Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זעם הרחוב - האם אתם אלימים??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יד על הלב - האם יש סיכוי שתיגררו לאלימות על הכביש?  

210 הצבעות

1. 1. יד על הלב - האם יש סיכוי שתיגררו לאלימות על הכביש?

• לא. אין שום סיכוי שאני אהיה אלים על הכביש או בכלל.
    • צעקות, איומים, כן. מכות? דקירות? לא ולא.
    • אם ידליקו אותי מספיק, אני עלול להתחיל להרביץ. אבל אני לא רוצח.
    • אני מחזיק סכין או אקדח עלי תמיד, לכל צרה שלא תהיה. ואני לא אהסס להשתמש בהם אם צריך.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעלה את זה לפורום הכללי למרות שזה לא קשור באופן מיידי למכוניות, פשוט כי באוף טופיק תהיה לזה לגיטימציה להפוך לדיון לא רציני.

במוסף "הארץ" של השבוע יש כתבה מזעזעת למדי בנושא "זעם הרחוב". הכתבה נמצאת בלינק הבא (לאלו שנרשמו חינם לאתר):

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=357126&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

הכותרת הפנימית היא: "ככה סתם. כל דבר יכול להפעיל את האלימות הזאת: הערה סתמית בכביש, ויכוח מיותר על חניה, אפילו בדיחה טפשית בתור. מישהו יאבד את הראש, ישלוף סכין או אקדח, ועוד שם יצטרף לרשימת הקורבנות המתארכת של זעם הרחוב הישראלי. כולם מאשימים את המצב."

בכתבה תיאורים של מקרי רצח נוראיים בעקבות ויכוחים סתמיים, בעיקר על הכביש. אלכס נמוב העיר לפני חודש לכמה חבר'ה על הכביש "בשעה כזאת חוזרים הביתה?" ונדקר בליבו. גיל מיצ'ל העיר לחליל חדד לפני 4 שנים שלא ישרוט לו את האוטו - ונרצח. בתחילת 2002 שי בלזר הכה את נהג האוטובוס שחתך אותו, מוריס אמון, וזה חטף התקף לב ומת באותו היום. באפריל אותה שנה ירה יצחק איסקוב, בן 67, למוות בהיינריך שיפרין, בן 66, בעקבות ויכוח על עקיפה. הרשימה נמשכת. (בלינק...)

העובדות מראות כי בשנים האחרונות קיימת מגמת עלייה משמעותית במקרים הללו. בכתבה מצוין מפורשות כי המצב הבטחוני והחשיפה הגבוהה של האזרחים למראות קשים משפיעים באופן ברור על המצב הנפשי שלהם, וזה מוביל אותם בקלות רבה יותר מהעבר לבצע כאלו מעשים.

כל אותם אנשים, או לפחות רובם, הם אנשים ללא עבר פלילי. פשוט אנשים ש"נדלקו". רגע אחד נסעו בשלווה על הכביש, או עשו קניות בסופר, רגע אח"כ שלפו סכין ודקרו מישהו למוות.

חלקם מזרחים, חלקם אשכנזים. חלקם צעירים, חלקם מבוגרים. הדבר היחיד שמשותף בין כל אחד מהרוצחים הללו (או רוצחים בפוטנציה) הוא שהם כולם... גברים.

ועכשיו לשאלה. יד על הלב - האם אתם מאמינים שיש סיכוי שתיגררו לאלימות אם יעצבנו אתכם מספיק על הכביש? תענו על הסקר. אני אדע שאתם משקרים אם כולם יענו שלא :wink:

רוני

streetrage.jpg

shaar.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנושא מעניין, אבל אני מעדיף לקרוא את הכתבה לפני שאגיב. קשה לי להאמין שאני אגרר לעימות פיזי, אבל כנראה אי אפשר לדעת באמת.

פורסם

התשובה הכי נכונה לגביי, היא 3. אבל גם היא לא נשמעת הכי נכונה.

היא נשמעת כאילו מי שבחר בזה מחכה שידליקו אותו.

ממש לא...

אבל יש מצבים שרבים בכביש. אם אנשים יהיו יותר תרבותיים, אז זה לא יקרה.

