Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי פולו שנת 95 1600 ידני סוג מנוע AEA.

האוטו כרגע נמצא במוסך לצורך יישור קו (עקב קניית האוטו לא מזמן).

בדרכי למוסך האוטו התחיל לגמגם בצורה דראסטית, אורות דרך חלשים מאוד, קודן מתחיל להשתגע ולצפצף דוושת הגז מגיבה לפעמים ולפעמים לא, ובנוסף כיבויי מנוע (בערך 3 פעמים).

בסופו של דבר לאחר זמן מה כשהאוטו נמצא במוסך (עד היום) נמצא האימובילייזר תקול והוא גרם לחלק מן הבעיות שציינתי.

הבעיה שלא נפתרה היא כשהמנוע בסל"ד סרק, הוא לא יציב בכלל והשינויים בו חריפים (ציטוט מבעל המוסך).

למיטב ידיעתי בנושא הנ"ל הצעתי לו על עניין ניקוי בית המצערת, אך הוא טוען (בעל המוסך) שהניקוי לדעתו לא יועיל ויהיה צריך להחליף חיישן אוויר.

כל העסק של החלפת חיישן האוויר נורא יקר בסביבות 1700 ש"ח ומשומש קשה להשיג (ואם כן אז במצב לא כל כך טוב).

ראשית, נשאלות כמה שאלות :

א. ניקוי מצערת במקרה הנ"ל יספיק?

ב. האם התקלה היא מחיישן האוויר?

ג. היכן נמצא חיישן זה?

ד. כדאי להשקיע בחיישן חדש או אפשר להסתפק במשומש?

תודה מראש.

דניאל :wink:

פורסם

אורות דרך חלשים מצביעים לכאורה על חוסר טעינה, תקלה במערכת הטעינה. באם כך, הרי שעת האוטו נכבה, לא היה אמור להניע.

לא ציינת כיצד הנעת אותו לאחר שכבה.

אם הנעת אותו בעזרת כבלי עזר, הרי שהבעיה נובעת מחוסר טעינה.

אם הנעת אותו באופן רגיל, הרי שזה מוזר ואולי יש בעיה בהזנת המתח לחלק ממערכות הרכב בלבד.

אם יש בעיה בהזנת המתחים ,הרי שיש להתייחס לכך ראשית, לפני החלפת אי אילו חלקים.

הרכב הזה כידוע ממוחשב, ואני יותר ממקווה שהמוסך שמטפל בו, בעל ציוד דיאגנוסטיקה (סקנר) ייעודי לרכבי קונצרן VW .

לגבי זיופי מנוע ואי אילו תקלות, יש לבדוק ראשית שהקודן אינו הגורם הישיר לתופעות ו/או לחלק מהן.

אני מקווה שאתה במוסך הנכון שיש בו את המקצועיות לאיתור תקלות אלקטרוניות/חשמליות, ולא פחות מכך, נסיון רב ומוכח בדגם מנוע זה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אורות דרך חלשים מצביעים לכאורה על חוסר טעינה, תקלה במערכת הטעינה. באם כך, הרי שעת האוטו נכבה, לא היה אמור להניע.

לא ציינת כיצד הנעת אותו לאחר שכבה.

אם הנעת אותו בעזרת כבלי עזר, הרי שהבעיה נובעת מחוסר טעינה.

אם הנעת אותו באופן רגיל, הרי שזה מוזר ואולי יש בעיה בהזנת המתח לחלק ממערכות הרכב בלבד.

אם יש בעיה בהזנת המתחים ,הרי שיש להתייחס לכך ראשית, לפני החלפת אי אילו חלקים.

הרכב הזה כידוע ממוחשב, ואני יותר ממקווה שהמוסך שמטפל בו, בעל ציוד דיאגנוסטיקה (סקנר) ייעודי לרכבי קונצרן VW .

לגבי זיופי מנוע ואי אילו תקלות, יש לבדוק ראשית שהקודן אינו הגורם הישיר לתופעות ו/או לחלק מהן.

אני מקווה שאתה במוסך הנכון שיש בו את המקצועיות לאיתור תקלות אלקטרוניות/חשמליות, ולא פחות מכך, נסיון רב ומוכח בדגם מנוע זה.

בברכה

דני

קודם כל תודה על התשובה הזריזה והפרטנית.

כאשר הרכב כבה, ההתנעה לא היוותה בעיה והאוטו הניע כל פעם ללא בעיה-חוסר טעינה יורד כעת מהפרק.

בעיית האורות נפתרה על ידי ניתוק האימובילייזר, כל בעיות החשמל שהיו נעלמו.

בקשר לצפצוף הקודן גם זה נפתר והוא לא מהווה מכשול כעת. אצלי הקודן לא מחובר אבל עובד, זאת אומרת אם אני ינסה להתניע באמצאות קוד שגוי האוטו יניע ולא יעשה שום בעיות, רק צפצוף הקודן במהלך הנסיעה יציק כי הקוד שגוי.

בשאלתי התייחסתי לבעיית הגימגומים וכיצד ניתן לפתורה.

רצוי לציין כי הרכב כעת מניע אך סל"ד המנוע לא יציב.

תודה.

פורסם

שלוםהייתה לי בעיה כמו שלך בגולף שנת 99הרכב כל הזמן "גימגם" וכשהייתי לוחץ על הגז הרכב היה מעלה טורים אבל לא נוסע.מד זרימת אויר נמצא לפי מיטב זכרוני בין הפילטר אויר לבין הצינור שמחבר אותו למנועלדעתי את אתה יכול ליקנות אותו (ברכיבים אלקטרונים כאלו נראה לי שעדיף לא לקנות משומש) ולהחליף אותו לבד,זה ממש פשוטאחלה יום

פורסם

בעיה נפוצה מאד בדגמים אלו היא המצערת. בכל מקרה לצורך אבחון ולא ניחושים יש להתחבר למחשב, לקרוא תקלות ולבדוק נתוני "זרימה".

תוכל לפנות לחבר הפורום מוסך רון שמנהל מוסך מומחה לרכבי VW בת"א. www.rongarage.co.il

אין טעם להחליף חלקים ללא בדיקה. יתכן שניקוי מצערת + כיוון בסיסי ע"י מחשב יפתור את הבעיה.

• תוכן חדש...