Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להעמיד בבית שרת שכל שאר המחשבים יאחסנו עליו את החומר החשוב שלנו.

לשם כך אני מתכוון לבנות אותו עם שני דיסקים קשיחים בתצורת RAID 0 (רמז למי שלא יודע מה זה: אין צורך להגיב), וכרטיס רשת אלחוטי 802.11g.

לשם כך אני אתקין כרטיס בקר IDE RAID בעלות של ~500 ש"ח, אלא אם מישהו יוכיח לי באותות ובמופתים ש RAID בתוכנה (כלומר דרך Windows 2003 server למשל) אמין באותה מידה.

בנוסף, שני דיסקים שיגבו אחד את השני בנפח ~400GB.

הנושא החשוב ביותר (מלבד השרידות, שאותה אני מקווה שאני פותר עם ה RAID) הוא עלות השרת.

זו באה לידי ביטוי בשני אספקטים:

1. עלות החומרה

2. צריכת החשמל

מכיוון שהשרת יעביר את רוב חייו המועילים ללא עבודה, אני רוצה שצריכת הזרם במצב הזה תהיה מינימלית. אולי אפילו שיכבה את עצמו ואני אפעיל אותו מרחוק עם Wake On Lan. סביר ? בר ביצוע ?

אם לא, אפשר לקנפג אותו כך שאם יעבור ל Standby, הוא לא יתעורר מכל תעבורה על הרשת שאינה מיועדת לו?

בנוסף, יש איזה פונקציונליות יוצאת דופן מבחינת חסכון בחשמל בלוחות חדשים, שמצדיקה רכישה של לוח+מעבד (בכסף טוב) על פני רכישת לוח+מעבד משומשים (נגיד P3 - 800MHz או דומה) בגרושים?

פורסם

קודם כל אני מקווה שאתה מתכוון לRAID1 כן?

0 זה לא בדיוק לשרידות. זה בדיוק ההיפך.

להשקיע בכרטיס RAID יעודי אין צורך כי רוב לוחות האם הטובים מגיעים עם בקר RAID מובנה.

זו אומנם גרסת LIGHT אבל זה יותר ממספיק.

ואין מה להשוות עם גירסת תוכנה מבחינת מהירות ושרידות.

במידה ואתה לוקח לוח אם עם הכל OB - צריכת החשמל לא תעבור את ה 200-300W ואפילו פחות כך שאולי תקבל תוספת של 10 שקל לחשבון החשמל.

אתה לא יכול לכבות שרת ולקבל רשת נורמאלית - אלא אם מדובר על רשת PTP ולא מבוססת איזור (DOMAIN)

מה שאתה יכול לעשות זה לאפשר כניסה למצב שינה (כיבוי דיסקים קשיחים ועוד כמה רכיבים-תלוי בלוח האם) ואז צריכת החשמל תרד עוד.

האפשרות החשובה שעולה לי בראש כרגע להעדפת לוח חדש היא בקר SATA. מהיר יותר מIDE.

עריכה: כמובן שאת החשוב מכל שכחתי - אל פסק.

פורסם

כמובן RAID 1. טעות, טועים, טעיתי.

אני לא רוצה "רשת נורמאלית". אני רוצה כמה מחשבים שמחוברים לרשת אלחוטית, שמאכסנים קבצים חשובים (תמונות, מסמכים כו') על כונן רשת. אם צריך לגשת לקובץ עליו, לא יקרה כלום אם המשתמש ימתין כמה שניות. אם צריך להמתין דקה ומעלה עד ש Windows יעלה, זה פחות ריאלי.

200W זה קילוואט כל חמש שעות. בערך חמישה קילוואט כל יממה. זה 2.5 ש"ח ליממה ו 150 ש"ח לחשבון דו-חודשי, אם איני טועה בתחשיב. שזה 900 ש"ח לשנה וכמעט 3000 ש"ח אם נניח שהשרת יחיה שלוש שנים. אם יש טכנולוגיה שתעלה 1000 ש"ח ותקצוץ את הצריכה לחצי (כאמור, רוב חייו הוא ישב לבד בפינה בלי לדבר עם איש), זה משתלם.