יש אנשים שישר צועקים. כשאנשים מעירים לי(לא שזה קורה הרבה, אבל נגיד וקרה ונסעתי מהר\נסעתי לאט או לא יודע מה, אני יגיד סליחה יפה, וזהו זה) אבל יש אנשים שפשוט ישר מתחילים לצעוק, ומפה זה יכול להיגרר.

למשל פעם אחת, אני נסעתי בראול ולנברג, במהירות של בערך 70 קמש. לא מהירות גבוהה, ואם מישהו אומר שכן, שישתוק. בקיצור, יש שם קטע של צומת משולבת. צריך להסתכל שלא בא אף אחד מצד שמאל לימין, לעבור חצי צומת, לעמוד באמצע האי תנועה, לראות שאין תנועה ושאף אחד לא בא מצד ימין לשמאל, ואז להמשיך ולעבור לתוך ראול ולנברג. הבחור המטומטם, עם האיביזה טורבו (אין קשר, סתם פרט שולי), הגיע לאי תנועה, ואז במקום לבדוק אם מישהו בא או לא בא, המשיך בלי להסתכל. אני במהירות לחצתי ברקס, וראיתי שאין מצב בחיים שאני יספיק לעצור, ואז אני יכנס בו, אז הורדתי הילוך, ושברתי ימינה, בשביל לעבור נתיב והתיישרתי. ממש החלטה של שנייה, שכל אינסטינקט אחר היה עושה טוטל לוסט למכוניות, ואולי גם לחיים. אחרי שהצלחתי להתיישר, ישר צפצפתי לו, וצעקתי לו על זה. הוא אמר: "מצטער, פשוט דיברתי בטלפון". זה פשוט דבר שאני יכול להשתגע ממנו, אז אני מעיר לו. מבקש סליחה? סבבה. אבל יש את אלה שמתחילים לצעוק חזרה, ואז....

לרוב אין לי וויכוחים עם אנשים בכבישים. לא מעירים לי, ואין לי הרבה סיבות להעיר לאחרים (זה שיש חרא נהגים זה סיפור אחר), אבל כשאני מעיר למישהו שלמשל מדבר בטלפון וחותך אותי רק בגלל שהוא דיבר בטלפון, וכמעט גרם לתאונה, אני מסוגל להוציא עליו את הנשמה שלי. זה פשוט טמטום.

Back to the original - NC again.

פורסם

כמה פעמים בכתבה מוזכר הביטוי - אנשים נורמטיביים - ברגע שיבינו שאין דבר כזה

ויתחילו להעניש בצורה יותר חזקה (אבל ממש חזקה) יש סיכוי שמקרי הרצח המיותרים האלה לא יקרו, או לפחות יהיו פחותים במספרם.

למשל האדרי הזה שרצח לפני חודש - שמעתי שהיו לו כל מיני משפטים והשופטים פשוט נתנו לו עונשים ממש ממש מגוחכים.....

לגביי האנשים השתויים, זה בעיה... תרבות של שתייה כדי להשתכר (וסליחה אם זה פוגע באוכלוסייה מסויימת) לדעתי זה ממש על הפנים. וזה חלק מתרבות שהביאו איתם כל מיני עולים. (וסליחה שוב - אני לא מתכוון לפגוע במישהו פה, אבל עם המון חבר'ה טובים, הביאו לארץ גם המון חארות)

בשאלון - אני הצבעתי 2 - כי לפעמים אני נלחץ ומתעצבן (מצפצף בעיקר) - אבל בכל השבע שנות רישיון שלי לא היה לי שום מקרה שצעקתי על מישהו (אולי רק קיללתי בתוך האוטו....אבל לא שמעו) או איימתי על מישהו.

:evil:

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הלכתי מכות בחיי עד היום, וגם לא אלך מכות.

אני פשוט אחד שמכות לא מדברות אליו, ואני לא מדבר דרך מכות.

בעבודתי ה"מסוכנת" אני מצליח להתגרות לא מעט בלקוחות ו"להביא להם את הסעיף", אני כבר מזמן הפסקתי לספור את מס' הפעמים שבהם קיבלתי איומים, וגם כמה "לטיפות" קלות ספגתי, אך מעולם לא עלה בדעתי להגיב ולהכנס לעימות פיזי.

