Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני

תודה רבה על התגובה

יום ראשון על בוקר אני אחזור על הבדיקה.

לפי דברך יש חשיבות רבה לחימום המנוע וממיר הקטליטי לקבלת קריאה נכונה -

למה לא מוזכר בשום מקום על דף הרשיון שיש צורך לבוא עם תעודת זהות ולאחר נסיעה של 30 דקות

למה הם נותנים לנו להיכשל ביודעין שרכב קר יוצא תוצאות גרועות

תודה שוב דני

ואני אעדכן בהמשך

פורסם
.........למה לא מוזכר בשום מקום על דף הרשיון שיש צורך לבוא עם תעודת זהות ולאחר נסיעה של 30 דקות ................למה הם נותנים לנו להיכשל ביודעין שרכב קר יוצא תוצאות גרועות

תעודת זהות? ובכן, זה לא התחום שלי. בכל אופן, הרבה יותר מסביר, שרכב שמגיע לבדיקה, ובכלל, כל פעולה ברוקרטית, מחייבת תעודה מזהה, ובנוסף, יפוי כוח מאת בעל ה"נכס" ,באם זה אוטו או משהו אחר. על כך ,אל לך להלין.

רכב קר? מתבצעת בדיקת חום מנוע. אם עומד בנתונים , הבוחן מתחיל בבדיקה, הבדיקה היא ממוחשבת, הבוחן לא יכול לבדוק מנוע קר (אלא אם ימדוד את הטמפ' עם מכשיר לייזר מכוון לאגזוז...)

לכן קיים הפורום , ותרד' זה, כדי ליתן לאנשים מן השורה, את הכלים (ידע ואופן כדאיות ההתנהלות טרם הבדיקה, ואף לאחריה) , כך למשל, רוב התגובות כאן, הן של בעלי מקצוע, חלקם מומחים בתחום.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא ,לא , ולא.

לא תקין לרכב שנת 1995 להיות ללא ממיר, הוא לא יעבור טסט, שהרי התקנה נוגעת לרכבים משנת 95 (כולל שנה זו) ומעלה.

יש להתקין ממיר,

לגבי מחירים, הרי שאם היית עורך חיפוש בפורום, אולי אפילו בתרד' זה, אך בכל מקרה, מנוע החיפוש יאפשר לך לאתר תשובות.

אנו לא אמורים לחזור על דברינו שוב ושוב, מפני שמישהו מתעצל (או מכל סיבה אחרת) לערוך חיפוש.

אם בכל זאת קצרה נפשך מלחפש, אתה יכול לפנות למר רפי לין, חבר הפורום , ובעל אתר "מוסכים" , לאיתור מוסך, אני בטוח שתהיה לו המלצה להפנייה, והכל על פי איזור מגוריך.

בכל זאת אתן לך טיפ קטן, והוא שלא רוכשים לרכב מהסוג שלך (לדעתי) ממיר מקורי, אלא חליפי, ומסוג טוב בלבד.

לא פחות חשוב עבודת ההחלפה למניעת חריר כלשהו לדליפות, שהרי במצב כזה, גם לא יעבור טסט (גם עם ממיר מקורי) וגם את זה היית מגלה בקריאת תרד' זה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מהו ערך למבדה ? :

זוהי התוצאה של היחס בין התערובת דלק/אויר המעשית לבין יחס התערובת דלק/אויר התאורטית

כאשר ערכי שני היחסים המעשי והתאורטי של התערובות שווים אז ערך למבדה יהיה שווה ל-1 (14,7/1 : 14,7/1 = 1 )

כאשר יש יותר אויר בתערובת המעשית כגון 18/1 במקום 14,7/1 נקבל ערך למבדה הגדול מ-1 ולהפך פחות אוויר בתערובת המעשית נקבל למבדא קטנה מ-1 .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

נכשלתי בטסט על זיהום אויר

הנתונים סל"ד סרק 1090

vol 00.55 לקוי

סל"ד גבוה 2780 תקין

למבדה 1.053 לקוי

vol 00.57 לקוי

חום מנוע 90

מה זה אומר?

מה יכולה להיות הבעיה?

לטפסים של הטסט (ליקויים) צורפו 2 תעודות בדיקת זיהום אויר 1 מקור שצורף לרישיון רכב העתק צורף לדוח ליקויים (בשנהם רשום תוצאות תקינות )שעת מבחן 14:24

2 טופס נוסף מקור והעתק שצורפו לליקויים שם התוצאות לא תקינות לקוי שעת מבחן 14:35

האם זה תקין?

פורסם

מה זאת אומרת? שתי בדיקות? , הראשונה תקינה לכאורה, ואז ערכו עוד בדיקה שאינה תקינה?

או שאני מפספס משהו, או שאינך מובן.

