Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אשתי ואני רוצים לקנות רכב ב 70K שנתון 03/04. ההתלבטות היא הונדה סיויק מצד אחד ואופל וקטרה מצד שני.

כמה שזה נשמע מוזר ושתי המכוניות לא דומות בכלום אחת לשנייה , ההחלטה הגיעה בכך שאם ללכת על רכב יפני

אז ללכת על הונדה שהיא יחסית מפנקת יותר מהיפניות האחרות. ובקשר לאופל זה פשוט אהבה שלנו מהרכב הקודם ואתם

יודעים גם רגש משחק תפקיד. אשתי מאוד לוחצת על הוקטרה מכמה סיבות לזכותה כמו - בטיחות , מרווח סלון , מפנקת ,

תחושה של אוטו יוקרתי במחיר עממי..

השכל אומר ללכת על ההונדה - אמינות , שכירות , טיפולים והוצאות שוטפות של דלק וכו'..

לגבי הביטוח - האופל צריכה להיות זולה יותר.

בקיצור , הלב מאוד רוצה את הוקטרה והשכל את הסיויק.

נשמח לשמוע דעות וחיזוקים.

ליאור.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

הונדה סיוויק מהשנתון המדובר לא מפנקת יותר מהיפניות האחרות. הגרסאות הפשוטות לא מאובזרות במיוחד, המושבים לא נוחים והאיכות בינונית. גם הביטוח מאוד יקר. יתרונותיה - מרווח, אמינות, צריכת דלק.

הווקטרה לא ממש בטוחה יותר מהסיוויק (אלא רק אם בסיוויק מדובר על הגרסה הלא מאובזרת עם 2 כריות אוויר בלבד). היא כן מפנקת, איכותית ומאובזרת יותר.

דעתי - ללכת עם הלב, אפילו אם תפסידו יותר כסף. צריך ליהנות מהחיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה ,

בקשר לבטיחות - הונדה סיוויק גם בדגם המפואר שלה מגיעה לדעתי עם מקס' 4 כריות.

לוקטרה 6 כריות בסטנדרט או 8 בדגם המפואר ביותר..

חוץ מהכריות , לדעתי ( אולי אני טועה ) הוקטרה נראית כמו טנק ליד הסיויק. סתם יש לי תחושה שהיא פשוט תשרוד טוב

יותר תאונה קשה חלילה. תקן אותי אם אני טועה..

פורסם

יש לנו ווקטרה בבית , אומנם 2001 מהדגם הקודם , אבל היא בהחלט עולה ברמה אחת מעל הסיוויק , אתה יודע מה גם באמינות היא לא רואה מוסך , ובקשר לבטיחות , לפני שלושה שבועות , פגע בצד של הרכב מגנום ב60 קמ"ש בערך , כמה שעוצמת הפגיעה היתה חזקה האוטו נשאר שלם , אני פשוט לא מאמין עדין כמה אנרגיה האוטו ספג ונשאר בחתיכה אחת.

אז כמו שרשמתי הבחירה לי היא אופל , היא קטגוריה אחת למעלה!

1.6 206

פורסם

אין הרבה מה לעזור לכם, הכל עניין של נקודת מבט. אם זו ההתלבטות, הייתי הולך על הסיויק בלי למצמץ.

איכות זו מילה עם הרבה צדדים. אין לי ספק שהסיויק תשרוד את השנים הרבה יותר טוב מהאופל, האם זו לא אינדיקציה לאיכות ?

אמינות וצריכת דלק - אין מה להרחיב את הדיבור, הסיויק עדיפה.

מה שנשאר לכם זו ההרגשה, שזה סובייקטיבי לחלוטין, והמראה של ה"טנק" שגם זה עניין של טעם אישי.

אין פה הרבה דברים חדשים לגלות והדילמה בין השכל לרגש זה משהו שמחרפן גם אותי לפני כל קניה של רכב.

מאחל לך שתיהיה מבסוט, מה שלא תבחר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

תודה על התגובות ,

קצת מטריד אותי מה שאמרת לגבי זה שסיויק תשרוד את השנים טוב יותר מהוקטרה.

אתה מתכוון מבחינת אמינות ותקלות ?

כי אני חושב שדווקא הרכבים הגרמניים שורדים את השנים טוב יותר מהרכבים היפנים.

אני מתכוון לרעשים של פלסטיקה / אטימות , רעשים באופן כללי של רוח / מנוע וכו'..

הוקטרה נחשבת ( לא בארץ ) ברמה של הפאסאט. אתה חושב שהסיויק שורדת טוב יותר מפאסאט גם ?

פורסם

אף אחד לא יכול להבטיח לך מי מהן תשרוד טוב יותר לאורך זמן.

סטטיסטית, הסיוויק. אז מה ?

אתה אמור לחיות עם המכונית הזו כמה שנים. לא רק למכור אותה בסוף התקופה.

הווקטרה היא "משפחתית גדולה", וציינת נכונה שהיא מתחרה באירופה בפאסאט המאוד מאובזרת.

לעומתה, הסיוויק נרקחה כרכב שני למשפחה האמריקאית הממוצעת בפרברים, ונועדה לנייד את עקרת הבית (הנואשת) לסופר, ולחוגים של הילדים.

יש לך ספק במי תהנה יותר ?

כפי שהציע לך רוני, צריך גם לחיות. לא רק להסתכל על העולם דרך החור של הגרוש.

