Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

באוקטביה 1.6 שנת 2000, שעוד לא סגרה 100K ק"מ, היום גיליתי שיש ריח חריף ביותר של דלק מפתח שמן וגם ממדיד שמן.

באלפא 164 שלי למשל, שעברה 282K אין ריח כזה מתוך המנוע.

ראוי לציין שבאוקטביה, כל הנוזלים במקום, היא לא אוכלת לגמרי שמן וצריכת דלק נורמלית של 1 ל-10 ועוברת טיפולים תקופתיים באופן קבוע ובזמן במוסך המורשה.

האם הריח שבא מתוך מנוע של אוקטביה זאת תופעה תקינה או שמדובר בליקוי? אם זה ליקוי, מה הסיבה שיכולה להיות?

תודה.

תוספת - עריכה:

הריח שיוצא, בדיוק כמו ריח ממערת פליטה של רכבי בנזין שמוצאים עשן שחור. אני חושד שהסיבה לריח היא אוורור לא טוב של קרטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש המלצות למוסך טוב ואמין שיודעים לטפל באוקטביה שלנו כמו שצריך? אני מאיזור הצפון (עפולה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כנראה שאחד הנשמים שלך סתום, אבל אני לא מאמין כ"כ שזוהי הסיבה. בדוק אם אין דליפה מאחד המזרקים, ושהאטם של סעפת הפליטה במקומו ולא אכול או קרוע, או שהוא חסר.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תודה על התגובה.

אכן נצפתה קצת לחות על אחד המזרקים. אבל איך זה גורם לכך שריח הרע יוצא מתוך המנוע?

פורסם

יש רעיונות נוספים לתקלה ו/או המלצה על מוסך באיזור שלי?

פורסם

תודה על ההמלצה, אנחנו מכירים את המוסך הזה טוב.

השירות באמת טוב (חדר המתנה עם פלאזמה), אבל זה שבכל הטיפולים הם לא החליפו נוזל קירור (7 שנים!) ויש עוד מלא נקודות כאלה, לדוגמא: כשהחליפו טיימינג לא מתחו כמו שצריך רצועת אויזרים, בגלל החלקה של רצועה הזאת החליפו אלטרנטור, בחלון חשמלי נשבר פלסטיק קטנצ'יק (מאין מסילה לכבל בגודל 2ס"מ), הם החליפו את כל המנגנון. לנוזל קירור G12 הם מוסיפים מים מברז ושמו עודף, שמים שמן שלא לפי המלצות יצרן (שמו פעם 5W40 במקום 15W40 המומלץ ע"י היצרן).

מסתבר שאנחנו לא היחידים שהרכב מטופל ככה, לנהגי מוניות יש אפילו סיפורים יותר מעניינים משם.

המוסך משך מאיתנו כמה אלפי שקלים על דברים שלא היה צריך לתקן.

מה שכן ראוי לצין לטובה, המכונאים שם מקצוענים וכשהם רוצים, עושים את העבודה מעולה.

לכן אנחנו מחפשים אלקטנטיבות למוסך אמין ועם מוסכניק שאפשר לדבר ולא כזה שכל הזמן מעיף ממוסך ולא מאפשר להסתכל מה קורה עם האוטו.

• תוכן חדש...