Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים שלום,

בקובץ המצורף ישנו הסבר כיצד לחווט מערכות שונות ברכב דרך ממסר כגון: אזעקה,צופר,אורות מהבהבים ועוד.

לפני כול עבודה על מערכת החשמל ברכב יש לנתק את כבל המינוס !

השימוש במידע על אחריות המתקין.

הקובץ המקורי מחולק ל-3 חלקים בגלל מגבלות הפורום.

1-6.pdf

7-12.pdf

13-16.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, האם ידוע לך מה שמה המקצועי של הקופסא בה השתמשת לחיווט בעמוד הראשון של הקובץ הראשון והיכן ניתן לרכוש קופסא כזאת (באזור ת"א)?

אני מתכנן לחווט רביעיית פנסי ערפל בג'יפון שלי וזקוק לקופסאת פלסטיק בתוכה ישבו כל הרכיבים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מרק תודה רבה וחן חן מכל חברי הפורום.

למנהלים, מומלץ להפוך לדביק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מרק, האם ידוע לך מה שמה המקצועי של הקופסא בה השתמשת לחיווט בעמוד הראשון של הקובץ הראשון והיכן ניתן לרכוש קופסא כזאת (באזור ת"א)?

אני מתכנן לחווט רביעיית פנסי ערפל בג'יפון שלי וזקוק לקופסאת פלסטיק בתוכה ישבו כל הרכיבים.

את הקופסא בפרוייקט שלי רכשתי מחברת RS (יש להם נציגים בארץ) ומחירה יחסית יקר כ-50 שקלים.

http://il.rs-online.com/web/search/searchBrowseAction.html?method=searchProducts&searchTerm=0838625#header

ניתן לרכוש קופסאות פשוטות יותר בשדרות הר-ציון בת"א אצל סימן טוב (יש כול מיני מידות).

המחיר נעה בין 5 שקלים ל-15 שקלים.

פורסם

תבקש קופסאת פלסטיק במידות XYZ.

בכניסה לחנות של סימן-טוב בצד ימין ליד הדלת קיימת תצוגה של קופסאות ומספרים קטלוגים אתה בוחר קופסא והם מביאים לך.

באותו רחוב קיימת חנות בשם 'אריהב אלקטורניקה' (ממול לסימנטוב) ובכניסה לחנות תרים את הראש כלפי מעלה ותראה תצוגה של קופסאות.

פורסם

הקופסה אמנם יפה איך אין בה צורך בשימוש אוטומטיבי.

ניתן לרכוש בתי ממסר יעודים הניתנים להלבשה אחד לשני או לדופן פח כלשהי בכל חנות לאביזרים או חלקי חילוף.

פורסם

השימוש בסוקט לממסר רכב מומלץ ואלגנטי ביותר. כמו כן חשוב להשתמש בממסרים שמיועדים לרכב ולא בממסרי אלקטרוניקה רגילים, אשר רובם לא יחזיקו מעמד הרבה. יש לשים לב שממסרים שקונם בחנויות אלקטרוניקה מתאימים יותר ל-AC ואילו יכולתם לעבוד ב-DC בזרמים דיי נמוכים. כמו כן סובלים מ-MTBF נמוך מאד כאשר עובדים ב-DC.

דניאל כאשר יצרן הרכב מתכנן ממסרים בתא המנוע הוא לא מצמיד אותם לדופן עם בורג. הוא סוגר אותם בקופסה ולרוב גם אטומה. אם הכוונה כאן הייתה למקם ממסרים, חיבורים וכו' בתא המנוע יש בהחלט מקום להשתמש בקופסה. אחרת עם הזמן אבק, מים, קורוזיה וכל טוב נכנסים לחיבורים. לא קריטי נכון אבל בהחלט מתאים לעבודה פדנטית, בפרט ברכב שטח. אם דובר על פנים הרכב ניתן להתפשר.

פורסם

עברו הזמניים שהיו מצמידים ממסר לדופן הפח בתא המנוע בעזרת בורג פח.

הממסר בתמונה הינו חלק ממעגל אלקטרוני שבניתי ובכדי לצמצם את האפשרות לטעויות בהתקנה (של מי שמתקין) מיקמתי את הממסר גם בקופסא.

פורסם

קופסאות הממסרים בהחלט לא אטומות ואין כל צורך באטימה, מדובר בהתקנה נוספת של אביזר ולכן אפשר פשוט להצניע את הממסר במקום לא נגיש לרטיבות, בדיוק כמו קופסאות הממסרים המקוריות.

לעיתים ניתן להרכיב את הממסר בתוך הקופסה המקורית או סמוך לה, אך אין כל בעיה להצמיד אותה לפח הרכב או מקום אסטרטגי אחר, ורצוי להצמידו עם בורג מקורי של הרכב.

עברו הזמניים שהיו מצמידים ממסר לדופן הפח בתא המנוע בעזרת בורג פח.

.

אצלך אולי עברו הזמנים, עדיין משתמשים בשיטות אלו ללא תקלות או בעיות, ההפך, בשיטת הקופסה האטומה קשה מאוד להתחיל לאבחן תקלות חשמל.
פורסם

אני רוצה קופסא מסודרת שתשב בתא המנוע, ותכיל גם את הממסרים שאני מחבר וגם את כל השוקולדות עם החיבורים.

אני אקפוץ בהזדמנות לשדרות הר ציון. תודה על הכיוון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...