Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NAIM להכיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עופר,

אני לא יכול להבין את הטיעון הזה בגלל שאני לא מתחבר לרעיון של איכות קול מקסימלית ברכב.

בכל מקרה כל חברה היא עסק ועושה שיקול מה כדאי ומה לא.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן , כל חברה והשיקולים המסחריים שלה.

אבל אני לגמרי לא מבין מה זה אומר לא מתחבר לרעיון של איכות קול מקסימלית לרכב ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כמו שאתה לא מבין למה אני אני לא מתחבר - בדיוק באותה צורה אני לא מבין למה צריכים איכות קול מקסימלית לרכב.

אני מסתפק באיכות סבירה.

אל תנסה להבין - כל אחד וסדרי עדיפויות שלו וקונספציות טפיסתיות שלו.

זה כמו שאני מתפלא על אנשים שמתפלאים "לשים 10,000 ש"ח על המערכת בבית? מטורף..........."

ואז אני שואל - כמה אנשים אתם מכירים ששמו 10,000 ש"ח ברכב? שם זה לא נראה לכם מטורף, נכון?

סתם עיניין של טפיסה והרגל מחשבתי.

אבל עזוב אותך משטויות - תראה איזה יופיופ הוא:

mc352.jpg

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

על סדר עדיפויות של כל אחד בנוגע לאיך לפזר את התקציב אני לא הולך להתווכח.

אבל עבור מי שאוהב מוזיקה זה מאוד הגיוני להשקיע במערכת לרכב , ואפילו בחלק גדול מהמקרים זה יותר הגיוני - אני מכיר הרבה חברה שיש להם יותר זמן פנוי ברכב מאשר בבית ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לדעתי להשקיע עבור מערכת מובנית ברכבי יוקרה זה טיפשי. ברוב המכריע של המקרים הלקוח בכלל לא ידע להעריך את המוצרים שהוא מקבל . הרוב המאוד מכריע של אנשים שקונים כאלו מכוניות לא ידעו להבדיל בין רדיודיסק שעולה 1K לבין מכשיר שעולה 3K (בדולרים) לדוגמא ,וגם סביר להניח ששאר הרכיבים ברכב לא מספיק טובים על מנת לשקף הבדלים.

אנשים שמחפשים איכות ללא פשרות כמו האיכות שחברה כמו NAIM מתימרת לספק יבנו מערכת כמו שצריך ולא מערכת אינטגרלית.

אני חושב שאתה טועה, מכיוון שהאלפיון הזה שרוכש מכוניות במליונים יש בו 70% שיש להם סטיראו ביתי היי-אנד, אפילו אם הוא מבין בעניין או לא, זה פשוט דרך חיים שלהם. לקנות את הטוב ולהנות מהטוב. לכן הם גם מבקשים את איכות ברכב והם לא יסתפקו באיכות בינונית כי הם רגילים להיי-אנד.

אצלנו בארץ יצא לי לבקר עם חבר כמה אנשים מהסוג הזה ושמתי לב שכולם יש להם מערכת יוקרה והיי-אנד חלקן נרכש במאות אלפי שקלים. וחלק מהרוכשים לא יודע מהו מחזיק ביד הוא קנה רק בגלל ששמע והתרשם.

חלק מהאנשים האלה מעדיף לקבל את הרכב מוכן ולא להתחיל להתעסק עם הרכב ולקדוח ולבנות ולאטום וכו', שים לב שאחרי חיפוש באינטרנט בקושי תמצא עשרות רכבים יוקרתיים כמו בוגאטי בנטלי פירארי למבורגיני פורשה עם התקנות אישיות שזה כולל בחירת רכיבים וכו'.

לפותח הת'רד: אני גם מסכים איתך שהשקעה ברכב על סטיראו הוא מבוזבז ושגעון אחד גדול, כי יחסית אנחנו בבית יותר מהרכב, ויש עשרות יתרונות בשמיעה בבית על השמיעה ברכב, אם היה לי מספיק כסף הייתי משקיע בבית ולא ברכב.

אני אישית מחכה לסיים את בניית הבית ואני מוכר כל מה שיש לי ברכב בשביל להתחיל לכנס לתחום סטיראו ביתי.

