Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובה לציטוטים.

1 אין לי שום בעיה עם לנטיס. רכב יחסית אמין,לא יקר וקל להחזקה.

2 בתחילת דרכו של מגאן 1.6 קופה, לא היו גירים רגילים. אולי מהמשך. אבל מדברים כאן על שנת +96 .

אנחנו מדברים על רכב בני 12 שנים.

כאן צריך להתחשב בדברים אחרים ממה שבודקים ברכבים חדשים.

נתון יצרן לא רלוונטי, כי מנועים, לא אותם מנועים.

ביטוחים,זהים פחות או יותר בשנים האלו. אם עושים בכלל.

צריך להתרכז במחלות רכב, שמירת ערך, החזקה (טיפולים,דלק)

כאן, אני רואה לסיוויק יתרון

אבל,צריך למצוא רכב שמור ותקין בשנים האלו. זה יהיה קשה בכל הרכבים שציינת.

לכן, אם תמצא מגאן שמורה, קח אותה. סיוויק? קח אותה. לנטיס? צריך לחפש הרבה יותר.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עיקר הפחד שלי הוא האמינות של המגאן, מה צריך לחפש בבדיקת הרכב ? האם יש לו מחלות מוכרות ?

במגאן שים לב לנזילות מהסאן רוף (שלא יסבנו אותך זו המחלה של רנו) עדיף להכניס את הרכב לשטיפה חיצונית ,

מסרק הגה + משאבת הגה , תן דגש גם על מתלים ובדוק טוב טוב את הבולמים הקדמיים של הרכב .

נ.ב.

במקומך גם הייתי בוחן את האפשרות של לאנטיס 323F בין השנים 96-98 .

בברכה והמשך יום טוב .

פורסם

צריך להתרכז במחלות רכב, שמירת ערך, החזקה (טיפולים,דלק)

כאן, אני רואה לסיוויק יתרון

אבל,צריך למצוא רכב שמור ותקין בשנים האלו. זה יהיה קשה בכל הרכבים שציינת.

לכן, אם תמצא מגאן שמורה, קח אותה. סיוויק? קח אותה. לנטיס? צריך לחפש הרבה יותר.

על הלאנטיס? לא יודע. שתיהן אמינות כמיטב המסורת היפנית, אבל טיפולים וחלקים עולים יותר בסיוויק. בשתיהן אין מחלות רציניות.

מה שכן, בגלל שהלאנטיס מאוד נפוצה, וכולם חושבים שהיא המכונית הכי טובה בישראל, קנו אותה המון אנשים, ביניהם גם זקנים. רכב של זקנים בד"כ נוסע מעט ומטופל לפי הספר. גם בסיוויק, אגב, ניתן למצוא אקזמפלרים אצל זקנים, אבל בסיוויק המצב יותר מקוטב: הן או שמורות או שחוטות. הלאנטיסים מתפרשות על כל הסקאלה. הרכב שלי ספציפית, אגב, אכן היה של זקנים, מטופל היטב ובמצב מעולה. קניתי אותו לפני שנה וחצי עם 42,000 ק"מ, והיה עוד מישהו בפורום עם סיפור דומה מאוד. גם בסיוויק יש מציאות. קשה לי להאמין שזקנים היו קונים רכב כמו המגאן קופה. שילוב של זקנים עם אמינות בסיסית טובה- יש מציאות. במגאן- אמינות בסיסית לא משהו, ורובן נמצאות בידיהם של אנשים שלא בדיוק שומרים עליהן.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אתה מכליל, ומפרט דברים בלי שום צורך.

היתרון הוא כללי.

ז"א, יש פה ושם יתרונות וחסרונות בכל רכב, אבל בכללי, לסיוויק יש יותר.

ואם לפרט קצת, לסיוויק יש 3 יתרונות בולטות, שלדעתי הכי חשובום ברכבים של אותם שנים.

1 כמה שלנטיס נחשבת ליפנית, ואמינותה (כללית) טובה, סיוויק היא רכב יותר אמין. זה עובדה.

2 צריכת דלק.

3 שוק/שמירת על המחיר.

אני מכרתי את שלי (מאוד שמורה) עם קצה שילדה ,שש אלף מעל המחירון. ולא, הקונה לא יצאה פראייר. כך נמכרים כל הסיוויקים השמורות.

לנטיס,לא יכולה להמכר מעל. מסיבה פשוטה, שיש מבחר ענק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

שמירת ערך במקרה הזה היא חסרון- באותו כסף שאתה קונה לאנטיס במצב מסוים ובשנה מסוימת, אתה מקבל הונדה ישנה יותר ועם נזק לשלדה. יתרון ענק ממש.

צריכת דלק- לא יודע. ניתן לך את זה מחמת הספק :wink:.

אמינות- איך אפשר להיות אמין יותר מ-0 תקלות? תעלומה מסובכת, לדעתי.

באופן כללי, שמירת ערך היא יתרון רק ברכב חדש. כשאתה קונה משומש, אתה תקבל יותר כשתמכור, אבל אתה גם משלם יותר כשאתה קונה, ולכן אין בזה שום יתרון, במיוחד במקרה כמו של הסיוויק, שמחירה, עם כל הכבוד, לא מוצדק בהשוואה למחירי המתחרות (אגב- גם בטויוטה קורולה יש את אותו סיפור, אבל ברמה פחות קיצונית).

בתכל'ס, ובוא לא נשחק משחקים, הסיבה היחידה לקנות סיוויק היא שהסיוויק חזקה יותר משאר המשפחתיות. מכל שאר הבחינות (או כמעט כל שאר הבחינות), עדיף לקנות רכב אחר- לאנטיס, קורולה, אלמרה (שהיא רכב שמאוד משתלם מבחינת עלות-תמורה), או רכב צרפתי כלשהו.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...