Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קראתי כבר המון שרשורים כאלו כאן על רכבים ב10-15 אלף, אבל עדיין לא מצאתי את התשובות להתלבטויות שלי לגבי רכב.. מקווה שבשרשור הזה אמצא את התשובה לשאלותי.

כיום אני משתמש בסובארו ג'אסטי 1.2L של המשפחה ומעוניין לעבור לרכב משלי.

ברכב שלי הייתי רוצה לעלות ברמה מהג'אסטי בכמה דברים, סדר העדיפויות שלי הוא כזה:

1. אמינות - ביגלל שתקציבי התיקונים מוגבלים יחסית, אאלץ להתפשר על העדפות אחרות לטובת רכב אמין שלא יקרע לי את הכיס.

2. צריכת דלק - אמנם לא נוסע הרבה, אבל שוב, התקציבים שלי לא גדולים ועלי לרכוש רכב חסכוני יחסית.

3. אחיזת כביש טובה יותר (בג'אסטי זה קטסטרופה! במיוחד אם הכביש טיפה רטוב!)

4. מנוע גדול יותר משל הג'אסי - לא מחפש משהו מטורף, אבל עוד קצת כוח ממש לא יזיק.

5. התנהגות

6. מראה חיצוני - חשוב לי כמובן המראה של הרכב, לא מחפש משהו מיוחד, אבל שלא יראה כמו קופסאת פח מרובעת בת 20...

7. הגה כוח - מאוד חשוב לי, אבל זה כבר פינוק בתקציב הזה וכניראה שאאלץ לוותר לטובת העדפות אחרות.

האופציות שחשבתי עליהם הן:

איביזה 1.4/1.6

205 1.4

אונו 1.4

323F 1.6

קליאו 1.4

אלה האופציות שחשבתי עליהן פחות או יותר.

האופציה שהכי קורצת לי היא האיביזה, במיוחד במנוע ה1.6.

היות והתקשתי למצוא אחת בעלת מנוע 1.6 בקילומטרז' סביר ובמצב טוב יחסית, חשבתי להתפשר על גרסאת ה1.4.

כמה כ"ס יש לאיביזה 1.4 ול1.6?

תראו חבר'ה, אני יודע שההודעה נכתבה כאילו שאני מחפש להוציא את כל העולמות מכלום כסף, אבל פשוט אני מנסה להוציא את המיטב מהכסף שלי ולקבל את הרכב שהכי מתאים לי.

אשמח לקבל תשובה לשאלותי על האיביזה ודעות על הרכבים שציינתי כאן ואולי אף רכבים נוספים.

הייתי רוצה לדעת איזה רכב הכי יתאים לי לדעתכם ע"פ העדפותי המצויינות בראש ההודעה.

תודה רבה רבה לכל מי שיעזור!:-)

פורסם

מבחינתי בין האונו וה205 לבין הג'אסטי אין הבדל גדול... אולי עוד קצת כוח, אבל הן די דומות בהמון המון דברים...

תוכל לכתוב את דעתך בהודעה קצת יותר מפורטת?

בהנחה והמרחב הפנימי ממש לא חשוב לי (ויתרנו על האופציה של המאזדה), למה האונו או ה205 עדיפות על האיביזה 1.4 למשל?

פורסם

סיריון? ממבט קצר ביד2 התברר כי המודל הכי זקן הוא 99 ובשביל אחת כזאת (בעלת מנוע 1L!) אצתרך בערך 20K.

מה גם שרובן הגדול אוטומטיות, ואני נעול על רכב ידני בלבד.

הסיריון יורדת מהפרק.

תודה לך על התגובה. אשמח לתגובות נוספות.

ל306 יש מקום בתור אופציה ע"פ ההעדפות שציינתי בהודעה הראשית?

פורסם

אם הג'אסטי וה205 דומות, כנראה שכל הקטנות, הישנות והזולות יהיו דומות עבורך.

דעתי פשוטה ולכן אין לי ממש איך לפרט יותר - אם אתה לא זקוק למרחב פנימי עדיף ולרכב גדול - קנה 205 או אונו (זאת שתמצא במצב הטוב ביותר). ה323 גם טובה, אבל מנוע גדול יותר, משקל עצמי גבוהה יותר ושנתון נמוך יותר יגרמו לעלויות האחזקה שלך לעלות. אם אתה צריך את המקום - אין ברירה. אולי יש גם קורולות ישנות בתקציב הזה? כדאי לבדוק. סובארו DL היא גם אופציה זולה לאחזקה (ואיומה לנהיגה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם הג'אסטי וה205 דומות, כנראה שכל הקטנות, הישנות והזולות יהיו דומות עבורך.

מצטער, יכול להיות שלא הייתי ברור מספיק בדברי.

כשאמרתי שה205 והג'אסטי דומות מבחינתי אמרתי את זה מבחינת המראה החיצוני הדומה, המחסור בהגה כוח, ועוד כמה דברים דיי בולטים... למרות זאת, הייתי מעוניין לשמוע את ההבדלים שיכול להיות שיגרמו לי להרגיש את השינוי בין השתיים.

שאלה נוספת, בכל המכוניות הקטנות האלה בעלות מנועי ה1400 אתקל בעניין הזה שכמו בג'אסטי, כשעוברים את ה100 קמ"ש צריכת הדלק מתעצמת כל כך?

פורסם

מישהו מוכן להשוות בבקשה בין איביזה 1.4 שנת 94 לבין פג'ו 205 1.4 בשנת 94/5?

הייתי רוצה לדעת קצת יותר בהרחבה על ההבדלים בינהן. (אם אפשר אז להתייחס בהשוואה להעדפות שלי מרכב שציינתי בהודעה הראשית).

תודה רבה!

פורסם

תודה רבה לך על הרעיון המעניין, נלקח בחשבון!

עדיין, הייתי מעוניין לקבל השוואה שתעזור לי לראות את התמונה הכללית לגבי יתרונות וחסרונות של איביזה מול 205 ואולי אף לשלב גם את האונו כגורם שלישי להשוואה.

אחרי שאמצא השוואה כזאת אהיה חכם פי כמה ויהיה לי הרבה יותר קל להחליט.

פורסם

אני לא מוכן לקבל 15 אלף וסקודה פליסיה ולהחזיק אותו שנתיים, פליסיה בן 10 זה מתכון להרבה הוצאות במוסך,רנו קליאו גם בעיתית אני הייתי מעדיף פונטו או פיגו 106

• תוכן חדש...