Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

לצורך מיונים לעבודה חברתית עם בני נוער עלי להכין פרזנטציה באורך 7- 5 דקות הכוללת: הצגת הנושא, פיתוח דיון וסיכום.

הנושא הוא כמו הכותרת -

אזרחי ישראל אוהבים עלייה אך לא אוהבים עולים.

אשמח לשמוע מכם רעיונות, אפילו נקודתיים שיהיה לי נקודת מוצא.

המיונים הם מחר בצהריים.

תודה רבה, צביקי.

פורסם

קודם כל תקפיד על מבנה בסיסי של פעילות .

פתיחה ,תוכן וסיכום .

תדבר עם הידיים .

ותדבר ברור.

לגבי הנושא עצמו .

מה המטרה?

הצגת הבעיה?

הצגת הסיבה לבעיה ?

מול מי אתה מעביר?

זו הצעה להצגת הסיבה לבעיה.

תוציא שלושה משתתפים החוצה ,תחזיר אותם אחד אחד .

תן לראשון לשאול את הקבוצה שאלה מסובכת (למשל איפה יש מכולת שמוכרת דבש תאנים חצי יבש) (בכוונה זה מסובך) בלי להישתמש במילים .

אחר כך תכניס עוד אחד שמותר לו להשתמש רק במילים מסוימות (למשל עד 4 אותיות ).

כשתכניס את אחרון ,הוא כמובן ידבר עברית שוטפת .

תפתח את זה לדיון .

עוד דבר שאתה יכול לעשות (וכמובן צריך לקשר אותו לפי המטרה) זה שמש מילים.

כתוב במרכז לוח ציונות ,ותן לצברים לזרוק דברים שזה מזכיר להם .

בקש מראש מעולים חדשים לחכות לסוף ותבקש מהם להגיד מה זה אמר להם לפני העליה ומה עכשיו .

בקש מהעולים לעשות את אותו דבר עם שם המדינה ,לפי מה הם הרגישו לפני ומה אחרי .

אני בטוח שהמניפולציה תעבוד על המצפון של כל הישראלים החראות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

1. גוגל יכול לעזור לך...אתה בעצם מבקש מערך שיעור.

2. אני חשבתי על הצגת שאלה בפני הנוכחים, שבה תשאל "כמה שפות אתם יודעים?". או "איזה שפות שמעתם אצלכם בבית, או אצל חברים"? את התשובות תרשום על הלוח. ותשתף את הנוכחים - "מה זה אנחנו יכולים ללמוד מזה?" מה זה אומר עלינו? מאיזה מקומות אנשים הגיעו לפה?

3. מה המילה הראשונה שהם זוכרים בעברית, כשהם עלו לארץ?

4. פעילות של חלוקה לקבוצות, והכנת רשימת מנהגים/מאכלים/לבוש וכו'...

5. פעילות נוספת יכולה להיות בזוגות. אתה מוציא אחד מהכיתה. ושואל את החבר שלו "מתי הוא עלה לארץ?", "כמה שפות הוא יודע"? "כמה אחים יש לו?" [זה יותר פעילות שמגבשת חברתית, אבל זה יעבוד גם פה...]. כמובן, שאתה צריך לדעת מי עלה לארץ... ובעצם משווים בין התשובות :). כשהבחור שהוצאת חוזר, אתה מעמיד אותם גב אל גב, ושואל את אותן שאלות ששאלת את החבר שלו..

6. השמש היתה רעיון טוב... אבל היא תוספת.

7. תכתוב על הלוח את מטרות הפעילות, ותשתמש בלוח בצורה מסודרת וברורה.

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

א. תודה רבה.

ב. הבעיה במה שכתבתם היא כפולה: גם אין לי מספיק זמן לכל זה, וגם לפי מה שהבנתי הנושא הוא לא למה חשוב לקלוט או תחושת הנקלט, אלא הפער בין תפיסת הקליטה כחשובה לבין יישומה בפועל. קהל היעד יהיו להערכתי אלו שמתמודדים איתי על התפקיד, אך לתחושתי הפרזנטציה אמורה להיות מיועדת לכאורה לבני נוער, ז'-י"ב.

פורסם

תחלק את הזמן שלך נכון. לפי מה שאני יודע, לא יקטלו אותך אם תמשיך טיפה יותר. סה"כ, יראו שאתה בחור רציני, שמשקיע.

מקסימום, לקצץ תמיד תוכל.

מה חשוב, שלא תיתקע עם זמן ספייר, בלי שום פעילות.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני הייתי מציע לך לעבוד לפי מבנה בסיסי ישן וטוב.

תתחיל בשאלת שאלה,למשל: "האם לדעתכם העלייה חשובה למדינת ישראל?"

תן לאנשים להגיד מה שיש להם להגיד.

תנסה לזכור מה אמר כל אחד, או לפחות דברים ספציפיים.