אני בא על סיפוקי בכך שאני מצליח להוציא אנשים משלוותם ע"י דיבורים בלבד.

אוך...

אני יודע כמה זה מתסכל את הזולת כשהפטנר אינו מגיב כמצופה, ופשוט לועג לו באיפוקו.

אשרי וטוב לי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בחרתי ב-1.....מתרחק מאלימות כלשהי כמו מאש....

בדיוק מהסיבה שמישהו שם בסקר בחר באופציה 4, מה אני צריך שמישהו שלא יודע שיקול דעת מה הוא, יגרום לקמארו שלי להיות אלמנה ?.. יותר מדי מקרים של אלימות בכביש ובכלל ולא בא לי להיות חלק מהסטטיסטיקה.

ממשיך קדימה, לא פותח חלון, מאיימים אז אני נעלם מהשטח. לא מהפחד, מתוך מחשבה ואהבת חיים.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לגביי האנשים השתויים, זה בעיה... תרבות של שתייה כדי להשתכר (וסליחה אם זה פוגע באוכלוסייה מסויימת) לדעתי זה ממש על הפנים. וזה חלק מתרבות שהביאו איתם כל מיני עולים. (וסליחה שוב - אני לא מתכוון לפגוע במישהו פה, אבל עם המון חבר'ה טובים, הביאו לארץ גם המון חארות)

אתה ממש מדבר שטויות, בכל העולם יש תרבות של שתיה לשכרות (ולפעמים יותר מאלכוהול) ואתה לא באמת חושב שבארץ תרבות השתיה פחות טובה מבאמריקה לדוגמא!? באמריקה תרבות השתיה וההשתכרות מבוססת בכל שכבות האוכלוסיה ויש גם כאלו (בדרך כלל בשכבות גבוהות יותר) שמסניפים המון (יוצא מן הכלל ג'אנקיז למינהם) רק שם (ובמדינות אחרות בעולם) יש לאנשים שכל ללכת הביתה ברגל/מונית(יש יוצאי מן הכלל אני יודע, וגם יש כאלה שהלכו הביתה ונדרס כי היו שיכורים - אחוז המוות מזה זניח לעומת נהיגה בשכרות)

תביט על עצמך, על העם שלך, ועל התרבות שלו. ותראה שיש ביננו אומנם את אלה ששותים לשוכרה ונוהגים אבל מבחינת אומדן לעומת מדינות אחרות (לעומת יוצאי מן הכלל - וכאן אזכיר את רוסיה ואת סקוטלנד באותה נשימה - יש יותר) אנחנו עוד בסדר.

אני בשום פנים באופן לא בעד (אני נגד) שתיה ונהיגה (אלכוהול, לא להתחכם) אבל אני גם נגד גזענות ולהגיד שאנשים מביאים עם התרבות שלהם חרא. (בכל תרבות יש חרא.)

ובקיצור, תסתכל על עצמך, דבר ראשון. אחרי זה בוא בטענות.

פורסם

אהה אני בנאדם די רגוע...לא קופץ למכות..מעדיף ההפך...מין אשכנז קטן כזה :)

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אם אני שותה אז אני לא נוהג.

ופשוט מאוד - אני לא שותה הרבה (אלא רק באירועים...)

בכל מקרה - היתה לי הרגשה שמישהו יענה משהו כמו מה שאתה ענית - אז נכון - יש מדינות אחרות שגם שם יש תרבות שתיה - ואני אכן לא רוצה להיכנס להכללות על קבוצה זו או אחרת של אוכלוסייה - אבל אני עדיין חושב (מניסיון אישי..) שמה שאמרתי די תקף פה בארץ...

על דבר אחד שנינו מסכימים שלנהוג שיכור זה פסול!

לא איכפת לי שאנשים ישתו (או ישמעו שירים בשפת האם שלהם או ידברו בתור בסופר בשפה שלהם, או בבי"ס וכו') אבל שלא יסכנו את החיים שלי בכביש (ובכלל).

ואגב, אני בפירוש אמרתי שאני לא מכליל אף אחד - משמע - אני לא מתכוון להתנהג כלפי ציבור כלשהו בצורה מסויימת, (אני חושב שתסכים איתי גם שבכל קבוצה יש "עשבים שוטים")

ואני לא מושלם...

