Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זעם הרחוב - האם אתם אלימים??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יד על הלב - האם יש סיכוי שתיגררו לאלימות על הכביש?  

210 הצבעות

1. 1. יד על הלב - האם יש סיכוי שתיגררו לאלימות על הכביש?

• לא. אין שום סיכוי שאני אהיה אלים על הכביש או בכלל.
    • צעקות, איומים, כן. מכות? דקירות? לא ולא.
    • אם ידליקו אותי מספיק, אני עלול להתחיל להרביץ. אבל אני לא רוצח.
    • אני מחזיק סכין או אקדח עלי תמיד, לכל צרה שלא תהיה. ואני לא אהסס להשתמש בהם אם צריך.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה של אלימות נהגים איננה מיוחדת או בולטת במיוחד בארץ. לדעתי אין פה קשר לשכרות או נהגים שתויים (ערס ממוצע לא צריך שום אלכוהול בשביל להתחמם כשעוקפים אותו), אין קשר למוצא או גזע (אני בטוח שיש הרבה יותר אלימות בכבישי אנגליה וארה"ב - שם מדברים על זה הרבה - מאשר, למשל, במדינות ערביות) ובטח שאין קשר - כמו שאולי מנסים "מומחים" לטעון - למתח שקשור למצב המדיני (ראה אנגליה הנ"ל, אלא אם האנגלים עדיין מתוחים בגלל התקפות האצ"ל ולח"י).

לדעתי יש כמה מצבים שבהם אדם מועד לפורענות, וזה קשור לאימפולסיביות - דבר שיש אנשים שלוקים בזה בלי שום לחץ חיצוני או אלכוהול - ראה ערך "ערסים" (לצורך העניין, ערס יכול יכול מזרחי, אשכנזי או כל דבר אחר)... יש אנשים אחרים שאמנם זקוקים ל"תירוץ" כזה בשביל לאבד את השליטה ולהפוך אימפולסיביים.

ברור שזה לא קשור דווקא לנהיגה, אלא לסיטואציה של כבוד, וזה יכול לקרות על הכביש, במועדון, על חוף הים או בכל מקום אחר.

וזה מזכיר לי בעקיפין קטע שהייתי נוכח בו לפני שבועיים, ברכבת ממנהטן ללונג-איילנד. צעיר ממושקף ולבנבן, נורמלי למראה, ישב במקום שיש בו ספסל מול ספסל, עם רגל על המושב ממול. התיישבו לידו כמה נשים, והבעלים שלהן ישבו בספסל מאחור. הצעיר שדיבר בסלולרי לא שם לב שאחת הנשים שישבה מולו ביקשה ממנו להוריד את הרגל מהמושב, והיא בתגובה עברה לספסל אחר.

מיד קפץ בעלה מאחור, איש מבוגר בחליפה וגם הוא נורמלי לגמרי למראה, והתחיל לאיים על הצעיר, הצעיר התעלם ממנו, הבעל הרים בהדרגה את הקול עד שכל הקרון כבר שמע את השיחה, הצעיר התחיל לענות לו והתפתחה שיחה בסגנון "אתה מאיים עלי? אתה לא מכיר אותי! לא כדאי לך ללכת איתי באלימות" וכו', וזה נמשך ככה כמעט חצי שעה, בדרך הבעלים הזמינו את הכרטיסן, שממש לא בא לו להתערב, אמר לצעיר להוריד את הרגל והלך... וככה כל הדרך, ובינתיים הצעיר עדיין בטלפון, מכיוון שחבר שלו שומע הכל גם בשבילו זה עניין של כבוד, וככה כל פעם שנהיה רגע שקט, מישהו ישר התחיל עוד פעם את הויכוח.

אבל מה - למרות שהיה פה את הקטע של הכבוד, היה חסר הניצוץ הערסי שידליק את האש. שני הצדדים היו כנראה חכמים מדי בשביל להכנס לאלימות. הנשים בעצמן כבר נמאס להן, והתחילו לצחוק מכל העניין (כמו שאר היושבים בקרון), וכל העניין התחיל להראות כמו פרק של סיינפלד.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נאמרו כאן הרבה דברים...

רציתי רק לתקן נקודה קטנה. נאמר בהתחלה ש" כי המצב הבטחוני והחשיפה הגבוהה של האזרחים למראות קשים" גורמים לאלימות בכבישים וזה כנראה עוד ביטוי של איזה שרלטן.

בשנת1988הייתי בלוס אנגלס לפחות פעמיים בשבוע נורה מישהוא בכביש(בד"כ

ממכונית חולפת). התופעה נמשכה כשנתיים...ולא היה מצב בטחוני מיוחד...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .

• תוכן חדש...