פורסם

אם הסחירות העתידית הפחות טובה משמעותית של הווקטרה בהשוואה לסיביק אינה מטרידה אתכם לכו על האופל. קחו בחשבון שגם היום הסחירות של הווקטרה של חזקה במיוחד ולכן יש לכם אפשרות לרכוש במחיר טוב יותר רכב מאובזר/חדש יותר.

האופל גם תהיה יקרה יותר לאחזקה, אבל תשלם דיבדנדים רבים באיכות הנסיעה, מרווח, איבזור, רושם (גם זה חשוב לפעמים), תא מטען, יחודיות וכו'.

אישית אין לי חיבה מיוחדת לווקטרה, אבל בהחלט הייתי מעדיף רכב מסגמנט גדול יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אין ספק שקירבתם אותנו לבחור בוקטרה. כדאי באמת לחשוב קצת מעבר "לחור של הגרוש". אהבתי את הגישה..

שחכתי לציין , אנחנו לא לבד. יש לנו ילדה בת שנה שתהיה בריאה , שאולי במשך התקופה יהיה לה אח / אחות.

אין ספק שלוקטרה יתרון נוסף של ספסל אחורי נוח יותר לכיסאות בטיחות + אמא שתשב שם לפעמים.

בנוסף , תחושת הביטחון שמעניקה מכונית משפחתית גדולה בכל זאת עושה קצת יותר שקט נפשי. גם אם זה פסיכולוגי..

רציתי לשאול כמה שאלות קטנות לסיום בקשר למפרט של האופל. חיפשתי נתונים עליה אבל מצאתי רק את המפרט של דגם

חדיש יותר 2006/7 שחוץ משינויים קטנים בפנסים הקדמיים לא שמתי לב להבדל בצורה החיצונית. אבל אני מניח שישנם שינויים

ברמת הגימור והתוספות. בכל זאת יש הפרש של 4 שנים לעומת הרכב שאני מעוניין בו.

1. האם הרכב מצויד במערכת ESP או דומה לה ?

2. לגבי המנוע - ידוע לי שהוא בנפח 2.2 ליטר עם 147 כ"ס , האם הוא שונה מהמנוע של הוקטרה הקודמת או שזה אותו אחד ?

3. אם מישהו יכול לעזור בקשר למפרט המדוייק של ההבדלים בדגמים ( אלגנס / קומפורט ) המדויקים נשמח לקבל לינק או מידע.

המון תודה.

פורסם

אין כלל ספק שהוקטרה עדיפה. מדובר ברכב משפחתי גדול עם נוחות גבוהה, אביזרי נוחות ובטיחות, מנוע חזק ובפרוש טוב של 2.2 ליטר ( זה המנוע היחיד שיובא להבנתי בשנת המודל שאתה מתייחס אליה ). המגרעת היחידה כמובן היא סחירות נמוכה, אבל זו בדיוק הסיבה למה הדילמה שלך היא בין הסיויק לוקטרה ולא לאסטרה.

פורסם

לך אחרי הלב.

במצבים בהם צריך לבחור בין הלב לשכל, הלב מנצח.

אם תלך אחרי השכל, תצטער הרבה זמן שלא קנית מה שהלב שלך רצה.

כמו בחיים: התאהבת במישהי והתחברת למישהי אחרת, שהקשר איתה יותר "הגיוני". עוד הרבה זמן תיאכל מבפנים על ידי אותה תחושת "החמצה". שלא הלכת אחרי הלב.

זו רק מכונית, אבל בכל זאת...

ואם גם האישה רוצה, אם זה אי אפשר להתווכח...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הכוונה היא ללכת כרגע על הוקטרה. לא פשוט למצוא אחת במצב מצויין וק"מ סביר אבל יש סבלנות.

מי שיודע , נשמח מאוד לדעת לגבי השאלות ששאלתי -

1. האם יש מערכת בקרת יציבות במודל 03 ? ( אני יודע שבחדשות יש ).

2. לגבי הבדל ברמות הגימור אלגנס וקומפורט.

תודה.

פורסם

זהירות , וקטרה=הפסד גדול.

שכן שלי מכר וקטרה 2.2ל' בן 4 שנים במצב מעולה. לאחר חצי שנה של נסיונות למכור התיאש ומכר בפחות מחצי מחיר.

אם תקנה וקטרה, תן משקל נכון לכך שאולי לא תוכל למכור אותה כשתרצה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

תודה יהודה אבל אני לא בדיעה שלך.

לא וקטרה ולא אסטרה קשה למכור. מכרתי אסטרה ממש עכשיו בקלי קלות. הרכב היה מטופל , שמור ועם ק"מ נמוך יחסית ואנשים

קפצו. אני מסכים שהונדה , מזדה וטויוטה מחזיקות מחיר טוב יותר וגם אולי קל יותר למכור אותן. אבל הדוגמא שוקטרה לא

נמכרת ואם כן אז בחצי מחיר זה קשקוש. כנראה הרכב של שכן שלך היה בעיתי מאוד, או שעבר תאונה קשה ולכן היה צריך להוריד.

פורסם

הווקטרה היתה במצב מעולה, ללא תאונות, עם טיפול רק במוסך מורשה יבואן.

זכותך כמובן לא להתיחס לעובדה שהבאתי, אבל לא נכון לערער על אמיתותה.

שים לב שיונדאי אקסנט יד 2 נמכרת מצוין, בעוד שלנטרה קשה מאוד למכור.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...