Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

159,000 ק"מ לאטוס, זה הרבה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שיכול לעזור לי:

1. רעש מערכת שסתומים

2. נזילת שמן

3. סימני שריפת שמן

4. תושבות מנוע פגומות

5. לברר זמן טיפול ומערכות תזמון

6. החלפת הילוכים מאוחרת

7. גומיות מגן וציריות פגומות

פורסם

תוצאות בדיקה, למרות שהיינו רוצים שיהיו, לא תמיד משקפות את המציאות.

אנא ציין סוג רכב, שנת ייצור, ק"מ והיסטוריית טיפולים.

בגדול, רובם המוחלט של הריג'קטים יכולים להיות כסת"ח ולכן מומלץ להוועץ במוסך מה היא עלות התיקונים המשוערת.

גיא.

פורסם

מה יש לפענח?

1-2-4-5 בעלי מאפיינים של כסת"ח מצד המכון. לרוב מופיעים בכל בדיקת רכב בן 3-4 שנים ומעלה... יחד עם זאת שווה לבדוק ולסדר במסגרת ישור קו שתמיד כדאי לעשות כשקונים רכב.

אם היית מפרט איזה רכב,בן כמה ואיזה קלומטרז',היה קל יותר לחוות דעה (כך יש רכבים שענין "מערכות התזמון" זניח וגם אם יש רצועת גומי וגם אם היא נקרעת,לא מדובר באסון לעומת רכבים אחרים,רעש משרשרת זימון מתכתית למשל,מטריד אך לרוב זניח בהשפעתו)

תושבות מנוע פגומות מצריכות טיפול. לפעמים מדובר בתושבת אחת בלבד שפגומה ובדגמים מסויימים מדובר בעבודה פשוטה ובעלות נמוכה.

החלפת הילוכים מאוחרת יכולה להיות כסת"ח,יכולה להעיד על צורך בחלפת שמן גיר (זניח) אך יכולה גם להעיד על בלאי בתיבת ההילוכים שעלול להביא לצורך בשיפוץ (אסון!).

גומיות מגן וציריות-ראה התייחסות לתושבות מנוע. נבדק גם בטסט,רצוי להחליף ולסדר מיידית,בחלק מהמכוניות מדובר בעבודה פשוטה וזולה.

סה"כ נראה שמדובר ברכב טוב (רק לבדוק האם יש תקלה משמעותית בתיבת ההילוכים-כנראה שלא..) קל וחומר אם מדובר ברכב לא צעיר במיוחד.

עלויות-לבדוק במוסך טוב ובמיוחד אמין!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יונדאי אטוס - 1998, 1000, עשתה 159,300 קN.

טופלה - עד פברואר 2006 במוסך יונדאי (עד אז עשתה 129000 ק"מ) באופן סדיר, לאחר מכן אין תעוד.

פורסם

בדיקה מצויינת.

מנוע האטוס למרות ניפחו הקטן מאריך ימים וידוע כבעל בלאי נמוך יחסית.

בקשר לגיר-לאטוס גיר אוטומטי בעל 3 הילוכים,פשוט יחסית ולא יקר לשיפוץ.

ב 18K זה באמת המקסימום שאת יכולה לבקש.

לא תמצאי יותר טוב מזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תתחדשי.

אני מקווה שלך יהיה יותר מזל עם האתוס מאשר שהיה לנו. לנו האוטו היה אמין יחסית אך אחרי 4-5 שנים התחילו אותו הבעיות.

את לוקחת אוטו כמעט בן 10 במצב טוב, אני מקווה שתהני ממנו.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם
מי שיכול לעזור לי:

1. רעש מערכת שסתומים

2. נזילת שמן

3. סימני שריפת שמן

4. תושבות מנוע פגומות

5. לברר זמן טיפול ומערכות תזמון

6. החלפת הילוכים מאוחרת

7. גומיות מגן וציריות פגומות

1.כיוון שסתומים אולי יפתור רת הבעיה. במקרה הגרוע הקאמשפט שחוק ויש להחליפו או צלחות שסתומים שרופות.

2+3. הפתרון הרע זה לעבור לשמן "עבה" יותר,הפתרון הבריא זה לשפץ מנוע. כמו שאמרתי המנוע שחוק.

4.מחליפים.(לא יקר)

5.תזמון צריך לעשות עוד 10K אבל כנראה שכבר הגיע זמנו.

לדעתי יש פה השקעה של 3K. לא כולל שיפוץ גיר.

פורסם

ידידי, אתה מגזים.

1.רעש שסתומים רושמים בכל בדיקה כמעט, לי פעם רשמו רעש שסתומים בבדיקה של רכב בן שנה ו20 אלף ק"מ. אותו רכב עבר אצלי אחר כך עוד כ 100 אלף ק"מ ללא נגיעה בשסתומים.

2. נזילות שמן רושמים גם אם יש הזעה קלה מאטם מכסה שסתומים.

3. למה לדעתך צריך לשפץ מנוע שעובד ונוסע - לא ברור.

4. תושבות מנוע דווקא יכולות להיות די יקרות להחפה.

5. המכון רשם- לברר מתי בוצע טיפול ותיזמון- איך אתה מגיע למסקנה ש"עבר זמנו" גם לא ברור.

6. למה צריך לשפץ גיר לדעתך-לא ברור גם. המכון חייב לרשום משהו בסעיף גיר, על מנת לשחרר את עצמו מאחריות, במקרה ותיהיה בגיר תקלה.

אם אלו כל הממצאים של הבדיקה, זה ממש טוב.

לפותחת השירשור - לא היתה היתייחסות לסעיף מרכב/שילדה. הכל תקין שם ?

פורסם

בוקי ידידי, אתה צודק ב100% באם מדובר במנוע בן שנה עד 5 שנים.

במקרה הזה הרכב כבר עבר 160K ולכן אני מניח שהמנוע שחוק לא משנה עד כמה טוב טפלו בו.

יכול להיות שהגזמתי (בטוח שהגזמתי-כי אחרי שרשמתי את ההודעה הבנתי שזה תוצאות של מכון בדיקה).

אם אני זוכר נוכן מהרכב הזה יש לו 3 תושבות לא ממש יקרות. (או שזו הסיריון).

בברכה,

פורסם

הכל תקין בשילדה.

כן.

נסענו איתה הדי הרבה אתמול - וגם היום - אבא שלי לקח אותה לסיבובים בעליות ובירידות של הכרמל והיא בסדר....

• תוכן חדש...