Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

לפני כמה חודשים , כתבתי פה נושא על צריכת הדלק בשרייד שלי והייתי מעוניין לקבל תשובות נוספות בנושא, זאת כיון שאניל א ממש מצליח לפתור את בעיית צריכת הדלק המוגזמת , אם יש סיבה לחשוש שהיא מוגזמת ...

כיום השרייד שלי עושה כל יום 40 ק"מ , רמת גן - ראשון וחזור .

צריכת הדלק עומדת על 1:10 בבין עירוני , 1:8 עירוני .

אם זה משולב עם עירוני , אז 1:9 .

בדרך כלל מהירות נסיעתי עומדת על 100-110 , לפעמים חורג ל 120 אבל 90 אחוז מהנסיעה היא 100 .

חשוב לציין שגם נסיעות רגועות לאורך זמן - שיפרו ממש במעט את צריכת הדלק , הוסיפו עוד 5 קילומטר לא יותר)

כרגע אני ממלא טנק כמו שעון , ב 240, גג 250 ק"מ , פעם הפתעתי והצלחתי להגיע 260 ק"מ .

את הטנק אני ממלא כשאני ברבע ואני בדרך כלל ממלא 24 ליטרים , אחרי שאני דוחף . (נעצר ב 22-23 ולפעמים ב 24 , תלוי)

סיפר לי כאן חבר פורום , שהוא עושה 400 ק"מ למיכל ,בשרייד 93 אוטומטית .

אז איך זה הגיוני , שאני , בשרייד מטופלת לא מצליח להגיע למצב הזה ?

חשוב לציין שבוצע ניקוי קבורטור , ניקוי רדיאטור , הוחלפו רצועות וכל הזמן אני מחליף משהו ברכב תוך כדי נסיעה ...

ושאלתי הנוספת היא - האם משאבת דלק תקולה , יכולה לגרום לצריכת דלק מוגברת ?

זה ידוע לי שמשאב תהדלק תקולה , אני (כמו אידיוט כנראה) נמנע מלהחליף אותה משיקולי תקציב רגעיים (חייל) אבל כששאלתי את ינקו ממכון הקרבורטורים אם זה יכול להגדיל את צריכת הדלק - נאמר לי שלא .

ורציתי לדעת - מה אתם אומרים על הנושא ?

פשוט חשבתי קצת הגיונית - כשאין מאבת דלק תקינה המנוע מתאמץ יותר כשאני לוחץ על הגז (אני שומע אותו קורע תתחת) , אז אולי המאמץ לוקח המון דלק ?

קצת תשובות מאנשים שמבינים , יעזרו לי מאוד .

תודה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

הרבה אנשים אוהבים לספר סיפורים.

לא מזמן היה פה בחור שסיפר שהוא עושה 720 ק"מ למיכל עם הליאונה 1300 שלו.

עכשיו, אם לא היה לי את האוטו, עוד הייתי יכול להתפעל ולהאמין - אבל מהיכרות אישית קרובה עם האוטו - אני יודע שהבחור קשקש.

יכול להיות שאם המכונית שלך הייתה חדשה וידנית - היית יכול להגיע לתצרוכת של 300 ק"מ לטנק.

מכיוון שמדובר באוטו ישן עם מנוע בלוי, ועוד אוטומט - תצרוכת הדלק עולה פלאים.

סביר להניח שגם אם תצליח להחליף איזה חלק, שיתן לך להגיע ל280 ק"מ לטנק, עדיין ההחלפה שלו תעלה יותר מכל החיסכון שלך בתצרוכת.

רוצה רכב חסכוני? סקסו ידני. מנוע 1100 בנזין או 1500 דיזל. זה באמת חסכוני - קרוב ל 800 ק"מ לטנק של 40 ליטר בגירסת הדיזל.

פורסם

ליאור שלום רב!

אין קשר למשאבת דלק תקולה ולתצרוכת דלק גבוהה, ואין כלל קשר להתאמצות של משאבת דלק תקולה למאמץ על המנוע.

הפגם היחיד של משאבת דלק, שיכול להשפיע על תצרוכת הדלק, היא משאבת דלק שהדיאפרגמה בה קרועה, ובכך מחדירה דלק לשמן המנוע, מדללת אותו, וכמובן גם מגבירה את תצרוכת הדלק, והורסת את המנוע.

