Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום, ללא כל התראה, פתאום שמתי לב שבעמידה, לאחר שהמנוע התחמם ווהצ'וק האוטומטי נסגר, סל"ד הסרק נמוך מדי.

העניין מורגש באופן משמעותי - הרכב רועד קצת, המנוע לא עובד עגול ויפה ובלילה ניתן לראות שעוצמת האור של הפנסים נחלשת מעט.

עוד תופעה שקרתה היום - מאז שרכשתי את הרכב לפני כמה חודשים, שעון הזמן בדש-בורד האיר בצורה חלשה מאוד ולחיצה על אחד הכפתורים גרמה לתאורה להתחזק ולשעון להתאפס.

כלומר: הוא מעולם לא עבד בצורה תקינה!

היום, פתאום הוא עובד כרגיל. התאורה חזקה וברורה וניתן לכוון את השעה (בקיצור: עובד כמו חדש).

אני לא רואה שום קשר בין התופעות, מה גם שהבעיה של השעון לא ממש חשובה בעייני (בדיוק היום השגתי שעון כזה והתכוונתי להחליף. אולי הסובארית נבהלה והחליטה שהגיע הזמן שהשעון יעבוד? :-D)

למישהו יש רעיון מה גרם לשינוי הפתאומי בסל"ד הסרק? :?

נ.ב. לפני כשבועיים בערך, אבא שלי נסע לראשונה באוטו ואמר לי לאחר מכן שנדמה לו שסל"ד הסרק היה גבוה טיפה. לפני שנים רבות הייתה ברשותו אחת דומה ונדמה לו שהסל"ד היה נמוך מעט.

פורסם

עופר שלום רב!

בדוק אפשרות של מתח טעינה נמוך, ו/או רצועת אלטרנטור רופפת.

לא אמורה להיות ירידה משמעותית, בעוצמת האורות, ברכב עם האלטרנטור, אם כי יש ירידה קלה בסלד, עם הפעלת צרכני חשמל כגון תאורת פנסים.

בדוק הארקה וחיווט לאלטרנטור ולמצבר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה - עניין מתח הטעינה ייבדק מחר אם כי זה לא מסביר את הסל"ד הנמוך שהופיע לו פתאום...

הסל"ד יורד גם ללא הפעלת צרכנים חשמליים כלל!

פורסם

בדוק טעינה ולפי הממצאים שתעדכן נמשיך הלאה.

הרכב בעל גיר ידני?

בינתים לך לישון כבר מאוחר.

לילה טוב

צביקה

נ.ב- בדוק אפשרות של צינור וואקום קרוע.

פורסם

1. הרכב אכן בעל תיה"ל ידנית

2. אני כבר הולך לישון

3. חשבתי באמת על צינור וואקום שנקרע/התנתק אבל מכיוון שהתופעה התגלתה לאחר שהחשיך, לא נברתי בנבכי תא המנוע.

מחר בבוקר הכל ייבדק ביסודיות ואני אעדכן.

תודה ולילה טוב :-D

פורסם

הנה העתקה מהודעה שלי מלפני 3 שנים בפורום מכוניות של YNET.

שלום לכל החברים!

אם אתם זוכרים, שאלתי השבוע לגבי ניקוי קרבורטור וכל מה שקשור בכך.

התעניינתי בדבר מכיוון שהאוטו החל לרעוד בצורה די חזקה בניוטרל. המנוע קיבל 800 סיבובים בדקה, לפעמים 600, במקום 1000.

בעצתו של חבר הלכתי למוסך "מגן קרבורטור", אשר נמצא באיזור תעשייה נשר, ליד חיפה.

הוא אחד המרכזיים, מכיוון שאין הרבה אנשים שמתעסקים בתחום הזה באיזור חיפה.

בטלפון נאמר לי שהבדיקה היא חינם אין כסף.

הבדיקה החלה בצורה מקצועית - בדיקה של האגזוז, מכונה של SUN, כל העסק.

פתאום אומרים לי שיש גם בעייה חשמלית.

מסתבר ש"המפלג דפוק, חופש בציר..." ו"חייבים לשפץ את הקרבורטור כי הוא סתום לחלוטין" ו"המפלג גם גמור".

אמרתי - בסדר - אני רק אבדוק אם אני יכול להוציא את המפלג יותר זול מ300 שקל ללא מע"מ וללא עבודה, ולגבי הקרבורטור אני אחזור מאוחר יותר.

הנוכל לא הרפה, ואמר לי "הבדיקה עולה 90 ש"ח עם מע"מ, אבל אני אעשה לך שחור ב70 ש"ח".

הזכרתי לו שהדיאגנוזה אמורה להיות חינם, והוא החל להתפתל, ואמר לי שהוא "פירק ברגים", ואם אני אבוא לטפל אצלו, הוא יוריד לי את המחיר של הבדיקה.

אמרתי לו שגם אני לא טרחתי ליידע אותו, ושיחה איתי עולה 90 ש"ח, ולכן הוא חייב לי כסף.

הוא ויתר - ושילח אותי לדרכי.

ואיך אני יודע שהוא נוכל?

כי 2 דקות אח"כ נסעתי למוסך "אלי גוזלן" באפק.

תוך חצי דקה מצאו את התקלה - צינור ואקום קטן ומסכן, שנקרע. קיצרו אותו - והבעיה חלפה.

