי עדיף לא לנסות בכלל לתקן כי רוב הסיכויים שזה יגמר רע.

הרבה פעמים הפתרון שמלמדים בקורסים בסיסיים הוא פשוט להתיישב על הברקסים ולקוות לטוב.

אם עושים את זה מספיק החלטי ומהיר יש סיכוי שהרכב פשוט ימשיך בציר ההתקדמות המקורי (אם הוא לא הספיק לתפוס אזימוט אחר) עם קצת סבסוב.

ניר

פורסם

במצב של היגוי יתר כפי שנראה בסרטון לא מתקנים עם היגוי הפוך כמו בהנעה אחורית, או לפחות לא כל כך הרבה. התיקון של היגוי יתר במכונית הנעה קדמית היא דווקא להפנות את הגלגלים ישר וללחוץ מעט על הגז כדי לא להגיע למצב של פרפור, הפעולה הזו תעביר משקל אחורה ותגרום לחידוש האחיזה בסרן האחורי. כשחודשה האחיזה מאחור, הרכב יטה לאותו כיוון שאליו מופנים הגלגלים הקדמיים המניעים ולכן גם יסע ישר. זו הסיבה למיטב ידיעתי מדוע אסור לבצע היגוי הפוך קיצוני בעת היגוי יתר בהנעה קדמית, כי אז אם תאיץ עם היגוי הפוך, המשקל יעבור לאחור, האחיזה תתחדש שם והרכב יאיץ מייד לכיוון שאליו הפנית את ההגה, מה שיגרום לזריקה חדה של הישבן לכיוון הנגדי, וחוזר חלילה, וכן כמו שנראה בסרטון הרכב נכנס ל טייל פיש דיי רציני וקשקש בזנב מספר לא מועט של פעמים, נכון שבסופו של דבר הנהג השתלט על זה בנחישות רבה ויצא מזה.

כל הדברים שאתה אומר(שאגב נשמע שלמדת מקריאה ולא ניסיון תכלס) אולי נכונים(חלקית) אבל עדיין לא מעשיים למה שקרה לו בכביש.

במצב שהוא היה כשמולו מעקה בטיחות אין שום סיבה שבעולם להשתמש במה שאמרת. התגובה הנכונה היא התגובה שלו ואומנם המכונית אחרי זה מקשקשת קצת בזנב אבל נהג סביר אמור לדעת להחזיר אותה למצב של קו ישר אחרי מקרה כזה.

ו-dorki: תנוח. תשתדל לא לנסות לבקר אנשים בלי שאתה יודע את כל העובדות מסביב.

to finish first first you have to finish

פורסם

אני רוצה להתעלק על השירשור,

אתמול בנסיעה ב-120, בזמן לחיצה קשה על ברקס[רמזור 400 מטר קדימה],

הרגשתי שהתחת של האוטו בורח לצדדים ותיקנתי בעזרת ההגה.

זאת ועוד, כשנוסעים ברוורס ולוחצים על הברקס, יש רעש קשה של "קחחחחחח",

יש קשר בין השניים?

מיצומיצי לנסר 2008, ABS, ESP AND ETC.

----

פורסם
אתה יודע מה - הנהג איננו אידיוט, הוא תותח על - עכשיו אני בסדר ? :lol:

לא נכון, והסבירו לך את זה כבר בהודעות מעלי.

אין אודי A4 ללא ABS ורוב הסיכויים שהרכב מצוייד גם ב- ESP, זה מה שהציל את הנהג ולא הוירטואוזיות שלו.

אם תתבונן אז תראה שהוא מאיט גם בנסיעה קדימה בקו ישר, כך שלדעתי הבלמים עבדו שעות נוספות ביחד עם הגמדים האלקטרונים הקטנים שיש ברכב.

אתם רוצים לחשוב שמדובר בנהג עילוי מוטורי - זכותכם, תביאו רק בחשבון שישנה גם אפשרות נוספת.

בכלל לא בטוח ש-A4 דור קודם מצוידת ב-ESP בכל הגרסאות, אבל זה לא משנה - מה שראינו בסרטון הוא לא פעולה של ESP או ABS או מה שלא תרצה - רק תגובה מהירה ונכונה של הנהג. ההאטה שלו בקו ישר לא משנה כי הוא כבר התגבר על ההחלקות. תתפלא כמה מהר הרכב מאבד מהירות תוך כדי החלקה. אני משוכנע שמה-150 קמ"ש שהוא נסע בהם (נניח) הוא ירד בקלות ל-50 קמ"ש אחרי ההחלקות כשהגיע למצב של יישור ההגה.