לאחר מכן תשאל: "האם מישהו מכם תרם משהוא לעידוד העלייה\עזר לעולה" או משהו בסגנון.

כאן כדאי יהיה "להיטפל" לאלו שאמרו שהעלייה היא חשובה, אך מנגד לא עושים דבר לעזור לה.

כך קיבלת הצגת בעיה, שיחה וסיכום.

לtruejoker.

כשעליתי לארץ לפני 13 וחצי שנים, והתחלתי להבין טיפה עיברת, במה פשעתי שהייתי צריך להתמודד עם קריאות גנאי כמו "רוסי מסריח" וכדומה?

ואין מדובר כאן על מקרה יחיד פרטני ויוצא מהכלל.

במה פשעו (לא יודע את המס' המדוייק) רבע מיליון ילדים שקראו להם כך?

אני התמודדתי עם זה, חברה אחרים לא (במיוחד או שהגיע בגילאים יותר בגרים), אז מה עושים, פונים לאלימות\שתייה ועוד.

ועוד דבר, אם היית מגיע לארץ זרה, לא היית יודע את השפה, אתה רוצה לקיים קשר עם אנשים, לדבר, לשמוע, להשתתף, וכשאין לך שפה, אתה נאלץ להסתגר בתרבות שלך.

אז אנא, חסוך ממני את ההתנהגות הזו שלך.

פורסם

ראשית, תודה לכולם על העזרה.

יהודה - אין מילים בפי כדי להביע את הצער שאני חש כשאני רואה מה שאתה כותב.

אתה אדם דתי? איה כל חובותיך לזכור את היותנו גרים במצרים, ומתוך כך לתת יחס אחר לגרים בישראל?

ולא, אל תתחיל לענות לי שהם לא גרים אלא גויים, כי אני בטוח שאתה יודע שמדובר על גר תושב, וככאלו הם עונים על הדרישות.

פורסם

יהודה על תשווה אותנו לארה"ב.

ארה"ב לא מפעילה סוכנות שלמה שכל תפקידה להביא עולים ארצה.

שים לב שהגזענות שלנו לא מופנת רק כלפי רוסים ,כל עליה סבלה בזמנה .

כמדינה ועם שמזמינים את האחים לחזור לפה אנחנו אמורים לקבל אותם הרבה יותר טוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יהודה, התגובות המטופשות שלך נובעות כנראה מפחד או משטיפת מוח כלשהי שמקורה אינו ברור לי. מה ההיכרות שלך עם רוסים (או עולים חדשים בכלל) שאתה מתבטא בצורה כזאת?

סתם שתדע: חלק לא קטן מהחברים הכי טובים שלי הם אנשים שעלו לארץ מרוסיה. אלו אנשים ששירתו בצבא וכיום הם אנשים משכילים, מתורבתים ומתפרנסים למחייתם בעבודות מכובדות.

אף אחד מהם אינו נוהג לשתות לשוכרה ואני יודע שיהיה לך קשה להאמין, אבל אף אחד מהם גם לא אלים ואף אחת מהאמהות שלהם לא עוסקת במקצוע העתיק בעולם.

אלימות? רגע, בחברה הישראלית אין אלימות? תעשה לי טובה. יש כזה פתגם שאומר "אין האדם, אלא תבנית נוף מולדתו", מכיר? בכל מגזר סביר שתמצא אלימות. אלו הם, לצערי, פניה של החברה הישראלית. מכאן ללכת ולהשליך את זה רק על מגזר אחד זו מניפולציה שפלה.

אגב, אני צבר ולא רואה צורך ללמוד את המסורת היהודית והתנ"כ. יודע למה? אני לא רוצה להיות חלק באותה קבוצה שמונה אנשים כמוך, שאין להם עוד למי לפנות אז כברירת מחדל פונים לדת. אני, ברוך השם, עוד לא הגעתי לשלב הזה ומקווה גם לא להגיע.

דרך ארץ קדמה לתורה. כל התורה שלך שווה כקליפת השום אם ביומיום זוהי דרך ההתנהלות שלך.

תתבייש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אגב, אני צבר ולא רואה צורך ללמוד את המסורת היהודית והתנ"כ. יודע למה? אני לא רוצה להיות חלק באותה קבוצה שמונה אנשים כמוך, שאין להם עוד למי לפנות אז כברירת מחדל פונים לדת. אני, ברוך השם, עוד לא הגעתי לשלב הזה ומקווה גם לא להגיע.

מילא שזה לא מעניין אותך / מושך אותך, אך אני תמה על סיבת התנגדותך ללמוד את המסורת היהודית והתנ"ך, שכן אין זה מחייב אותך להיות חלק בקבוצה זו או אחרת או לשנות את דרך חייך. תעשה כראות עיניך - זכותך.