יש לפעול כך:

יש לבדוק מידית את מפלס שמן המנוע, במידה ויתגלה מפלס שמן גבוה וחריג, ושמן דליל , יש להחליף מידית את משאבת הדלק, ואת מסנו השמן, ושמן המנוע.

במידה ויתגלה מפלס שמן תקין, ושמן לא דליל, יש לפנות לינקו, שטיפל בקרבורטור.

השאלה המתבקשת, מה היתה תצרוכת הדלק, ובצועי הרכב, לפני הכנסת הרכב למכון הקרבורטורים, והאם חל שינוי כלשהו לטובה, אחרי השיפוץ קרבורטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ליאור.

כדי שנוכל לחווד דעה מקצועית האם ישנה או לשלילה של תצרוכת דלק מיותרת הנובעת מהקרבורטור עליך להעלות נתוני ארבע גזים -( כל הארבע) גם בסרק, וגם בסלד גבוה.

רק לאחר הצגת הנתונים נוכל לחוות דעה מקצועית .

כל השאר זה רק ספקולטיבית.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

לצביקה : תצרוכת הדלק עמדה על בדיוק בדיוק אותו הדבר .

ביצועי הרכב לא היו שונים במיוחד - אולי הרכב היה קצת יותר כבד , לא משהו רציני ... אבל לא הרגשתי שו םשוני לאחר ניקוי הקרבורטור - כאילו שהוא היה מיותר ולא נחוץ כלל .

לפני כיומיים בדקתי שמן , הייתה זלילה קלה של שמן , זאת כיון שבזמן שאני לוחץ והאוטו נחנק כתוצאה ממשאב תהדלק התקולה , יוצא עשן , כאילו שריפת שמן .

לא בכמות נדיבה מדי , אבל יוצא עשן כלשהוא , אין לי מושג אם הוא בצבע לבן או לא , אבל בכל מצב הוא לא זולל יותר מדי מהשמן .

מה שכן ראיתי - המים ברדיאטור די מלוכלכים , אולי סיבה לעשות ניקיון יסודי ולהחליף לסוג אחר .

בנוגע לשמן - אני תכף ארד שוב לאוטו ולפני שאניע אבדוק את התצרוכת , כשאגיע הביתה אני אעדכן כאן בנוגע לשמן , למרות שאני לא מאמין שיהיה שינוי כלשהוא .

חשוב לציין שהמנוע לא מתחמם וגם אם מתחמם הוא עולה לאמצע המד לכמה שניות ואחר כך יורד באופן מיידי , כתוצאה ממאורר שנכנס לפעולה וכו' .

מה עוד יכולות להיות הסיבות ?

פורסם

שלום רב!

לאור המידע שאתה נתת , אני פוסל אפשרות של בעיית וקשר למשאבת דלק, והיא כנראה תקינה.

לגבי תצרוכת הדלק, היא לדעתי לא חסכונית, אך השיפור שניתן לקוות, הוא לא דרסטי.

הרכב הזה בדגם האוטומטי, ידוע כצרכן דלק גדול.

חברי חיים יוד הציע בדיקת 4 גזים, חזור לינקו ובצע זאת.

דר סובארו טען ובצדק, שאין להסתמך על ספורים של חברים, שאצלם התצרוכת נמוכה יותר, והם כביכול מגיעים לתצרוכת דלק חסכונית בהרבה.

באם החלפת רדיאטור לא מזמן, איך אתה מסביר את צבע מי הקירור, האם לא החלפת מי קירור חדשים ואיכותם, לאחר החלפת הרדיאטור ?

רכב הנוסע בעיר תצרוכת הדלק שלו גבוהה תמיד, יש לבדוק תצרוכת דלק בנסיעה בין עירונית, ומשולבת , ולבצע מספר בדיקות,

ואז לחזור אם הנתונים.

יש לבדוק האם התרמוסטט שלך תקין, והאם אתה משתמש בצוק בעת ההתנעה יותר משלושים שניות, והאם הצוק משוך עד סופו,

ולכמה זמן?

בברכה

צביקה

פורסם

חשוב להדגיש שהרדיאטור לא הוחלף , אלא - בוצע ניקוי רדיאטור .

