Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

רציתי לדעת האם מישהו יכול לייעץ לי בעניין הבא:

יש לי פיזו 206 1600 אוטומט שנת 2002. לאחרונה, ובעיקר כאשר האוטו קר, כשאני נעמד עם האוטו ברמזור (ההילוך על D) אני שומע וגם חש בדפיקות קלות בידית ההילוכים (משהו כמו גלגלי שיניים שמתנגשים זה בזה). אם אני מעביר ל - N הרעש ועוצמת הדפיקות נחלשים. בד"כ לאחר זמן מה של נסיעה, אולי בגלל שהאוטו מתחמם, הרעש מפסיק.

נגשתי למוסך, אבל כמו בחוקי מרפי בדיוק אז הפסיק הרעש, המוסכניק זיהה שתושבת המנוע אכולה. הוא החליף לי אותה (350 ש"ח. זה מחיר הוגן?) וטען שהבעיה תפסיק. מה דעתכם, על הבעיה ועל הטיפול ??

עמי

פורסם

נשמע מאוד הגיוני, גם הבעיה, גם המחיר וגם הטיפול.

מה הבעיה, הרעש חזר?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

רק עכשיו חזרתי מהמוסך, כך שאצטרך להמתין לפחות עד מחר כדי לדעת.

האמת שלא ממש הבנתי את הקשר בין תושבת המנוע הבעייתית לבין הרעש והדפיקות שחשים כאשר נוגעים בידית ההילוכים. חוץ מזה מדוע הבעיה מפסיקה לאחר שהמנוע מתחמם, הרי התושבת נשארה אותה אחת גם לאחר שהמנוע התחמם

עמי

פורסם

בד"כ , עד שהאוטו מתחמם, הטורים לרוב לא הכי יציבים (לעיתים גבוהים יותר, לעיתים נמוכים יותר), תלוי במערכת ניהול מנוע, נקיון מערכת הדלק ועוד הרבה גורמים.

כשהטורים נמצאים בתדר כזה הגורם לרעידות (resonance - תהודה), הרעידות מקבלות מקסימום ביטוי, כך שהאוטו רועד, וכן התיבת הילוכים/מנוע. התושבות אמורות לספוג את הרעידות הללו, כך שלא תרגיש בהן.

למשל, יש רכבים (אוטומטיים) שבשעת שילוב הילוך (D), האוטו רועד בצורה יותר משמעותית, כי הרעידות נמצאות בדיוק ב"תדר תהודה", כשמעבירים לניוטרל (N), הטורים עולים במקצת והמערכת (מנוע-גיר-אוטו) לא נמצאת בתדר תהודה, בו הרעד מקבל מקסימום ביטוי.

דוגמא נוספת: לעיתים אנו שומעים את המקרר (בד"כ ישן), עובד כאשר המדחס נכנס לפעולה, כשהוא מפסיק לפעול, תדר הרעידות הולך ויורד ל-0 (עד לפעם הבאה שהמדחס מתחיל לדחוס שוב), במעבר הזה מתדר פעולה לתדר 0, המערכת (מקרר-מדחס וכו') עוברת את תדר התהודה, בו אנו שומעים טרטור חזק מהמקרר, עד שהוא "נרגע" וחוזר להיות שקט.

תדר תהודה הוא מושג נרחב וידוע, ונלקח בחשבון בהמון תחומים בחיים. תוכל למצוא עליו עוד מידע בויקיפדיה, לרבות דוגמה של גשר (שאיני זוכר את שמו), שכתוצאה מרוח חזקה, התנודות שלו התקבעו על תדר התהודה, דבר שגרם לו לקרוס מהר מאוד.

תדר תהודה קשור גם לתנודות, אוסצילטורים ועוד. המושג נמצא גם במערכות חשמליות (במערכת קבל-נגד-סליל למשל, תדר תהודה הוא זה שבו אנרגיה עוברת מהסליל לנגד ולהיפך, במחזוריות קבועה, ולא הולכת לאיבוד- תיאורטית כמובן).

למידע נוסף: גוגל, ויקיפדיה ושות'

נזכרתי, גשר טקומה

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם כך, ואם הבנתי אותך נכון, היות והטורים של האוטו אינם יציבים כאשר המנוע קר נוצרות רעידות , ומכיוון שתושבת המנוע הייתה פגומה, לא היה מה שיספוג רעידות אלו ולכן חשתי בהן בידית ההילוכים.

תודה רבה על התגובה, מאוד הרשימה אותי רצינותך

(:-

עמי

פורסם

הבנת נכון, שמחתי לעזור.

• תוכן חדש...