Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמה לחיצות טובות, בקנה מידה סביר, על דוושת הגז, שניות בודדות(!) לפני הבדיקה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לדני וכולם

ובכן ניגשתי לטסט ושוב נכשלתי לאחר נסיעה של כחצי שעה ואימוץ המנוע ברמה סבירה

ולחיצה על דוושת הגז כמה פעמים כמו שצינתה ולהלן התוצאות:

בסרק CO 0.93

בסלד גבוה CO 0.8

למבדה 1.01 תקין

טמפ' 80 מעלות צלסיוס

אז מה היא הבעיה לדעתכם לפי תוצאות אלה שהממיר הקטליטי התחמם מספיק (להזכירכם

הממיר הוחלף לפני כ 3 ודשים) וכרגע התוצאות גרועות יותר.

אודה על תשבתכם

פורסם

התוצאות מצביעות על ממיר לא תקין, כלומר, פעולת ממיר ברגע הבדיקה שאינה מספקת.

זוהי אבחנתי החד משמעית שלי.

אם ניתן, להחליף ממיר שוב. אם לא, להגיע שוב עם מנוע חם ככל שניתן, וממיר חם ככל שניתן, ולקוות לטוב.

קרו לי מקרים רבים, שמס' בדיקות לאחר בדיקה שנכשלה, (במכשור זהה למכשירי הטסטים והבוחנים במכוני הטסטים) ,הנתונים היו טובים.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ובכן שלום לכולם

החלפתי ממיר לחדש לאחר ויכוחים במוסך

והתוצאות אינן שונות

נאמר לי במוסך שיכלות להיות הרבה סיבות

כגון הרקה לא תקינה בין השלדה למנוע שכיום מתבצעת ע" קבל

ובכן האם למישהו יש עוד עצות לפתרון הבעיה ולעבור כבר את הטסט

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי בעיה של CO גבוהה, מה שיותר מעצבן זה שאין עם מי לדבר במכון טסטים למרות שתוצאות שנראות לי קצת מוזרות.

בפעם הראשונה במכון טסטים בסרק

CO 0.62

לא תקין

בסל"ד גבוהה

CO 0.27

למדה 1.03

הגעתי לטסט חוזר עם מנוע חם יותר הונטות כבר עבדו לקרר את המים, אמרו לי תן גז לבדיקה, נתתי והכל היה ירוק על המסך, ואז אמרו לי לעזוב את הגז, ואז שוב ללחוץ על הגז ולהחזיק את הטורים ואז היה אדום על המסך!

סרק

CO 0.81

סל"ד גבוהה

CO 0.60

למדה 1.00

הטמפרטורה שמנדדה היא 87 מעלות

יש ממיר בן 300 ק"מ ברכב ועברתי איתו טסט לפני כ-3 חודשים (הרכב היה ללא טסט תקופה מסויימת) ככה שהוא תקין, הבוחן אומר לי המכשיר מראה נתונים לא תקינים ואין מה לעשות, ואי אפשר להתוכח איתו שרגע לפני התוצאות היו תקינות.

החיישן למדה חדש מקורי, מנוע צעדים ניקיתי אחרי שנכשלתי בפעם הראשונה, צינורות ואקום תקינים הוחלפו לפני כ-300 ק"מ, MAP סנסור חדש יחסית עם 2000 ק"מ, מזרקים נוקו באולטרא סוניק לפני כ-300 ק"מ, אטמי יניקה ופליטה חדשים.

מה הפיתרון לבעיה?

מדובר על פיגו 106 GTI

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

היום הצלחתי לעבור את הטסט ללא שינויים ברכב (מוזר ביותר)

CO בסרק 0.00

סל"ד גבוהה

CO 0.00

למדה 1.00

in the face

with a chair

פורסם

בגלל שהחמרה זאת יחסית חדשה הייתי מעוניין לדעת האם אחרי טיפול ותיקון הבעיות כמו שצויינו פה בכמה דפים האחרונים (ממירים/חישנים) הבעיה נפתרת לכמה שנים קדימה או שכל שנה לפני הטסט צפויים לכאב ראש בנושא זה? במה זה תלוי?

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

שלום לכולם,

היום נכשלתי בטסט רק על זיהום אויר.

הערכים שיצאו בבדיקה:

סל"ד סרק - 919 - תקין

CO בסרק - 2.49- לקוי (תקן - 0.5)

סל"ד גבוה - 2519

בדיקת למבדה - 0.93 - לקוי

CO בסל"ד גבוה - 2.75 - לקוי (תקן 0.3)

חום מנוע - 84 - תקין

שנה שעברה נכשלתי גם,רק לאחר שהחלפתי את חישן למדה הרכב עבר עם ערכים טובים

וחשבתי שיש שקט כמה שנים אבל לא(יצויין שהרכב נסע בשנה הזואת רק 1500 קמ)

מה עושים??????

מדידה של המתח ביציאה מחישן למדה נותנת מתח של 0.27 וולט שמצביעה על תערובת ענייה אבל ה CO גבוהה

הרכב הוא שנת 95 MAZDA 323 1600 דגם ישן קלאסי PROTAGE

מדידת המתח נעשתה לאחר נסיעה של 20 קמ בכביש מהיר.

לאחר התייעצות נוספת עם חברים הומלץ לי להוסיף תוסף GOLD LEVEL ולגשת שוב לטסט.

