Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני הולך מחר לבדיקה לפני קנייה של קסארה 2002 1600. יד שלישית, עם 125,000 ק"מ.

ראיתי היום רנו מגאן שנת 2001 1600, יד שנייה עם 88,000 ק"מ.

(כיום אני נוהג ברנו קליאו שנת 98').

מבחינת הגודל אני מעדיף את הקסארה, הקטנה יותר, אך איני מכיר כלל את הרכב הזה. רציתי לדעת למה עליי לצפות: מהם הליקויים השכיחים ביותר של הרכב - גיר, בעיות במחשב/בחשמל, וכו'? האם הוא נחשב לאמין או שהוא רכב שמבלה הרבה במוסכים? (אם הוא כמו הקליאו מבחינת האמינות זה מקובל עליי).

האם הקסארה עדיפה על המגאן או להיפך?

אשמח לכל עצה בעניין.

נעם.

פורסם

יש לנו קסארה דיזל במשפחה (דיזל 1900) מבחינת אמינות בצד המכני היא מצויינת,מהצד החשמלי המון בעיות מעצבות בין אם זה פנסי איתות שמחליטים לשבוק חיים וביןו אם זה החלונות החשמליים שמחליטים שהם לא יורדים באותו יום...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

לגבי הקסארה, אני חושב שעם קצת סבלנות אתה תוכל להשיג קסארה בעלת נתונים הרבה יותר טובים מאלה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

הבעיה היא שאני לא יכול לחכות עם הקנייה: אני מבצע את העסקה בטרייד אין עם רנו: אני נותן להם רנו קליאו 98 במצב לא כל כך טוב ומקבל רכב אחר, הקסארה או המגאן, בתוספת תשלום כמובן. וזאת הקסארה שיש וזו המגאן. כך שההתלבטות היא בין השתיים. דרך אגב, איך יודעים אם המנוע בקסארה הוא מברזל או מאלומיניום (שהבנתי שיש איתו בעיות חמורות של הסדקות)?

פורסם

המנוע הוא מאלומניום. במידה ונוזל הקרור הינו מקורי והוחלף ע"פ המלצת היצרן, אז לא יהיו שום פיצוצים.

הרכב הוא אוט'? האם ידועה לך כל ההיסטוריה של הרכב?

פורסם

בשתי המכוניות. אני נוהג הרבה (מעל 25k בשנה) ולא מתכוון לנהוג במכונית עם גיר רגיל.

אז מי עדיפה?

פורסם

אם הקסארה המדוברת היא עם מנוע 16 שסתומים, אז זה אחלה מנוע לפי טעמי, מנוע 8 שסתומים היו לו רק 88 כוחות סוס ועם גיר אוטומטי הוא מאוד חלש.

אני אישית מאוד אהבתי את המושבים, הם מאוד נוחים והסאלון עשוי מחומרים נעימים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז לגבי המגאן, ידועה לי היסטורית הטיפולים: הוא טופל רק במוסך המרכזי של רנו בחיפה. ראיתי את היסטורית הטיפולים ואין שם שום דבר חשוד. רק טיפולים שגרתיים בהתאם לזמן.

לגבי הקסארה, אין לי מושג. היא יד שלישית, ומכיוון שלא טופלה ברנו אז אין היסטורית טיפולים מסודרת.

אם לסכם:

יתרונות:

המגאן: עדיפה מבחינת היד, הק"מ והיסטורית טיפולים מתועדת במוסך המרכזי.

הקסארה: עדיפה בעיני מבחינת הגודל שלה - שהיא קטנה יותר - ומבחינה אסתטית.

חסרונות:

המגאן: גדולה ומגושמת יותר.

קסארה: מנוע אלומיניום שמועד להיסדקות; היסטורית טיפולים לא ידועה.

ההיגיון אומר מגאן והלב אומר קסארה... מבאס.

פורסם

אם אני הייתי במצב זה, הייתי הולך על המגאן.

תנאי הפתיחה של המגאן עולים בהרבה על הקסארה(יעזור לך גם בתימחור עתידי).

לפי דעתי, לך עם ההגיון.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
מנוע אלומיניום שמועד להיסדקות

אם לא התעללו במנוע וטיפלו כמו שצריך (מומלץ לעיין בספר טיפולים), אז לא יהיו סדקים. אצלי למנוע אלומיניום בן 15 שנה עם יותר מ-280K ק"מ ואין סדקים, נוזל קירור לא נעלם ובתוך מנוע הכל נקי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שנת ה"תפר" בין קסארה-1 לקסארה-2 היא 2001. במודל הזה קיימות 2 הקסארות ולכן אם מדובר על שנת 2002 אזי מדובר בקסארה-2. הדגם הראשון (עם מנוע 1.6) הוא בעל 8 שסתומים והשני כבר 16 שסתומים.

המנוע הוא מנוע 1.6 המוכר (110 כ"ס עם 16 שסתומים) עשוי אלומיניום. למרות היותו עשוי אלומיניום צרפתי המנוע עמיד מ-א-ו-ד להתעללות ועד כה טרם נצפו מקרים של חורים או סדקים בבלוק או בראש.

בשילוב "הגיר המהולל", כמו שנוטים לכנותו (לרוב בצדק), צריכת הדלק מעולה הודות לנעילת ממיר מומנט מהילוך 2 ואילך. המשמעות: החל מהילוך 2 יש לך את הכח, ביצועים וצריכת הדלק של אוטו עם גיר רגיל (אבל פחות הילוך אחד).

למיטב זכרוני גם ברנו החליפו את המנועים באיזור 2001 ולכן כדאי לבדוק האם המגאן המדוברת נושאת מנוע 16 שסתומים או 8.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...