Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול הייתי מעורב בתאונה "קלה" שבה רכב התנגש בי מאחורה.

הרכב שלי, כאמור, הוא פיאט אונו שנת 92 1000ס'.

באורך פלא, על הרכב שלי אין שום סימן, אפילו לא שפשוף ואילו לרכב השני (שהיה מסחרית מלאה בבני מיעוטים, לדעתי פורד, אם זה משנה) נשבר חלק פלסטיק מעל הפנס.

הנהג השני היה אשם וודאי ולכן ניסה לסגור את זה ב"יאללה ביי" ואני הסכמתי משום שלא נראו שום פגיעות..

כנראה שטעיתי, ולהלן פירוט הבעיה -

בזמן האצה (כלומר, משקל מוטה אחורה) יש רעש כאילו שמשהו ממתכת נגרר מתחת לרכב (כמובן שהעפתי מבט יסודי מתחת לרכב ולא נמצאו שום סימנים למשהו חריג). בנוסף, שמתי לב שהרעש נוצר בעיקר בפניות שמאלה (שוב כשמשקל האוטו נוטה אחורה).

אני לא בטוח, אבל לדעתי הצינור פליטה של האגזוז זז קצת ימינה והוא קרוב יותר לפלסטיק שמקיף אותו (אבל לדעתי לא בצורה שהרעש הוא מהפלסטיק, בנוסף על כך שגם הרעש לא קורה סתם בהעלאת טורים בסרק).

עוד מסקנה שהגעתי אליה היא - המכה הייתה יחסית חזקה והייתה חייבת להשאיר סימן, אבל אולי הרכב שנתקע בי היה נמוך ופגע רק בחלק הקטן של האגזוז שבולט החוצה, וזה גורם לכל הרעש והצרות... (אם יש :roll:)

ומשהו שבכלל מדאיג אותי ויכול להיות שלא קשור -

תדלקתי את האוטו בערב ובשונה משאר המקרים (והידית משאבה היא אותה אחת שאני משתמש בה קבוע, בתי זיקוק.. תשמעו) הידית תדלוק כל הזמן קפצה, כאילו שהמיכל מלא. וגם נראה לי שהמחיר יצא יקר מהרגיל, ונדמה לי שכל הזמן היו אדי בנזין בכל האזור של הפתח תדלוק. ניסיתי כמובן את כל ה"תנוחות" האפשריות עם הידית תדלוק ועדיין חוץ מנקודה אחת ספציפית מאוד, הידית קפצה כל פעם.

בקיצור, תאונה שחשבתי שתסתיים ב"יאללה ביי" כנראה שתסתיים בנזק לכיס.

כמובן שאלך למוסך בהקדם, אך אני חייב להשתמש ברכב בסוף השבוע הזה וייתכן ואפילו בנסיעה ארוכה לצפון.

חשוב לי מאוד לשמוע את דעתכם בנושא - מה לדעתכם הנזק לרכב, והאם כדאי לי להסתכן בנסיעה, שמבחינתי הכרחית?

קצת אבסורד לכתוב את המילה "דחוף" כי אני בעצמי שונא שרושמים אנשים בפורומים את המילה הזאת.. אבל הייתי מאוד שמח לקבל תשובות "בהקדם"... אבל תקחו את הזמן :-)

אני נורא מודה לכם, חברים..

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם

MasTulio שלום

לדעתי בקשר לרעש אין לך מה לדאוג. 99%.

האגזוז תלוי על גומיות קשיחות, ובזמן נסיעה הוא כל הזמן רוקד, וזה נורמלי.

במכה שהרכב קיבל התעוות קצת האגזוז. ובזמן האצה האגזוז 'נשאר' לשנייה במקום, ואילו הרכב מתקדם קדימה. בשנייה הזאת הוא נוגע באיפושהו ברכב, וכן בפנייה ימינה. אל תנסה ליישר אותו.

אבל אתה כן יכול, ליישר את הוו שעליו תלויה הגומיה. או את התֶפֶס שבאגזוז ששם הגומי נתפס. אם יש לך טיפול בקרוב, תבקש מהם שבדרך יטפלו בזה.

בקשר לטנק דלק, נסה לתדלק בתחנה אחרת. אצלי גם כן היתה בעיה כזו.

חשוב שתבדוק על כל מקרה, שאין חלילה נזילה.

מקווה שעזרתי (לפחות בלהרגיע)

AVI

פורסם

ראשית, תודה רבה.. לא האמנתי שיש אנשים ערים בשעה הזאת פה.

שנית, הרעש נשמע לי חזק יותר מאשר אגזוז רועד.. למרות שעשיתי טעות, לדבריך, וקצת דחפתי את האגזוז חזרה למקומו הטבעי והרעש פחת קצת.

טוב לשמוע דברים מרגיעים כאלו, בכל מקרה.

אולי בכל זאת האוטו מספיק טוב בשביל שאני אוכל לנסוע לצפון ולהרוס אותו בדרך למסיבת טבע :lol:

עריכה - אבא שלי אומר שבטח זאת הצירייה.. עכשיו, אני את הפורום הזה נטשתי לפני שנה בערך ל"טובת" הצבא. וכבר אני לא זוכר כלום בקשר לציריות (למרות שבעבר, רק מהפורום הזה יכולתי לפתוח מוסך.. פורום נהדר [מלקק אה?]), ככה שבקיצור אין לי מושג אם זה באמת יכול להיות קשור לציריות או שמשהו השתחרר שם.

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם

אני מציאה לך לגשת לפחח שיבדוק טוב מאוד לפגיעות פנימיות. הטמבון ברכב גמיש לכן בזמן תאונה הוא נכנס בפנים ואז חוזר למקומו לכן אין שום סימן לפגיעה מבחוץ אך הפח הפנימי כולל שלדה יכלו להיפגע (לי היה מקרה כזה אם פונטו).

תמיד כדאי לקחת פרטים במקרים כאלו וגם להיכנס לבדיקה אצל פחח כי אחרת אתה עלול להפסיד הרבה כסף וגם תתקל בהפתעות ובעיות כשתרצה למכור את הרכב בגלל פגיעות כאלו ואחרות.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

תבדוק את שלמות כל הגומיות שמחזיקות את האגזוז במקום.

מאוד יתכן שפגיעה קלה באגזוז גרמה לקריעה של תושבת הגומי שהייתה כבר ישנה וסדוקה (נזק אפסי) ולכן צינור האגזוז רועד ונוגע בגוף הרכב. הדבר גורם לרעש חזק ולא סימפטי.

בכל מיקרה אני ממליץ לך לעבור דרך מוסך שיעלה את הרכב על ליפט ויבדוק היטב שאין נזק ניסתר. עשה בדיקה מקיפה באיזור מיכל הדלק (לא נראה לי שישנה בעיה - אבל בבנזין לא משחקים ולא לוקחים שום סיכון).

אנא דווח.

פורסם

הטמבון המקורי של האונו חזק יחסית, ולכן ממש לא מפתיע אותי שלא קרה לו כלום, אבל אי לקיחת הפרטים היתה טעות.

גש לפחח, הרם את הרכב על ליפט והורד את הטמבון- יש סיכוי גבוה שהפח התעקם ופוגע באיזשהוא חלק אחר.

בנוגע לקפיצת ידית הדלק- אני תמיד ממלא בתדלוק עצמי ואף פעם הידית לא קופצת, התופעה לא מוכרת לי.

• תוכן חדש...