Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שבעליו נפטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מזה מספר שנים יש ברשותי טנדר וויליס משנות ה 60,לא במצב נסיעה,שננטש ע"י בעליו אי שם בשנות ה 80.

לפני כחודשיים איתרתי את בעל הרכב,והוא הסכים לרשום את הרכב כאספנות ואז להעביר בעלות אלי.

מסיבות שונות העניין התעכב ובעל הרכב נפטר באופן פתאומי לפני שבועיים.

מה אני יכול לעשות כדי לרשום את הרכב על שמי?

בברכה,טושי

פורסם

להגיע ליורשים, מן הסתם הבנים/בנות שלו, להוציא צו ירושה מהעורך דין המטפל בזה ואז תוכל להעביר איתם בעלות. זה פחות או יותר הסיפור, בהצלחה.

פורסם

אפשרות נוספת לנסות להעביר בעלות בימים הקרובים אם יהייה ניתן בגלל המשפחה,וליאור אתה מבין עכשיו למה אני מתכוון בלהעביר בעלות על רכב עוד לפני שמשקיעים בו הרבה,ובאספנות ההשקעות הם גדולות.

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם

אם תעודת הזהות של בעל הרכב לך למשרד הרישוי

תעביר לסטטוס אספנות + העברת בעלות

יש להניח שהפטירה לא מופיעה ברישומים!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

טושי, תיזהר קצת מהעצה הנ"ל - גם אם תצליח להעביר בעלות ע"י תעודת הזהות של הנפטר, זו למעשה עבירה על החוק ואולי הוצאת דבר במרמה. יתכן שהנפטר השאיר צוואה שבה הוא מוריש את הוויליס למישהו אחר, ולא דווקא לקרובים שבמקרה מחזיקים כרגע את תעודת הזהות באופן פיזי.

הדרך הנכונה והחוקית היא כפי שכתב low rider - לחכות לצו ירושה מסודר, הרכב יעבור לבעלות היורשים, ואז תוכל להמשיך.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ואגב...

זה לא אוטומטי, שכשיש צו ירושה אז הוא גם על כל הרכבים הרשומים על שמו.

כיוון שזה רכב, מספר הרישוי שלו אמור להופיע במפורש בצו.

ויליס 53

ויליס 58

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
ואגב...

אתאר סיטואציה:

כסף החליף ידיים, נחתם זיכרון-דברים, נחתם טופס העברת-בעלות, רשיונות הרכב על שמו של בעל הרכב הועברו פיזית לקונה וכן מסמכים רשמיים נוספים של משרד הרישוי (כגון החלפת מנוע ברכב), מפתחות הרכב נמסרו לקונה וכמובן שגם הרכב עצמו.

לא בוצע תהליך העברת-בעלות בסניף דואר או בסניף של משרד הרישוי.

המוכר היה משוכנע שהרכב נמכר סופית (בין אם רשמית ובין אם לאו) ולכן לא טרח לציין כלל את סוגיית הרכב או את מספר הרישוי שלו בצוואתו מאחר וכביכול הרכב לא בחזקתו/שלו יותר.

המוכר הלך לעולמו.

כיצד ניתן להעביר בעלות על הרכב בצורה רשמית במשרד הרישוי?

פורסם
אתאר סיטואציה:

כסף החליף ידיים, נחתם זיכרון-דברים, נחתם טופס העברת-בעלות, רשיונות הרכב על שמו של בעל הרכב הועברו פיזית לקונה וכן מסמכים רשמיים נוספים של משרד הרישוי (כגון החלפת מנוע ברכב), מפתחות הרכב נמסרו לקונה וכמובן שגם הרכב עצמו.

לא בוצע תהליך העברת-בעלות בסניף דואר או בסניף של משרד הרישוי.

במקרה כזה אין שום בעייה, כי יש חוזה (זכרון דברים) וטופס העברת בעלות חתום.

בקשה לבית המשפט לפסק דין הצהרתי כי הרכב שייך לך, ואחרי זה , עם פסק הדין - למשרד הרישוי שירשום.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

ברשותך, אענה כאן על הפירוט שנשלח בפרטי:

שלום. :-)

עודכנתי בנוגע למצב המסמכים וכל שיש לי לומר הוא שמסמך זיכרון הדברים (שהוא גם מעביר הבעלות) - אבד.

