Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חדש מאד בתחום הזה שנקרא רכבים... לפני כחודש קניתי לי פיג'ו. אמרו לי היא טובה חסכונית, נוחה וכו' וכו'...

הבעייה היא שחוץ מלנהוג בה אני אין לי מושג איך לטפל מה לטפל, בקיצור לא יודע כלום!!!

אז אם תוכלו במטוטא מכם לתרום לי במקצת הידע הרב שצברתם במהלך חייכם..

ואם אתם שואלים אותי במה אתם יכולים לעזור,אגיד לכם שאני צריך רק (בנתיים) ידע על טיפולים יומיומיים ואחזקה סדירה כמו שמן, מים, מה איפה מתי איך וכמובן....כמה עולה.

תודה בנתיים....

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

פורסם

תבדוק שמן, נוזל קירור ושאר נוזלים לפחות פעם בשבוע (ואל תשים מי ברז ברדיאטור!)

תוודא לחץ אוויר תקין בצמיגים אחת לכמה שבועות.

אל תקנה שום דבר (חוץ מדלק) בתחנת דלק - זה יקר.

וסע לשלום - המפתחות בפנים. קנית אחלה רכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תבדוק שמן, נוזל קירור ושאר נוזלים לפחות פעם בשבוע (ואל תשים מי ברז ברדיאטור!)

תוודא לחץ אוויר תקין בצמיגים אחת לכמה שבועות.

אל תקנה שום דבר (חוץ מדלק) בתחנת דלק - זה יקר.

וסע לשלום - המפתחות בפנים. קנית אחלה רכב.

תודה רבה,

שמן מצאתי איפה אני בודק, ממלא, הבעיה היא שבמדיד יש שני חריצים, איזה חריץ במדיד מראה לי שאני צריך למלא שמן?

ואיפה בדיוק אני ממלא מים??

פורסם

יש חריץ עליון וחריץ תחתון השמן צריך להיות בעליון. מתחת לזה אתה צריך להוסיף עד שיגיע לעליון ולא יעבור אותו מחשש לפריצת מחזירי שמן במנוע תוסיף קצת ותבדוק עד שתשלים. השתמש בשמן איכותי בלבד ליקווי מולי,אג'יפ,וולוולין או איסו .

נוזל קירור תבדוק ע"י פתיחת פקק הרדיאטור שנמצא בחזית רכב. הנוזל אמור להיות קצת מתחת לפקק מילוי. חשוב מאוד להקפיד על נוזל קירור איכותי כמו פרסטון .לא להשתמש במי ברז ואם הנוזל ניראה חום שחור או שקוף כמו מים החלף אותו בהקדם במכון לראידטורים

בטיפולים הקפד להשים מסנן שמן איכותי מקורי .

טיפול תעשה כל 10000K

בדיקות כמו שמן ומים אחת לשבוע .

הכנס את אוטו למוסך על מנת לבצע יישור קו ולמנוע בעיות בעתיד .

אל תשים שום תוסף לא שמן ולא דלק .

תשתדל לתדלק בתחנה קבועה ולא לקנות תוספים או שמנים למניהם מחירים שם פשוט שחיטה.

סע בזהירות ותהנה ממנה אחלה אוטו .

ברוך הבא לגוב האריות.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

ב205 יש מיכל עיבוי, ואת מצב נוזל הקירור בודקים שם.

מפאת רגישות מערכת הקירור ב205, אני בכלל חושב שכדאי לגעת ברדיאטור כמה שפחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במדיד שמן יש חריץ עליון ותחתון יש לבדוק שמן כאשר המנוע קר והרכב נמצא על משטח ישר. השמן אמור להיות בין 2 החריצים האופטימלי זה החריץ העליון אבל גם אם יורד קצת אין צורך להוסיף כל פעם כאשר יגיעה קצת לפני הקו התחתון(אם בכלל) אז תוסיף.

את המים יש לבדוק במיכל העודפים שיהיה גם בין מינימום למקסימום. אם לא רואים טוב אז יש צורך לנקות את המיכל. מים לא אמורים להעלם לכן אם חסר מים זה מעיד על בעיה, אם נעלם ממש קצת אז אפשר לחיות אם זה. מומלץ להשתמש רק במים שהיצרן ממליץ ומאוד מומלץ לבדוק מה יש עכשיו במערכת ובמידה שאלו מי ברז יש להחליפם בדחיפות. מיכל המים נמצא בפינה השמאלית הפנימית במבט מקדימה לכיוון אחורה (צד נוסע פינה שקרובה לתא נוסעים)

מומלץ מאוד להתקין שעון חום מנוע במידה ואין, במקרה של נזילה או בעיה אחרת יכול להציל לך את המנוע ואת הכסף בבנק.

בדוק צמיגים חשוב מאוד במיוחד בחורף לפחות שיהיו תקינים ומומלץ גם ממותג טוב תקרא בפורום המלצות.

מומלץ לבדוק את מצב הטיימינג אם לא ידוע מתי נעשה או שאין לך תקציב כרגע לפחות בדוק במוסך שהרצוע לא יבשה ולא סדוקה ושהכיתובים עליה ברורים , סימון דהוי/מחוק יכול להיות סימן על כך שהרצועה היתה בשימוש זמן רב או עברה הרבה קילומטרים ויש מצב שתיקרע ואז הנזק יהיה יקר לתיקון.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה חבר'ה מאד עזרתם לי את מצב השמן הצלחתי לברר והוא תקין

אבל את המים אני לא מצליח לבדוק, מצאתי פתח שנראה לי קשור, בקידמת הרכב מין בורג כזה ממתכת אבל אני ממש לא בטוח שזזה! (זה סוג של אום כזה , שאם אני עומד מול החזית אז הוא מימיני.)

עכשיו, המליצו לי חברים יודעי דבר וכאלו שאין להם מושג על "מים ירוקים", שקיבלתי בקבוק כזה יחד עם הרכב, ואמרו לי שזה טוב למערכת הקירור,וללא יודע מה,

זה באמת טוב או שסתם ככה כולם חושבים?

פורסם

לדעתי תכניס את האוטו ליישור קו במוסך ובקש ממכונאי שילמד אותך לבדוק מים ושמן . זה פשוט מאוד .

אני מצטרף להמלצה של קודמי להתקין שעון חום במידה ואין לך .

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
לדעתי תכניס את האוטו ליישור קו במוסך ובקש ממכונאי שילמד אותך לבדוק מים ושמן . זה פשוט מאוד .

אני מצטרף להמלצה של קודמי להתקין שעון חום במידה ואין לך .

יש לי שעון חום, על כמה מעלות זה אמור להיות בעייתי?

וכן זה מה שנראה לי אני אעשה אני אכניס אותו למוסך.

• תוכן חדש...