נ.ב. מהירות פחות חשובה. בעיקר מכיוון שממילא הרשת האלחוטית תהווה צוואר בקבוק, וחוץ מזה דיסקים שמסתובבים יותר לאט יחזיקו יותר זמן (אם בכלל אמצא דיסקים 5400 סל"ד במהירות כזו).

פורסם

תלוי ברמת התפוקה שאתה מחפש בדיסק וכמות העיבוד שהשרת דורש. RAID תוכנה יכול להפסיק בחלק מהמקרים אך יש לו לא מעט חסרונות. מכיוון שאתה מחפש לקנות חלקים מ-0, לוחות היום מגיעים כבר עם בקרי RAID אז תמצא לוח עם בקר RAID. בכל אופן, RAID תוכנה יכול להספיק בחלק מהמקרים אבל יש לו לא מעט חסרונות (Array rebuilding, No Swapping, high CPU Usage in some cases).

מה שאני עשיתי בבית שלי זה בניתי שרת מבוסס FreeBSD עם פרוייקט מפורסם בשם FreeNAS. המערכת מכילה ממשק WEB ועוד, בקיצור סוייטה ביתית.

אם אתה לא איש GNU/BSD אז Windows Storage Server 2003 או Windows Server 2003 יכולים בהחלט להתאים לך.

אם אתה רוצה שרידות מלא בנוסף לשרידות שתקבל ב-RAID הייתי מוסיף כונן גיבויים למקרה שמישהו ימחוק ספריה בטעות (אבל זה דיי OVERKILL לבית), או לחלופין גיבוי פנימי לדיסק.

בנוגע לחומרה מומלצת, אני יתן לך דוגמא ממה שאני עושה שימוש אצלי בכל אופן:

מעבד: AMD Athlon XP2800+

זיכרון: 1 גיגה Dual Channel DDR

דיסק: 2x250GB Western Digital 16MB Raid

לוח: GigaByte לא זוכר את הדגם הספציפי אבל עם בקר RAID מובנה.

ספק: 480Wat HEC צורך בערך 470Wat בעומס.

מארז: מיוחד עם מסננים שמונעים כניסת אבק.

עלות - המחשב היה שלי פעם אז הם לא עלה לי אבל אני מעריך שבסביבות 3000 שקל.

השרת משמש לא רק לאכסון אלה גם כשרת SQL ושרת בדיקות שלי.

אגב, מה ש-CEYAL הציע יכול להיות פתרון יותר טוב. סביר מאוד להניח שיש כבר חומרה מוכנה שעושה את כל הסיפור הזה מבלי צורך בלהחזיק מחשב נוסף בבית. השאלה היא האם יש לה בקר RAID ומה העלות של חומרה כזאת?

פורסם

חומרה עם RAID מצאתי בסביבות 3000 ש"ח, לא כולל דיסקים. בטח יש בפחות. בלי RAID לא עוזר לי, כי אז צריך לדאוג לגיבויים שוטפים, ולגיבויים של הגיבויים (כי דיסקים לצריבה מחזיקים לנצח או כמה שנים בודדות, מה שבא קודם).

פורסם

מחשב עם מעבד E2140/E2160, כרטיס מסך מובנה בלוח אם, ו-2 הארדיסקים לא ייקח בחיים 200W

המעבד לא מגיע אפילו ל-40W, כל הארדיסק זה 10W בערך, והלוח \ כרטיס מסך עוד 40W

כונן אופטי בסביבות 15W, זיכרון ומאווררים זניחים

מה גם שהעניין מוזיל את העלויות, המעבד עולה בערך 500 שקל, לוח יכול לעלות 600 שקל ועדיין להיות מצוין (Abit FI90HD בהנחה שהוא כולל אופציית RAID בסיסית, האתר של ABIT לא עובד לי כרגע), זיכרון של 1GB זה 250 שקל בערך, ההארדיסקים תלוי בנפחים שתרצה, כונן אופטי 200 שקל ומארז + ספק 330 שקל (Compucase 6A19 עם ספק 300W שיספיק)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אגב, מה ש-CEYAL הציע יכול להיות פתרון יותר טוב. סביר מאוד להניח שיש כבר חומרה מוכנה שעושה את כל הסיפור הזה מבלי צורך בלהחזיק מחשב נוסף בבית. השאלה היא האם יש לה בקר RAID ומה העלות של חומרה כזאת?