:mad:

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בחרתי ב-1.....מתרחק מאלימות כלשהי כמו מאש....

בדיוק מהסיבה שמישהו שם בסקר בחר באופציה 4, מה אני צריך שמישהו שלא יודע שיקול דעת מה הוא, יגרום לקמארו שלי להיות אלמנה ?.. יותר מדי מקרים של אלימות בכביש ובכלל ולא בא לי להיות חלק מהסטטיסטיקה.

ממשיך קדימה, לא פותח חלון, מאיימים אז אני נעלם מהשטח. לא מהפחד, מתוך מחשבה ואהבת חיים.

ליאור.

ישנה דילמה כאן.

הרי שבמצב היום חושבים פעמיים לפני שמעיזים לתת הערה לנהג הישראלי המאיים. אני פשוט לא מסוגל להאמין איך אנשים מסוגלים לרצוח על סיבות או יותר נכון בלי סיבות ממשיות. נכון שמצד אחד צריך לחשוב פעמיים לפני שנותנים הערה לאיזה נהג מאיים, אבל תראו לאיזה מצב הדרדרנו.....אם אף אחד לא יאמר משהו וכולם יעמדו מנגד אז אותם אנשים או יותר נכון נהגים בעצם קיבלו את הלגיטימציה לבצע עבירות כאלו, והם ימשיכו לבצע עבירות כאלו עד שהסיכון שהם מהווים יתממש ויגמר ברע. אין מי שישמור עלינו מלבד עצמינו.

סנ"צ רחמים אומר בעצמו שהמשטרה לא מסוגלת לטפל בבעיות אלו כראוי עקב המצב הבטחוני וכתוצאה הרחוב מופקר. אני אישית אדאג לכך שתהיה אלה באוטו שלי לכל מצב שיכול לקרות. לא זה לא אומר שאני הולך לפוצץ במכות כל מי שיבוא בוויכוח עמי על תקרית שקרתה , אלא מכיוון שהשלטונות שלנו אינם מגנים עלינו , לי יש את הזכות להתגונן על עצמי!!

לסיכום אני מקווה שאני וגם החברים בפורום הזה לא נגיע למצב כזה.....

בנוגע לטענה על השכרות , אני חושב שמה שיש לנו כאן זה הרבה יותר שפל ובזוי מאשר מעשה שמתנהל תוך כדי שכרות. כי כאן לא מדובר מאנשים שמבצעים רצח כאשר היכולת השיפוטית שלהם אינה במיטבה והם אינם מבינים את ההשלכות של מעשם.. כאן מדובר שאנשים שפויים לחלוטין שמחליטים ברגע לרצוח אדם בלי סיבה. אני אישית חושב שצריך ליישם את שיטת החוק כפי שנהוג בארצות הברית, בניגוד לשיטה שבה חיי אדם שווים ל5 שנות מאסר.

טל .ב.

עם נשים לא נוהגים בשביל זה יש חברים. ידני או אוטומט אני לא עולה עם בת. לא משנה כמה היא יפה, אחרי התאונה לא יזהו את הגופה. יש לי כלל, אני עם נשים לא עולה בכלל. גבר!!! תקשיב לי טוב ואל תצחק, לנהוג עם נשים זה לא משחק.

פורסם

אני בחרתי 2, למרות שאין מצב שאני אגרר לאיומים. מקסימום לצעקות/הסברים...

לפי דעתי הכל מתחיל בחינוך הבסיסי שאנו, הישראלים, מקבלים: אם זה במשפחה, בצבא, או בכל מוסד/גוף שאנו שייכים אליו.

לפני חודש חזרתי מטיול ארוך, וכבר שהגעתי לנתב"ג קיבלתי את השוק של התרבות הישראלית שמסתבר ששכחתי:

אנשים צועקים אחד לשני, אין שום שמץ של נימוס וכבוד אחד לשני, משפטים כמו: "יום טוב", "בוקר/ערב/צהריים טובים", "תודה ובבקשה" כבר מזמן רובנו שכחנו. כולנו ממהרים לשום מקום. כשאני מביט למישהו ברחוב/בכביש בעיניים אני רואה בעיניים שלו זלזול ושנאה - כאילו כולנו אויבים אחד לשני. :?

