Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לדעתי מהנתונים הנ"ל הרכב אכן סובל ממצוקת דלק .

אני לא יודע האם אכן מע הפליטה אטומה מפני שהנתונים משתפרים בסל"ד גבוה מעט.

במידה וכן יש להכנס לסדר בדיקות מסודר - לחצים,זמני הזרקה וכו".

אגב אם תוכל לפרט מדוע החלפת את משאבת הדלק ואת המאפ ?

האם נבדק משיכת אוויר מגומיות המרססים לאחר הרכבתם?

דבר אחרון אם באפשרותך להעלות נתוני זמני הזרקה ולחץ \ מתח חיישן מאפ בסרק ובסל"ד גבוה כדי שנוכל לקבל תמונה יותר ברורה זה יעזור.

בברכה ובהצלחה.

וכמובן שנה טובה ומתוקה.

חיים יוד.

פורסם

בבדיקת מחשב לא קיבלתי דף מודפס עם הנתונים אלא רק מי שבדק אמר לי שזה הנתון של הלמדא ומזה הוא מבין שיש מחסור בדלק. ראיתי גם שהחום מנוע היה תקין וגם הסל"ד סרק היה בדיוק לפי הספר.

המשאבה הוחלפה גם כדי לנסות לפתור את הבעי וגם כי היא היתה כבר מקורית ורק בדיקה שלה עולה כמו חצי משאבה מה שלא השתלם אז החלפתי כבר.

MAP הוחלף כי בעבר אמרו לי שהוא משדר נתונים (700 במקום 400) לא נכונים למחשב ניהול מנוע (כנראה שזה שבדק לא חשב על אפשרות של דליפת ואקום).

יש המלצה לאגזוזן באזור המרכז שיכול לבדוק את המערכת פליטה כמו שצריך? לא מן הנמנע שהבדיקה האחרונה היתה "חפיפניקית" ולכן לא העלתה שיש דליפה במערכת.

אגב מה המשמעות של של שיפור הנתונים בסל"ד גבוהה מבחינת דליפה במערכת הפליטה? זאת אומרת איך דליפה במערכת פליטה יכול לשפר נתונים בסל"ד גבוהה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שלום תומר.

יש לוודא שהמשאבה שהרכבת מתאימה להזרקה רב נקודתית - כלומר ללחץ גבוה - הבדיקה בעזרת שעון לחץ בטור והיא אורכת לא יותר מ- 2 דקות ועלותה זניחה או כחלק מבדיקה שכבר בצעת ושילמת עבורה.

לעניין הגזוז-

יש לסתום עם היד בעזרת סמרטוט את פתח יציאת האגזוז - במידה וישנה פריצה היא נשמעת בברור ( לא צריך בשבילה בעל מקצוע מיוחד).

לעניין ירידת ערך החמצן הנמדד וערך הלמ"דא - בסל"ד נמוך נוצרת יניקה- בעם יש חור קטן במע" הפליטה נוצר וונטורי אשר גורם ליניקת אוויר זר למע" הפליטה ובעיטו שינויי הלמד"א.

בסלד גבוה - הגזים היוצאים יוצרים לחץ גבוה יותר מאשר הלחץ החיצוני ולכן האוויר החיצוני לא יכול להיינק אלא להידחק החוצה

דבר אשר מלוווה ברעש מוכר של בריחת גזים מצינור הפליטה ומכאן שינויים לטובה בערכי החמצן והלמד"א.

לכן חשדתי במע" לא אטומה.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

לגבי בדיקת המשאבה, עד היום דרשו ממני בכמה מקומות לא פחות מ 150 ש"ח, כשבחלק מהמקומות דרשו בנוסף לבצע בדיקת מחשב על הדרך והעלות כבר עולה מן הסתם (לא רציתי לבצע שוב בדיקת מחשב כי עברתי מספיק כאלה בעבר ודי נמאס לי לשלם לחינם על בדיקה שכזאת שוב)

לגבי סתימה של האגזוז, את זה עשיתי בעצמי בבית ולא נשמע שום רעש, אבל יתכן ויש חור קטן שלא שומעים ממנו כשעומדים באזור האגזוז וגם יכול להיות שהבדיקה שעשו לי היתה מספיק חפיפניקית כדי לא לגלות. לכן ביקשתי המלצה לאגזוזן שלא מחפף.

in the face

with a chair

פורסם

שלום תומר.

לדעתי במידה ומ"ע הפליטה אצלך לא אטומה " החור " הוא לא קטן -ע"פ נתוני הגזים ולא ניתן היה לבנות לחץ במ"ע הפליטה ע"י חסימתה עם היד.

אך במידה וכן -( נבנה לחץ בחסימה) יש להכנס לבדיקות מעמיקות יותר של "מצוקת דלק למנוע " - אם בתוכנה ואם בחמרה.

במידה והבעייה נובעת מהשתיים האחרונות כדאי לטפל במהרה מפני שהמנוע לא יאריך ימים במצב זה.

בברכה ושנה טובה.

חיים יוד.

פורסם

סתם בשביל העניין, בדרך כלל אני עם חצי מיכל דלק, היום מילאתי עד הסוף, הבעיה נעלמה והמנוע עובד עגול לגמרי!