יש כזה עם 2 דיסקים של 500 גיגה בראיד 1. עם ממשק אתרנט זה ממש מחשב ללא מחשב.

מחשב עם מעבד E2140/E2160, כרטיס מסך מובנה בלוח אם, ו-2 הארדיסקים לא ייקח בחיים 200W

המעבד לא מגיע אפילו ל-40W, כל הארדיסק זה 10W בערך, והלוח \ כרטיס מסך עוד 40W

כונן אופטי בסביבות 15W, זיכרון ומאווררים זניחים

האמת שלא היה לי כח לעשות את החישוב הזה אז זרקתי 200W בידיעה שזה אוברקיל רציני.

הספק הראשון של המחשב הנוכחי היה של 125 ואט והחזיק יופי כמה שנים טובות.

פורסם

לא ציינת תקציב,

מה שאתה רוצה, בעצם - זה שרת NAS בסיסי. יש שרתים יעודיים לזה.

הכי זול שמצאתי בחיפוש של 10 שניות זה - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=16947

שרת כזה יצרוך מעט מאוד חשמל כי אין שם כלום חוץ מלוח בסיסי מאוד (בלי כרטיס מסך וכו'), מאוורר ודיסקים.

לגבי כיבוי והדלקה (WOL וכו') - מאוד לא מומלץ, דיסקים מעדיפים לעבוד רצוף ולא לעשות 20 פעמים ביום spin-up ו-spin-down.

אם בא לך להשקיע קצת יותר - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19398

(יותר פרטים: http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?product_id=177)

יש גם APים שמגיעים עם חיבור לדיסקים חיצוניים, אבל אני לא מכיר כאלה שנותנים RAID.

עריכה - ראיתי שאתה רוצה תמיכה בwireless - לא מכיר כזו חיה, תחבר אותו לAP שלך בכבל.

פורסם
יש כזה עם 2 דיסקים של 500 גיגה בראיד 1. עם ממשק אתרנט זה ממש מחשב ללא מחשב.

הב לי לינק. ל WD יש כזה בנפחים מטורפים (1 TB ומעלה) ללא ממשק רשת. אלה שעם ממשק רשת אינם כונן כפול.

פורסם

אלף - RAID בתוכנה אמין בדיוק כמו RAID בחומרה מנקודת מבטו של משתמש פשוט, אם לא יותר (שהרי מדובר בדבר אחד פחות שעלול להתקלקל). החסרון נעוץ בביצועים נחותים, ובעמידות פחותה להפסקות חשמל פתאומיות - אך זה קריטי רק ל-mission critical applications (יש כרטיסי RAID חומרה שמגבים את המידע שב-cache הפנימי בעזרת בטריה).

אגב - כמעט כל RAID "חומרתי" שתמצא במחיר סביר - כולל אותם לוחות שכוללים RAID מובנה - הוא בעצם RAID מבוסס תוכנה, אשר דורש דרייבר מתאים - והדבר כמעט בהכרח נכון לגבי אותו כרטיס RAID IDE שהזכרת, שעלותו 500 ש"ח. כרטיס RAID חומרה אמיתי עולה מאות דולרים. למרות שיש לכרטיסי הכאילו-RAID יתרונות מסוימים ע"פ RAID תוכנה רגיל, הם נעוצים בקלות השימוש בלבד (גישה להתקן מה-BIOS, למשל).

