Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צופר של לאנטיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי מישהו יתן רמז איפה הם מותקנים ואם צריך להוריד איזה פאנל-כיסוי על מנת להגיע.

חיפשתי בתא המנוע ולא מצאתי את הצופר. כנראה שיש שני צופרים כי התקלה היא שהצליל משתנה מידי פעם ואילו העוצמה נשארת פחות או יותר קבועה.

יש עצה.

פורסם
בצד ימין (לא זה של ההגה) של הרדיאטור. צריך לפרק את הסבכה (גריל) הקדמית.

או בטמבון בחלק התחתון.

תתכופף מתחת לרכב ותיראה אותו.

פורסם

יש גם סיכוי שהצופרים בסדר ומכלול אחר שמורכב מאחורי ההגה ושמו Clock's Spring התקלקל. במידה, ונורית כרית האוויר מתחילה להידלק ולהבהב, הסיכוי שאותו החלק שהזכרתי מקולקל.

ראה לינק מצורף :

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=17475&highlight=clocks+spring

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ראשית תודה על ההסבר והשרטוטים, מעדן אמיתי למי שמחפש מידע ומבין בתחום.

הבעיה ברכב מסתכמת רק בצופר שלפעמים הצליל משתנה כאילו שאחד משני צופרים לא פועל.

העזרה המידית שאני זקוק לה זה איתור מקום הצופר)ים( בלנטיס 97 1840.

אודה מאד אם אקבל הסבר , בסך הכל אני מקורב לטכנולוגיה וכל רמת הסבר תהיה מתאימה .

פורסם

מיקום הצופרים הין הפגוש הקדמי לבין הרדיאטור.

שים לב שיש חוט אחד שמסתעף כל אחד לצד שלו לכל צופר וזה לגיבוי במקרה של תקלה באחד הצופרים.

התקלה שיש לך כרגע קרתה גם לי. הצליל השתנה מנורמלי לצליל צרוד (זה מה שיש לך ?)כאשר לוחצים. ואז גיליתי שזה בעצם מכלול הקפיץ שעון שממוקם מאחורי ההגה (כזכור, נורית כרית האוויר דלקה והבהבה 6 פעמים).

הייתי מעוניין לדעת מה הייתה התקלה, אז ברגע שתטפל בה אנא רשום.

אגב, חובה לסדר כי זה לא בטיחותי (קרה לי מקרה שרכב גרם לי לסטות ולעלות על מדרכה ולא היה לי אמצעי לתקשר עימו).

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

עוד דבר, בדוק אם מגיע מתח משתנה לצופרים. אם המתח תקין הצופרים לא תקינים. אם המתח לא תקין יש סיכוי שיש נתק בחלק Clocks Spring.

שמוליק

פורסם

אצלי אין כל בעיה עם שום סמן או נורית מהבהבת כך שכנראה זה לא המנגנון בהגה. התקלה נעלמת וחוזרת כך כשתהיה תקלה בפעם הבאה אסובב את ההגה בקשת רחבה ואנסה לאבחן עם זו באמת הטבעת .דרך אגב איך מסתדרים עם כרית האויר שבמרכז ההגה בתהליך הפירוק. זה נראה די מפחיד אם לא מכירים היטב את שיטת הפירוק. בזמנו פרקתי המון הגאים ושאר פריטים מימי הקרבורטורים אבל מאז שעברתי לרכב מודרני הפסקתי לתקן כי לא הי מה לתקן.

כשאזהה במדויק את הבעיה אספר בפורום.

פורסם

פתיחת מנגנון כרית האוויר מתבצעת בפשטות!

4 ברגים מאחורי ההגה (רק דאג לסובב את ההגה לנוחות) ושליפת המנגנון.

אני רק רוצה להבהיר משהו! המכלול Clocks Spring מכיל בתוכו גידים. יכול להיות שהגידים של הצופרים לא תקינים ומקצרים (אחד הסימפטומים לצופר משתנה, פעם נוגע פעם לא נוגע = זיוף) אבל הגידים של כרית האוויר תקינים.

שוב, בדוק מתח תקין בנקודת הצופרים.

שמוליק

פורסם
פתיחת מנגנון כרית האוויר מתבצעת בפשטות!

4 ברגים מאחורי ההגה (רק דאג לסובב את ההגה לנוחות) ושליפת המנגנון.

אני רק רוצה להבהיר משהו! המכלול Clocks Spring מכיל בתוכו גידים. יכול להיות שהגידים של הצופרים לא תקינים ומקצרים (אחד הסימפטומים לצופר משתנה, פעם נוגע פעם לא נוגע = זיוף) אבל הגידים של כרית האוויר תקינים.

שוב, בדוק מתח תקין בנקודת הצופרים.

שמוליק

לא כך פותחים כרית אוויר!

ברוב המכוניות, יש לנתק את המצבר ולחכות כ-10 עד 15 דקות על מנת שקבלי המערכת יפרקו. אני לא מאמין שבמאזדה המצב שונה.

ובכל אופן, לא מומלץ להתעסק עם מערכת החשמל כשהמצבר מחובר.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

איפה ניתן להשיג ספר תחזוקה ללנטיס. בעבר הרחוק קניתי ספרים של רכבים שונים כמו אופל. פולגסווגן ואחרים לצרכי תחזוקה, כנראה שהיום ספר של לנטיס לא יזיק אלא אם כן אחליף רכב לאחר. דרך אגב מדובר בלנטיס 97 עם פחות מ 40 אלף במצב מעולה, נראה לך כי יש מקום לחשוב על החלפה. מ ה דעתך בכלל על החלפת רכב ועל פי איזה שקולים אתה היית מחליט על כן או לא כדאי.

פורסם
איפה ניתן להשיג ספר תחזוקה ללנטיס. בעבר הרחוק קניתי ספרים של רכבים שונים כמו אופל. פולגסווגן ואחרים לצרכי תחזוקה, כנראה שהיום ספר של לנטיס לא יזיק אלא אם כן אחליף רכב לאחר. דרך אגב מדובר בלנטיס 97 עם פחות מ 40 אלף במצב מעולה, נראה לך כי יש מקום לחשוב על החלפה. מ ה דעתך בכלל על החלפת רכב ועל פי איזה שקולים אתה היית מחליט על כן או לא כדאי.

וואלה לא יודע בקשר לשיקולים,

אבל צופר מזייף זה בטח לא אחד מהם......... :!:

פורסם

תראה, שיקולים שלך בקשר להחלפת רכב. איש איש ושיקולו :wink: .

בקשר לספר תחזוקה קבל קישור :

http://www.haynes.co.uk/inc/mt_manuals.asp

הספרים שלהם מעולים (אני אישית לא הזמנתי כי אין לדגם שלי, אבל הבנתי שחברי הפורום מהללים את המו"ל).

שווה לשלוח אימייל לחברה ולבדוק.

לפני חודשיים שוחחתי עם אחת הנציגות מהמחלקה הטכנית בדלק מוטורס (היבואן) וביררתי בקשר לספרות טכנית מקצועית. כאשר ביקשתי לרכוש, נעניתי בשלילה.

אבל השגתי דיסק מקורי של קטלוג חלקי חילוף חשמלים. (הבעיה שהוא לא עובד לי תחת XP ואני לא יכול להפעיל אותו).

שמוליק

שמוליק

• תוכן חדש...