פורסם

אני חושב שאם יש סוכנות יהודית, שרואה לה למטרה להביא כמה שיותר יהודים לארץ,

אז מן הראוי לטפל בהם כמו שצריך מצד אחד, ומצד שני, לא להביא אנשים שהם ספק יהודים. בהרבה מקרים מביאים אנשים העיקר להביא (כדי שלמישהו שם תהיה עבודה... חבורת אוכלי חינם שם). עולים חדשים שלא יודעים את השפה ומנהגים חווים טראומה כשהם נפגשים עם התרבות השלטת כאן. מה שמוביל לקונפליקטים בינם לבין עצמם (היה רצח לא מזמן באיזה מרכז קליטה בב"ש, למשל).

מצד שני, אזרחים זרים כמו טוטו תמוז וקולואטי הזה, זוכים לאזרחות כאילו שהם יהודים, אז מה הקטע בזה באמת ? האם גם אותם מלמדים יהדות ותנ"ך ועברית? אני לא חושב.

ומעבר לכך, אם מדובר על תרבות השתיה, אני חושב שהעליה מחבר העמים שינתה את דפוסי שתיית האלכוהול של הישראלים. לא שאף פעם לא היו פאבים והכל, פשוט, נראה לי שיש היום יותר לגיטימציה להשתכר עד אובדן חושים, או אפילו לנהוג תחת השפעת אלכוהול. אני מסייג את דבריי, בכך שזה לא אומר שכולם שם שתיינים וכאלה.

בדיוק כמו שהביאו אוכלוסיה משכילה, מורים, רופאים, מהנדסים, כך גם הביאו את השוליים..

Skoda Fabia 2025 

פורסם
נכון . אבל כול עליה גם השתלבה . העליה הזו נוהגת עדיין להתגדר בעצמה מתוך רצון שלה . לך ותבדוק כמה זמן לקח לעליות אחרות להשתלב ולמה כשירדו עליהם הם לא עשו מעצמם גטו תרבותי כי אנו טובים יותר ? הרי גם עליהם ירדו ? מה יש מרוקאי סכין או כול שם גנאי אחר הוא כ"כ יותר קל מרוסי מסריח ? אבל תראה ממתי העליה הזו וכמה זמן הם עדיין משתמשים יותר ברוסית ובתרבות שלהם ולא משתלבים (כי הם חושבים שהם עליונים עלינו עם התרבות הרוסית המצויינת )

הסיבה שבגללה העליות המוקדמות יותר נטמעו בצורה "טובה" (ואני בכוונה משתמש במרכאות) נובעת ממדיניות כור ההיתוך ששררה בארץ בתקופה זו.

קל מאוד לצפות בסרטים משנות ה 40 ועד שנות ה 80 כדי להבין איך הוצגו העולים, איזה יחס הם קיבלו, עד שנכנעו לחזון הציוני ה"נפלא" (שוב, מרכאות בכוונה) ויישרו קו עם מדיניות ותרבות המדינה.

כיום, בעידן הפוסט ציוני (נא להיזהר, מילה מסובכת) ישנה פתיחות רבה יותר והבנה גדולה יותר מאיפה נבעה מדיניות כור ההיתוך.

רוב החוקרים באקדמייה משליכים זאת למען הצגת האומה היהודית כמאוחדת בעיני חוץ, בשל שימוש בחזון היהודי כדרך להצדקת הקמת המדינה, אשר הפכה ללגיטימית אחרי השואה.

השתמשו בשואה כדי להראות שרק בישראל ניתן יהיה להשתקם כיאות (עבור העולים), ואותו דמיון יצר מציאות, שבה דוכאו כל ביטויי התרבות שאינם עולים בקנה אחד עם אותה "תרבות ציונית הירואית".

וזה באמת על רגל אחת...

אגב, בבואכם לצטט מחקר, תבדקו מי עשה אותו, איזה מדגם הוא מייצג, על פני כמה נחקרים הוא נערך, האם הוא היה "פתוח" או בעל תשובות סגורות, מהן מבנה השאלות (חשוב מאוד!) ועוד...

רצוי שמי שלא יודע "לנתח מחקר" לא ישתמש בו בבואו להוכיח עובדות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גר תושב הוא שמו של מעמד מיוחד, הניתן בדת היהודית לגוי המקבל על עצמו לשמור על שבע מצוות בני נח, וכן מקבל את השלטון היהודי בארץ ישראל (בבלי עבודה זרה, סד, ב). המעמד מאפשר לגר התושב להתגורר בארץ ישראל; ומכאן שמו, שהוא גר לעניין הישיבה בארץ, אך אינו גר למכלול הדברים (כגון שמירת שאר המצוות). מעמדו של גר תושב אינו כגר צדק, אלא הוא מוגדר כ'חסיד אומות העולם'.

מתוך ויקיפדיה.

נראה שעוד יש לך מה ללמוד יהודה, הלא כן?

• תוכן חדש...