פורסם

1. יצאת תותח!

2. למגן קרבורטורים אני לא אחזור יותר. היה לי סיפור איתו כאשר הרכבתי 2 קרבורטורים כפולים על ה-AX שהייתה ברשותי והגעתי אליו לכיוון/ניקוי/שיפוץ הקרבורטורים. הבחור הבטיח שמיים וארץ אבל לאחר יום עבודה שלם, התקשר ואמר שהוא לא מצליח לכוון אותם כראוי. לאחר שלקחתי את האוטו, גיליתי שהוא אפילו הרע את המצב :evil:

3. אני מקווה מאוד למצוא עוד מעט שאכן מדובר באיזה צינור וואקום קטן ומסכן.

עידכונים בקרוב...

פורסם

נצל"ש, גם לי יש בעיה דומה בפז'ו 309.

כשאני מחמם את האוטו בתחילת הנסיעה הסל"ד רגיל אבל אחרי שאני מתחיל בנסיעה, כשאני עוצר ברמזורים או כל עצירה אחרת, הסל"ד יורד עד לכדי המצב שהאוטו רועד.

מישהו יכול לכוון אותי ל"צינורות הואקום" המדוברים שאני אנסה להסתכל בעצמי האם הם קרועים?

תודה רבה ושבת שלום לכולם.

פורסם

עידכון: צביקה - כנראה שצדקת :-(

שמתי לב שכאשר המנוע התחמם, האוטו לא רעד כלל. ברגע שהדלקתי את אורות הרכב - הסל"ד ירד במעט והאוטו החל לרעוד קצת.

בדיקת טעינה על הדקי המצבר ובין פלוס האלטרנטור לגוף שלו, הן ללא צרכנים והן לאחר הדלקת האורות וירידת הסל"ד - 15.57 וולט!!! :shock:

כנראה שהאלטרנטור דורש טיפול... :?

כמובן שבדיקת מתח המצבר לאחר כיבוי המנוע הראתה מתח אחר לגמרי - 14.45 וולט. גם ערך זה גבוה מדי, לא? :?:

פורסם

מתח הטעינה הגבוה מדי גורם לעומס חשמלי רב על האלטרנטור שהנו גם עומס מכני הנוטה לעצור את סבובי המנוע ולכן הם יורדים.

תקן מהר את בעיית טעינת האלטרנטור הגבוהה שעלולה לשרוף נורות, שעונים ואת סלילי האלטרנטור עצמם ולפגום במצבר.

לאחר התיקון בדוק אם לא חסרים מיים במצבר עקב התאיידות מוגברת בגלל טעינת היתר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

גם אצלי יש טעינה של 15V בסרק .(לא יצא לי לבדוק בטורים גבוהים)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
מתח הטעינה הגבוה מדי גורם לעומס חשמלי רב על האלטרנטור שהנו גם עומס מכני הנוטה לעצור את סבובי המנוע ולכן הם יורדים.

תקן מהר את בעיית טעינת האלטרנטור הגבוהה שעלולה לשרוף נורות, שעונים ואת סלילי האלטרנטור עצמם ולפגום במצבר.

לאחר התיקון בדוק אם לא חסרים מיים במצבר עקב התאיידות מוגברת בגלל טעינת היתר.

בברכה - רפי לין :-)

עדכון קטן - זמן רב לאחר כיבוי המנוע, מתח המצבר מתייצב על ערך רצוי - 13.85 וולט.

אני לא יודע מתי בדיוק אני אגיע לטפל באלטרנטור... :?

גם אצלי יש טעינה של 15V בסרק .(לא יצא לי לבדוק בטורים גבוהים)

אם כך - גם אצלך האלטרנטור לא תקין. גש מהר לבדיקה!

פורסם

אולי זה תקין כי המנוע הוא 4100 ,אמורים להיות 2 מצברים וכרגע יש רק אחד.(המצב ככה כבר שנה אם לא יותר)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
נצל"ש, גם לי יש בעיה דומה בפז'ו 309.

כשאני מחמם את האוטו בתחילת הנסיעה הסל"ד רגיל אבל אחרי שאני מתחיל בנסיעה, כשאני עוצר ברמזורים או כל עצירה אחרת, הסל"ד יורד עד לכדי המצב שהאוטו רועד.

מישהו יכול לכוון אותי ל"צינורות הואקום" המדוברים שאני אנסה להסתכל בעצמי האם הם קרועים?

תודה רבה ושבת שלום לכולם.

פרז שלום רב!

ברכבך הקרבורטור שונה לגמרי מהקרבורטור בסובארו, ותופעות הלוואי שונות בהתאם.

בפזו 309 , אין צורך כלל לחמם את המנוע, בעת הדלקת מנוע קר, הקרבורטור הוא בעל צוק אוטומטי, המעלה את הסלד בעת

התנעת מנוע קר, ומתיצב על סלד יציב בסרק, במנוע חם,

בגלל לכלוך ופיח שסטתנים מעברי אוויר וסרק בקרבורטור, סלד סרק לא יציב, עם נטיות לכבוי הרכב, הגברת בסלד, תרע את תצרוכת הדלק, והפתרון הוא נקוי ושפוץ קרבורטור בלבד.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...