דני

עוסק בנדל"ן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב

ברשותי פיאט מריאה 98, אוטומט

הרכב עבר 230 אלף קילומטר

נכשלתי בטסט עם הערכים הבאים:

סל"ד 879 -4.24 CO

סל"ד 2546 -4.53 CO, למבדה 0.89 , חום מנוע 84

אין עוד שום נתונים נוספים בדף שקיבלתי

עברתי על השרשור ומצאתי מעט מקרים שמדמים את מה שקרה לי, למדה מאוד נמוכה וCO גבוה

ולא הצלחתי להסיק מה צריך לעשות,

ממה שהבנתי זה לא כתוצאה של חור באגזוז (פתרון מהיר וקל יחסית),או הוספת תוסף ולקוות לטוב במקרים של ערכים גבוליים

יצא לי לראות פעמיים הצעות של דני לפתרון המצב וזה היה מורכב מסדרה ארוכה של דברים לבדוק

אני אנסה דבר ראשון לשים תוסף ולגשת שוב, אבל כיון שהערכים שלי לא גבוליים כלל , אני מניח שזה לא יעזור

רציתי לדעת האם מישהו מכיר מוסך אשר מתמחה בזיהום אויר באיזור באר שבע שאוכל לגשת אליו והוא אמין!?

וכן מה הם סדרת הבדיקות שכדי שהמוסך יבצע?

ובמידה וזיהום האויר נובע מממיר קטליטי לא תקין (לדעתי מעולם לא הוחלף)

כמה עולה דבר כזה?

טיפול תקופתי בוצע לפני חצי שנה במוסך פיאט מורשה- מרכזי

תודה

פורסם

תוסף לא יעזור לך חבל על הכסף, הנתונים האלה קיצוניים מידי בשביל שתוסף יעשה משהו

האוטו לא אוכל דלק כמו מטורף?

נראה כמו למדא שצריך להחליף

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז האם מישהו מכיר מוסך אמין ולא יקר שמכיר ויודע לטפל בבעיות זיהום אויר? ולא יפעל על פי ניסוי ותהייה?

בבאר שבע?

תודה

פורסם

בפעם הראשונה לא הייתי מודע לכל מה שצריך לעשות

בפעם השניה, מחר, אני אדאג לחמם את המנוע וכו' וכן נסעתי עם התוסף

אך, כיון שהערכים שלי גבוהים , יתכן וזה לא יעזור, במידה כזו האם מישהו מכיר מוסך בב"ש שאמין ובקיא בכל חוקי זיהום אויר ופיתרונם?

לא בא לי להגיע למוסך שיעשה ניסוי וטעיה על חשבוני...................

תודה

פורסם

הנתונים שערן רשם, מצביעים על תקלה, אף קלה, אך מהותית בתוצאותיה, תוצאה רעה בהרבה מתוצאת ממיר לא תקין.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לכולם

עדכון

היום ניגשתי בפעם השנייה לטסט לאחר שביום שישי נכשלתי עם תוצאות ממש לא טובות

ביום שישי שמתי תוסף ונסעתי מאז כ110 קילומטרים בעיקר על טורים גבוהים

הגעתי היום ובהפתעה גמורה למה שציפיתי הרכב עבר בלי בעיה וממש לא גבולי!!!

אכן היום בדרך למכון נסעתי כ חצי שעה (הארכתי את המסלול) ונסעתי על טורים גבוהים

לא ברור לי מה עזר לי יותר, אך צריך לציין שהיום בתחילה בדקו אותי במכונה שבדקה אותי ביום שישי והתברר שהיא לא תקינה ולכן העבירו אותי למכונה אחרת ושם יצאתי תקין, יתכן וזו הייתה כל הבעיה.....

לא ברור לי אבל העיקר שזה עבר. תודה על העצות המועילות

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

כרגיל, לצערי כל שנה, נכשלתי בטסט על זיהום אוויר, עם הפיאט פונטו 96, 120000 ק"מ.

הסטוריה: החלפת ממיר לפני שנתיים, ניקוי קרבורטור ומערכת הצינורות לפני שנה, החלפת דוד אחורי של האגזוז לפני שבוע,

נסיעת חצי טנק עם תוסף, לאחר טיפול 10000 לפני שבוע.

היום הגעתי לטסט לאחר נסיעת כ-3/4 שעה בפקקי העיר, כיבוי מנוע (לצורך שטיפת גחון) כרבע שעה, ונסיעה של עשר דקות לטסטליין.

-----------------

בסיבובי סרק:

סל"ד סרק: 830

CO לקוי : 0.72%

בסל"ד גבוה:

סל"ד 2110

למבדה: 1.014 תקין

CO לקוי: 0.74%

חום מנוע: 86 תקין

-----------------

במוסך הצמוד למכון (שמובטח שיעביר טסט, כי הם חברים, נכון?) בדקו וקבעו שיש להחליף חיישן למבדה בחדש מקורי (550 ש"ח + 100 ש"ח הרכבה).

אך איש האגזוזים פסק (לפי הנתונים בטלפון) שזה לא החיישן, ולא כדאי להחליף חיישן מקורי של פונטו (עם 120000 ק"מ).

כמו כן הוא בטוח שהחיישן שישימו אינו של פיאט, כי ההוא היה צריך לעלות לפחות 800 ש"ח.

הוא ממליץ לנקות את בית המצערת (כ 300 ש"ח) ו"אז נראה".

מי צודק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...