בית - אלא אם יש לך מחשב ישן (אבל לא ישן מדי) שאתה יכול להשתמש בו לצורך הפרוייקט, או שאתה מעוניין להשתמש בשרת לדברים יותר מתוחכמים מאחסון מידע פשוט, עצתי לך היא לרכוש TeraStation או את אחד ממוצרי Infrant (שנרכשו ע"י Netgear לא מזמן) ע"פ אלו שכבר קושרו בשרשור. המוצרים הטובים ביותר אמינים, צורכים מעט חשמל, ובעלי אפשרות הרחבה נוחה. חלקם מרעישים קצת, לכן רצוי לבדוק לגבי הדגם הספציפי לפני רכישה. אם אתה מתעקש לרכוש מחשב, גם לאינטל וגם ל-AMD יש מעבדים בעלי צריכת חשמל נמוכה שבד"כ מוצאים את דרכם למחשבים ניידים - רכישת מעבד כזה, זכרון ולוח אם פשוטים ונטולי פונקציות מורכבות, ודיסקים בעלי צריכת חשמל נמוכה (ושוב, דיסקים של מחשבים ניידים מספקים צריכת חשמל נמוכה משמעותית על חשבון ביצועים נחותים משהו) תעזור מאוד. בכל מקרה, אם אתה מרכיב מחשב, הורה למערכת ההפעלה לבצע spin down אחרי פרק זמן סביר - ולאחר מכן וודא שאין שום דבר שמכריח את הדיסקים להתעורר כל הזמן - מה שיקצר את חייהם בצורה משמעותית, ויעלה את צריכת החשמל.

גימל, והחשוב ביותר - RAID זה לא גיבוי. שני הדיסקים יושבים באותו מחשב, באותו מיקום פיזי, ועל אותו BUS וספק כוח. ברק אחד יכול לצלות את שניהם, וכל אסון אחר - כנ"ל. קח זאת בחשבון. ואם זה לא מפריע לך, שקול הוספת דיסק נוסף, כ-hot spare, לכל פתרון שבו תבחר.

זהו, פעם בשנה צריך לענות לשאלת מחשבים בפורום אוף-טופיק. מילאתי את חובתי.

עומר

פורסם

מצטרף לעומר בהמלצה על RAID תוכנה בלבד.

היתרונות של RAID חומרה מתבטאים ב:

1. צריכת משאבי מעבד פחותה (לא רלוונטי לך בכלל, זה שרת אכסון ייעודי שהמעבד ממילא לא עסוק)

2. חסינות גבוהה יותר נגד נפילות חשמל (רק בכרטיסי RAID יקרים מאוד עם זכרון מטמון מגובה סוללות - לא בכרטיסים הזולים. כלומר לא רלוונטי)

3. אפשרות לחבר הרבה מאוד דיסקים (לא רלוונטי, אתה רוצה רק 2)

4. אפשרות להכנסת והוצאת דיסקים בזמן עבודה ללא השבתה - רלוונטי רק לשרתים קריטיים שאסור לכבות.

ויש חסרון מאוד גדול ב-RAID חומרה, במיוחד מהסוגים הזולים: אם מתפגר לך כרטיס ה-RAID או לוח האם, ואין לך דרך להשיג אחד כזה זהה או מספיק דומה (למשל אם עברו 4 שנים מאז שקנית אותו) - אז אכלת אותה.

ב-RAID תוכנה אין שום בעיה, אתה מחבר את הדיסק לכל מחשב שמריץ את מערכת ההפעלה הנ"ל (או אפילו XP PRO אאל"ט, לא בטוח) ויש גישה לנתונים מייד.

אגב, מחשב כזה (שדלוק 24/7 ממילא) יכול גם להריץ ביטורנט או אי-מיול כדי שההורדות (החוקיות כמובן) יעבדו ברציפות. את שני הכלים הנ"ל יש אפשרות לנהל מרחוק ללא צורך לגשת פיזית לשרת.

מבחינת חסכון בחשמל - לדעתי מעבד דור קודם (פנטיום3 למשל) יהיה חסכוני יותר. אפשר אפילו לעשות UNDERCLOCKING כדי לחסוך אם ממש בא לך.

חפש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, וחסכת חשמל לכרטיס מסך נפרד.

רצוי להשקיע כמה מאות שקלים במכשיר אל-פסק, רצוי כזה שמסוגל להתממשק למחשב ולגרום לכיבוי מסודר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

פנטיום 3 צורך כמעט 30 וואט, core/core2 dou/solo בתצורת low-voltage צורך 5 עד 17 וואט.

הסבירות לתקלה במחשב שלם גדולה מאשר בתקלה בקופסה יעודית. העלית נקודה טובה לגבי התמיכה בעתיד - רצוי לברר אם בעוד 5-6 שנים החומרה שלהם תתמוך בarray שנבנה על חומרה עכשוית.

• תוכן חדש...