הגיונית אני יכול להצביע על משאבת דלק, אבל היא חדשה.

in the face

with a chair

פורסם

לחיים יוד

ראשית תודה

בהמשך למאזדה 121 משבוע שעבר:

ישנה בעיה שלא מוצאים מה הבעיה.... כלומר פעמיים האוטו נבדק במחשב שאמור למצוא תקלות במערכת גם במוסך מורשה.

הוא לא מאתר תקלה מיוחדת, אני לא מבין מדי אבל הם אמרו שהמחשב לא מראה על בעיה בבית מצערת ולא חיישן חמצן(הוחלף לחדש)כלומר הוא מוציא פלט של אפס תקלות אבל יש בעיה של CO גבוה בכל בדיקה.

Maz121L-4.jpg
פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

נהגוס שלום רב.

יחידת הבקרה לא יכולה לתת את מיקום התקלה המדוייק מפני שהיא לא תוכננה לכך כמו ברכבים החדישים יותר, ואסביר - היא כן יודעת שמשאבת הדלק עובדת אך היא לא יודעת האם הלחץ הוא נכון.

זו רק דוגמא, יכולות להיות סיבות רבות לחוסר חמצן בבעירה (עודף דלק) והסימפטום הוא רמת co גבוה כפי שכתבתי לך בעבר.

המ"ע בדגם רכב זה היא יחסית פשוטה ואין לי אלה להציע לך לפנות למאבחן אשר מכיר את הרכב ואת מ"ע ההזרקה אשר הוא מצוייד ולפתור את הבעייה.

בברכה ובהצלחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי את השרשורים בנושא. אני בעלת סוזוקי יורוסוויפט 2000 שנכשלה בטסט על פליטת גז מעל המותר. במכון מבדק בפ"ת לא נאמרו לי התוצאות אלא להכניס שני תוספים למיכל דלק שהיה ריק ולהמתין רבע שעה עם טורים גבוהים. בבדיקה שנייה גם נכשלתי.

עכשיו השאלות הן:

האם להוסיף תוסף נוסף גולד ולנסוע 100 ק"מ וללכת לבדיקה שלישית

האם להגיע למוסך שקיבלתי עליו מידע ולתת לו לעשות את היומית שלו עלי בהיותי לא מבינה ?

אני ממש בלחץ ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד שני תוספים לא עזרו ומצד שני לפי השרשור יתכן וגם מוסך לא יעזור אלא אם יקרע לי את הכיס.

אנא עזרתכם בדחיפות

user_online.gifreport.gif progress.gif

פורסם

קיבלת הצעה ממש גרוע לשים 2 תוספים ביחד ועוד על מיכל דלק ריק לדעתי טיפשי מידי ומסוכן עלול להיגרם או שכבר ניגרם נזק למנוע, תוסף דלק זה לא מים זה חומר חזק!.

לעניין אם התוספים לא עזרו לך תפסיק ליזרוק עוד את הכסף, כנס למוסך ולבדוק מה צריך להחליף הימור שלי-ממיר קטליטי.

פורסם

אין להוסיף תוסף שלישי לרכב.

בינתיים תדלקי את הרכב טנק מלא כדי לדלל את שני תוספים שהכנסת. יש לך תקלה ויש לאתר אותה.

אם את מאזור רחובות צרי קשר בה"פ, או כנסי למוסך שיש לו חיבור למחשב של ריכבך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום לכולם, אני שמח להצטרף לפורום זה מקווה שנוכל לסייע אחד לשני.

שאלתי היא כזו:

ברשותי דייהו סופר רייסר 96, בבדיקת לפני טסט במוסך מורשה של דייהו נאמר לי שיש לי בעיה בזיהום אויר דהיינו יש בעיה בממיר הקטליטי ובחיישן החמצן היות וערכי הCO מאוד גבוהים. במוסך אחר שהלכתי אליו אמרו לי שאין צורך להחילף את החיישן אלא רק את הממיר מאחר והוא זה שלמעה שולט על החיישן,,, מה בעצם נכון? האם החלפת הממיר בלבד תספיק או שיש להחליף את שניהם? אשמח על תשובתכם המוקדמת.

THEISRALI

פורסם

תשובת המוסך איננה נכונה. לצורך אבחון הבעיה יש לבדוק את חיישן החמצן ע"י בעל מקצוע שיודע לעשות זאת (לא חסר כאלו מומלצים בפורום). במידה ומגיעים למסקנה שהחיישן תקין יש לבצע בדיקות נוספות ולאחר מכן לקבוע בוודאות. החלפת ממיר עקב CO גבוה זאת שטות מוחלטת. תוכל ללמוד את הנושא לעומקו כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166172

פורסם

ראשית תודה על התשובה המהירה, חיישן החמצן ממוקם לפני הממיר? כי על פי סריקת מחשב החיישן נמצא פגום והחלפת הממיר הועלתה כאופציה נוספת,,, עד כמה זה נכון? קראתי את החומר שהפנת אותי אליו ולא ממש הבנתי עדיין מי משפיע על מי אם בכלל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...