Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תודה לאל שיש ESP.

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לדעתי אתה לא צריך למהר ולהחליף אותם.

בלי טיפת זלזול (באמת בלי) אתה עדיין נהג חדש ולא מכיר את תופעת הגשם הראשון. גם אני נבהלתי מזה בהתחלה (רק שזה לא היה באיביזה-ESP-חדשה, אלא ב DL 93 :roll:) עד שהבנתי שפשוט כאשר יורד גשם ראשון צריך לנהוג בשיא העדינות, גם אם זה אומר לקחת פניות בפחות מ 15 קמ"ש.

צמיגים חדשים מיצרן מוכר חיבים להיות איכותיים דיים גם על רטוב. לא חסרים תקני בטיחות בעולם.

חכה עוד קצת עם ההחלפה.

איתמר (עם צמיגי פירלי 165 בני 4 שאוחזים יפה מאוד גם ברטוב).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעומת זאת, אני לא נהג חדש - אני נוהג מעל 9 עם קרוב לשלוש מאות אלף קילומטר מתחת לחגורה.

את הצמיגים האלה צריך להחליף בדחיפות.

פורסם

עם כל הכבוד (ויש כבוד), הקשר לוותק הנהיגה (גם לצעירים מבינינו וגם לזקנים) לא הכי רלוונטי.

אם האדם מגיע למצב שהרכב "מחליק לו" ולא הוא מבין שהוא גרם לרכב להחליק, הבעייה היא לא בצמיגים.

יכול להיות שהצמיגים האלו בעלי מגבלות אחיזה נמוכות, אין לי צל של מושג.

אבל עדיין, הפיזיקה היא אותה פיזיקה, ומה שיגרום לצמיגים אחרים לאבד אחיזה במהירות X יגרום גם להם לאבד אחיזה,

רק במהירות שונה מ X (נמוכה או גבוהה יותר).

הנהג צריך לדעת שפעולה שלו כלפי הרכב עלולה לגרום לתרחיש כזה או אחר. זה לא בהכרח יקרה,

אבל אם לדוגמה עזבת גז באמצע סיבוב, אתה יכול לצפות שאולי הרכב ייצא להיגוי יתר.

אם אתה יודע שמגבלות האחיזה של הצמיגים שלך קרובות למהירות שבה אתה כרגע נמצא בסיבוב,

מוטב כי תימנע מאיבודי אחיזה שלא לצורך (בהנחה ואתה לא מהסוטים האלו שאוהבים החלקות. פיכסה).

בקיצור - גש לקורס נהיגה, בלי קשר לצמיגים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

זה מה שגם אני חשבתי....

ואז ראיתי צמיגים תוצרת נוקיה, פינלנד, על האונו של חבר שלי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עם כל הכבוד (ויש כבוד), הקשר לוותק הנהיגה (גם לצעירים מבינינו וגם לזקנים) לא הכי רלוונטי.

אם האדם מגיע למצב שהרכב "מחליק לו" ולא הוא מבין שהוא גרם לרכב להחליק, הבעייה היא לא בצמיגים.

יכול להיות שהצמיגים האלו בעלי מגבלות אחיזה נמוכות, אין לי צל של מושג.

אבל עדיין, הפיזיקה היא אותה פיזיקה, ומה שיגרום לצמיגים אחרים לאבד אחיזה במהירות X יגרום גם להם לאבד אחיזה,

רק במהירות שונה מ X (נמוכה או גבוהה יותר).

הנהג צריך לדעת שפעולה שלו כלפי הרכב עלולה לגרום לתרחיש כזה או אחר. זה לא בהכרח יקרה,

אבל אם לדוגמה עזבת גז באמצע סיבוב, אתה יכול לצפות שאולי הרכב ייצא להיגוי יתר.

אם אתה יודע שמגבלות האחיזה של הצמיגים שלך קרובות למהירות שבה אתה כרגע נמצא בסיבוב,

מוטב כי תימנע מאיבודי אחיזה שלא לצורך (בהנחה ואתה לא מהסוטים האלו שאוהבים החלקות. פיכסה).

בקיצור - גש לקורס נהיגה, בלי קשר לצמיגים.

נו בחייך.

ברגע שצמיג מפרפר במקום ביציאה מרמזור שהיא ממש עדינה, ברכב עם 60 כ"ס (רנו מגאן דיזל) - תסכים איתי שיש בעיה בצמיג?

באותה מידה, ניתן גם לומר שהנימוק שלך יכול לשמש להמנעות מהחלפת בלמים שחוקים לצורך העניין.

למה להחליף אותם אם אפשר לנהוג עם בלמים שחוקים, ופשוט לנסוע לאט יותר?

יש מצבים, כמו נהיגה עם הצמיגים האלה על כביש רטוב, שרמת האחיזה של הצמיג חורגת בהרבה מהסביר (לרעה).

גרוע יותר מצמיג סביר שחוק לחלוטין לדעתי.

פורסם
זה מה שגם אני חשבתי....

ואז ראיתי צמיגים תוצרת נוקיה, פינלנד, על האונו של חבר שלי.

אתה מתכוון ל- nokian.

ורק שתדע שהצמיגים שלהם זוכים באופן קבוע במקומות הכי גבוהים במבחנים בינלאומיים, ואלו לדעתי הצמיגים הכי טובים שהיו לי אי פעם (והם היו מורכבים על רכב עם 180 כ"ס ו-6 צילינדרים).

הם לא זולים ולא מיובאים לארץ יותר לצערי הרב.

רק שתדע...

פורסם

קונדסון, כיאה (גם) לך - אתה סתם קופץ למסקנות.

מה תגיד על זה שהרכב החליק גם לנהגת עם וותק של מעל 35 שנים על ההגה (והכי חשוב - נהגת אוטובוס לשעבר)?

ולמקרה שלא הבנת - מדובר באימי. וכן, גם לה זה קרה (היום) - והיא עברה לא מעט קורסי נהיגה (בעיקר על אוטובוס)

והמון קורסי החלקה (על האוטובוס ועל הרכבים הפרטיים שלנו).

אני מוכן לחתום שגם לך זה יקרה, אז אל תתווכח ותשחק לי אותה מינימום מר שומאכר - עם כל הכבוד, אתה עדיין לא (ובטח שלא אני).

הבעיה טמונה בצמיגים - נקודה.

אחרי מה שאמרתי לי לגבי ה-T1R, אני בהתלבטות קשה ביותר!

אשמח אם תעדכן אותי לגבי העלויות של F1 במידה שלנו - וטריים, כמובן.

וקונדסון, הכל בידידות! 8)

אתה פשוט מגזים לפעמים - לא תמיד צריך "לחפש" את הנהג!

ואל תדאג, אני יעשה קורס בקרוב (מי מעוניין להצטרף?).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...