פורסם

אני יכול להגיד לך שמכל האודיופילים שאני מכיר אף אחד מהם לא מיליונר.

ומתוך המליליונרים שאני מכיר אף אחד לא אודיופיל. הם כן אוהבים איכות ומורגלים לקבל אותה , אבל יש הבדל אדיר בין לאהוב דברים איכותיים ובן להיות אודיופיל ולהבין בתחום.

אתה אומר שרוב האנשים האלו רגילים להיי-אנד ודורשים את זה גם ברכב . אני אומר שמי שרוצה מערכת איכותית יבנה לבד מערכת. מי שקונה מערכת מקורית מראש מתפשר בצורה קריטית על איכות הסאונד עבורו.

למה קריטית ? שאתה קונה מערכת אתה הולך ושומע את הרכיבים , בודק התאמה שלהם אחד לשני , ובודק התאמה שלהם לאקוסטיקה של הסביבה ואחרי כל זה בודק אם הסאונד הוא לטעמך! במערכת מובנית אתה לא מתאים את הסאונד לאוזניים שלך אלה מקבל אותו כמו שהוא.

לכן אני אומר , שמי שהוא אודיופיל ואוהב את התחום לא יקנה מערכת מובנית אלה יבנה מערכת בתאם לאוזן שלו. ומי שרק מחפש מערכת שנשמעת מצוין לא צריך ולא יודע להעריך נגן של NAIM.

שלא יהיה ספק , אין לי ספק שהמערכת נשמעת לא פחות ממעולה . וממה שהבנתי NAIM השקיעו בתכנון המערכת כדי שתהיה ברמה גבוהה - קטונתי מלהעביר ביקורת על המהנדסים שלהם. אבל מי שרוכש בנטלי יש לו כמה כסף שהוא רוצה בשביל להשקיע במערכת ואין לי ספק שהוא יכול להגיע לתוצאות טובות יותר מהמערכת הקיימת.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עם כל הכבוד לניים, בדיוק כמו שכתבתי בשרשור על המערכת של B&O לאודי 8, כנראה שבאותו התקציב ניתן יהיה להשיג תוצאה טובה יותר ואולי אף להשאר עם עודף.

under construction..

פורסם

זה לא רע מערכת בילד אין יש כאלו ממש טובות לנו היה אודי עם מערכת מקורית של BOSE

10 אלמנטים מוגברים ב600RMS , מלבד הבאס התחתון הייתה שם תוצאה שלא השגתי אצלי ברכב אחריי השקעה של כמה עשרות אלפים.

הלוואי והייתי יכול לקבל במה ועומק ובHU לכוון רק באס וטרבל :)

בטאורג יש דיין אודיו ושומעים מעולה , מי שמרכיב מערכות כאלו יש לו ניסיון (כנראה שאני לא אדיופיל ,ואני לא יכול להבדיל בין מגבר היי אנד למגבר מבית טוב במבחן עיוור )

פורסם

בטאורג יש דיין אודיו ושומעים מעולה , מי שמרכיב מערכות כאלו יש לו ניסיון (כנראה שאני לא אדיופיל ,ואני לא יכול להבדיל בין מגבר היי אנד למגבר מבית טוב במבחן עיוור )

סביר להניח שרובנו לא יבחין במבחן עיוור בין מגבר היי אנד למגבר מעולה (כל עוד מבודדים רק את עניין ההגברה) , את ההבדל לא עושים המגברים אלה עושים הרמקולים.

אין ספק שחברות כמו דיינאודיו B&O ניים וכו מיצרות מערכות מצוינות. אבל עדין , מי שרוכש את הרכבים האלו אין לו בעיה של תקציב , ולא רק שהוא יכול להגיע לתוצאות מצוינות בהתקנה רגילה הוא יכול להתאים את המערכת למה שמתאים לאוזניים שלו בדיוק כמו שכולנו עושים שאנחנו קונים רמקולים. החוסר יכולת לקבוע מה מותקן לך ברכב זה חיסרון גדול מאוד. ומי שמוכן להתפשר עליו הוא לא אודיופיל ומי שלא אודיופיל ולא חובב את התחום באמת שאין משמעות מבחינתו אם זה NAIM או קלריון.