(ותאמינו לי, בארצות אחרות שהייתי-זה לא ככה)

כל זה בא לידי ביטוי גם בתרבות הנהיגה שלנו !

כבוד לזולת ! - זה מה שחסר לנו במדינה, וחבל...

ולפני שאתם קוראים לי יפה-נפש, אני מודה שגם אני בכלל לא 100%.

הבנת הבעיה היא המפתח לפתירתה...

הראל,

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני בחרתי ב 1 ...

למרות שאני כן מקלל .. אבל לא בצורה שהוא ישמע אותי .. כאילו מקלל בתוך האוטו בגלל כמה מפגרים ( אפשר לומר הרבה מפגרים גם ) שנמצאים על הכביש ובגללם אתה כמעט עושה תאונות !

לא יודע אם זה משתייך לקבוצה 2 אבל לרוב אני משהו כמו מקלל בבטן .. כי אני לא רוצה להיגרר לאלימות ...

אני לא מוכן לסכן את החיים בגלל מפגרים ! -- יש לי גם כמה דוגמאות כמו ידיד שלמד איתי בבית הספר נהרג אצלנו בעיר בדקירות סכין בגלל חנית מכונית !! רק בגלל החניה..

יש הרבה משוגעים לפחות אצלנו -- סכינים אצלם זה כמו משחק ילדים .. אני לא מפגר ולא מסתכן ...

אם הפיוזים אצלי ממש בעננים אני מתחיל לקלל ולצעוק ( אבל ממש נדיר ) .. אבל אם אני רואה שזה יתחמם אז אני חושב שאני אתרחק ( בשלושת הפעמים היה מישהו איתי ואמר לי ללכת משמם מהר )

אם אני לבד עם פיוזים בעניים אני לא יודע מה אני עושה... מקלל זה בטוח ... מכות אני לא בטוח , אבל עם פיוזים בעננים אף אחד לא יודע מה הוא הולך לעשות ....

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אם אנשים יהיו יותר תרבותיים, אז זה לא יקרה.

תרבות? לדעתי זה לא עניין של תרבות גרידא. יותר קשור לכבוד עצמי, יכולת שליטה עצמית וכבוד לזולת. זוכרים? "... אצלנו בקסבלנקה היו נותנים כבוד לבנאדם, אפילו שהוא לא היה בנאדם..."

תופעת Road-rage קיימת בכל העולם ואנו, למרות היותנו עם מיוחד בארץ המובטחת - לא פטורים מלחוות את התופעה הזו.

מישהו הזכיר פה את רוסים ואת הקשר העדוק של העם הרוסי לשתייה? מהשהו מוכר לי... רוסיות - זונות, רוסים - שיכורים?... לא הינו בסרט הזה כבר? ריח רע נודף מאמירות אלה וזה לא ריח של אלכוהול, אלה ריח של גזענות חבוייה עמוק בפנים (אתה יכול להיות גם לא מודע לה) ומקורה בפשטות בפחד מכל זר המכונה קסנופוביה, שמתורגם גם לעתים לשינאת זרים. אך בלי להיכנס לאופטופיק. לגבי הרוסים השיכורים מוזר שרוסיה לא תופסת את המקום הראשון והמפוקפק בצריכת אלכוהול לנפש. צרפת מובילה. לא, אלה לא שותים לשיכרם, סתם בקבוק בארוחה ונוהגים הביתה. תרבות נהיגה בצרפת?... :lol: מי שהיה שם - יבין על מה אני מדבר... אומנם זה לא כמו באיטליה... :shock: אגב, המושג הזה Road-rage הוא מושג אנגלי - עם תרבותי להערכתך?

השפעת אלכוהול לאדם מתבטא בעיקר בטשטוש הכרה ובהחלשת מעצרים וכך נפגמים כושר שליטה עצמית ושיקול דעת. זה ממש קטלני ליכולת הנהיגה ולכן נהיגה אסורה אחרי צריכת כמות אלכוהול מסוימת. נקודה. מה קשר לתרבותיות האנשים ול-"תרבות השתיה" בכלל!

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

• תוכן חדש...