Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אז ככה:

לאחר שלא מצאתי קפיצים תחליפיים להונדה סיויק,ולאחר שביררתי את עלותם של קפיצים מקוריים להונדה סיוויקוהתברר לי שמחירם הוא 2900 ש"ח,ולאחר שהתברר באופן סופי שהקפיצים עייפים,ולאחר שהתברר שחברי לא רוצה להישאר עם הקפיצים ולעשות הגבהה,הוחלט בלית ברירה ללכת על קפיצי הנמכה שכן נמכרים בארצינו הקטנה.

האפשרויות הם כאלה:

1- PRO-KIT של אייבאך.

2- F-SPORT של WEITEC.

טווח המחירים זהה,ואילולא הייתי מחפש "רכות" הייתי לוקח את האייבאך שנחשב לטוב ביותר.המוכר שאיתו שוחחתי אמר לי שגם הויטק וגם האייבאך הם קפיצי הנמכה של 35 מ"מ,אבל הויטק הוא קפיץ פחות קשיח מאשר האייבאך.לכן הוא אמר לי:אם אתה מחפש פחות קשיחות קח את הויטק.ומכאן לשאלות:

1- האם זה באמת נכון שהויטק פחות קשיח מהאייבאך,והאם הויטק נחשבים לקפיצים איכותיים לעומת האייבאך?

הלאה:

לאחר שלא נותרה לי ברירה אלא לקחת את קפיצי אייבאך או ויטק,עולה כעת סוגיית הבולמים.מראשית חשבתי על בולמי KYB .אולם כעת שמדובר בקפיצי הנמכה,נאמר לי שבולמי קייבה ובולמים מקוריים לא יתאימו לקפיצים,כי הם לא יוכלו לסיים את המהלך שלהם,והקפיצים יקצרו את חיי אורך הבולם.

2- האם טענה זו נכונה?

במידה וטענה זו נכונה,חשבתי על 2 סוגי בולמים שהציעו לי בטווח מחירים זהה. האחד מונרו ריפלקס.והשני בילשטיין B4

הבנתי שהבילשטיין B4 הוא בעצם בולם תחליפי למקורי ולא בדיוק ספורטיבי.השאלה היא:

3- האם קפיצי ויטק או אייבאך לא יקצרו את חיי הבילשטיין B4?

4-מה יותר עדיף עם קפיצי אייבאך או ויטק,המונרו ריפלקס או הבילשטיין B4?

אני יודע שיש בולמי קוני,וכן בולמי בילשטיין B6 אולם מחירם פשוט גבוהה להחריד..

אודה לכל מי שיוכל לעזור לי בעניין זה.

בתודה מראש

שי

פורסם

לעשות הנמכה מותר צריך וחייבים לעשות על בולם שמיועד לכך, היות ואם אתה שם בולם רגיל ומנמיך אז למעשה הנקודה הכי גבוה שלו היא אחרי שהוא כבר לחוץ 35 מ"מ, מה שיוצר מצב של :

א.סיכוי גבוה לסגירת מהלך מוקדם מידי

ב.עבודה תמידית של הבולם בנקודה לא אופטימלית

ג.קיצור משמעותי מאוד של חיי הבולם היות והוא אף פעם לא "פתוח"

בקשר לאייבך קשה ו"ויטק" רך, לא מכיר את הסוגיה אבל אם אתה מנמיך קח בחשבון שכדאי ורצוי לקחת דווקא את הקפיץ הקשיח למרות נוחות הנסיעה הלקויה שכן לרכב יש פחות מרווח גחון (והונדה לא נחשבת כלכך גבוה גם ככה) מה שיוביל למצב שבשילוב של קפיץ רך הגחון ינשק את הריצפה על במפים או בסתם בורות

פורסם

לי על הרכב יש קפיצים של ויטק, יחד עם מונרו ריפלקס.

לאחר מספר לא מועט של ק"מ על השילוב הזה, אני חושב שהשילוב הוא בינוני.

נוחות הנסיעה לא נפגמה מהותית, היתה ירידה בנוחות, אבל זה לא משהו פטאלי, מורגש - בוודאי

אבל משהו שאפשר לחיות איתו.

מבחינת ניהוג - לטעמי הוויטק הם "בדיוק" [לאוטו שלי לפחות] קראתי ביקורות על שילובים שונים [אייבאך, בילשטיין, HR, JAMEX] עם בולמים שונים [בוג', KYB, מונרו ובילשטיין, טוקיקו] וניכר שלעומת האייבאך הויטק באמת נחשבים לרכים יותר.

כשקניתי את הקפיצים לאוטו שלי נאמר לי שהם פרוגרסיביים, על פניו הם לא נראים כאלה - אולי אני טועה.

בכל מקרה - זה לגבי הקפיצים.

לגבי הבולמים, לטעמי הם מעט רכים, בעלי שיכוך כיווץ טוב אבל שיכוך החזרה מעט לוקה - מה הכוונה?