חשד נוסף שיש לי - המרחק שנסעתי לפני הטסט הוא 3 קמ מקסימום ובעיר מה שיכול ליצור שהממיר לא הגיע

לטמפרטורת העבודה שלו 300 מעלות ויותר ולכן הקריאות לא טובות.

האם זה נכון?

האם רצוי להחליף חישן ולגשת לטסט(יש לי חישן חדש)?

בבקשה ASAP

תודה מראש

פורסם
חיישן הלמדה שאחרי הממיר משמש לצרכי ניטור בלבד ולא משפיע על כלום חוץ מעל נורת הביקורת. עזוב אותו.

המנוע שלך עובד על תערובת עשירה מאוד. חיישן החמצן, למרות התערובת העשירה, נותן חיווי של תערובת ענייה (בהנחה ומדדת את המתח בזמן שהחיישן בטמפ' נאותה, מעל ל300 מעלות) , מה שגורם למחשב המנוע לנסות להעשיר עוד יותר את התערובת עד לקצה יכולתו לפצות.

עושה רושם שחיישן הלמדה לא תקין.

- -

פורסם

תיקון לתגובה שלי, שהגיעה משרשור אחר, שבו השאלה שמעליי היתה מקוצרת ולא כללה את העובדה שהרכב הגיע קר לבדיקה:

תגיע שוב לבדיקה, הפעם לאחר שעשית נסיעה ארוכה בכבישים בינעירוניים. אל תכבה מנוע בין הנסיעה ובין הכניסה לבדיקה, כמו שדני הסביר כאן באחת התגובות.

פורסם

חנן

תודה על התגובה המהירה

הוספת האנפורמציה נבע ממחיקה של הנושא עלידי מנהל הרשת וחוסר ידע שלי שיש להזכיר זאת.

שאלה נוספת קריאת המתח מחישן הלמדה היה לאחר נסיעה של 20 קמ הקריאה מעידה על תערובת ענייה אין ביכולתי

לקרוא CO אבל האם זה לא מעיד שיש בעיה?

מה הקריאה שצריך להראות חישן הלמדה במצב תקין?

פורסם

ניתוק של החיישן לא יתן שינוי לטובה בפליטה?

לפחות כדי לדעת האם החיישן תקין או לא

in the face

with a chair

פורסם

ניתוק של החיישן עלול להביא לשיפור התוצאה בבדיקה זו , ברכב זה, על פי המצב המתואר. לכאורה בכל אופן.

למה? כי המתח שיישב זמן הניתוק יהיה באיזור ה 0.45 וולט, מה שיגרום לפחות העשרת התערובת, אולם לא יהיה בכך כדי להביא לתוצאה רצויה ומספקת.

האוטו היה קר. יש להגיע עם רכב חם מאוד (בגבולות התקין) וממיר חם ככל שניתן, ולפעול כפי שרשמתי מספר פעמים כאן, בעבר הרחוק, ושוב, בתימצות, לאחרונה.

אם המנוע היה קר (נסיעה של 3 קמ' בלבד) ועל אף שחום המנוע (טמפ' נוזל הקירור ליתר דיוק) היה לכאורה תקין, הרי שהבדיקה מאוד לא ראויה, ולא באשמת הבוחן, שהרי מחשב הבדיקה אישר את חום המנוע, אך לא בודק את חום הממיר.

באם עם מנוע חם, וממיר חם, לפי התיאורים שתיארנו בעבר, עדיין תהיה בעיה, אזי יש לבדוק איזהו הפרמטר (חיישן וכו) שמספק נתון העשרה, במקרה זה, חיישן החמצן מורה על דרישה להעשרת התערובת, למרות שלכאורה לא צריך.

עולה, שלכאורה החיישן היה צריך להיות בערך גבוה יותר (דרישה לתערובת ענייה יותר) , שוב, יש להגיע עם מנוע חם לבדיקה, עשה זאת וחזור עם נתונים.

על כן, אינני רוצה כרגע להתעמק בנושא של הבנת הבעיה, שכן, כפי שציינתי מס' פעמים בתגובתי זו, הבדיקה פסולה (שוב, לא באשמת הבוחן) ואין טעם להתייחס לבסיס נתונים (בדיקת מנוע וממיר לא חמים דיים) פסול מלכתחילה.

בבדיקת מתח המוצא של החיישן בפעם הבאה, אנא ציין, לא רק נתון רגעי, אלא את השינוי ביציאת המוצא שלו לאורך מס' שניות , ורצוי שיהיה זה בסלד הגבוה יותר של הבדיקה.

כאשר רשמת שהיה מתח מוצא של 0.27 וולט, לא רשמת אם היה זה "פיק" תחתון, או נתון "תקוע" לכאורה קבוע או כמעט קבוע, שהרי גרף חיישן החמצן ואשר מדדת אותו בצורה של וולטים, הוא "סינוסיאדה" של עליות וירידות עם מחזור של לפחות 9 מחזורים ל10 שניות, לכן הנתון שרשמת, "יבש" מידי ומאוד.

חזור עם נתונים, ונעזור.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום

בירשותי פורד xr3i 1800 שנת 95

הבעיה העיקרית שלי שהממיר שלי ריק פתחו לי את כל העסק ששם ניסו להוציא ליכלוך אבל ריק הממיר מה עושים

אמרו לי שיש אפשרות לנתק אוותו ז"א להוציא ולעשות הלחמה ישירה הרכב שלי שנת 95 זה יהיה בעיה ?

תודה מראש ושבת שלום לכלום:roll:

156כוחות סוס מספיקים לי:-)

המסמר שבולט נידפק:arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...