תחשוב על זה , לאף אחד אין ספק שפוקל אוטופיה סט מצוין. לאף אחד אין ספק שסופרימו הוא סט מצוין. ועדיין אתה תמצא אנשים שיהנו מסט אחד ויסבלו מסט אחר. אף אחד מאיתנו לא חולק על העובדה שמערכת קודם שומעים. אז מה פתאום במערכת מובנית זה הופך להיות לגיטימי ? בגלל שחתומים עליו שמות אקזוטיים כמו NAIM B&O וכו ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
סביר להניח שרובנו לא יבחין במבחן עיוור בין מגבר היי אנד למגבר מעולה (כל עוד מבודדים רק את עניין ההגברה) , את ההבדל לא עושים המגברים אלה עושים הרמקולים. ברכב אולי .לא בדוק אז לא אתווכח .והכוונה כאן במערכות היי אנד אמיתיות שעולות 5K ומעלה בדולר (כולל התקנה)

ומי שלא אודיופיל ולא חובב את התחום באמת שאין משמעות מבחינתו אם זה NAIM או קלריון.

אולי הוא לא אודיופיל אבל הוא נהנה מאיכות , והסאונד המיוחד של ניים הוא כזה שהמון אנשים שאינם אודיופילים יהנו מאיכותו . חוצמיזה , לומר שיש לי מערכת של ניים זה משהו

אני לא ממש התערבתי בשירשור , אבל אני חושב שהנקודות האלו גם חשובות , אם אתה תקח רמקולים היי אנד לביית ותקח מגבר של קרל או מגבר של שינדק/ניופורס אתה תרגיש היטב בהבדל . וחסידי ניים (שאני לא נמנה עליהם) לבטח יאהבו את העובדה שיש מערכת כזו לאוטו

ולגבי חברות אחרות , אז עם כול הכבוד ל B&O , יש הבדל עצום בין מערכת שלה למערכת של ניים , ואת ההבדל הזה אני בטוח שאתה וכול אחד אחר , אודיופיל או לא ישמע היטב

בברכה יהודה

פורסם

אני יכול לומר שעשיתי מבחן פיור פאסיב עם הסט שלי שמוגבר ע"י פאוור JBL לעומת מגבר 2 ערוצים של STEG

בלי חיתוכים ובלי כלום . ואני לא יכלתי להבדיל .

אני מחכה לעשות מבחן דומה מול דואל מונו DLS או ג'נסיס .

ומחכה לראות תוצאות שונות . במידה ויהיו אני ישר אחליף במקום .

המסר שאני מנסה להעביר שלא בטוח שההבדל שמיע להגיד שיש ניים זה נחמד אבל אני רוצה ל"שמוע" שיש ניים.

בכל הנוגע למערכות היי אנד .

אני רוצה לשמוע גנסיס אסולוט על דואל מונו בלי כיוונים ואז אני אשתכנע שההבדל שמיע ברכב .(אולי).

בכל הנוגע לבית אני לא יודע כמה זה היי אנד . אצלי יש מערכת קולנוע אחת של פירלס אמריקאי שמוגברת ע"י דנון עם סורס , של פיוניר שעולה כ12K . ועוד אחת של BOSE שמוגברת ע"י ימהאה פי 2 יותר יקרה עם אותו סורס (בשניהם חיווט מונסטר).

וחד וחלק פירלס נשמעים יותר טוב, אני אישית חושב שהיי אנד זה סוג של פיקציה שעולה המון , אני מקווה לשמוע שלא אבל עדיין לא יצא לי .

פורסם

מתן.

אם כל הכבוד לזה שאתה מהנדס (שעוד לא הבנתי באיזה תחום) ואבא של חבר שלי שהוא מהנדס אלקטרוניקה גם טוען כך שלא יכול להיות הבדל בסאונד בין מגברים ב RMS מסויים.

יש הבדל בשמע בין מגברים, מונוים, יחידות ראש, RCA וכדומה.

אני יכול להוכיך לך את זה ממש מהר בעזרת השמעה (אם אתה לא ממש חירש).