הניקוי היה כל כך מקצועי , עד רמת הגרגר , באמת שעשו עבודה מעולה :)

בנוגע למי הקירור - אני חושש שמי הקירור בהם אני משתמש לא איכותיים כיון שהם של אמריקן איגל , מהפשוטים ולא של פרסטון ודומיו .

החלטתי כנראה לחשוב שאין צורך בפרסטון או בדומיו ברכב כשודגמת השרייד .

בכל מקרה , אני אעשה השבוע במידה ויהיה לי מספיק זמן - סבב מוסכים , בכל מקרה אני צריך להחליף בלמים אחוריים שהתבלו לכן אני אבקש מהמכונאי שיבדוק נזילות שמן (כי חסר לי שמן בצורה קצת מוגזמת) ואבקש שיבדוק את המנוע בכלליות לוודא שהכול תקין .

אגב , היום בדרך הביתה בזמן עלייה קטנה ביציאה לכביש המהיר הרכב נכבה לי , ראוי לציין שהצוק פעל לפני בערך 60 שניות (אם זיכרוני לא מטעה אותי) ולאחר מכן כובה , המנוע נכבה תוך כדי נסיעה איטית על 20 קמ"ש לערך , יש סיבה לדאגה או שזה בגלל שהמנוע היה קר ?

אשמ חלקבל המלצות על מים ירוקים איכותיים חוץ מפרסטון .

פורסם

שלום רב!

הקפדת להדגיש שנקוי הרדיאטור היה יסודי, עד הגרגר האחרון, היית מודע לנוזל קירור פרסטון שנחשב בעל איכות סבירה בהחלט, ומחירו כמדומני לא עובר את 50 ש"ח, ובכל זאת עברת לאמריקן איגל.

פרסטון במיכל הצהוב, עם נוזל בצבע ירוק הוא איכותי די והותר לרכבך.

בדוק אפשרות לנזילות שמן מחזיר שמן אחורי, אטם אגן השמן, מסנן שמן, או גומיות שסתומים יבשות.(באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להשתמש?).

הרכב לא אמור היה להתכבות לאחר שני דקות נסיעה, כשהרגל על הדוושת תאוצה.

תאוצה לקויה, יכולה להשפיע, על תצרוכתגבוהה של הדלק והשמן גם יחד, בגלל מנוע מתאמץ.

לא הבהרת עדיין, האם ידוע אם קיים תרמוסטט ברכבך, והאם הוא תקין.

בברכה

צביקה

פורסם

מהביקור האחרון המוסך ולאחר הסתכלות מתחת לרכב נודע לי שישנה נזילה קטנה , אך לא גדולה של שמן .

אני איגש למוסך שוב , כנראה שהנזילה לא כל כך קטנה ....

למה אתה מתכון בתאוצה לקויה ? שאולי אני לוחץ יותר מדי על הגז ?

בנוגע לתרמוסטט - כיצד אוכל לבדוק אם קיים אחד כזה ואם קיים כיצד אבדוק שהוא תקין ?

פורסם

שלום רב!

תאוצה לקוייה= לחיצה חזקה יותר על דוושת התאוצה= עלייה בתצרוכת דלק, זוהי המשוואה!

קרבורטור מטופל מכוון ומתואם= תאוצה התחלתית טובה יותר, שיוט במהירות רצוייה, עם דוושת תאוצה גבוהה יותר=נוסחה לחיסכון בדלק!

על מנת לבדוק לבד האם קיים תרמוסטט ברכב בצורה עצמית, יש להתניע מנוע קר לגמרי,להמתין כשני דקות, ולבדוק בעזרת כף היד את חום המים בצינור העליון והתחתון, במידה וצינור תחתון וכליון מתחממים בצורה שווה, בתרמוסטט לא מבצע את עבודתו כראוי, או לא קיים בכלל, במחדה וקיים הסדל בחום שני הצינורות, אחד נשאר קר והשני פושר ומתחיל להתחממם, ולאחר מכן החום שווה בשניהם, התרמוסטט תקין, ומבצע את עבודתו כראוי.

יש לבדוק ולסדר את בעיית נזילת שמן המנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...