תופעת הפיש-טייל הפכה מאוד מורגשת אצלי עם המעבר להנמכה ולבולמים האלה, מצד שני בולמ"ז עם שליטה על מהירות ההחזרה הם יקרים יותר.

שני הסנט שלי בנושא...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
לעשות הנמכה מותר צריך וחייבים לעשות על בולם שמיועד לכך, היות ואם אתה שם בולם רגיל ומנמיך אז למעשה הנקודה הכי גבוה שלו היא אחרי שהוא כבר לחוץ 35 מ"מ, מה שיוצר מצב של :

א.סיכוי גבוה לסגירת מהלך מוקדם מידי

ב.עבודה תמידית של הבולם בנקודה לא אופטימלית

ג.קיצור משמעותי מאוד של חיי הבולם היות והוא אף פעם לא "פתוח"

בקשר לאייבך קשה ו"ויטק" רך, לא מכיר את הסוגיה אבל אם אתה מנמיך קח בחשבון שכדאי ורצוי לקחת דווקא את הקפיץ הקשיח למרות נוחות הנסיעה הלקויה שכן לרכב יש פחות מרווח גחון (והונדה לא נחשבת כלכך גבוה גם ככה) מה שיוביל למצב שבשילוב של קפיץ רך הגחון ינשק את הריצפה על במפים או בסתם בורות

תודה על ההתייחסות עתיד.

אכן כמו שאמרת,נראה שהעדיפות תהיה לאייבאך פרו קיט.רק רציתי לוודא אם הבנתי נכון את מה שכתבת:

בהנחה שהויטק אכן יותר רק מהאייבאך,האם נוחות הנסיעה בכבישים משובשים תהיה יותר טובה עם האייבאך? כלומר, מזה שהויטק רך יחסית לאייבאך הוא יהיה פחות נוח בכבישים משובשים?

.

אם באמת כדבריך,אז כבר עדיף לי לקחת את האייבאך.

בתודה מראש

שי

פורסם
לי על הרכב יש קפיצים של ויטק, יחד עם מונרו ריפלקס.

לאחר מספר לא מועט של ק"מ על השילוב הזה, אני חושב שהשילוב הוא בינוני.

נוחות הנסיעה לא נפגמה מהותית, היתה ירידה בנוחות, אבל זה לא משהו פטאלי, מורגש - בוודאי

אבל משהו שאפשר לחיות איתו.

מבחינת ניהוג - לטעמי הוויטק הם "בדיוק" [לאוטו שלי לפחות] קראתי ביקורות על שילובים שונים [אייבאך, בילשטיין, HR, JAMEX] עם בולמים שונים [בוג', KYB, מונרו ובילשטיין, טוקיקו] וניכר שלעומת האייבאך הויטק באמת נחשבים לרכים יותר.

כשקניתי את הקפיצים לאוטו שלי נאמר לי שהם פרוגרסיביים, על פניו הם לא נראים כאלה - אולי אני טועה.

בכל מקרה - זה לגבי הקפיצים.

לגבי הבולמים, לטעמי הם מעט רכים, בעלי שיכוך כיווץ טוב אבל שיכוך החזרה מעט לוקה - מה הכוונה?

תופעת הפיש-טייל הפכה מאוד מורגשת אצלי עם המעבר להנמכה ולבולמים האלה, מצד שני בולמ"ז עם שליטה על מהירות ההחזרה הם יקרים יותר.

שני הסנט שלי בנושא...

רון.

תודה רבה רון על התשובה.אין ספק שהניסיון שלך עם סוג הקפיצים והבולמים,נותן לי יתרון בכושר ההחלטה.

אם המונרו רפלקס שלך מעט רכים,אז יכול להיות שהבילשטיין B4,יהיו יותר מתאימים.אני פשוט מפחד לקחת את הבילשטיין B4 כי הבנתי שהם בולמים תחליפיים למקוריים בעלי אופי ספורטיבי,אבל עדיין הם לא ברמה של ה- B6 שהוא כבר בולם ספורטיבי לכל הדיעות.אני בספק מאוד גדול מה יותר ספורטיבי הריפלקס או ה-B4 ?אני לא רוצה לקחת את אחד משניהם,ולבסוף לגלות שהשני יותר קשיח..טוב אולי אשמע עוד דעות בנושא על מי שכבר היה או מכיר את ה-B4

תודה רבה

שי

פורסם

B4 הם לא ספורטיבים כלכך, הB4 זה בולמים תחליפיים למקוריים

B6 זה הסידרה הספורטיבית סטנדרטית, ולמעשה אתה צריך את הB8 שזה הסדרה שמיועדת להנמכה

פורסם
אפשר להנמיך עד 25-30 מ"מ על B6.

אביחי

אתה בטוח בזה?

אני הבנתי שההנמכה של האייבאך או הויטק מתחילה מ-35 מ"מ.על איזה קפיצים אתה מדבר?

שי

פורסם
B4 הם לא ספורטיבים כלכך, הB4 זה בולמים תחליפיים למקוריים

B6 זה הסידרה הספורטיבית סטנדרטית, ולמעשה אתה צריך את הB8 שזה הסדרה שמיועדת להנמכה

תודה עתיד.