אם כל ההבדל היה ברמקולים אנשים היו פשוט קונים את הרמקולים הכי טובים שיש בשוק ונשארים עם מגברים של פלאנט אודיו ואיזה MP3 או כל דבר אחר ומתענגים על איכות שמע של הופעות חייות (אה כן משקעים איזה כמה שעות על כיוונים, ואני לא מתכוון לכיוונים של גיין. כי מאז שיש לי מערכת ברכב אני נמצא בתהליך של כיוונים ושינויים) .

פורסם

אני לא אומר שאין הבדל ברור שיש הבדל , אבל לצורך העניין בוא ניקח אותי לדוגמא . סורס טוב + (זוכה EISA 2007)

, סט DLS הטופ של החברה RCA של פיליפס 8ממ (הכי טוב של פיליפס ) חיווט של המקולים 12 גייג' של סטינגר וסקורפיון .

אני אומר שאין הבדל בין הגברה שנחשבת טובה למגבר היי אנד . אני מגביר עם פאוור של JBL מגבר שכשהוא יצא היה נחשבת מוצר ממש משובח , החלפתי המון מגברים (לנזר , אוריון , רוקפורד ,וגם כמה זבל סיניים)

אני שקלתי להחליף למגבר היי אנד DLS A3 או LRX 4.1 .

אני רוצה לעשות לך את המבחן העיוור על הציוד שלי ולראות אם אתה תרגיש את ההבדל .

אני חושב שיש הבדל בין זבל סיני להגברה איכותית. אבל אין הבדל שמיע בין JBL פאוור לSTEG K2.2.

וכנל לשאר המגברים

אם תוכל להוכיח לי

אני אשמח

פורסם
אני יכול לומר שעשיתי מבחן פיור פאסיב עם הסט שלי שמוגבר ע"י פאוור JBL לעומת מגבר 2 ערוצים של STEG

בלי חיתוכים ובלי כלום . ואני לא יכלתי להבדיל .יתכן . יכול להיות כי כול המערכת שלך לא חושפנית מידי ויכול להיות שיש יותר מידי רעשים ברכב שלא תוכל לשמוע הבדל בין מגברים

המסר שאני מנסה להעביר שלא בטוח שההבדל שמיע להגיד שיש ניים זה נחמד אבל אני רוצה ל"שמוע" שיש ניים.

יש בארצנו הקטנה ובכול העולם מספיק אנשים שחושבים כמוך , עולם האודיופילים מתחלק לאלו שמאמינים שיש הבדל שמיע ויש כאלו שלא . אם אתה לא שומע אתה בחברה טובה

בכל הנוגע למערכות היי אנד .

בכל הנוגע לבית אני לא יודע כמה זה היי אנד . אצלי יש מערכת קולנוע אחת של פירלס אמריקאי שמוגברת ע"י דנון עם סורס , של פיוניר שעולה כ12K . ועוד אחת של BOSE שמוגברת ע"י ימהאה פי 2 יותר יקרה עם אותו סורס (בשניהם חיווט מונסטר).

רמקולים של פירלס האמיתית מדנמרק , הם רמקולים מעולים מאוד , לבטח האלמנטים שלהם , בוז זה רמקולים שאני קורא להם נוכלים , כלומר הם נשמעים בהתחלה טוב וקונים אותם , אבל אחרי כמה זמן כשכבר חיים איתם הם נמאסים מהר מאוד . אז להשוות זה מול זה אינו אומר שום דבר .

מה עוד שהיי אנד ברמקולים ביתיים מתחיל בסביבות ה12-16K (בארצנו הקטנה של היי אנד לעניים ) ויכול להגמר גם ב30-100K דולר . והגברה בסביבות המחירים האלו . אז ברור שלא שמעת מערכת היי אנד

וחד וחלק פירלס נשמעים יותר טוב, אני אישית חושב שהיי אנד זה סוג של פיקציה שעולה המון , אני מקווה לשמוע שלא אבל עדיין לא יצא לי .

יום אחד אולי תוזמן למישהו שיש לו מערכת ואז או שתשנה את דעתך או שלא

בברכה יהודה

• תוכן חדש...