תסתכל שוב על הסרטון ותגיד לי שאם זה היה קורה לך היית מנסה ליישר את ההגה וללחוץ על הגז. ב-150 קמ"ש פשוט לא עושים את זה, מה גם שמיד מהתחלת ההחלקה רואים שהוא הצטרך להמון המון היגוי נגדי כדי להחזיר את הרכב למסלולו. מה שאתה אמרת מתאים להחלקת זנב בתוך פנייה, לא להחלקה לא מכוונת בכביש מהיר וישר יחסית.

לדעתי, הטעות היחידה של הנהג הזה (ושוב, זו לא ממש טעות כי קשה לי לראות אותי מגיב טוב יותר במצב כזה לא צפוי עם שמן) היא שההפנייה הראשונית שלו הייתה קטנה יחסית. אם הוא היה מפנה מיד במהירות אז הפיש-טיילים היו קטנים בהרבה.

אני רוצה להתעלק על השירשור,

אתמול בנסיעה ב-120, בזמן לחיצה קשה על ברקס[רמזור 400 מטר קדימה],

הרגשתי שהתחת של האוטו בורח לצדדים ותיקנתי בעזרת ההגה.

זאת ועוד, כשנוסעים ברוורס ולוחצים על הברקס, יש רעש קשה של "קחחחחחח",

יש קשר בין השניים?

מיצומיצי לנסר 2008, ABS, ESP AND ETC.

יכול להיות מספר דברים - שהכיוון אחורה/קדימה של עוצמת הבלמים אצלך לא מכוון, שהגלגלים לא מאוזנים או לא באותה רמת שחיקה, שהכביש היה חלק בגלל משהו וכולי.

הנסיעה ברוורס והלחיצה על הברקס לא קשורים - בבלימה ברוורס הברקסים צריכים לעצור בכיוון ההפוך (לא ה"טבעי" עבורם) ולכן הגיוני ש"ימחו" על העניין :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נראה לי שאנשים מבלבלים בין איבוד קטן של הזנב (שבדרך כלל נובע מעזיבת הגז בסיבוב) שעליו שמעו עשרות פעמים "לא להתרגש, קצת גז כדי להצמיד את האחורה ולא לתת נעילה נגדית כי אז תסיימו בצד השני" לבין מקרים קיצוניים יותר.

החוק הוא אותו חוק פשוט אנשים מפרשים לא נכון את ה-"הגה ישר, לא לתת קונטרה מוגזמת לתיקון".

בכל מקרה צריך להמשיך לכוון את האוטו לאן שרוצים להמשיך (שזה ישר בדרך-כלל).

פורסם

זו גם בדיוק הסיבה מדוע אי אפשר ללמד נהיגה מתקדמת בהתכתבות. כמעט באף מקרה זה לא "ליישר את ההגה ולתת קצת גז" כי אלו הכוונות כלליות ביותר וכמעט תמיד במקרים כאלו צריך לבצע מספר פעולות תיקון - היגוי נגדי חלש או חזק, יותר גז או פחות, תיקונים בעקבות פיש-טיילים כמו בסרטון. מי שינסה לעקוב אחרי ההוראות כפשוטן פשוט יתקע בעמוד - כל מקרה לגופו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מבין (ומקבל) שהקונספט הזה של נהיגה במהירות גבוהה מפריע לך אבל אל תתן לזה לבלבל את שאר הנתונים.

כן כבוד על ההשתלטות ורואים בבירור שיש לבחור יכולות נהיגה טובות אם לא גבוהות מאוד.

הקונספט של נהיגה מהירה לא רק שלא מפריע לי, אני מאוד נהנה ממנו. אם כבר אז מה שמפריע לי זה הקונספט של נהיגה במהירות איטית.

אלא מה, הקונספט של נהיגה מהירה מאוד יחד עם צילומי ה"גבורה" שנלווים לארוע, מעוררים אצלי חשש כבד בעניין מידת האחריות שהנהג מגלה.

קראתי כאן את הניתוחים המעמיקים של חברי הפורום, אכן החברים מפגינים ידע.

אני טענתי (ועדיין טוען) שמהסרט לא ניתן לקבל מספיק מידע לגבי מה שהתרחש באירוע. מה שלאחד נראה כמו שליטה מצוינת ברכב, נראה לאחר (שתתפלאו גם הוא מבין דבר או שניים במכוניות ובנהיגה) כמו התנהגות פרועה של נהג שרצה להעלות סרט בכיכובו ליוטיוב.

אנא אל תגררו אותי להמשך הוויכוח כי צפיתי בסרט עוד כמה פעמיים, אני עדיין מחזיק בדיעה שנימקתי בהודעותי הקודמות.

• תוכן חדש...