אכן כמו שכבר הצלחתי להבין,גם המונרו ריפלקס,וגם ה-B4,הם בתחתית סולם הספורטיביים.

האם לדעתך בולמים שכאלה עם קפיצי הנמכה,לא יתנו את ה-100% שלהם,בפעולת הפתיחה והסגירה,או שמדובר במשהו גבולי?

שי

פורסם

הטיגרה שלי מונמכת 40 מ"מ ע"י קפיצי אייבך ובולמי קוני מתכווננים (הצהובים).

בעבר היו על הרכב בולמי מונרו ריפלקס, השילוב היה בינוני למדי, הבולמים לא הסתדרו עם מהלך קפיצי ההנמכה הפרוגרסיביים.

לאחר שהחלפתי לבולמי קוני, השינוי היה משמעותי. אמנם המחיר יקר (כ 800 ש"ח לבולם), אבל התוצאה הורגשה לטובה.

לגבי קפיצי ויטק, הם אכן רכים יותר מהאייבך, אך זו כבר העדפה שלך.

פורסם

כמו שהבנתי גם המונרו רפלקס וגם הבילשטיין B4 הם בולמים שאמורים להיות תחליפיים למקוריים.מה שאומר שאין שום התאמה מלאה בינם לבין קפיצי ההנמכה של האייבאך או הויטק.

מה שכן יכול להתאים זה הבילשטיין B6 אבל המחיר שלהם ביחד עם קפיצי ההנמכה יגיע ל-5000 ש"ח בערך.

ישנה עוד אפשרות שהציעו לי כרגע, במחיר יותר שפוי.:http://www.mih.co.il/site/showProductInfo.asp?product_Id=770&store=

מישהו מכיר את הקיט הזה,האם כדאי ללכת על זה,או שהשילוב של אייבאך עם בילשטיין B6 יהיה יותר טוב ויותר מעולה?

בתודה מראש

שי

נ.ב-סליחה אם אני מטריד..פשוט אני רוצה לסיים את העניין בראש שקט.

פורסם
]כמו שהבנתי גם המונרו רפלקס וגם הבילשטיין B4 הם בולמים שאמורים להיות תחליפיים למקוריים[/b]..

הבנת לא נכון.

אני לא יודע לגבי הבילשטיין, אבל המונרו ריפלקס יודעים להתמודד עם הנמכות עד 60 מ"מ בדגם שמתאים לאוטו שלי, אני מתקשה להאמין שזה לא המצב ברכבים אחרים.

ואם לחדד את הביקורת שלי לגבי הבולמים האלה - הבעיה העיקרית בהם היא [לטעמי] שיכוך ההחזרה, לכן גם לא ברורה לי ההחלטה שהם נחותים מהבילשטיין, שכן לא ראיתי תגובה של מישהו שעבר מהמונרו הללו לבילשטיין וכתב שהרגיש איזה שיפור.

לטעמי, אם אין לך איזה יומרות ספורטיביות פשוט מצא קפיצים של סיביק מפירוק [ולמזלך יש לא מועט כאלה] הרכב אותם יחד עם בולמים חדשים וסגור עניין.

והכי חשוב - במסגרת ההשתוללות הנעימה של "לשפר את האוטו" אל תשכח שמלבד הקפיצים והבולמים יש הוצאות על תושבות בולמים, על בוקסות של המתלים ולינקים למוטות המייצבים, שכן סתם לזרוק סט קפיצים ובולמים זה נחמד, אבל כשכל השאר מסביב שחוק [ואני מרשה לעצמי להניח ששחוק - אחרת לא היו נגמרים לך הקפיצים כל כך מהר] הייתרון של RIDE יותר קשיח יכול בקלות ללהפוך לחסרון.

ודבר אחרון - קפיצים מתעייפים ומתים מוקדם מידי בעיקר כי הרכב נסע תקופה ארוכה עם בולמ"ז גמורים או תחת עומס מוגזם.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מחזק את דבריו של רון, המונרו ריפלקס אינם נחותים מהבילשטיין. הבעיה העיקרית שלהם היתה שיכוך ההחזרה, בעיה שהקוני הצליחו לצמצם באופן ניכר.

כמו כן, צריך לבדוק את מצבם של תושבות וכריות הבולמים והקפיצים, העלות אצלי היתה בין 60-90 ש"ח לתושבת/כרית בהתאמה.

פורסם

לשיי שלום רב ובכן ראיתי את תשובות החברים אין אני רוצה להכנס לוויכוח איתם ......התשובה חד משמעית אין לעשות קפיצי הנמכה להונדה 97 עד 99 מסיבה אחת המשולשים יגמרו. והמתלים יקבלו מסה לא טובה ובכך תגרום נזק לכל מערכת המתלים .גם הבוזונים יתחילו להרעיש ...ובקיצור לא לעשות מאת YUSI חבר מוסך מורשה הונדה .מזדה .ומיצובישי.

• תוכן חדש...