לחבר שלי יש את הפריטים הבאים:

• פוליסת הביטוח על-שם המוכר, של המוכר.
  • רשיונות הרכב על-שם המוכר, של המוכר.
  • לוחית הפרטים מתא המנוע הכוללת את מספר השלדה והמנוע, שאותם ניתן להשוות לרשיונות לווידוא.
  • תמונה של הרכב בחצר הבית של המוכר (לפני כ-12 שנים).
  • תמונה של הרכב בחצר הבית של הקונה (לפני כ-12 שנים).
  • מפתחות הרכב המקוריים.

העברת-בעלות לא בוצעה מאחר ומשנת 1985 לא בוצע מבחן שנתי לרכב ולכן לא הייתה יכולת, לפי החוקים בשנת 1991, להעביר בעלות באופן רשמי.

ובכן, המצב שונה, גם לדבריך, ואם אני מבין נכון גם טופס העברת בעלות שציינת בעבר שישנו - איננו בנמצא.

אמנם ניתן לפנות לבית משפט בבקשה לפסק דין הצהרתי, אבל הסיכוי הרבה יותר נמוך לקבל כזה.

הרשיונות פוליסת הביטוח יכלו להגנב עם הרכב, וכך גם התמונות. ואם לא גניבה אז השאלה, השכרה, או איזה תסריט שלא תרצה להעלות על הדעת.

תצטרך כנראה לשכנע את היורשים, עם כל הצער שבדבר - זה כנראה הצעד שעשוי להמצא כיעיל ביותר.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

לעניין רכב ישנה תקנה מיוחדת של משרד התחבורה

לא נשמע סביר אבל קיים-עובד

אשתו של המנוח יכולה להעביר בעלות של הרכב על שמה ללא צורך בצו ירושה/קיום צוואה.

אכן נשמע הזוי אבל זה המצב

אני חושב שגם באספנות זה יעבוד, בקיצור לך על אשתו של המנוח, אני מניח שהיא פחות סנטימנטאלית לעניין הרכב מהבן...

בהצלחה

פורסם
ברשותך, אענה כאן על הפירוט שנשלח בפרטי:

ובכן, המצב שונה, גם לדבריך, ואם אני מבין נכון גם טופס העברת בעלות שציינת בעבר שישנו - איננו בנמצא.

אמנם ניתן לפנות לבית משפט בבקשה לפסק דין הצהרתי, אבל הסיכוי הרבה יותר נמוך לקבל כזה.

הרשיונות פוליסת הביטוח יכלו להגנב עם הרכב, וכך גם התמונות. ואם לא גניבה אז השאלה, השכרה, או איזה תסריט שלא תרצה להעלות על הדעת.

תצטרך כנראה לשכנע את היורשים, עם כל הצער שבדבר - זה כנראה הצעד שעשוי להמצא כיעיל ביותר.

אני עדיין חושב שהדרך של בת המשפט לא סגורה, אני מניח שהיו אתך אדם נוסף כשקניתה את הרכב, אולי הגרריסט...

התשלום היה במזומן ? צ'ק? בקיצור יש ראיות על כך שרכשתה את הרכב? מניח שיש.

לעניין היורשים, אולי עדיף על פני בית המשפט, שכן בית המשפט ידווח להם על הבקשה ואף יבקש את תגובתם לבקשתך, ולכן יתכן וראוי שעה אחת קודם לבקש מהם את הסכמתם לכול ההליך, סביר שאחד מהיורשים זוכר שהאבא מכר את "הגרוטאה" לקונה "משוגע" שאפילו שילם כסף....

פורסם
לעניין רכב ישנה תקנה מיוחדת של משרד התחבורה

לא נשמע סביר אבל קיים-עובד

אשתו של המנוח יכולה להעביר בעלות של הרכב על שמה ללא צורך בצו ירושה/קיום צוואה.

אכן נשמע הזוי אבל זה המצב

אני חושב שגם באספנות זה יעבוד, בקיצור לך על אשתו של המנוח, אני מניח שהיא פחות סנטימנטאלית לעניין הרכב מהבן...

בהצלחה

מניסיון ... נכון מה שכתוב אבל צריך תעודת פטירה (לא חיב צו ירושה)

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם
ואגב...

ממש לא,

הצו כולל את כול הרכשו בעיזבון, הצו קובע את הכללים לחלוקתו של העיזבון.

אחרת מה נעשה עם רכב שנקנה לאחר כתבית הצוואה??

• תוכן חדש...